Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Andalusië

cultuurvakantie Spanje

8 dagen v.a. € 898,00

Reisnummer: ESVR02 Printen Bewaar
Waardering
8,8
Pluspunten
 • vluchten Transavia
 • centraal gelegen hotels
 • 7x ontbijt en 3x diner
 • rondleiding Alhambra
 • stadswandeling Sevilla
 • entreegeld Alhambra
 • Parque María Luisa Sevilla
 • Plaza de España Sevilla
 • Huis van Pilatus Sevilla
 • Reales Alcázares Sevilla
 • museum schone kunsten Sevilla
 • Romeinse ruïnes Itálica
 • Mezquita Córdoba
 • Moorse wijk Albaicín Granada
 • grafkapel Katholieke Koningen
 • kathedraal Granada
 • pittoresk stadje Ronda
 • audiosysteem
 • lokale gids in Alhambra
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief, tenzij anders vermeld

Hoogtepunten van deze reis

 • rondleiding en entree Alhambra
 • Reales Alcázares Sevilla
 • Mezquita in Córdoba

1 van 10

Het temperamentvolle zuiden van Spanje


Reisleider Toine Luksenburg

Reisleider Toine Luksenburg:

‘Andalusië heeft alles! Hier zijn besneeuwde bergen, 1.000 kilometer kust, bossen met kurk- en steeneiken, graanvelden vol klaprozen en eindeloze olijfboomgaarden te vinden. In dit prachtige landschap liggen sfeervolle witte dorpjes en de mooiste steden van Spanje. Die bruisende steden herbergen beroemde monumenten, zoals als het Alhambra van Granada en de Mezquita van Córdoba. En dan is er natuurlijk ook nog Los Reales Alcázares in Sevilla, de sfeervolle hoofdstad van Andalusië en “de meest Spaanse stad van Spanje”, zoals de Spanjaarden zeggen.


Tijdens deze reis gaat u het allemaal zien, ruiken, horen, proeven en voelen. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en hoort veel over de (kunst)geschiedenis. Maar u beleeft ook het dagelijkse leven en de lokale tradities, en geniet in de beste tapasrestaurantjes van de streekgerechten. En al dat moois en lekkers vindt u in een fantastisch klimaat, omgeven door temperamentvolle muziek en een aangenaam levensritme. Ontdek het mooie Andalusië!


Wilt u meer weten over mij en de andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

Semana Santa

Deze reis wordt ook als een paasreis aangeboden.

Feria de abril

Als u deze reis met vertrekgarantie op 29 april boekt, dan maakt u de Feria de abril in Sevilla mee, een een prachtig, traditioneel én lokaal feest!

Pablo Picasso

Pablo Picasso

Op deze reis kunt u, als het vluchtschema het toelaat, het Picassomuseum in Málaga bezoeken. Naast 233 werken uit eigen collectie heeft dit museum, dat in 2003 zijn deuren opende, ook nog de bijzondere FABA-collectie in langdurig bruikleen. Een aanrader om naartoe te gaan!


Reisverhalen Spanje

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Spanje en hun blogs over Andalusië.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • rondleiding en entree Alhambra
 • Reales Alcázares Sevilla
 • Mezquita in Córdoba

1 van 11

De reis in het kort

dag 1: Vlucht Amsterdam – Málaga en naar Mijas

dag 2: Pittoresk Ronda en naar Sevilla

dag 3: Wandeling in Sevilla en bezoek aan kathedraal en Huis van Pilatus

dag 4: Museum voor schone kunsten, Romeinse ruïnes in Itálica en Reales Alcázares in Sevilla

dag 5: Mezquita in Córdoba

dag 6: Moors Granada: Alhambra en wijk Albaicín

dag 7: Moors Alhama de Granada en vrije middag in Granada

dag 8: Vlucht Málaga – Amsterdam

dag 1: Amsterdam – Málaga

Na aankomst op de luchthaven van Málaga rijden we naar het hotel in het charmante Mijas. (ca. 30 km)

dag 2: Ronda

Door een ruig bergachtig gebied rijden we naar Ronda. In dit pittoreske Andalusisch stadje zien we onder andere de oudste stierenarena van Spanje. Daarna gaan we naar Sevilla, de grootste en belangrijkste stad van Andalusië. We verblijven drie nachten in een hotel in het centrum van de stad. (ca. 270 km)

