Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Beleef Mongolië

groene cultuurvakantie Mongolië

14 dagen v.a. € 3.098,00

Reisnummer: MNVR01 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • NIEUW!
 • vluchten Turkish Airlines
 • ruimbagage
 • goed hotel Ulaanbaatar
 • 9x overnachting in ger-tenten
 • 12x ontbijt, 9x lunch en 11x diner
 • afscheidsdiner in een restaurant
 • lunch met nomadenfamilie
 • stadsrondrit Ulaanbaatar
 • Bogd Khan winterpaleis
 • Khustai nationaal park
 • Kharkhorin op de Zijderoute
 • Erdene Zuu-klooster
 • bezoek paardenhouderij
 • ‘vlammende kliffen’ Bayanzag
 • zingende duinen Khongoriin Els
 • tocht door de Yolvallei
 • Midden-Gobi en Gobi-woestijn
 • Terelj nationaal park
 • entreegelden zijn inclusief
 • lokale Engelssprekende gids
 • de beste SRC-reisleider

Hoogtepunten van deze reis

 • Midden-Gobi en Gobi-woestijn
 • nationale parken Khustai en Terelj
 • boeddhistische kloosters en Nomaden

1 van 10

Een sprookjesachtige ontdekking


Reisleider Sven Standhardt

Reisleider Sven Standhardt:

‘Bent u op zoek naar een prachtige nieuwe reisbestemming die garant staat voor avontuur, betoverend mooie vergezichten en eeuwenoude tradities, dan heeft SRC Reizen een unieke nieuwe cultuurvakantie voor u: Mongolië! De majestueuze leegheid, de uitgestrekte woestijnen, eindeloze steppes en besneeuwde heuvels betoveren elke bezoeker. De rijke cultuur van het land vindt zijn oorsprong in de nalatenschap van Dzjengis Khan, de leider van het Mongoolse rijk in de 12e eeuw. Onder zijn bewind werden veel nomadische stammen in Noordoost-Azië verenigd en ontstond er een machtig rijk.


Uiteraard maakt u kennis met de grote hoofdstad Ulaanbaatar, waar u het hectische stadsleven en ook stille kloosters en tuinen vindt. Daarna trekken we snel met 4-wheel drives het eindeloze land in. Om Mongolië op zijn puurst te ervaren, verblijft u in traditionele ger-tenten (yurt): een bijzondere ervaring! Uiteraard ontdekt u uitgebreid de grootste woestijn van Azië: de Gobi-woestijn. Hier bewondert u de unieke flora en fauna, en ervaart u de gastvrijheid van de nomadencultuur. U besluit dit avontuur in het mooie Terelj nationaal park, met groene valleien en ruige rotsformaties. Bent u flexibel ingesteld, en wilt u van de gebaande paden verlaten om een onbekende cultuur te ontdekken? Dan is Mongolië de perfecte bestemming voor u!’

Mongolië: een unieke belevenis!

Een bezoek aan Mongolië is een onvergetelijke belevenis. In dit prachtige land staat het toerisme echter nog behoorlijk in de kinderschoenen. Voordeel is dat u als een van de eersten kunt genieten van een nog amper door toerisme aangetast land, maar een flexibele instelling is wel vereist! Zo is de lokale keuken buiten de hoofdstad niet aangepast aan de westerse toerist en zal er veel vlees en weinig groenten geserveerd worden.


U overnacht buiten Ulaanbaatar in ger-tenten (yurt) die naar omstandigheden zeer comfortabel zijn en bijdragen aan de authentieke ervaring. In de ger-kampen worden de toilet- en badkamerfaciliteiten meestal gedeeld. Het kan zijn dat er af en toe iets niet werkt of het water niet goed warm wordt. Aangezien het ’s nachts koud kan worden, raden wij u aan om warme kleding mee te nemen.


U moet er ook rekening mee houden dat de wegen buiten Ulaanbaatar niet geschikt zijn voor grotere touringcars. Daarom leggen we het grootste deel van de reis af in comfortabele 4-wheel drives. De afstanden lijken op papier niet zo groot, maar in Mongolië reist u ongeveer 50 kilometer in een uur. Wij zullen er alles aan doen om uw vakantie in Mongolië tot een succes te maken. Wanneer u rekening houdt met bovenstaande en een flexibele instelling heeft, zult u optimaal genieten van de unieke charme van dit land!


