Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Hoogtepunten Rusland

cultuurvakantie Rusland

10 dagen v.a. € 1.519,00

Reisnummer: RUVR02 Printen Bewaar
Waardering
8,2
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten KLM
 • ruimbagage
 • toeristenklassehotels
 • 9x ontbijt, 1x lunch en 9x diner
 • Kremlin en Rode Plein
 • ‘paleizen van het volk’
 • avondtour Moskou
 • kennismaking Novgorod
 • Vladimir en Sergejev Posad
 • bezoek Hermitage
 • rondrit St.Petersburg
 • bezoek Petrus- en Paulusvesting
 • schitterend Soezdal
 • Tsarskoje Selo
 • folkloristisch optreden Vladimir
 • audiosysteem
 • lokale gidsen tijdens excursies
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Moskou en St.Petersburg
 • Gouden Ring en Zilveren Ring
 • Hermitage St.Petersburg

1 van 10

Glans van gouden en zilveren koepels


Reisleidster Domitilla Nijenhuis

Reisleidster Domitilla Nijenhuis:

‘Tijdens deze cultuurvakantie vol contrasten laat u ik het bijzondere Rusland zien! Het is een ontdekkingstocht langs “oud” en “nieuw”. En er is geen betere stad om deze contrasten te ontdekken dan in het drukke en bruisende Moskou. De Russische hoofdstad is vol historie en cultuur, maar ook modern, hectisch en snel. Daarnaast ziet u het eenvoudige en rustige landleven, onder andere in het betoverende Soezdal, waar u zich in de 19e eeuw waant. Karakteristieke houten huisjes, prachtige kerken en kathedralen en adembenemend mooie kloosters bepalen het beeld van het Russische platteland.


En tot slot bezoekt u het wonderschone St.Petersburg, waar u teruggaat naar de tijd van de Romanov-tsaren. In deze fenomenale stad komt u ogen tekort om alle schitterende paleizen en kerken uit de tsarentijd te bewonderen. Hier ziet u ook ’s werelds mooiste kunstschatten in de Hermitage: adembenemend! Ga mee, u zult zich verbazen over de vele gezichten van Rusland.


Wilt u meer weten over mij en over andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

Reisverhalen Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Rusland, Moskou en St.Petersburg.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Moskou en St.Petersburg
 • Gouden Ring en Zilveren Ring
 • Hermitage St.Petersburg

1 van 11

De reis in het kort

dag 1: Vlucht naar Moskou en eerste kennismaking met hoofdstad

dag 2: Monumentaal Moskou

dag 3: De Gouden Ring: schitterend Soezdal

dag 4: Verkenning van Vladimir

dag 5: Sergejev Posad

dag 6: Van Tver naar Novgorod, bezoek kremlin van Novgorod

dag 7: Naar St.Petersburg en stadsrondrit

dag 8: Petrus- en Paulusvesting en Tsarskoje Selo

dag 9: Bezoek Hermitage en vrije tijd

dag 10: Verlosserskerk en naar Nederland

dag 1: Amsterdam – Moskou

Transfer naar het hotel in Moskou, waar we twee nachten verblijven. Na het diner maken we een rondrit voor een eerste kennismaking met de stad. We zien het Witte Huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook zien we de skyline van de Russische hoofdstad, met zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, zien we van dichtbij als we stoppen bij de Vorobievyheuvels. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over Moskou. (ca. 75 km)

dag 2: Monumentaal Moskou

De Moskouse metro brengt ons naar het centrum. De stations zijn ware ondergrondse ‘paleizen’. Ze werden onder het bewind van Stalin gebouwd en door de communistische partij voor propagandadoeleinden gebruikt. We bezoeken het oude hart van Moskou, waar onder andere het Kremlin, het Rode Plein, de Alexandertuinen, het Leninmausoleum en de Wasiliuskathedraal liggen. We maken een uitgebreide wandeling over het Kremlinterrein en bezichtigen een van de kathedralen. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Moskou verder verkennen. (ca. 20 km)

dag 3: Schitterend Soezdal

We reizen naar een van de oudste en mooiste stadjes van Rusland, Soezdal, dat in de Gouden Ring ligt. We bezoeken hier het openluchtmuseum, het kremlin met een kathedraal uit 1225 en het Pokrovskiklooster, een 16e-eeuws vrouwenklooster. We verblijven twee nachten in Vladimir. (ca. 280 km)

