Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

De historische Hanzeroute

cultuurvakantie Noord-Europa

19 dagen v.a. € 2.298,00

Reisnummer: DEBR14 Printen Bewaar
Waardering
8,5
Pluspunten
 • vervoer in first class-touringcar
 • middenklassehotels
 • nachtboot met luxe dinerbuffet
 • 18x ontbijt en 15x diner
 • bezoek aan 10 Hanzesteden
 • Rostock, Lübeck en Hamburg
 • Szczecin en Gdansk
 • middeleeuws Malbork
 • Mazurisch merengebied
 • Vilnius en Riga
 • stadswandeling Tallinn
 • platteland Baltische staten
 • dagtocht per boot Helsinki
 • stadsrondrit Stockholm
 • kennismaking Kopenhagen
 • audiosysteem
 • diverse lokale gidsen
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Rostock, Lübeck en Hamburg
 • Gdansk, Stockholm
 • Vilnius, Riga en Tallinn

1 van 9

Steden rond de Oostzee

Reisleider Bart van Mierlo

Reisleider Bart van Mierlo:

‘Het leven tijdens de late middeleeuwen speelde zich af in levendige havens, rondom talloze pakhuizen en op mooie stadspleinen. Zwaarbeladen zeilschepen voeren de havens in en uit en brachten de steden in het Oostzeegebied grote welvaart. Veel van deze plaatsen waren onderdeel van het beroemde handelsverbond: de Hanze. De Hanze is het machtigste verbond uit de middeleeuwen. Het verenigde steden uit heel Noord-Europa.


Steden die waren aangesloten bij de Hanze waren eindelijk vrij van koningen en bisschoppen. En dat wilden ze laten zien! Hun monumenten spreken van trots, handelsgeest en vrijheidszin. Tijdens deze bijzondere reis langs de Oostzeekust maakt u kennis met een groot aantal oude Hanzesteden. Wandelend door de gezellige binnensteden van Lübeck, Riga en Gdansk ervaart u het gedeelde Noord-Europese verleden. Behalve de overeenkomsten zijn er gelukkig ook grote verschillen! U ziet u de bruisende wereldhaven van Hamburg en het middeleeuwse Tallinn, het designwalhalla Helsinki en het gezellige Kopenhagen, dé burcht van de Duitse ridderorde en het chique Stockholm. Reis mee en ontdek de fascinerende wereld rond de Oostzee!


Wilt u meer weten over mij en de andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

Reisverhalen Duitsland, Baltische Staten en Scandinavië

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Duitsland, de Baltische Staten en Scandinavië.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Rostock, Lübeck en Hamburg
 • Gdansk, Stockholm
 • Vilnius, Riga en Tallinn

1 van 10

De reis in het kort

dag 1: Naar Duitsland

dag 2: Bezoek Rostock en naar Szczecin

dag 3: Kennismaking met Szczecin en naar Gdansk

dag 4: Wandeling door Gdansk en vrije tijd

dag 5: Kasteel van Malbork en naar Olsztyn

dag 6: Natuur Mazurisch merengebied

dag 7: Wandeling door Vilnius en vrije middag

dag 8: Bezoek Rundalepaleis en naar Riga

dag 9: Uitgebreide kennismaking met Riga

dag 10: Bezoek kasteel van Sigulda en naar badplaats Pärnu

dag 11: Rustige ochtend en naar Estlands hoofdstad Tallinn

dag 12: Dagtocht per boot naar Helsinki

dag 13: Wandeling door Tallinn en nachtferry richting Stockholm

dag 14: Kennismaking met Stockholm

dag 15: Naar Kalmar en korte kennismaking met binnenstad

dag 16: Naar Kopenhagen

dag 17: Stadswandeling Kopenhagen en vrije tijd

dag 18: Naar Lübeck

dag 19: Kort bezoek Hamburg en terug naar huis

dag 1: Op weg

Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Groningen rijden we naar Schwerin of Wittenburg, waar we overnachten. (ca. 470 km)

dag 2: Rostock

Na de komst van Duitse kooplieden in de 13e eeuw ontwikkelde Rostock zich tot een welvarend lid van de Hanze. Tijdens een bezoek aan het oude centrum bezichtigen we de eerste universiteit van het Oostzeegebied. Ook bewonderen we de gotische Mariakerk, waar de rijkdom van de Hanzestad goed te zien is. ’s Middags rijden we naar ons hotel in het Poolse Szczecin. (ca. 250 km)

dag 3: Szczecin

Na een korte kennismaking met de sfeervolle havenstad Szczecin, het vroegere Stettin, gaan we naar de omgeving van Gdansk, waar we twee nachten verblijven. (ca. 370 km)