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Midden-Gobi en Gobi-woestijn
 • nationale parken Khustai en Terelj
 • boeddhistische kloosters en Nomaden

1 van 11

De reis in het kort

dag 1: Vlucht naar Mongolië

dag 2: Aankomst Ulaanbaatar, folkloristisch optreden

dag 3: Stadsrondrit Ulaanbaatar, bezoek geschiedenismuseum en winterpaleis

dag 4: Bezoek Khustai nationaal park met przewalskipaarden

dag 5: Natuur van Bayangobi en Erdene Khambyn Khuree-klooster

dag 6: Oude hoofdstad Kharkhorin aan de Zijderoute en bezoek Erdene Zuu-klooster

dag 7: Mongoolse barbecue en Ongi-klooster

dag 8: Vlammende kliffen van Bayanzag, naar de Gobi-woestijn

dag 9: Zingende zandduinen van Khongoriin Els in de Gobi-woestijn

dag 10: Yol-vallei en Gurvan Saikhan nationaal park

dag 11: Tocht langs steppen en nomadenvolken

dag 12: Rotsformaties van Baga Gazriin Chuluu en bezoek Terelj nationaal park

dag 13: Standbeeld van Dzjengis Khan en vrije tijd in Ulaanbaatar

dag 14: Terugreis

dag 1: Amsterdam – Istanbul – Ulaanbaatar

We vliegen via Istanbul naar Mongolië.

dag 2: Aankomst in Mongolië

In de ochtend landen we in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, waar we twee nachten verblijven. Grote delen van de stad kenmerken zich door het hectische stadsleven, maar wanneer u verder kijkt vindt u verschillende plaatsen van rust. Nadat we de tijd hebben genomen om bij te komen van de heenreis, genieten we in de middag van een kleurrijk folkloreoptreden in het dramatheater. (ca. 30 km)

dag 3: Ulaanbaatar

Op deze dag maken we uitgebreid kennis met Ulaanbaatar. We bezichtigen het grootste nog functionerende boeddhistische klooster van Mongolië, het Gandan-klooster. Ook bezoeken we het nationaal museum van de Mongoolse geschiedenis, waar we meer te weten komen over de prehistorische en de recente geschiedenis van het land. Tijdens een stadrondrit zien we het Dzjengis Khan-plein met het standbeeld van Damdin Sükhbataar, ‘de held van de revolutie’, de staatsopera en het cultuurpaleis. Hierna bewonderen we het Bogd Khan-paleis, het winterpaleis van de laatste monarch van Mongolië. (ca. 10 km)

dag 4: Khustai nationaal park

We verlaten Ulaanbaatar en rijden naar Khustai nationaal park. Nadat we onze intrek hebben genomen in het ger-kamp en hebben geluncht, maken we een tocht door het nationaal park. In Khustai leven de beroemde wilde przewalskipaarden. De met uitsterven bedreigde dieren werden in 1992 terug uitgezet in het park: momenteel leven er meer dan 200 paarden in dit prachtige natuurgebied. We overnachten in Khustai. (ca. 120 km)

dag 5: Bayangobi

We rijden naar Bayangobi, een unieke plek met een keur aan landschapsvormen. Hier vindt u zandduinen, bossen en rotsachtige heuvels. Tussen de bergen bezoeken we het 17e-eeuwse klooster van Erdene Khambyn Khuree. Dit klooster is gebouwd ter ere van de lama Erdene, een beroemd filosoof en religieus leraar. Ons kamp staat in Bayangobi. (ca. 160 km)