dag 4: Vladimir

Vladimir werd in de 12e eeuw gesticht door vorst Vladimir II. Uit deze tijd stammen ook de imposante gouden poort, de prachtige Uspenskikathedraal en de Demitriuskathedraal. In de middag rijden we naar het nabijgelegen plaatsje Bogoliubovo. Hier ligt de Intercessiekerk verscholen in het groen aan de Nerl. ’s Avonds wordt het diner opgeluisterd door een optreden van een folkloristisch dans- en muziekensemble. (ca. 80 km)

dag 5: Sergejev Posad

Onderweg naar Tver bezoeken we Sergejev Posad, het belangrijkste Russische bedevaartsoord. We bezichtigen hier het Drievuldigheidskloostyer en het Sergiusklooster, dat drie kerken heeft die nog in gebruik zijn, waaronder de markante Maria Hemelvaartkerk. We overnachten in Tver. (ca. 400 km)

dag 6: Van Tver naar Novgorod

We reizen naar Novgorod, waar we overnachten. Novgorod is een van de oudste steden van Rusland. In het kremlin zien we het monument ‘1.000 jaar Rusland’, en de prachtige iconen van de St.Sophiakathedraal. Aan de overkant van de Volkhov-rivier maken we ene korte tour langs diverse witte kerkjes die in het groen liggen. (ca. 380 km)

dag 7: St.Petersburg

We vertrekken op tijd voor onze rit naar St.Petersburg. Aangekomen in het ‘Venetië van het Noorden’ maken we een rondrit. We zien het hemelsblauwe Smolnyklooster, de Verlosserskerk, de Hermitage, de Admiraliteit, de Nicolaaskerk en het Mariinskitheater. We blijven de laatste drie nachten in St.Petersburg. (ca. 200 km)

dag 8: Petrus- en Paulusvesting en Tsarskoje Selo

We bezoeken de Petrus- en Paulusvesting. De vesting is nooit gebruikt voor militaire doeleinden, maar diende in het tsaristische Rusland als politieke gevangenis, onder meer voor Dostojevski. In de vestingskathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar, Nicolaas. In de middag verlaten we de stad voor een bezoek aan Tsarskoje Selo, ofwel tsarendorp, dat altijd een van de favoriete buitenverblijven van de tsaren is geweest. Dit blijkt ook uit de diverse bouwstijlen, die in het complex te vinden zijn. We bekijken het barokke Katharinapaleis en maken een wandeling door het mooie park. Uw eigen plan trekken in St.Petersburg? Bekijk onze tips. (ca. 100 km)

dag 9: De Hermitage

Op deze dag bezoeken we een van de hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Schilderijen van Rembrandt worden afgewisseld door beelden van Rodin. Vergeet u vooral niet naar het gebouw zelf te kijken: ook dat is een waar kunstwerk! Na ons gezamenlijke bezoek kunt u op eigen gelegenheid het museum verder bekijken. U kunt ook een wandeling maken over de Nevski Prospekt, een straat met mooie winkels en interessante architectuur. (ca. 15 km)

dag 10: St.Petersburg – Amsterdam

Als het vluchtschema het toelaat, dan bezoeken we de markante Verlosserkerk, die getuigt van het onzekere bestaan van de Russische tsaren. Na drie eerdere aanslagen te hebben overleefd, stierf Alexander II, de meest vooruitstrevende en hervormingsgezinde tsaar, hier aan de gevolgen van een bomaanslag in 1881. Op de plaats van de aanslag werd de Kerk van de Verlosser op het Bloed, ofwel de Verlosserkerk, gebouwd. Gelukkig overleefden de kerk en haar prachtige mozaïeken het antireligieuze communisme. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • toeristenklassehotels
 • 9x ontbijt, 1x lunch en 9x diner
 • route 1.590 km

1 van 10

KLM

Vluchtschema 22 juli en 12 augustus

Amsterdam – Moskou

11.45 – 16.00 uur

St.Petersburg – Amsterdam

14.05 – 16.00 uur


Overige vertrekdata

Amsterdam – Moskou

11.45 – 16.00 uur

St.Petersburg – Amsterdam

17.20 – 19.15 uur


Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met KLM.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust aan uw vakantie beginnen? Boek dan direct bij uw reis een verblijf (voor en/of na uw vakantie) in Hotel Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt slechts op 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Houd er rekening mee dat gemeenschappelijke ruimtes als restaurants en bars in sommige hotels alleen via trappen te bereiken zijn. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis gebruikt worden. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.