dag 3: Wandeling door Sevilla

Tijdens onze stadswandeling komen we onder andere langs het Parque María Luisa en het Plaza de España. Ook zien we de oude tabaksfabriek die het decor vormde voor de opera ‘Carmen’. Via de Barrio de Sta.Cruz, het oude middeleeuwse centrum, wandelen we naar de Giralda (de klokkentoren) en de kathedraal. Tot slot bezichtigen we het Huis van Pilatus, een romantisch 16e-eeuws renaissancepaleis met mudéjar-invloeden.

dag 4: Itálica en Reales Alcázares

Het museum voor schone kunsten, dat is gevestigd in een schitterend oud klooster, heeft een prachtige collectie schilderijen uit de Spaanse gouden eeuw. Deze werken zijn gemaakt door meesters als Zurbarán en Murillo. Na dit bezoek rijden we naar de voormalige Romeinse kolonie Itálica, de geboorteplaats van keizer Trajanus. We zien hier de restanten van het amfitheater en van straten, huizen en vloermozaïeken. Terug in Sevilla bezoeken we het prachtige koninklijke mudéjarpaleis Reales Alcázares. Uw eigen plan trekken in Sevilla? Bekijk onze tips. (ca. 30 km)


Feria de abril in Sevilla

Als u deze reis met vertrekgarantie op 29 april boekt, dan maakt u de Feria de abril in Sevilla mee, een een prachtig, traditioneel én lokaal feest! Er komen nauwelijks toeristen, en dat maakt de Feria tot een authentieke aangelegenheid. Men kleedt zich in klederdracht, brengt uren door op het feestterrein in gezelschap van vrienden en familie, er wordt op paarden of in koetsen gereden… Reisleider Toine neemt u dinsdagmiddag mee naar het festivalterrein, zodat u kunt zien én beleven hoe bijzonder de Feria voor de ‘Sevillanos’ is!

dag 5: Mezquita van Córdoba

Córdoba was eens een belangrijk centrum van de Moorse en de joodse cultuur. We wandelen door de schilderachtige oude joodse wijk Judería en bezichtigen de Mezquita. Al in de 8e eeuw begonnen de Omajjaden met de bouw van deze schitterende voormalige moskee. Het interieur bestaat uit een woud van ranke, deels Romeinse zuilen. In de 16e eeuw werd midden in de moskee een kathedraal gebouwd! Uw eigen plan trekken in Córdoba? Bekijk onze tips. Ons hotel voor de komende drie nachten staat in het mooie centrum van Granada. (ca. 360 km)


Patiofeest in Córdoba

Als u deze reis met de vertrekdatum 29 april of 6 mei maakt, dan maakt u het bijzondere patiofeest in Córdoba mee. Tijdens dit festival, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, worden de vele mooie binnenplaatsen van de binnenstad prachtig versierd met keramieken borden en bloemen. Lees alvast de blog van reisleider Danny over dit bijzondere feest, en ga mee!

dag 6: Alhambra in Granada

Het Alhambra is een paleizencomplex met een rijke geschiedenis. In de 14e eeuw bouwden de Nasriden al grote delen van dit prachtig versierde paleis met fraaie binnentuinen en spiegelende watervlakken. Twee eeuwen later voegde Karel V er een imposant, massief renaissancepaleis aan toe. In het centrum van Granada bekijken we de oude Moorse wijk Albaicín, de grafkapel van de Katholieke Koningen en de monumentale kathedraal. ’s Avonds kunt u optioneel een traditionele flamencoshow bijwonen (kosten niet inbegrepen). (ca. 20 km)