dag 4: Gdansk

Een wandeling door het prachtige oude centrum van Gdansk herinnert ons aan de Gouden Eeuw. In deze periode droeg Gdansk bij aan de Hollandse welvaart. Vanuit de vele graanpakhuizen van deze havenstad verscheepten onze voorvaderen grote voorraden graan naar Amsterdam. We wandelen langs de oude haven en genieten van de vele historische panden en pakhuizen. ’s Middags kunt u zelf verder op verkenning gaan in Gdansk. (ca. 25 km)

dag 5: Kasteel Malbork

Het kasteel van Malbork is een van de grootste middeleeuwse vestingen van Europa. In de tijd dat Teutoonse ridders hier leefden, was dit lange tijd een onneembare vesting. Als u de enorme poorten en torens ziet, zal dit u niet verbazen! We rijden naar Olsztyn, waar we overnachten. (ca. 200 km)

dag 6: Mazurisch merengebied

We rijden een schitterende route door ‘het land van de duizend meren’, zoals Mazurië ook wel wordt genoemd. Deze prachtige regio, die ooit deel uitmaakte van Oost-Pruisen, is populair bij natuurliefhebbers. We verblijven twee nachten in de Litouwse hoofdstad Vilnius. (ca. 420 km)

dag 7: Vilnius

Te voet en met een lokale gids verkennen we het centrum van Vilnius, dat wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren. We bezichtigen de Poorten der Dageraad in de stadswallen en zien het bijzondere barokke interieur van de St.Pauluskerk. ’s Middags heeft u wat vrije tijd. Daarna kunt u op eigen gelegenheid dineren in een van de vele restaurants die deze stad rijk is.

dag 8: Naar Letland

Na een bezoek aan het prachtige Rundalepaleis rijden we naar Riga, waar we twee nachten blijven. (ca. 300 km)

dag 9: Riga

Ten tijde van de Hanze bloeide Riga op. Het werd een prachtige, welvarende stad. Het silhouet van het oude centrum, dat bestaat uit veel torens, verraadt deze rijkdom. Na een gezamenlijke kennismaking kunt u ’s middags zelf op pad. U kunt bijvoorbeeld ontspannen op een terrasje of in een restaurant in het gezellige centrum. (ca. 10 km)

dag 10: Sigulda

We gaan naar Sigulda, een stad die wordt gedomineerd door een prachtige kasteelruïne. Hierna bezoeken we het nationale park Gauja, een uitgestrekt natuurpark. De gelijknamige rivier stroomt door dit schitterende gebied. Een mooie ochtend in de Letse natuur! We overnachten in Pärnu in Estland. (ca. 250 km)

dag 11: Estland

We genieten van een rustige ochtend in Pärnu, een populaire strandplaats. Daarna reizen we naar Tallinn, waar we twee nachten verblijven. (ca. 130 km)

dag 12: Helsinki

We varen in ongeveer twee uur naar Helsinki. In de Finse hoofdstad zien we een bijzondere combinatie van westerse en Oost-Europese invloeden. Tijdens een stadswandeling bewonderen we onder andere de markante witte kathedraal en de orthodoxe kerk. Na deze bijzondere kennismaking keren we met de boot terug naar Tallinn.

dag 13: Middeleeuws Tallinn

In de middeleeuwse binnenstad van Tallinn staan veel pakhuizen en koopmanshuizen uit de tijd van de Hanze. We wandelen door de sfeervolle straatjes en bekijken de oude vestingmuren. U heeft wat vrije tijd in de stad, bijvoorbeeld om een wandeling over de oude stadsmuren te maken. Daarna worden we naar de haven gebracht, waar de nachtboot ligt die ons naar Stockholm brengt. Aan boord staat een heerlijk dinerbuffet op ons te wachten.

dag 14: Stockholm

We ontbijten aan boord. Na aankomst maken we een rondrit door Stockholm, een stad die gebouwd is op 14 eilanden. 57 bruggen verbinden deze eilanden met elkaar. Stockholm heeft een 13e-eeuws middeleeuws centrum, Gamla Stan, maar is ook de stad van de moderne architectuur. (ca. 20 km)

dag 15: Kalmar

We rijden vanuit Stockholm door het groene Zweedse landschap naar het historische Kalmar, waar we overnachten. De stad was een zeer belangrijk in de Scandinavische geschiedenis. Hier werd aan het einde van de 14e eeuw een unie gesloten die de Scandinavische landen met elkaar verbond. Nu is Kalmar een levendige studentenstad. (ca. 400 km)