Hotel Ladoga – St.Petersburg

Hotel Vega – Moskou

Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Vega ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over een restaurant, 2 bars en een grote lobby. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten in het centrum bent. Bekijk de website van Hotel Vega.


Hotel Orion – Vladimir

Hotel Orion – Vladimir

Het hotel iligt centraal op enkele minuten loopafstand van alle culturele hoogtepunten van Vladimir. Het hotel beschikt over nette kamers, een elegante eetzaal en een bar.

Bekijk de website van Hotel Orion.


Hotel Volga – Tver

Hotel Volga – Tver

Het goede toeristenklassehotel ligt in Tver, op 10 minuten loopafstand van het Sovetskayaplein. Een deel van de nette kamers heeft uitzicht op de rivier.

Bekijk de website van Hotel Volga.


Hotel Sadko – Novgorod

Hotel Sadko – Novgorod

Hotel Sadko ligt op een kwartiertje lopen van het hart van de stad. Het eenvoudige maar nette hotel ligt in een rustig deel van de stad. Het hotel heeft geen Engelstalige website.Hotel Ladoga – St.Petersburg

Hotel Ladoga – St.Petersburg

Dit goede toeristenklassehotel ligt in St.Petersburg, op circa 10 minuten lopen van de Alexander Nevskibrug. Op 5 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich het metrostation Novocherkasskaya. Het hotel beschikt over een restaurant, een lobby en een bar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of douche en een toilet. Bekijk de website van Hotel Ladoga.


NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Rusland

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de informatie over Rusland.

Reisblogs Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Rusland en St.Petersburg.Bekijk de extra’s

Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
12.08.2017 10 dagen € 1.569,00 boek yes toon!
16.09.2017 10 dagen € 1.429,00
boek
yes toon!
30.09.2017 10 dagen € 1.519,00 boek yes toon!
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is niet meer boekbaar, maar wordt volgend jaar weer in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een zaterdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 240,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam – Moskou en St.Petersburg – Amsterdam met KLM.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Ruimbagage.
 • Vervoer tijdens de rondreis in een lokale touringcar.
 • Verblijf in toeristenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner).
 • Lunch op dag 3.
 • Optreden folkloristisch dans- en muziekensemble op dag 4.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding tijdens de rondreis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en een lokale Duits- of Engelssprekende gids.

Exclusief

 • Kosten optionele excursies.
 • Entreegelden, circa € 105,-.
 • Fooien.
 • Visumkosten, circa € 103,-. Voor deze reis is een visum verplicht. Kijk voor meer informatie over het visum op de pagina grensdocumenten.


Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Moskou en St.Petersburg
 • Gouden Ring en Zilveren Ring
 • Hermitage St.Petersburg

1 van 10

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die nóg meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze cultuurvakantie onderstaande optionele excursie(s) aan. Houdt u er rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U kunt op uw vakantiebestemming bij de reisleider aangeven dat u aan een excursie wilt deelnemen. Ook kunt u de excursie ter plaatse betalen.


Voor de theatervoorstellingen en concerten geldt dat alleen die voorstellingen worden aangeboden waarvoor wij kaartjes hebben kunnen bemachtigen. Voor een aantal excursies geldt dat wij voor het doorgaan van de excursies gebonden zijn aan een minimumaantal deelnemers. Soms zullen deelnemers aan verschillende SRC-reizen voor een optionele excursie worden samengevoegd tot één groep.


Tot slot nog een opmerking over de theaterkaartjes. Soms kunt u zelf aan de kassa’s van de theaters of op straat kaartjes kopen. U betaalt dan prijzen die aanmerkelijk lager liggen dan de tarieven die u bij ons betaalt. SRC kan echter alleen grote aantallen kaartjes inkopen via theaterbureaus die veel hogere prijzen hanteren. Daarnaast hebben wij in onze tarieven een marge inbegrepen voor onze service. Zo kunt u gebruik maken van ons busvervoer van en naar het theater en loopt u geen risico een vals kaartje te kopen.

Moskou

Koor

In het centrum van Moskou kunt u genieten van een indrukwekkend kooroptreden. Vijf mannen en vijf vrouwen zingen a capella prachtige geestelijke en volksliederen. Het koor heeft al meerdere malen in Europa een tournee gemaakt: de prachtige Russische stemmen van de koorleden ontroeren elke bezoeker.


