Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Impressionisme in Frankrijk

cultuurvakantie | kunstreis Frankrijk

7 dagen v.a. € 849,00

Reisnummer: FRBR02 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • SRC-comfort class-touringcar
 • toeristenklassehotels
 • 6x ontbijt en 2x diner
 • Rouen, Honfleur en Parijs
 • Musée d’Orsay Parijs
 • Musée Marmottan Parijs
 • Musée de l’Orangerie Parijs
 • kunstenaarswijk Montmartre
 • Musée des Beaux Arts Rouen
 • kliffen van Étretat
 • Musée Malraux Le Havre
 • tuin van Monet in Giverny
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Musea Marmottan en l’Orangerie
 • Huis en tuin Monet in Giverny
 • Rouen, Étretat, Parijs en Honfleur

1 van 7

Geniet van de mooiste Franse kunst

Reisleidster Marjorie van Beekum

Reisleidster Marjorie van Beekum:

'En plein air aan de kust van Normandië of vanuit een woning met uitzicht op het treinstation of de kathedraal… Schilders als Monet, Manet en Renoir probeerden de stemming van het moment vast te leggen. Met snelle penseelstreken vingen zij het dagelijkse leven op het schildersdoek. Zo werden de impressionisten de eerste "moderne" kunstenaars.


Tijdens deze bijzondere themareis kunt u genieten van de mooiste impressionistische werken. In Rouen bewondert u de gotische kathedraal die Monet in een serie schilderingen zo prachtig heeft vastgelegd. Uiteraard bezoekt u ook de Normandische kustplaatsen Étretat en Honfleur, plekken die de impressionistische kunstenaars inspireerden. En in Giverny bezoekt u de tuin van Monet, waar hij zijn vele waterlelieschilderijen maakte. Ter afsluiting reist u naar Parijs, waar de impressionisten in de tweede helft van de 19e eeuw het dagelijks leven vastlegden. Hier ziet u in het Musée Marmottan het schilderij waarnaar het impressionisme is vernoemd, en in het Musée d’Orsay bewondert u het baanbrekende schilderij ‘Le déjeuner sur l’herbe’ van Manet. Ook bezoekt u het Musée de l’Orangerie in de tuinen van de Tuilerieën, waar u kunt genieten van de beroemde waterlelies van Monet. Reist u mee in de voetsporen van de impressionisten?


Wilt u meer weten over mij en de reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.

Het impressionisme

‘Ik wil het onmogelijke! De andere schilders schilderen een brug, een huis, een boot. Ik wil de atmosfeer schilderen waarin de brug, het huis, de boot zich bevindt, de schoonheid van de stemming, en dat is niets anders dan het onmogelijke.’ Met deze woorden beschreef Claude Monet zijn visie op de schilderkunst en daarmee de essentie van het impressionisme: het vastleggen van de stemming en de atmosfeer. Het impressionisme ontstond in Frankrijk in de tweede helft van de 19e eeuw en wordt gezien als de eerste moderne kunststroming. Het was vooral een reactie op de heersende opvattingen in de kunst, die werden bepaald door de strakke regels van het classicisme. Kunstenaars als Degas, Renoir en Monet probeerden het alledaagse leven zo direct mogelijk weer te geven. De naam ‘impressionisten’ werd in eerste instantie door een spottende journalist gebruikt, maar werd uiteindelijk door de kunstenaars van deze stroming met trots gedragen.

Reisverhalen Frankrijk

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Frankrijk.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Musea Marmottan en l’Orangerie
 • Huis en tuin Monet in Giverny
 • Rouen, Étretat, Parijs en Honfleur

1 van 8

De reis in het kort

dag 1: Op weg naar Rouen

dag 2: Stadswandeling door Rouen, bezoek aan gotische kathedraal en musée des Beaux-Arts en vrije tijd

dag 3: Via de kliffen van Étretat en langs de kust naar St.Adresse, bezoek aan musée Malraux in Le Havre, stadswandeling door Honfleur, vrije tijd voor musée Eugène Boudin

dag 4: Via het huis en de tuin van Monet in Giverny naar Parijs

dag 5: Musée Marmottan met het schilderij ‘L’impression soleil levant’

en kunstenaarswijk Montmartre

dag 6: Musée d’Orsay en Musée de l’Orangerie

dag 7: Terugreis naar Nederland

dag 1: Naar Rouen

Vanuit Amersfoort rijden we via Breda naar Rouen, waar we drie nachten verblijven. Onderweg vertelt de reisleider u al over het impressionisme. (ca. 550 km)

dag 2: Rouen in het teken van het licht

We verkennen al wandelend het mooie centrum van Rouen. Deze stad aan de Seine is onlosmakelijk verbonden met Jeanne d’Arc, die hier in 1431 werd veroordeeld tot de brandstapel. We bezoeken de kathedraal met de hoogste toren van Frankrijk. Deze kerk heeft Monet geïnspireerd tot het maken van zijn kathedralen-serie. ’s Middags bezoeken we het musée des Beaux-Arts, een museum met een prachtige collectie impressionistische schilderijen. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid Rouen verder verkennen.