NB: In verband met een evenement (Ironman) verblijft u tijdens de reis van 12 augustus niet in Kalmar maar in Karlskrona. Het diner is in een restaurant op loopafstand van het hotel.

dag 16: Naar Denemarken

We reizen naar het waterrijke Kopenhagen, waar we twee nachten verblijven. Onderweg maken we een korte stop in Malmö. (ca. 350 km)

dag 17: Kopenhagen

We beleven een heerlijke dag in Kopenhagen. Te voet verkennen we het mooie centrum. Als u door de kleurrijke haven Nyhavn loopt, kunt u zich ongetwijfeld voorstellen dat de naam van de stad afgeleid is van het woord ‘købmandshavn’, oftewel ‘koopmanshaven’. De middag is vrij. U kunt deze bijvoorbeeld doorbrengen in Tivoli, het beroemde amusementspark midden in de stad.

dag 18: Lübeck

We rijden terug naar Duitsland. ’s Middags maken we kennis met Lübeck, ‘de koningin van de Hanze’. We genieten hier nog een keer van het rijke verleden van de Hanzetijd. Ons hotel staat in de omgeving van Hamburg. (ca. 450 km)

dag 19: Hamburg en naar huis

Op de terugweg naar Nederland bezoeken we kort een van de belangrijkste Hanzesteden: Hamburg. Hierna rijden we terug naar Nederland. (ca. 400 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • goede toeristenklassehotels
 • 18x ontbijt en 15x diner
 • route 3.835 km

1 van 9

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:

• Amersfoort, vertrek 08.30 uur station NS

Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein.

• Groningen, vertrek 10. 30 uur Station NS

Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug


U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort. Dit hotel is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklasse- en middenklassehotels. Alle hotels hebben een receptie en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.


NH Hotel Schwerin – Schwerin

NH Hotel Schwerin – Schwerin

Bij reizen met vertrek op 23 september verblijft u in het comfortabele viersterrenhotel NH Schwerin, dat van alle gemakken is voorzien. Het moderne hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een gezellig restaurant, een lift en gratis wifi. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet! Bekijk de website van NH Hotel Schwerin.


Hotel Hamburg-Wittenburg van der Valk – Wittenburg

Hotel Hamburg-Wittenburg van der Valk – Wittenburg

Bij de reis met vertrek op 15 juli en 12 augustus verblijft u in het Van der Valk Hotel in Witterburg, nabij Hamburg. Het hotel beschikt onder andere over een 24-uursreceptie, een lift en een knusse bar. Wifi is gratis in de openbare ruimtes. De kamers zijn ruim van opzet en onder andere voorzien van een bureau, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Bekijk de website van Hotel Hamburg-Wittenburg van der Valk.


Hotel Focus – Szczecin

Hotel Focus Szczecin – Szczecin

Hotel Focus ligt midden in de stad Szczecin, vlak bij de haven en op loopafstand van het oude centrum. Het hotel heeft een fitnessruimte en een de sauna. De kamers zijn ruim en licht, en er is gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Focus Szczecin.


Hotel Focus – Gdansk

Hotel Focus – Gdansk

Op ongeveer 20 minuten wandelen van de oude binnenstad van Gdansk ligt hotel Focus. Het hotel beschikt over een gezellige bar en een lounge, waar het na een dag in de stad heerlijk bijkomen is! De nette kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten. Bekijk de website van Hotel Focus.


Hotel Omega Olsztyn – Olsztyn

Omega Hotel – Olsztyn

Dit hotel ligt prachtig: omringd door groen en aan het Ukiel-meer. Het oude centrum van Olsztyn bevindt zich op twee kilometer van het hotel. De kamers zijn modern ingericht. Op uw kamer kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Omega Hotel.


Karolina Park Hotel – Vilnius

Karolina Park Hotel – Vilnius

Bij vertrek op 12 augustus verblijft u in Vilnius in het Karolina Park Hotel. Dit hotel ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in een parkachtige omgeving. Op loopafstand van het hotel bevindt zich een bushalte vanwaar u in circa 25 minuten naar het oude centrum reist. Het hotel beschikt onder andere over een kunstgalerij, een bar, een restaurant, een 24-uursreceptie en een binnenzwembad. De kamers zijn eenvoudig. Bekijk de website van het Karolina Park Hotel.

Ecotel Vilnius – Vilnius

Bij vertrek op op 15 juli en 23 september verblijft u in Vilnius in het Ecotel. Dit moderne hotel ligt in het centrum van Vilnius. Vanuit het hotel wandelt u in 10 minuten naar de mooie historische binnenstad. Bekijk de website van het Ecotel.