dag 7: Moors Alhama en vrije tijd

We bezoeken het van oorsprong Moorse plaatsje Alhama de Granada. Dit typisch Andalusische stadje is door toeristen nog nauwelijks ontdekt en heeft zijn authentieke en ontspannen sfeer goed behouden. We rijden door een prachtig landschap, waarbij we amandelboomgaarden en ruïnes van oude boerenwoningen zien. We stoppen bij een stuwmeer. Hier wandelen we over de dam, zodat we optimaal kunnen genieten van het uitzicht over het meer en de kloof. Alles ademt hier rust en ruimte uit! In de middag zijn we terug in Granada en heeft u vrije tijd. Gaat u naar het gezellige centrum waar veel ‘Granadinos’ flaneren? Of maakt u een ontspannen wandeling langs het kleine riviertje de Darro? De keuze is aan u! De hele dag uw eigen plan trekken in Granada? Bekijk onze tips. (ca. 190 km)

dag 8: Málaga – Amsterdam

Als het vluchtschema het toelaat, maken we eerst een stadswandeling in Málaga. Ook kunt u dan het Picassomuseum bezoeken of naar het Museo de Málaga, een museum dat recent is geopend en onder andere kunst van Murillo, Picasso en Sorolla in zijn collectie heeft. We worden vervolgens naar de luchthaven van Málaga gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 155 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Pablo Picasso

Pablo Picasso

Op deze reis kunt u, als het vluchtschema het toelaat, het Picassomuseum in Málaga bezoeken. Dit museum opende in 2003 zijn deuren en heeft 233 kunstwerken van Picasso in eigen collectie. Daarnaast zijn er nog 43 stukken in langdurig bruikleen. Deze zogenaamde FABA-collectie laat de ontwikkelingen en vernieuwingen in het werk van Picasso zien: vanaf zijn eerste academische studies, het gebruik van perspectief in zijn kubistische periode, de experimenten met keramiek tot zijn latere schilderen uit de jaren 70. Een bijzonder museum om te bezoeken!Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • middenklassehotels
 • 7x ontbijt en 3x diner
 • route 1.055 km

1 van 10

Transavia

Vluchtschema

Uw vlucht is een chartervlucht. Dit betekent dat het vluchtschema pas kort voor vertrek definitief is. Tijdens het boekingsproces ziet u een voorlopig schema met vluchttijden die onder voorbehoud zijn. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema. Hou er wel rekening mee dat, hoewel de kans niet groot is, ook dit schema tot kort voor vertrek nog (drastisch) kan wijzigen.


Lees meer over uw vlucht met Transavia.

Ruimbagage en stoelreservering Transavia

Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling online van tevoren bijboeken of met een toeslag door SRC Reizen laten verzorgen. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de (online) services (bijboeken bagage, inchecken en stoelreservering) bij vluchten met Transavia.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in centraal gelegen middenklassehotels die over een lift, een bar en een zwembad beschikken. De zwembaden zijn niet het hele jaar open: dit is afhankelijk van het weer. In alle hotels is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes, en in hotel NH Plaza de Armas ook in de kamers. De kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.


TRH Mijas – Mijas

TRH Mijas – Mijas

Dit charmante hotel is in de Andalusische stijl gebouwd. Vanuit het hotel loopt u zo het gezellige centrum van Mijas in. Vanaf de ligstoelen op het terras bij het zwembad kijkt u uit op de Middellandse Zee. U kunt ook heerlijk ontspannen in de sauna of tijdens een massage. Bekijk de website van TRH Mijas.


NH Plaza de Armas – Sevilla

NH Plaza de Armas – Sevilla

Dit moderne hotel, dat in de binnenstad ligt, is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Sevilla. Het museum voor schone kunsten ligt op slechts 300 meter van het hotel, en u loopt in 10 minuten naar de kathedraal en de giralda. Vanuit het zwembad op het dak heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Bekijk de website van NH Plaza de Armas.


Hotel Los Angeles – Granada

Hotel Los Angeles – Granada

Dit sfeervolle hotel ligt in het centrum van Granada, op slechts 15 minuten wandelen van het Alhambra. Het hotel heeft een buitenzwembad en spafaciliteiten.

Bekijk de website van Hotel Los Angeles.


NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Spanje

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Spanje.