dag 6: Kharkhorin en paarden

Kharkhorin, de oude hoofdstad van het Mongoolse rijk was een belangrijke tussenstop op de legendarische Zijderoute. De stad, gelegen in de vallei van de Orkhon-rivier, was in 1220 de hoofdstad van het rijk, totdat de kleinzoon van Dzjengis Khan zijn residentie verhuisde naar Beijing. We bezoeken het eeuwenoude Erdene Zuu-klooster, waar we unieke boeddhistische schilderijen, kleding en iconen kunnen bewonderen. Vanmiddag bezoeken we een familie die paarden fokt. Hier krijgen we te zien hoe airag gemaakt wordt, een traditionele Mongoolse drank gemaakt van paardenmelk. (ca. 100 km)

dag 7: Midden-Gobi

We rijden naar de halfwoestijn Midden-Gobi. Onderweg genieten we van een traditionele Mongoolse barbecue bij een nomadische familie. In de middag bezoeken we de ruïnes van het Ongi-klooster. Op zijn hoogtepunt leefden hier 1.000 monniken en was het klooster het belangrijkste boeddhistisch centrum van Mongolië. (ca. 250 km)

dag 8: Vlammende kliffen

Op weg naar de Gobi-woestijn ontdekken we de kliffen van Bayanzag, die 60 tot 70 miljoen jaar geleden gevormd werden. De kliffen worden door hun felrode kleur ook wel ‘vlammende kliffen’ genoemd. In dit gebied zijn grote hoeveelheden fossielen, eieren en botten van dinosauriërs gevonden. We overnachten in Goviin in de Gobi-woestijn. (ca. 250 km)

dag 9: Zingende duinen van Khongoriin Els

Op deze dag trekken we verder de Gobi-woestijn in, waar we de zandduinen van Khongoriin Els bewonderen. De duinen strekken zich uit over een afstand van meer dan 100 kilometer en zijn soms wel 20 kilometer breed. Het geluid van het door de wind verplaatste zand is op grote afstand te horen, waardoor de duinen ook ‘zingende duinen’ genoemd worden. Bij ons ger-kamp kunnen we een ritje op een kameel maken (kosten niet inbegrepen). We overnachten nabij Khongoriin Els. (ca. 175 km)

dag 10: Gobi-woestijn

We rijden naar het Gobi Gurvan Saikhan nationaal park. Na een lunch bij het ger-kamp, waar we overnachten, maken we een rit door de Yol-vallei. Deze zeer nauwe kloof is gevormd door een rivier die door de Zuun Saikhan-bergen stroomt. We eindigen de dag met een bezoek aan een lokaal flora- en faunamuseum. Ons kamp ligt in Gurvan Saikhan. (ca. 200 km)

dag 11: Steppes en nomaden

Onze route noordwaarts brengt ons langs uitgestrekte steppes waar we vast en zeker nomaden tegenkomen die rondtrekken met hun schapen, paarden en vee. Onderweg gebruiken we een picknicklunch. We overnachten in het Erdene Ukhaa ger-kamp. (ca. 400 km)

dag 12: Terelj nationaal park

We rijden een prachtige route langs de rotsformaties van Baga Gazriin Chuluu. De spectaculaire granieten rotsformaties doen denken aan een maanlandschap. Het beschermde gebied herbergt verschillende soorten wilde dieren, waaronder gazelles, steenbokken en wilde schapen. We brengen de nacht door bij Terelj nationaal park, een prachtig park bekend om haar mooie heuvels en groene valleien. We bezoeken het natuurgebied met de beroemde ‘schildpadrots’ en het meditatiecentrum Aryabal. (ca. 300 km)

dag 13: Terug naar Ulaanbaatar

Op de weg terug naar de hoofdstad bezoeken we het 40 meter grote standbeeld van Dzjengis Khan op zijn paard, aan de oever van de Tuul-rivier. Liefhebbers kunnen het beeld beklimmen tot het hoofd van het paard: uw inspanning wordt beloond met een adembenemend uitzicht. In de middag heeft u vrije tijd in Ulaanbaatar. We sluiten de reis af met een diner in een Mongools restaurant in de stad. (ca. 65 km)

dag 14: Ulaanbaatar – Amsterdam

Vroeg in de ochtend worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • goed middenklassehotel en ger-kampen
 • 12x ontbijt, 9x lunch en 11x diner
 • route 2.080 km

