Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

100 jaar Russische revolutie

cultuurvakantie | themareis Rusland

8 dagen v.a. € 1.329,00

Reisnummer: RUVR07 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten KLM
 • ruimbagage
 • dagtrein Moskou – St.Petersburg
 • centrale toeristenklassehotels
 • 7x ontbijt en 5x diner
 • avondtour Moskou
 • metrostations van Moskou
 • revolutiemuseum
 • Kremlin en Rode Plein
 • landgoed Leninskie Gorki
 • Tretjakovgalerij
 • Leninmausoleum
 • stadsrondrit St.Petersburg
 • Petrus- en Paulusvesting
 • rondleiding Hermitage
 • Smolny-instituut
 • Kirovmuseum
 • audiosysteem
 • lokale gidsen tijdens excursies
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Kremlin, Rode Plein, Leninmausoleum
 • Hermitage en Smolny-instituut
 • revolutiemuseum en landgoed Lenin

1 van 8

Hermitage AmsterdamHermitage-reis


Van tsarenrijk naar communistische staat


Reisleider Sven Standhardt

‘Honderd jaar geleden vond er een revolutie plaats die niet alleen immense gevolgen had voor de Russische bevolking, maar voor de hele wereld! In 1917 trad de laatste tsaar Nicolaas II gedwongen af en werd de Sovjet-Unie opgericht, de eerste communistische staat ter wereld. Op deze revolutie volgden turbulente decennia met als hoogtepunt (of dieptepunt) de Koude Oorlog tussen de communistische en kapitalistische wereld. Deze bijzondere themareis neemt u mee terug naar de Russische revolutie en de 100 jaar daarna: u ziet met eigen ogen in Moskou en St.Petersburg waar de geschiedenis geschreven werd.


In Moskou bewondert u de mooiste metrostations, door Stalin als paleizen voor het volk gebouwd voor propagandadoeleinden. U ziet ook het Witte Huis, waar Boris Jeltsin in 1993 geschiedenis schreef, bezoekt het revolutiemuseum, en bekijkt het gebalsemde lichaam van Lenin in zijn mausoleum op het Rode Plein. In de Tretjakovgalerij herleeft de moderne Russische geschiedenis in de vele kunstwerken uit de 20e eeuw. Met de hogesnelheidstrein reist u vervolgens comfortabel naar St.Petersburg, waar u tijdens een rondrit op verschillende plekken herinnerd wordt aan belangrijke gebeurtenissen in 1917. U bezoekt de Petrus- en Paulusvesting en natuurlijk de Hermitage, het mekka van de kunst. In het Kirovmuseum ziet u ten slotte in welke weelde deze communistisch leider destijds leefde. Een groot verschil met de massale flats waarin een groot deel van de Russische bevolking woonde! Kortom, deze unieke themareis geeft u een beeld van de moderne Russische geschiedenis! Gaat u mee naar Rusland in dit bijzonder jaar?’


Wilt u meer van mij weten? Kijk dan bij de tab “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

1917, Romanov & Revolutie. Het einde van een dynastie

Hermitage Amsterdam | 4 februari – 17 september 2017

Hét kantelpunt in de Russische geschiedenis: het jaar 1917. Film, foto’s, schilderijen en toegepaste kunst schetsen het leven van het laatste tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra, en de politieke en sociale verhoudingen tijdens hun regering en natuurlijk daarna. Wat gebeurde er met de kunstcollecties van de tsaren na de overname van het Winterpaleis en hoe reageerden kunstenaars op de politieke omwentelingen van 1917 en erna?

Themareizen

Bent u een echte liefhebber van kunst, architectuur, cultuur en geschiedenis? En hoort u tijdens uw vakantie graag meer over deze onderwerpen? Dan is een themareis van SRC echt iets voor u! Tijdens onze unieke themareizen worden uiteenlopende cultuurhistorische onderwerpen verder uitgediept. U maakt diverse mooie excursies en volgt soms ook nog een boeiende lezing door een deskundige SRC-reisleider.