Reisblogs Spanje

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Spanje!Bekijk de extra’s

Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
16.09.2017 8 dagen € 969,00 boek yes toon!
23.09.2017 8 dagen € 949,00 boek yes toon!
30.09.2017 8 dagen € 969,00 boek yes toon!
07.10.2017 8 dagen € 949,00 boek yes toon!
14.10.2017 8 dagen € 1.029,00 boek yes toon!
21.10.2017 8 dagen € 1.029,00 boek yes toon!
18.11.2017 8 dagen € 898,00 boek yes
16.12.2017 8 dagen € 898,00 boek  
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Semana Santa in Andalusië

Deze reis vertrekt op 8 april ook als een speciale paasreis.

Feria de abril

Als u deze reis met vertrekgarantie op 29 april boekt, dan maakt u de Feria de abril in Sevilla mee, een een prachtig, traditioneel én lokaal feest!


programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een zaterdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 170,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Chartervlucht Amsterdam – Málaga en vice versa met Transavia.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer tijdens de reis in een lokale touringcar met airconditioning.
 • Verblijf in centraal gelegen middenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op dag 1, 2 en 5 is het diner inbegrepen. Tijdens de kerstreis is het diner op dag 1 t/m 7 inbegrepen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Entreegeld Alhambra.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding tijdens de reis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider, en in het Alhambra door een lokale Nederlands- of Engelssprekende gids.

Exclusief

 • Toeslag ruimbagage Transavia. U kunt dit zelf bij Transavia bijboeken of door SRC Reizen laten verzorgen. Hiervoor brengen wij € 10,- servicekosten in rekening. Lees meer over de koffertoeslag van Transavia.
 • Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht.
 • Overige entreegelden, circa € 60,-.
 • Kosten optionele excursie.
 • Fooien.
 • Kosten eventuele overige lokale gidsen.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • rondleiding en entree Alhambra
 • Reales Alcázares Sevilla
 • Mezquita in Córdoba

1 van 10

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die nóg meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze cultuurvakantie onderstaande optionele excursie(s) aan. Houdt u er rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U kunt op uw vakantiebestemming bij de reisleider aangeven dat u aan een excursie wilt deelnemen. Ook kunt u de excursie ter plaatse betalen.

Flamenco-avond – dag 6

In Granada kunt u een flamenco-optreden bijwonen. Flamenco is niet gewoon een dans, maar een krachtige artistieke uitdrukking van levensvreugde en -verdriet. Het is een puur Andalusische kunstvorm, die oorspronkelijk door zigeuners werd uitgevoerd. Er bestaan vele stijlen ‘cante’, liederen, in verschillende delen van Andalusië. De choreografie ligt niet vast. De dansers improviseren op basispassen en volgen het ritme van de gitaar en hun gevoel.


Duur: circa 1½ uur

Minimaal 10 deelnemers

Prijs: circa € 25,- per persoon, inclusief de bustransfer


NB De bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.Bekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Verlenging

U kunt deze reis met 4 of 7 nachten verlengen in Málaga of in La Viñuela. Voor La Viñuela zijn de prijzen op aanvraag. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Málaga

Er is veel te doen in het prachtige Málaga! Met zijn ligging aan de Middellandse Zee is het een heerlijk vakantieparadijs om culturele uitstapjes af te wisselen met een dagje aan het strand. Ook in Málaga ziet u de erfenis van de Moren. De stad heeft een groot aantal monumenten, musea en gebouwen.


Hotel Maestranza – Málaga

Hotel Maestranza – Málaga

Ligging

Dit prettige middenklassehotel (4-sterren) ligt in het centrum van Málaga, op een perfecte locatie. Op 100 meter afstand van het hotel ligt het strand van Malagueta met haar brede wandel- en fietsboulevard. Het historische centrum van de stad en het Picassomuseum liggen op slechts 10 minuten wandelen. Schuin tegenover het hotel bevindt zich de geheel vernieuwde haven van Málaga met een gezellige boulevard, restaurants, winkels én Centre Pompidou – de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar/lounge en een spa met een sauna, een hot tub en een Turks stoombad. Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.

Kamer

De kamers zijn stijlvol en warm ingericht in de stijl van Pablo Picasso, de beroemde schilder uit Málaga. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een haardroger.


Bekijk de website van Hotel Maestranza.