Days Hotel Riga VEF – Riga

Days Hotel Riga VEF – Riga

Dit kleurrijke hotel ligt op circa 4 kilometer van het centrum van Riga. Het hotel beschikt over een restaurant, een muziekbar en een terras. De kamers zijn comfortabel ingericht en hebben een minibar en wifi.

Bekijk de website van Hotel Days Riga VEF.


Hotel Pärnu – Pärnu

Hotel Pärnu – Pärnu

Dit hotel ligt in het centrum van ‘zomerstad’ Pärnu en vlak bij de rivier Pärnu. Het hotel heeft wellnessfaciliteiten, waaronder een jacuzzi, een sauna en een fitnessruimte. Alle kamers hebben een balkon, wifi en een minibar.

Bekijk de website van Hotel Pärnu.


Go Hotel Schnelli – Tallinn

Go Hotel Shnelli – Tallinn

Aan de rand van de oude stad van Tallinn bevindt zich het hotel Shnelli. Het hotel is met een loopbrug verbonden met het naastgelegen stationsgebouw. Hier kunt u gebruikmaken van de spa en het casino bezoeken. Ook is hier een restaurant. Er is gratis wifi in het hele hotel. Bekijk de website van Go Hotel Shnelli.


Ferryovertocht Tallinn – Stockholm

Ferryovertocht Tallinn – Stockholm

U vaart met de nachtboot van Tallinn naar Stockholm. De overtocht wordt uitgevoerd door Tallink Silja Line. Aan boord van de Victoria I of de Romantika verblijft u in een binnenhut. Deze hut is voorzien van een douche en een toilet. Bij de verschillende bars aan boord kunt u terecht voor een drankje. Bekijk de website van Tallink Silja Line.


Quality Hotel Friends – Solna

Quality Hotel Friends – Solna

Dit moderne design hotel is van alle gemakken voorzien, het beschikt over een 24-uursreceptie, fitnessruimte, een sauna en een gezellige bar. Met de trein reist u binnen 10 minuten naar Stockholm.

Bekijk de website van Quality Hotel Friends.


Stadshotell Kalmar – Kalmar

Stadshotell Calmar – Kalmar

Stadshotell Calmar is gevestigd in een prachtig jugendstilpand. Het hotel ligt in het centrum van Kalmar. Het hotel heeft onder andere een Schotse pub, waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Op de kamers is gratis wifi. Bekijk de website van Calmar Stadshotell.


Comfort Hotel Vesterbro – Kopenhagen

Comfort Hotel Vesterbro – Kopenhagen

In de hippe wijk Vesterbro vindt u Comfort Hotel Vesterbro. Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum van Kopenhagen. De comfortabele kamers hebben gratis wifi. Bekijk de website van Hotel Comfort Vesterbro. Bij de reis met vertrek op 20 mei verblijft u in Hotel Scandic Sydhavnen.


Stadshotell Kalmar – Kalma

Scandic Hvidovre – Kopenhagen

Bij vertrek op 20 september verblijft u in het Scandic Hotel Hvidovre, dat even buiten Kopenhagen ligt. Het stijlvolle, moderne hotel beschikt onder andere over een binnenzwembad, fitness, gezellige lobbybar en 24-uursreceptie. Wifi is gratis. De kamers zijn modern ingericht en comfortabel. Bekijk de website van Scandic Hvidovre.


Hotel Quickborn – Quickborn

Hotel Quickborn – Quickborn

Het hotel Quickborn ligt nabij Hamburg. Na de eerste reisdag is het heerlijk bijkomen in de comfortabele kamers van het hotel. Bekijk de website van Hotel Quickborn.NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken.

Reisblogs Duitsland, Baltische Staten en Scandinavië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Duitsland, de Baltische Staten en Scandinavië!


Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
12.08.2017 19 dagen € 2.298,00 boek yes toon!
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is niet meer boekbaar, maar wordt volgend jaar weer in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kunt op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een zaterdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 32 deelnemers.

Inclusief

 • Busreis per SRC-first class-touringcar via de opstapplaatsen Amersfoort en Groningen.
 • Nachtbootovertocht Tallinn – Stockholm.
 • Bootovertocht Tallinn – Helsinki en vice versa.
 • Transfer in een lokale touringcar in Helsinki (haven – centrum en vice versa).
 • Verblijf in goede toeristen- en middenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Overnachting op de boot in 2-persoonsbinnenhutten.
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner). Op dag 7, 12 en 17 is het diner niet inbegrepen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider, soms bijgestaan door een lokale Engelssprekende gids.