1 van 10

”Turkish

Vluchtschema

Amsterdam – Istanbul

11.10 – 15.40 uur

Istanbul – Ulaanbaatar

19.10 – 10.05 uur #

Ulaanbaatar – Istanbul

11.05 – 17.25 uur

Istanbul – Amsterdam

19.30 – 22.15 uur

# Aankomst volgende dag


Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels en ger-kampen

In Ulaanbaatar verblijft u in een goed middenklassehotel. In de publieke ruimtes en in de hotelskamers heeft u wifi. Buiten Ulaanbaatar is in de verblijfplaatsen geen wifi beschikbaar. Buiten de hoofdstad verblijft u in ger-kampen. Dit zijn ruim opgezette groepen tenten (yurts), waarvan de bouw en uitstraling gebaseerd is op de traditionele nomadencultuur van het land. De kampen bestaan meestal uit een centraal gedeelte met een centrale tent, waar de maaltijden plaatsvinden, omringd door circa 20 tot 50 tenten voor de gasten. In elke tent staan 2 tot 4 bedden. Wij hebben voor u de beste kwaliteit kampen geselecteerd. Houdt u er echter rekening mee dat de tenten een andere kwaliteitsstandaard hebben dan hotelkamers. Op twee plaatsen na zijn de douche- en badkamerfaciliteiten gedeeld. Hieronder vindt u meer informatie over het hotel en kampen die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotel- en kampgegevens.


Hotel Bayangol – Ulaanbaatar

Hotel Bayangol – Ulaanbaatar

Het grote, comfortabele hotel ligt in het centrum van de stad. Het hotel heeft verschillende restaurants, een wijnbar, een receptie, een sauna en een fitnessclub (beide tegen betaling).

Bekijk de website van Hotel Bayangol.


Khustai Ger Camp – Khustai

Khustai Ger Camp – Khustai

Het kamp ligt bij de ingang van het Khustai nationaal park, thuis van de wilde przewalskipaarden. Het kamp heeft 14 tenten met 2 tot 4 bedden. De inrichting is traditioneel kleurrijk en comfortabel. Het kamp beschikt over een restaurant, een souvenirwinkel, een sauna en een gedeelde ruimte met toilet- en badkamerfaciliteiten.


Hoyor Zagar Ger Camp – Bayangobi

Hoyor Zagar Ger Camp – Bayangobi

De unieke locatie van het Hoyor Zagar ger-kamp maakt deze overnachting een onvergetelijke ervaring. Het kamp ligt op een open vlakte met prachtige vergezichten van zandduinen, oases en rotsformaties. U verblijft in een van de 40 traditionele en comfortabele ger-tenten met 2 tot 4 bedden. Verder beschikt het kamp over een souvenirwinkel en een aantal bars in de buitenlucht. Bekijk de website van Hoyor Zagar Ger Camp.


Urguu Ger Camp – Kharkhorin

Urguu Ger Camp – Kharkhorin

Nabij de eeuwenoude stad Kharkhorin ligt het Urguu ger-kamp, bestaande uit 41 ger-tenten met 2 tot 4 bedden. U dineert in het ruim opgezette ger-restaurant en verder kunt u gebruik maken van de andere faciliteiten die het kamp biedt, zoals een bar en een souvenirwinkel. Deze accommodatie heeft geen website.


Ongiin Nuuts Ger Camp – Ongi klooster

Ongiin Nuuts Ger Camp – Ongi klooster

Gelegen op een open vlakte en omgeven door indrukwekkende bergen en prachtige vergezichten, ligt het Ongiin Nuuts ger-kamp. Het kamp bestaat uit 45 traditioneel ingerichte ger-tenten en het diner vindt plaats in het hoofdgebouw van het kamp. Deze accommodatie heeft geen website.


Goviin Naran Ger Camp – Gobi-woestijn

Goviin Naran Ger Camp – Gobi-woestijn

Dit kleinschaligere kampement, bestaande uit 24 ger-tenten, ligt in de bijzondere en grootste woestijn van Azië, de Gobi. De traditionele tenten zijn comfortabel en modern ingericht. Tijdens uw overnachting verblijft u in een superior ger-tent en beschikt u over een eigen badkamer. Deze accommodatie heeft geen website.