De prijzen zijn per persoon voor 4 of 7 nachten op basis van logies en ontbijt. De taxitransfers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Prijzen Hotel Maestranza

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-persoonskamer Toeslag bij alleengebruik HP-toeslag 2-persoonskamer Toeslag bij alleengebruik HP-toeslag
verlenging 4 nachten verlenging 7 nachten
Mei en juni € 280,00 € 250,00 € 95,00 € 480,00 € 410,00 € 160,00
12 augustus € 320,00 € 270,00 € 95,00 € 550,00 € 450,00 € 160,00
September € 280,00 € 250,00 € 95,00 € 480,00 € 410,00 € 160,00
7 oktober € 280,00 € 250,00 € 95,00 € 530,00 € 410,00 € 160,00
14 oktober € 280,00 € 250,00 € 95,00 € 480,00 € 410,00 € 160,00
7 oktober € 280,00 € 250,00 € 95,00 € 440,00 € 410,00 € 160,00

La Viñuela

Ten noordoosten van Málaga ligt het charmante witte dorpje La Viñuela. Het dorp ligt te midden van een prachtig, groen landschap en vele olijfbomen. Het dorp staat bekend om het gelijknamige stuwmeer met helder blauw water. Vanuit La Viñuela is het ongeveer een halfuur rijden naar de kust.


Boutique hotel La Viñuela – La Viñuela

Boutique hotel La Viñuela – La Viñuela

Ligging

Dit stijlvolle boutiquehotel ligt aan de oevers van het stuwmeer en aan de voet van de Sierra Tejeda. Het hotel heeft een bijzondere architectuur en fraaie decoraties. Geniet van de prachtige omgeving en de fijne sfeer in het hotel.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over 2 restaurants, een full-service spa, een buitenzwembad met een bar, een winkeltje en een bar/lounge.

Kamer

De comfortabele kamers beschikken over airconditioning, een volledig ingerichte badkamer, een tv, een telefoon, een minibar, een kluisje en room service.


Bekijk de website van Boutique hotel La Viñuela.


De prijzen zijn per persoon voor 4 nachten of 7 nachten op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Wij raden u aan om tijdens uw verblijf in La Viñuela een auto te huren. Voor de actuele prijzen en het reserveren van autohuur kunt u contact opnemen met onze reisadviseurs. Het is mogelijk om tegen een toeslag een dinerpakket bij te boeken.

Autohuur

La Viñuela is moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken. We raden u dan ook aan om een auto te huren. Zo kunt u optimaal genieten van uw verlenging. Wij kunnen deze huurauto voor u regelen. Vanaf circa € 175,- per week kunt u een 4-deurs Opel Corsa met airconditioning (of een gelijkwaardige auto in de categorie B) huren. Vraagt u bij uw reservering naar de actuele prijzen en voorwaarden. Wij gaan ervan uit dat u kennis heeft genomen van de voorwaarden als u boekt.

Richtprijzen Boutique hotel La Viñuela

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-persoonskamer Toeslag bij alleengebruik 2-persoonskamer Toeslag bij alleengebruik
bij verlenging 4 nachten verlenging 7 nachten
richtprijs vanaf € 215,00 vanaf € 100,00 vanaf € 395,00 vanaf € 170,00


Marbella

Marbella heeft een gezellige vissershaven, mooie zandstranden en een prachtige promenade. Het is heerlijk om ’s avonds door de pittoreske straatjes met de gezellige winkeltjes te slenteren en neer te strijken op een van de gezellige terrassen.


Aparthotel Princesa Playa – Marbella

Aparthotel Princesa Playa – Marbella

Ligging

Dit comfortabele aparthotel is gelegen aan de gezellige boulevard van Marbella en op loopafstand van het oude centrum. In de buurt van het hotel zijn veel activiteiten te ondernemen zoals tennissen, paardrijden en golven. Naast het hotel is een bushalte.

Faciliteiten

Het aparthotel beschikt over een 24-uurs receptie, autohuurmogelijkheden, een zwembad, wifizone en een bar met een terras, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Middellandse Zee.

Kamer

De appartementen beschikken over een balkon, airconditioning, een tv, een badkamer met bad of douche en een keuken met een magnetron.


Bekijk de website van Aparthotel Princesa Playa.