Exclusief

 • Entreegelden, circa € 50,-, te voldoen in lokale valuta.
 • Kosten openbaar vervoer dag 7.
 • Fooien.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Hoogtepunten van deze reis

 • Rostock, Lübeck en Hamburg
 • Gdansk, Stockholm
 • Vilnius, Riga en Tallinn

1 van 9

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


In één woord geweldig! We hadden dit niet willen missen. Alles klopte: leuke groep, mooi weer, zeer bevlogen reisleider Bart van Mierlo, met gevoel voor humor en een chauffeur die onder alle omstandigheden kalm bleef.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

Fam. W. Snoeker


Wij zijn bijzonder tevreden over zowel de chauffeur van de bus als de geweldige reisleider Bart van Mierlo!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 10


Deze reis geeft een goede indruk van het leven en de historie van de diverse landen/steden. Heel veel gezien, heel veel interessante verhalen gehoord van onze inspirerende en enthousiaste reisleider Bart van Mierlo. Kortom, deze reis heeft aan onze verwachtingen voldaan!

Beoordeling reis: 8/9

Beoordeling reisleider: 9

Henny le Cuivre-Felkers


In alle opzichten is het een geweldige reis geweest!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

Gerard en Herma Lof-ten Klooster


Het was een prachtige reis, waar we heel erg van hebben genoten. De touringcar was zeer comfortabel: ruim, heerlijke stoelen en veel beenruimte. We gleden door het landschap. Het was van de eerste tot de laatste dag genieten. Volgend jaar weer!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

J. Schellart


Intensief maar goed door getimmerd programma. De kwaliteit van de touringcar was zeer positief door de ruime en goede stoelen. De reisleider en de chauffeur krijgen van ons allebei een 9.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9

H. Lieuwen-Dittner


Het is een mooie en informatieve reis geweest. De prijs-kwaliteitverhouding is goed. Veel afwisseling. Aan te bevelen!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9


Prachtige, interessante reis langs schitterende Hanzesteden in Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Helsinki, Zweden en Denemarken!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 10

Janny van Nimwegen-Reemst

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Bart van Mierlo

Bart van Mierlo

SRC-reisleider sinds 2006

Al vanaf het begin hebben de landen in het oosten van Europa me gefascineerd. Mijn vriendjes gingen met hun ouders op vakantie naar Italië of Frankrijk, maar ik wilde naar Rusland, Bulgarije, Roemenië of Hongarije. Waar die fascinatie precies vandaan kwam is me nog steeds een raadsel, maar ik had visioenen van woeste landschappen waar helden met namen als Skanderbeg, Christo Botev en Lajos Kossuth rondzwierven. Nu, jaren later, heb ik die landen allemaal uitgebreid mogen bereizen en ik durf het hier nu wel te bekennen: die voorliefde voor het oosten is nooit meer “goed” gekomen.

Lees meer over deze reisleider
Frits van Norden

Frits van Norden

SRC-reisleider sinds 2006

Azië is voor mij het continent waar ik mij het meest thuis voel. Naast China maak ik veel reizen naar Vietnam en Cambodja. Iedere keer als ik een reis naar dit continent begeleid, heb ik als doel een beetje van mijn liefde voor die landen over te brengen op mijn gasten. Niet door ze alleen de rijke cultuur te laten zien, maar vooral ook door ze te laten kennismaken met de gewone dingen op straat, de bijzondere sfeer die er hangt en de vriendelijkheid van de mensen.

Mijn bestemmingen: China, India, Cambodja, Vietnam, Estland, Groot-Brittannië, Ierland, Litouwen, Letland, Rusland, Cuba, Oezbekistan, Birma, Oostenrijk, Duitsland, Amerika

Lees meer over deze reisleider
Cees de Kam

Cees de Kam

SRC-reisleider sinds 1999

Het leuke van reizen is dat je nooit stopt met leren. Ook al reis ik vaak in bepaalde landen, ik kom ook altijd weer thuis met nieuwe wetenswaardigheden, hoe klein soms ook. Vooral historische feitjes van een land, regio of stad blijven mij fascineren. Immers: een kleine gebeurtenis in het verleden kan bepalend zijn (geweest) hoe een reisbestemming er nu uitziet. Je kunt een land of stad nooit leren kennen zonder haar geschiedenis tot je te nemen! Daarom neem ik u graag mee op reis, op zoek naar die vaak onbelicht gebleven historische kant van steden, van Stockholm tot Zagreb of van Dresden tot Talinn. Was het niet Goethe die ooit zei: "Het beste dat de geschiedenis ons nalaat, is het enthousiasme dat zij veroorzaakt"?

Lees meer over deze reisleider