Gobi Discovery 2 camp – Khongoryn Els

Gobi Discovery 2 camp – Khongoryn Els

Nabij de prachtige en unieke zandduinen van Khongor, verblijft u een van de traditioneel ingerichte ger-tenten. Het kamp heeft in totaal 30 ger-tenten met 2 of 3 bedden. Verder is het kamp ruim opgezet en voorzien van een sauna, een restaurant, een wasserette en een souvenirwinkel. U ervaart optimaal de natuurschoon van de woestijn, onder andere door het spectaculaire uitzicht op de Khongor zandduinen. Deze accommodatie heeft geen website.


Erdene Ukhaa Ger Camp – Midden-Gobi

Erdene Ukhaa Ger Camp – Midden-Gobi

U verblijft deze nacht in een van de traditioneel ingerichte 15 ger-tenten waarover het kamp beschikt. Deze avond dineert u in een traditioneel ingerichte ger-restaurant.

Deze accommodatie heeft geen website.


Alungoo Ger Camp – Terelj

Alungoo Ger Camp – Terelj

Bij de ingang van het Terelj nationaal park ligt dit vrij recent geopende ger-kamp. De 27 traditionele ger-tenten zijn modern en comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer met een wastafel, een toilet en een douche. U dineert in een van de 3 aaneengeschakelde ger-restaurants. Bekijk de website van Alungoo Ger Camp.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.Bekijk de extra’s

Naar boven

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is nog niet boekbaar, maar wordt volgend jaar in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een woensdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 29 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 780,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam – Ulaanbaatar en vice versa met Turkish Airlines, met op de heen- en terugvlucht een overstap in Istanbul.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Ruimbagage.
 • Vervoer in Ulaanbaatar in een lokale touringcar. Op dag 3 t/m 12 vindt het vervoer plaats in 4-wheel drives.
 • Overnachting in een goed middenklassehotel in Ulaanbaatar en buiten de hoofdstad in ger-kampen.
 • Overnachting in Ulaanbaatar in 2-persoonskamers voorzien van een bad of een douche en een toilet.
 • Overnachting buiten Ulaanbaatar in ger-tenten (yurt) met gedeelde toilet- en badkamervoorzieningen.
 • Verzorging in Ulaanbaatar op basis van halfpension (ontbijt en diner). Buiten Ulaanbaatar zijn ook de lunches (9 lunches) inbegrepen.
 • Afscheidsdiner in een lokaal restaurant.
 • Lunch bij een nomadenfamilie.
 • Folkloristisch optreden op dag 2.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Entreegelden.
 • Begeleiding tijdens de reis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en een lokale Engelssprekende gids.

Exclusief

 • Visumkosten, circa € 123,-. Voor deze reis is een visum verplicht. Kijk voor meer informatie over het visum op de pagina grensdocumenten.

 • Kosten optionele excursies.
 • Fooien.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Midden-Gobi en Gobi-woestijn
 • nationale parken Khustai en Terelj
 • boeddhistische kloosters en Nomaden

1 van 10

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die nóg meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze cultuurvakantie onderstaande optionele excursie(s) aan. Houdt u er rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U kunt op uw vakantiebestemming bij de reisleider aangeven dat u aan een excursie wilt deelnemen. Ook kunt u de excursie ter plaatse betalen.

Kamelenrit – dag 9

Bij ons kamp heeft u op dag 9 de mogelijkheid om een ritje op een kameel te maken. Dit bijzondere dier, dat zich thuis voelt in de machtige Gobi-woestijn, wordt al sinds mensenheugenis ingezet als lastdier en kan uitstekend tegen kou, droogte en grote hoogtes. Het omhoogkomen van het dier is even spannend, maar daarna kunt u zich heerlijk laten meevoeren door de lome tred van dit woestijndier.


Duur: circa 30 minuten

Minimumaantal deelnemers n.v.t.