Reisverhalen Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Rusland en St.Petersburg.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Kremlin, Rode Plein, Leninmausoleum
 • Hermitage en Smolny-instituut
 • revolutiemuseum en landgoed Lenin

1 van 9

De reis in het kort

dag 1: Naar Moskou en ’s avonds stadsrondrit

dag 2: De mooiste metrostations, bezoek Revolutiemuseum en bezoek Kremlin

dag 3: Landgoed van Lenin en Sovjetkunst in de Tretjakovgalerij

dag 4: Leninmausoleum en dagtrein naar St.Petersburg

dag 5: Rondrit langs belangrijke plekken tijdens de revolutie, bezoek Petrus- en Paulusvesting

dag 6: Hermitage en vrije tijd

dag 7: Bezoek historisch museum in het Smolny-instituut, ’s middags Kirovmuseum in Lenins appartement

dag 8: Vrije tijd en naar huis

dag 1: Amsterdam – Moskou

Na aankomst op de luchthaven van Moskou worden we naar ons hotel in de Russische hoofdstad gebracht, waar we drie nachten verblijven. Na het diner maken we voor het eerst kennis met de betoverende wereldstad Moskou. Tijdens een stadsrondrit zien we het Witte huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook zien we de unieke skyline van de Russische hoofdstad, met zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, zien we van dichtbij als we stoppen bij de Vorobievyheuvels. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over Moskou. (ca. 75 km)

dag 2: Metrostations, revolutiemuseum en Kremlin

De Moskouse metrostations zijn ware ondergrondse ‘paleizen’. Ze werden onder het bewind van Stalin gebouwd en door de communistische partij voor propagandadoeleinden gebruikt. Bovengronds bezoeken we het revolutiemuseum. Lang werd het museum aan de Tverskaya gebruikt voor propagandadoeleinden, nu geeft het een mooi overzicht van de moderne politieke geschiedenis van Rusland. We eindigen de dag in het Kremlin, het politieke hart van Rusland. We maken een uitgebreide wandeling over het Kremlinterrein en bezichtigen een van de kathedralen. (ca. 20 km)

dag 3: Lenins landgoed en Tretjakovgalerij

Buiten de stad bezoeken we het dorpje Leninskie Gorki. Hier ligt het luxueuze landgoed, waar Lenin de laatste jaren van zijn leven doorbracht, toen zijn gezondheid slechter werd. Het prachtig ontworpen huis is bewaard als museum. Aan de hand van de vele bezittingen van Lenin, waaronder zijn ‘laatste testament’ en de enorme boekencollectie, krijgen we een goed beeld van het leven van deze Russische revolutionair. Terug in Moskou bezoeken we de Tretjakovgalerij, met ongetwijfeld de mooiste verzameling Russische kunst ter wereld. De vele kunstwerken uit de 20e eeuw brengen de moderne Russische geschiedenis tot leven! (ca. 90 km)

dag 4: Leninmausoleum en naar St.Petersburg

Op het Rode Plein, voor de muur van het Kremlin, bevindt zich het Leninmausoleum, waar we het gebalsemde lichaam van Lenin bekijken. Hierna kunt u genieten van wat vrije tijd rondom het Rode Plein. Een bezoekje aan het beroemde luxe warenhuis GUM is een aanrader! Met de Sapsan-hogesnelheidstrein reizen we vervolgens comfortabel en snel naar St.Petersburg, waar we aan het einde van de middag aankomen. We verblijven de laatste vier nachten in St.Petersburg. (ca. 700 km)

dag 5: St.Petersburg

Tijdens een stadsrondrit maken we kennis met het prachtige ‘Venetië van het Noorden’. De moderne geschiedenis komt tot leven wanneer we de plekken zien waar de revolutie zich afspeelde. Het Fins spoorwegstation, het paleis van Mathilda en het Paleisplein voor de Hermitage: allemaal decor voor de belangrijke gebeurtenissen tijdens de revolutie, van de bloedige zondag in 1905 tot de Oktoberrevolutie in 1917. Hierna bezoeken we de Petrus- en Paulusvesting, in tsaristisch Rusland een politieke gevangenis, maar ook de rustplaats van vrijwel alle Russische tsaren. De laatste tsaar Nicolaas II en zijn familie werden pas na de val van het communisme, in 1998, bijgezet. (ca. 20 km)