De prijzen zijn per persoon voor 4 nachten of 7 nachten op basis van logies. De taxitransfers zijn bij deze prijs inbegrepen. Het is mogelijk om tegen een toeslag ontbijt bij te boeken.

Prijzen Aparthotel Princesa Playa

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-persoonskamer Toeslag bij alleengebruik Toeslag ontbijt 2-persoonskamer Toeslag bij alleengebruik Toeslag ontbijt
verlenging 4 nachten verlenging 7 nachten
4 en 18 maart € 270,00 € 250,00 € 50,00 € 390,00 € 370,00 € 90,00
25 maart € 300,00 € 250,00 € 50,00 € 430,00 € 370,00 € 90,00

NB1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

NB2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Fantastische reis.


Topgids; goede variatie in onderwerpen, goede verteller. Eerste keer dat we meededen aan een groepsreis, is goed bevallen!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9

P.v.d.Veen & B. Lijmbach uit Groningen


Een uitstekend georganiseerde reis met een gevarieerd en interessant programma en Toine is een zeer competente reisleider.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

Familie Heijmans uit Utrecht


Ik heb de keuze voor SRC gemaakt omdat de hotels in de stad liggen, en allen een zwembad hebben. Duidelijk programma en overzicht van kosten.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9

C. Roffel uit Amstelveen


Wat een geweldige reis, een echte aanrader, mits je goed ter been bent. Grote kans dat u Toine als reisleider krijgt, hij weet op zo een inspirerende manier heel veel te vertellen over de cultuur, land, politiek, natuur en lekker eten, et cetera. Toine is een top reisleider!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

Mevrouw Kremers uit Woerden


Deze rondreis door Andalusië kunnen we iedereen van harte aanbevelen! Dit komt vooral door de fantastische kennis, verhalen, anekdotes enz. van Toine. Hij heeft de gave om interessante informatie ook op een interessante manier over te brengen. Je blijft gewoon geboeid luisteren!! Samen met alle mooie dingen die we gezien hebben, was het een reis om nooit te vergeten!

Beoordeling reis: 10

Beoordeling reisleider: 10

Meneer en mevrouw Driever


Een prachtige reis met veel hoogtepunten en toch een prettig tempo, mede door drie nachten verblijf in Sevilla. Heel fijn om een aparte reisleider te hebben naast de (prima) chauffeur. Luis wist veel te vertellen over alle bezienswaardigheden, de geschiedenis en het landschap. Het audiosysteem was erg prettig; hierdoor was het verhaal van de gids overal veel beter te volgen en kon je bovendien intussen nog even rond kijken.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

Mevrouw M. Huisman uit Austerlitz


Wat wij als zeer positief ervaren, is dat de door u gekozen hotels in het centrum van de steden staan waardoor alle bezienswaardigheden en restaurants op loopafstand te bereiken zijn. Daarbij willen we Toine Luksenburg complimenteren met de manier waarop hij zijn vak uitoefent: top!!!

Beoordeling reis: 8,5

Beoordeling reisleider: 10

H.Holterman uit Biddinghuizen


Dit was een fantastisch mooie en goede reis! Reisleider Toine deed het werkelijk uitstekend. Door zijn verhalen ontstond er een meerwaarde. Onze reis vorig jaar met SRC naar Marokko was ook zo goed dat wij SRC bij iedereen die dat wil horen, aanbevelen!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

Familie De Joode-Baljet uit Laren


We waren dit jaar weer zeer tevreden over SRC en de reis naar Andalusië. Dit was onze 6e reis met jullie: we hebben genoten van alle 6 de reizen (Rusland, Syrië en Jordanië, Egypte, Kenia en Tanzania, Sicilië en dan nu Andalusië). Tijdens alle reizen hebben we voortreffelijke reisleiders gehad. Een compliment waard! Cultuur en natuur zijn bij SRC in goede handen. We zijn altijd heel goed geholpen door jullie medewerkers en de prijs/kwaliteit is goed. Fijn dat jullie een doorstart hebben gehad.

Familie Vries uit Groningen


Het was een heerlijk, goed verzorgde, interessante reis. Mijn kleindochter (13) heeft er van genoten! Jammer dat er niet meer jongeren op SRC reizen mee gaan. Dit was mijn derde keer met een kleinkind en iedere keer was het een succes! Deze ervaring is hun erfenis.