Duur: circa 1½ uur

Minimaal 12 deelnemers

Prijs: € 36,- per persoon, te voldoen in euro’s

St.Petersburg

Opera of ballet

De klassieke muziek en ballet uit Rusland zijn natuurlijk wereldberoemd. Klinkende namen als Moessorgski, Tsjaikovski en Sjostakovitsj sieren de geschiedenis van St.Petersburg. De werken van deze meesters worden met grote regelmaat nog op de diverse podia van de stad uitgevoerd.


Duur: circa 3 uur

Minimaal 10 deelnemers

Prijs: € 90,- tot € 150,- per persoon, afhankelijk van voorstelling en theater, te voldoen in euro’s

Boottochtje

In het waterrijke St.Petersburg mag een boottochtje niet ontbreken. Vanaf de diverse grachten en riviertjes van de stad ziet u de historische gebouwen vanuit een ander perspectief aan u voorbij glijden. De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt hier eens te meer duidelijk.


Duur: circa 1 uur

Minimaal 15 deelnemers

Prijs: € 16,- per persoon, te voldoen in euro’s


NB: De bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.Bekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Verlenging

Deze cultuurvakantie kunt u individueel met twee nachten verlengen in St.Petersburg. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Hotel Moscow

Hotel Moscow

Ligging

Het goede toeristenklassehotel Moscow ligt nabij de Nevsky Prospekt, op 2 minuten loopafstand van de rivier de Neva en het Alexander Nevsky-klooster. Naast het hotel ligt metrostation Plosjtsjad Aleksandra Nevskogo. Met de metro bent u in een kwartiertje bij onder andere de Hermitage en de Admiraliteit.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, een lift, verscheidene restaurants waarvan één met panoramisch uitzicht over St.Petersburg, wellness (tegen betaling), een pinautomaat en cadeauwinkel.

Kamer

De kamers zijn voorzien van een tv en een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.


Bekijk de website van Hotel Moscow.


De prijzen zijn per persoon voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Prijzen

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-pk 1-pk toeslag
April, mei en juni € 240,00 € 130,00
Juli, augustus en 16 september € 210,00 € 90,00
30 september € 170,00 € 60,00

Hotel Happy Pushkin

Hotel Happy Pushkin

Ligging

Het goede toeristenklassehotel Happy Pushkin is centraal gelegen. In circa 15 minuten wandelt u naar de Hermitage en de St.Isaackathedraal. In de omgeving van het hotel bevinden zich verscheidene winkels en restaurants.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, een lift en een café waar het uitstekende ontbijt wordt geserveerd.

Kamer

De kamers zijn mooi ingericht in klassieke stijl en beschikken over een tv en een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.


Bekijk de website van Hotel Happy Pushkin.


De prijzen zijn per persoon voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Prijzen

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-pk 1-pk toeslag
April t/m augustus € 225,00 € 80,00
September € 200,00 € 60,00

NB1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

NB2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites.

Ontdekt u een dode link? Meld het ons dan s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


Het was onze eerste keer met een georganiseerde groepsreis. We zijn positief verrast. De groep bestond uit aardige, gelijkgezinde mensen en de reisleider (Sven) was uitstekend.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider:9

Chris Schaapveld


Een perfecte reisleider, goede organisatie, klantgerichte en vriendelijke behandeling door SRC-medewerkers. Jammer dat er geen deelnemerslijst wordt verstrekt.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider:10

Marjo de Weijze


Het was echt bijzonder om onder de fantastische leiding van Sven Standhardt Rusland te ‘ontmoeten’ en te ‘omarmen’. Ik ben echt van Rusland met zijn cultuur en bevolking gaan houden. De reis was eigenlijk te ‘kort’, zo mooi.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

C. Janus-Hartman


Rusland. Nooit gedacht dat dit land me zo zou gaan boeien. Dat ik hier zo graag terug zou komen. Na de eerste reis (Moskou en St.Petersburg), in september 2015, boekten we in januari alweer voor de rondreis langs de Gouden Ring. Voorjaar in Rusland: prachtig! Hadden we in september twee ontzettend goede plaatselijke gidsen, het succes van de laatste reis werd mede bepaald door de uitstekende, boeiende, levendige informatie van de reisleider! Bedankt, Sven Standhardt! Tenslotte een link naar de blog die ik schreef naar aanleiding van de reis.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