dag 6: Hermitage en vrije middag

We bezoeken een van de absolute hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een totale oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en zo’n drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst. U zult uw ogen uitkijken en genieten van de collectie, die varieert van de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk! Na een uitgebreide rondleiding kunt u op uw gemak zelf nog even wegdromen bij al dit moois. Ook buiten de Hermitage is genoeg te doen. Zo nodigt de sfeervolle Michailovtuin bij de Verlosserskerk uit tot een heerlijke wandeling. (ca. 15 km)

dag 7: Smolny-instituut en Kirovmuseum

We bezoeken het Smolny-instituut, waar de bolsjewieken hun plannen voor hun staatsgreep ontwikkelden, en waar de nieuwe Sovjetregering zich na de Oktoberrevolutie in 1917 vestigde. In het Kirovmuseum zien we met eigen ogen hoe een communistisch leider leefde. Sergy Kirov was de immens populaire leider van de Leningrad Communistische Partij. Vergeleken met de massale flats waar een groot deel van de bevolking leefde was zijn appartement een paleis. Een bijzondere stap terug in de tijd naar de jaren ’30 van de 20e eeuw! (ca. 20 km)

dag 8: Vrije ochtend en naar huis

U kunt genieten van een laatste ochtend in de stad van tsaar Peter. Een wandeling over de Nevski Prospekt is een aanrader. Deze 4,5 kilometer lange straat is door Peter de Grote bedacht, als het startpunt van de route naar Novgorod en Moskou. De Nevski Prospekt is, met haar winkels en andere voorzieningen, het kloppende hart van de stad. U vindt hier ook de majestueuze Kazankathedraal. Met de terugvlucht naar Nederland komt er een einde aan onze bijzondere reis door de moderne geschiedenis van Rusland en de Sovjet-Unie. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • centrale toeristenklassehotel
 • 7x ontbijt en 5x diner
 • route 980 km

1 van 8

KLM

Vluchtschema

Amsterdam – Moskou

11.45 – 16.00 uur

St.Petersburg – Amsterdam

17.30 – 19.30 uur


Let op: het is mogelijk dat het definitieve vluchtschema afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met KLM.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels, die beschikken over een receptie, een lift, een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.


Hotel Ladoga – St.Petersburg

Hotel Vega – Moskou

Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Vega ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over een restaurant, 2 bars en een grote lobby. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten in het centrum bent. Bekijk de website van Hotel Vega.


Hotel Ladoga – St.Petersburg

Hotel Ladoga – St.Petersburg

Dit goede toeristenklassehotel ligt in St.Petersburg, op circa 10 minuten lopen van de Alexander Nevskibrug. Op 5 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich het metrostation Novocherkasskaya. Het hotel beschikt over een restaurant, een lobby en een bar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Bekijk de website van Hotel Ladoga.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Rusland

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de informatie over Rusland.

Reisblogs Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Rusland en St.Petersburg.Bekijk de extra’s

Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
17.09.2017 8 dagen € 1.329,00
boek
yes toon!
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een zondag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 300,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam – Moskou en St.Petersburg – Amsterdam vice versa met KLM.
 • Ruimbagage.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer in een lokale touringcar.
 • Dagtreinreis Moskou – St.Petersburg met de Sapsan-hogesnelheidstrein op dag 4.
 • Centraal gelegen toeristenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers in voorzien van bad of douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner). Op dag 3 en 6 is het diner niet inbegrepen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider, bijgestaan door lokale Nederlandssprekende gidsen.

Exclusief

 • Kosten optionele excursies.
 • Entreegelden, circa € 90,-.
 • Fooien.
 • Visumkosten, circa € 103,-. Voor deze reis is een visum verplicht. Kijk voor meer informatie over het visum op de pagina grensdocumenten.


Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Kremlin, Rode Plein, Leninmausoleum
 • Hermitage en Smolny-instituut
 • revolutiemuseum en landgoed Lenin

1 van 8

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die nóg meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze Romeo groepsreis onderstaande optionele excursie(s) aan. Houdt u er rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U kunt op uw vakantiebestemming bij de reisleider aangeven dat u aan een excursie wilt deelnemen. Ook kunt u de excursie ter plaatse betalen.