Beoordeling reis: 10

Beoordeling reisleider: 10


Voortreffelijke reis! Reisleider zeer bevlogen en zonder meer een goede verteller met ook nog humor. Chauffeur reed veilig en is zeer behulpzaam. Allebei erg vriendelijk. Fijn dat de hotels in het centrum liggen!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

Familie Barens-Bouma


Een schitterende reis met een gevarieerd programma. Een bijzondere kennismaking met de Moorse cultuur en geschiedenis, als onderdeel van de Europese historie. Hierover leren we op school amper iets. Mede door de inspirerende verhalen van Toine, ook over de natuur, de planten en het dierenrijk, kwam Andalusië voor tot leven.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

M. Kaptein


Mooie reis met goedgevuld programma. Alle lof voor de reisleider Toine: fijne stem om naar te luisteren, brengt de informatie met humor en weet heel veel, dus veel interessante informatie. Lost ‘probleempjes’ snel en goed op. Alle waardering. Kijken terug op een geweldige vakantie.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 10

Familie Creemers uit Horn

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Luis Sánchez Pellón

Luis Sánchez Pellón

SRC-reisleider sinds 1994

De spreuk luidt: 'In de ziel van elke Spanjaard zit een echte gastheer.' Toen ik in1994 mijn eerste reis in Andalusië begeleidde, wist ik het meteen: 'Dit werk staat me op het lijf geschreven.' Sindsdien verzorg ik voor gasten zoals u een onvergetelijke vakantie in Andalusië, mijn geboortestreek. Hier in Andalusië is niets wat het lijkt: een moskee die geen moskee is maar een kathedraal, kerktorens die eigenlijk minaretten zijn, christelijke koningen die de opdracht geven moorse paleizen te bouwen… Zelfs onze tomatensoep wordt koud geserveerd! Kortom, in Andalusië komt u voor de ene verrassing na de andere te staan.

Lees meer over deze reisleider
Ronald van der Werff

Ronald van der Werff

SRC-reisleider sinds 2000

Als men mij zo’n 19 jaar geleden had verteld dat ik rond de wereld zou reizen, naar de mooiste landen om interessante verhalen te vertellen over vergane koninkrijken uit vervlogen tijden; te wandelen door sprookjessteden met licht en kleuren die je nog nooit eerder zag; de wereld te ontdekken vanaf de Andes of de Atlas, de Nijl of de Amazone, met enthousiaste gezelschappen met wie je onvergetelijke momenten deelt…Dan had ik waarschijnlijk gedacht: keep dreaming! Maar die droom duurt nu al 18 jaar en ik kijk elke keer weer uit naar de volgende reis…

Lees meer over deze reisleider
Marlies Korthof

Marlies Korthof

SRC-reisleider sinds 2000

Mijn liefde voor Spanje is door een (gelukkig) toeval ontstaan! Als alternatief na een geannuleerde reis koos ik er destijds spontaan voor om mee te gaan naar Andalusië. Sinds die keuze in de jaren ’80 ben ik verknocht aan Spanje en alles wat met Spanje te maken heeft. De mensen, de grote steden én de dorpjes op het platteland, de ruige natuur in de binnenlanden, het sociale leven wat zich op straat afspeelt, de geuren van het heerlijke eten, de kleuren van de markt, de indrukwekkende grote cultuur en de cultuur van mooie details van de kleinschalige wonderen. Ook de Spaanse en Portugese eilanden bieden op dit gebied veel bijzonders! Maar ook buiten de Europese grenzen voel ik me thuis bij een andere grote liefde; Cuba. Waar de mensen het verschil maken in die bijzondere samenleving in een aparte situatie. Aan de andere kant van de wereld in Aziatische landen zoals in Sri Lanka, Birma of Vietnam reis ik zelf graag om ondergedompeld te worden in andere culturele, religieuze en filosofische sferen. Mijn werk als reisleidster maakt het mogelijk om u mee te nemen op de reizen naar Spanje en Cuba om deze ervaringen te delen en een land samen te zien, te proeven en te beleven! Er is níets leuker dan dat!

Lees meer over deze reisleider