Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Documenta 2017 Kassel

cultuurvakantie | kunstreis Duitsland

4 dagen v.a. € 498,00

Reisnummer: DEBE56 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • NIEUW!
 • comfort class-touringcar
 • centraal hotel in Kassel
 • 3x ontbijt
 • bezoek Documenta
 • kunstenaarsnecropolis
 • bergpark Wilhelmshöhe
 • Skulptur Projekte Münster
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • bezoek Documenta
 • bergpark Wilhelmshöhe
 • Skulptur Projekte Münster

1 van 8

Beleef het museum voor 100 dagen


Reisleider Theo Gerrits

Reisleider Theo Gerrits:

‘Slechts één keer in de vijf jaar wordt de Documenta georganiseerd en is Kassel hét epicentrum van de kunst: een must voor elke kunstliefhebber! Tijdens dit “museum voor 100 dagen” worden ruim 850.000 bezoekers vanuit de hele wereld verwacht. En u kunt daar één van zijn! Deze unieke kunstreis biedt u de mogelijkheid om deze belangrijkste tentoonstelling op het gebied van hedendaagse kunst te bezoeken.


In 2017 wordt de Documenta al voor de 14e keer georganiseerd. Deze keer is Adam Szymczyk artistiek leider van deze graadmeter van de eigentijdse kunst. De geboren Pool heeft in Nederland een opleiding tot curator gevolgd en was directeur van de Kunsthalle Basel toen hij door een internationale jury gekozen werd om de Documenta te leiden. Welke kunstenaars gevraagd worden om hun werk hier te tonen, probeert men zo lang mogelijk geheim te houden. Vast staat wel dat het wederom zeer uiteenlopende kunstenaars uit verschillende disciplines zullen zijn. Dat u er ook spraakmakende objecten zult aantreffen, spreekt voor zich.


Tijdens deze kunstreis heeft u de gelegenheid om de Documenta te beleven én te genieten van Kassel dat iedere vijf jaar weer zindert en bruist! Als toegift bezoekt u op de terugreis Münster, waar in de zomer van 2017 de 10-jaarlijkse tentoonstelling Skulptur Projekte plaatsvindt. Kortom: liefhebbers van hedendaagse kunst mogen deze reis niet missen!’


Wilt u meer van mij weten? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

Documenta 14 met Kunstinstituut KaperGerlings

Kunstinstituut KaperGerlings organiseert in samenwerking met SRC Reizen op 2 juli ook een speciale kunstreis naar de Documenta in Kassel. Deze reis wordt begeleid door een kunsthistoricus en een beeldend kunstenaar. U kunt via de website van KaperGerlings deze kunstreis boeken.

Reisverhalen Duitsland

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Duitsland.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • bezoek Documenta
 • bergpark Wilhelmshöhe
 • Skulptur Projekte Münster

1 van 9

De reis in het kort

dag 1: Naar Duitsland en eerste kennismaking met Kassel

dag 2: Bezoek aan de Documenta

dag 3: Kunstenaarsnecropolis in Habichtswald en bergpark Wilhelmshöhe

dag 4: Skulptur Projekte in Münster

dag 1: Naar Kassel

We rijden naar Kassel, waar we in de middag al kennismaken met deze Hessense universiteitsstad. Ooit was het een pittoresk stadje aan de rivier de Fulda, maar na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog is daar helaas nauwelijks meer iets van over. Tijdens onze kennismakingswandeling zien we echter dat Kassel erin geslaagd is van de nood een deugd te maken. Er zijn vele voorbeelden van moderne architectuur en ook eerdere Documenta’s hebben hun sporen in de stad achtergelaten: op veel plaatsen zijn opmerkelijke objecten te zien. Aan het einde van de middag rijden we naar het hotel, waar we de komende drie nachten verblijven. (ca. 385 km)

dag 2: De Documenta 2017

We worden naar het Fridericianum gebracht, een van de hoofdgebouwen van de Documenta. De reisleider vertelt ons over de verschillende locaties en vervolgens kunt u zelf uw dag in delen. U kunt de verschillende ruimtes bezoeken en genieten van de talloze kunstuitingen. Ook ’s avonds bruist Kassel van de evenementen tijdens de 100 dagen van de Documenta. (ca. 10 km)