Boottochtje – dag 6

In het waterrijke St.Petersburg mag een boottochtje niet ontbreken. Vanaf de diverse grachten en riviertjes va de stad ziet u de historische gebouwen vanuit een ander perspectief aan u voorbij glijden. De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt hier eens te meer duidelijk.


Duur: circa 1 uur

Minimaal 15 deelnemers

Prijs: € 16,- per persoon, te voldoen in euro’s


NB: De bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Sven Standhardt

Sven Standhardt

SRC-reisleider sinds 1995

Sinds ik op de middelbare school Russisch leerde, groeide mijn interesse voor dit land van stoere Kozakken, uitgestrekte steppen, sneeuw en betoverende kerkjes en iconen. Na mijn schooltijd besloot ik dan ook Russisch te studeren aan de universiteit en een groot deel van mijn studie in Moskou te volgen. Tijdens die studie heb ik alle republieken van de Sovjet-Unie bezocht. Na mijn studie besloot ik in Rusland te blijven en werd ik vertegenwoordiger van de stad Groningen in Moermansk, het uiterste noorden van Rusland. In de roerige jaren ’90 was ik getuige van de grote veranderingen in Rusland: de val van het communisme en het herrijzen van een nieuw Rusland. Tijdens mijn rondreizende cultuurvakanties die ik begeleid, deel ik graag die ervaringen en laat ik mijn gasten ook kennismaken met het echte Russische leven.
Mijn tweede passie is Iran, het oude Perzië. Het land van legendarische koningen als Cyrus en Darius, maar ook van koningin Esther en roemrijke sjahs. Toen ik hier in 2001 voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. De prachtige moskeeën en paleizen van Isfahan en de oude opgravingen van Persepolis, ze maakten een onuitwisbare indruk op me. De Iraniërs heb ik leren kennen als een heel vriendelijk en gastvrij volk. Ik heb er inmiddels vele vrienden gemaakt. Rusland en Iran zijn beide fascinerende landen, die als je ze eenmaal hebt bezocht nooit meer uit je hart verdwijnen.

Mijn bestemmingen: Rusland, Iran, Oezbekistan, Kirgizië, Georgië, Estland, Letland, Litouwen, Polen

Lees meer over deze reisleider
Bart van Mierlo

Bart van Mierlo

SRC-reisleider sinds 2006

Al vanaf het begin hebben de landen in het oosten van Europa me gefascineerd. Mijn vriendjes gingen met hun ouders op vakantie naar Italië of Frankrijk, maar ik wilde naar Rusland, Bulgarije, Roemenië of Hongarije. Waar die fascinatie precies vandaan kwam is me nog steeds een raadsel, maar ik had visioenen van woeste landschappen waar helden met namen als Skanderbeg, Christo Botev en Lajos Kossuth rondzwierven. Nu, jaren later, heb ik die landen allemaal uitgebreid mogen bereizen en ik durf het hier nu wel te bekennen: die voorliefde voor het oosten is nooit meer “goed” gekomen.

Lees meer over deze reisleider
Johan Stalknecht

Johan Stalknecht

SRC-reisleider sinds 2013

Een land leer je kennen door de mensen die er wonen en door de steden die ze bouwen. Ik ben architect en stedenbouwkundige en na een carrière in dat vak ben ik nu weer reisleider, net als in mijn studietijd. Ik probeer tijdens de reizen die ik begeleid u te laten zien hoe de cultuur van een land de aard van de mensen weerspiegelt. De architectonische hoogtepunten die dat heeft opgeleverd, maar ook de charme van het alledaagse. Met die invalshoek begeleid ik graag reizen naar verschillende landen. Rusland, omdat ik de taal spreek en veel weet van de oude en de nieuwe geschiedenis van het land. Amerika, omdat de wordingsgeschiedenis van die staat zo uniek is en tot zulke prachtige hoogtepunten (en verbazingwekkende dieptepunten!) heeft geleid. Polen, het land dat in de afgelopen twintig jaar als een feniks uit de as is verrezen, en waar het dilemma van de keuze tussen de herbeleving van de oude glorie en de nieuwe moderniteit zo duidelijk is te zien. Ik reis graag. Wijze mensen maken reizen, maar meer nog: reizen maakt je tot een wijzer mens!

Lees meer over deze reisleider