Corja van Ommering uit Zaandijk

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Domitilla Nijenhuis

Domitilla Nijenhuis

SRC-reisleider sinds 2013

Ik had in 1992 mijn eerste ervaring met Rusland, toen ik met de trein vanuit Nederland naar Rusland reisde voor een talencursus, ergens in een dorpje tegen de Oeral. Ik kwam terecht in een nieuw Rusland, waar Boris Jeltsin net aan de macht was gekomen. Het was een tijd van chaos en onbegrensde nieuwe mogelijkheden, en de Russen waren dat op dat moment aan het ontdekken. Ook ik had toen mijn ontdekkingstocht door dit prachtige land. Ik was verkocht! Sindsdien ben ik veel malen terug geweest. De culturele en historische schatten spreken voor zich. De pracht en praal van St.Petersburg, het oude mysterieuze Moskou. En dan die ondoorgrondelijke Russen zelf… Mijn doel op de reizen van SRC is altijd de gasten een kijken in het hart van de Russen te geven. Wie zijn ze, waar leven ze voor? De tijden zijn misschien veranderd, maar het land en zijn bewoners zijn nog altijd even intrigerend.

Mijn bestemmingen: Rusland, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Kroatië, Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Oezbekistan, Oman, Iran

Lees meer over deze reisleider
Johan Stalknecht

Johan Stalknecht

SRC-reisleider sinds 2013

Een land leer je kennen door de mensen die er wonen en door de steden die ze bouwen. Ik ben architect en stedenbouwkundige en na een carrière in dat vak ben ik nu weer reisleider, net als in mijn studietijd. Ik probeer tijdens de reizen die ik begeleid u te laten zien hoe de cultuur van een land de aard van de mensen weerspiegelt. De architectonische hoogtepunten die dat heeft opgeleverd, maar ook de charme van het alledaagse. Met die invalshoek begeleid ik graag reizen naar verschillende landen. Rusland, omdat ik de taal spreek en veel weet van de oude en de nieuwe geschiedenis van het land. Amerika, omdat de wordingsgeschiedenis van die staat zo uniek is en tot zulke prachtige hoogtepunten (en verbazingwekkende dieptepunten!) heeft geleid. Polen, het land dat in de afgelopen twintig jaar als een feniks uit de as is verrezen, en waar het dilemma van de keuze tussen de herbeleving van de oude glorie en de nieuwe moderniteit zo duidelijk is te zien. Ik reis graag. Wijze mensen maken reizen, maar meer nog: reizen maakt je tot een wijzer mens!

Lees meer over deze reisleider
Sven Standhardt

Sven Standhardt

SRC-reisleider sinds 1995

Sinds ik op de middelbare school Russisch leerde, groeide mijn interesse voor dit land van stoere Kozakken, uitgestrekte steppen, sneeuw en betoverende kerkjes en iconen. Na mijn schooltijd besloot ik dan ook Russisch te studeren aan de universiteit en een groot deel van mijn studie in Moskou te volgen. Tijdens die studie heb ik alle republieken van de Sovjet-Unie bezocht. Na mijn studie besloot ik in Rusland te blijven en werd ik vertegenwoordiger van de stad Groningen in Moermansk, het uiterste noorden van Rusland. In de roerige jaren ’90 was ik getuige van de grote veranderingen in Rusland: de val van het communisme en het herrijzen van een nieuw Rusland. Tijdens mijn rondreizende cultuurvakanties die ik begeleid, deel ik graag die ervaringen en laat ik mijn gasten ook kennismaken met het echte Russische leven.
Mijn tweede passie is Iran, het oude Perzië. Het land van legendarische koningen als Cyrus en Darius, maar ook van koningin Esther en roemrijke sjahs. Toen ik hier in 2001 voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. De prachtige moskeeën en paleizen van Isfahan en de oude opgravingen van Persepolis, ze maakten een onuitwisbare indruk op me. De Iraniërs heb ik leren kennen als een heel vriendelijk en gastvrij volk. Ik heb er inmiddels vele vrienden gemaakt. Rusland en Iran zijn beide fascinerende landen, die als je ze eenmaal hebt bezocht nooit meer uit je hart verdwijnen.

Mijn bestemmingen: Rusland, Iran, Oezbekistan, Kirgizië, Georgië, Estland, Letland, Litouwen, Polen

Lees meer over deze reisleider