dag 3: Kunstenaars en Wilhelmshöhe

We beginnen de dag met een merkwaardig bezoek. Aan de rand van het Habichtswald vinden we een kunstenaarsnecropolis. Verschillende kunstenaars die ooit geëxposeerd hebben op de Documenta, hebben in hun testament laten opnemen dat ze hier begraven willen worden. Het is uiteindelijk een combinatie geworden van een begraafplaats en een kunstproject. Wandelend over het oneffen terrein zien we de opvallendste objecten. Vervolgens brengen we een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheid van Kassel: het bergpark Wilhelmshöhe, een prachtig landschapspark. ’s Middags heeft u de keuze: bezoekt u in slot Wilhelmshöhe de galerie van oude meesters om zo het contrast te ervaren met de hedendaagse kunst? Of duikt u nog een keer onder in het enorme aanbod van de Documenta? (ca. 10 km)

dag 4: Skulptur Projekte in Münster en naar Nederland

In Münster wordt sinds 1977 elke 10 jaar gedurende de zomer een grootse beeldententoonstelling in de openlucht georganiseerd. We maken een wandeling door het centrum van deze stad en bezoeken het Skulptur Projekte. Aan het einde van de middag zijn we weer terug in Nederland. (ca. 410 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • middenklassehotel
 • 3x ontbijt
 • route 815 km

1 van 8

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:

• Amersfoort, vertrek 09.30 uur station NS

Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein.

• Zevenaar, vertrek 10.30 uur station NS

Stationsplein, voorzijde station.


U kunt op eigen gelegenheid (met auto of openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Golden Tulip Kassel Hotel Reiss – Kassel

Golden Tulip Kassel Hotel Reiss – Kassel Het middenklassehotel Golden Tulip Kassel Hotel Reiss ligt in het centrum van Kassel, op ongeveer 2 minuten lopen van het station en 11 minuten lopen van het Museum Fridericianum. Het hotel beschikt over een lift, een 24-uurs receptie, een bar, een biertuin en gratis wifi in het hele hotel. De ruime kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Bekijk de website van Golden Tulip Kassel Hotel Reiss.


NB SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Duitsland

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de informatie over Duitsland.

Reisblogs Duitsland

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Duitsland!


Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
13.07.2017 4 dagen € 529,00 boek yes toon!
10.08.2017 4 dagen € 529,00
boek
yes toon!
14.09.2017 4 dagen € 498,00 boek yes toon!
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds.

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een donderdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Inclusief

 • Busreis per SRC-comfort class-touringcar via de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar.
 • Verblijf in het middenklassehotel Golden Tulip Hotel Reiss in Kassel.
 • Overnachting in een 2-persoonskamer voorzien van een bad of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Entreegelden, circa € 50,-.
 • Fooien.
 • Kosten lokale gidsen.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Hoogtepunten van deze reis

 • bezoek Documenta
 • bergpark Wilhelmshöhe
 • Skulptur Projekte Münster

1 van 8

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Theo Gerrits

Theo Gerrits

SRC-reisleider sinds 2007

Met de fiets ben ik sneller bij onze Oosterburen dan bij mijn broer die aan de westkant van Nijmegen woont. Een inspirerende leraar op de middelbare school legde de grondslag voor mijn interesse in de taal. (Een van de fatsoenlijke punten op mijn rapport… Duits!) Later werd dat uitgebreid met onder andere politiek, kunst, sport en de regionale keuken(s). Het interessante buitenland ligt bij ons om de hoek. Voor mij als typische ‘Grenzländer’ zijn de verschillen met de Oosterbuur een bron van inspiratie. Na de val van de Muur gaan veel meer Nederlanders op bezoek in Duitsland. Het is niet langer meer de autobaan op weg naar het zuiden of voor een korte skivakantie. Deze nieuwsgierigheid naar het nieuwe Duitsland geeft mij als reisleider energie om er tegenaan te gaan. Met een beetje ‘Ausdauer’ bent u er met SRC en mij als reisleider ook zo. Greifbar nahe und doch so anders…

Lees meer over deze reisleider
Steven Bastmeijer

Steven Bastmeijer

SRC-reisleider sinds 2004

Het liefst ben ik elke dag van de week het hele jaar door op pad om mijn gasten het mooiste van de wereld te laten zien! Ik geniet zelf volop van de Italiaanse steden vol kunst, de musea van Duitsland, de paleizen van de Russische tsaren en de grootsheid van de Verenigde Staten. En die liefde draag ik maar wat graag over op mijn gasten! Na mijn studie kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik als reisleider de wereld gaan ontdekken. En er is nog zo veel moois te zien! Al mijn ideeën voor bijzondere reizen stuur ik naar kantoor, met als resultaat dat er vaak mooie nieuwe kunstreizen worden ontwikkeld die ik dan weer mag begeleiden. Een voorkeur heb ik niet: ik reis net zo graag in de winter naar Venetië, als in de zomer naar Noord-Griekenland. Zolang het maar afwisselend is, dan ben ik gelukkig!

Lees meer over deze reisleider