Prijs: circa 10,- per persoon


NB De bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Bob van der Linden

Bob van der Linden

SRC-reisleider sinds 2006

Alweer tien jaar werk ik met veel plezier als reisleider voor SRC Reizen. Sinds het begin is India mijn hoofdbestemming omdat ik als historicus gespecialiseerd in Zuid-Azië nu eenmaal veel van dat land weet. Niettemin begeleidde ik, naast bijna twintig reizen naar China, ook groepen naar landen waarvan ik eerder nooit zou hebben gedacht dat ik daar als reisleider heen zou gaan: Portugal, Turkije, Syrië, Jordanië, Oezbekistan en de Verenigde Staten. Zo verleg ik telkens weer mijn grenzen! De laatste jaren haal ik bovendien veel energie uit het bedenken en begeleiden van bijzondere reizen naar India, zoals Onbekend Punjab, Bombay en Oost India, en Kumbh Mela en Zuidwest-India. Of er nog landen zijn waar ik heel graag als reisleider heen zou willen? Jawel hoor: Iran en Japan staan bovenaan mijn lijstje!

Lees meer over deze reisleider
Claudia Vosman

Claudia Vosman

SRC-reisleider sinds 2001

Sinds 2001 ben ik werkzaam voor SRC Reizen. In eerste instantie werd ik aangenomen om reizen door Turkije te begeleiden. Mijn half-Turkse afkomst en mijn studie Turkse Talen en Culturen kwamen mij daarbij goed van pas. In de loop der jaren heeft mijn ‘werkterrein’ zich enorm uitgebreid. Met heel veel plezier heb ik tot nu toe reizen mogen begeleiden door landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Azië, Centraal-Azië en Europa. Mijn grote passie is reizen: ik vind het een voorrecht om in contact te mogen komen met allerlei mensen uit verschillende culturen. Daarnaast vind ik het heel leuk om mijn kennis over en ervaring met andere landen en culturen over te brengen op onze SRC-gasten. Elke keer heb ik er weer heel veel zin in als ik voor SRC op pad ga en op een luchthaven mijn groep mag verwelkomen. Met elkaar gaan we er dan voor zorgen dat we een onvergetelijke reis gaan maken!

Mijn bestemmingen: Egypte, Marokko, Indonesië, Israël, Jordanië, Kroatië, Oman, Iran, Syrië, Turkije, Macedonië, Oezbekistan, Griekenland, Birma, Scandinavië, Ierland

Lees meer over deze reisleider
Sven Standhardt

Sven Standhardt

SRC-reisleider sinds 1995

Sinds ik op de middelbare school Russisch leerde, groeide mijn interesse voor dit land van stoere Kozakken, uitgestrekte steppen, sneeuw en betoverende kerkjes en iconen. Na mijn schooltijd besloot ik dan ook Russisch te studeren aan de universiteit en een groot deel van mijn studie in Moskou te volgen. Tijdens die studie heb ik alle republieken van de Sovjet-Unie bezocht. Na mijn studie besloot ik in Rusland te blijven en werd ik vertegenwoordiger van de stad Groningen in Moermansk, het uiterste noorden van Rusland. In de roerige jaren ’90 was ik getuige van de grote veranderingen in Rusland: de val van het communisme en het herrijzen van een nieuw Rusland. Tijdens mijn rondreizende cultuurvakanties die ik begeleid, deel ik graag die ervaringen en laat ik mijn gasten ook kennismaken met het echte Russische leven.
Mijn tweede passie is Iran, het oude Perzië. Het land van legendarische koningen als Cyrus en Darius, maar ook van koningin Esther en roemrijke sjahs. Toen ik hier in 2001 voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. De prachtige moskeeën en paleizen van Isfahan en de oude opgravingen van Persepolis, ze maakten een onuitwisbare indruk op me. De Iraniërs heb ik leren kennen als een heel vriendelijk en gastvrij volk. Ik heb er inmiddels vele vrienden gemaakt. Rusland en Iran zijn beide fascinerende landen, die als je ze eenmaal hebt bezocht nooit meer uit je hart verdwijnen.

Mijn bestemmingen: Rusland, Iran, Oezbekistan, Kirgizië, Georgië, Estland, Letland, Litouwen, Polen

Lees meer over deze reisleider