dag 3: Magische momenten aan de kust

We vertrekken vroeg in de ochtend voor een lange, maar mooie dag. Via de prachtige kliffen van Étretat rijden we langs de kust naar St.Adresse. Hier heeft Monet een van zijn eerste impressionistische schilderijen vervaardigd. Na ons bezoek aan het Musée Malraux in Le Havre rijden we naar Honfleur. We wandelen langs het Vieux Bassin, de 17e-eeuwse haven met schilderachtige geveltjes. In het Quartier St.Cathérine zien we in de oude straatjes prachtige vakwerkhuizen en een bijzonder gotisch bouwwerk: de Église St.Cathérine. Deze grotendeels houten kerk is in de 15e eeuw gebouwd door de scheepsbouwers van Honfleur. Als u wilt, kunt u nog het Musée Eugène Boudin bezoeken. (ca. 250 km)

dag 4: Via Giverny naar Parijs

We verlaten Rouen en rijden naar Giverny. Hier bezoeken we het huis van Monet en de beroemde tuin die een bron van inspiratie was voor de schilder. Het bijzondere van deze plek is dat Monet hier bewust natuur creëerde, die hij later in zijn werk kon gebruiken. De prachtige serie schilderijen met waterlelies zijn hier onder andere het resultaat van. Na ons bezoek aan Giverny rijden we naar Parijs, waar we drie nachten verblijven. (ca. 150 km)

dag 5: Musée Marmottan en Montmartre

We gaan naar het Musée Marmottan. Hoewel minder bekend, herbergt dit museum de grootste collectie werken van Monet. Natuurlijk bewonderen we hier het wereldberoemde schilderij ‘L’impression soleil levant’, waaraan de impressionisten hun naam danken. ’s Middags maken we een wandeling door de Parijse kunstenaarswijk Montmartre.

dag 6: Musée d’Orsay en Musée de l’Orangerie

Deze dag bezoeken we het bijzondere Musée d’Orsay, waar werken van onder meer Monet, Degas en Renoir hangen. Ook vinden we hier schilderijen van Van Gogh, die door velen wordt beschouwd als een zogenaamde post-impressionist. Aansluitend bezoeken we het Musée de l’Orangerie in de tuinen van de Tuilerieën, waar we de beroemde waterlelies van Monet (‘Les Nymphéas’) bewonderen.

dag 7: Terugreis

Vele impressionistische indrukken rijker rijden we terug naar Nederland. (ca. 525 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • toeristenklassehotels
 • 6x ontbijt en 2x diner
 • route 1.475 km

1 van 7

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:

• Amersfoort, 08.30 uur station NS

Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein.

• Breda, vertrek 10.00 uur station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)

Parkeerterrein Hoge Mosten.


U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels, die beschikken over een lift, een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een radio en een tv. De badkamer is voorzien van een bad met een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de hotelgegevens.


Hotel Mercure Champ de Mars - Rouen

Hotel Mercure Champ de Mars - Rouen

Vanuit dit stijlvolle en comfortable hotel wandelt u in circa 10 minuten naar het historische centrum en de kathedraal van Rouen. Het Musée deze Beaux Arts ligt op 1,5 km van het hotel. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en een bar. U kunt gebruik maken van de fitnessruimte en de sauna. In het gehele hotel is wifi gratis beschikbaar. De moderne kamers hebben airconditioning, verwarming, een tv en een telefoon. De badkamer is voorzien van een bad en/of een douche en een toilet. Bekijk de website van Hotel Mercure Champ de Mars.


Timhotel Berthier 17 – Parijs

Timhotel Berthier 17 – Parijs

In het noordwesten van Parijs ligt het toeristenklassehotel Timhotel Berthier 17. Het metrostation is op slechts 50 meter afstand. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar en een terras. In het gehele hotel is wifi gratis beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv, een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad met een douche en een toilet. Bekijk de website van Timhotel Berthier 17.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Frankrijk

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Frankrijk.

Reisblogs Frankrijk

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Frankrijk!


Naar boven

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is niet boekbaar, maar wordt volgend jaar weer in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een dinsdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 32 deelnemers.

Inclusief

 • Busreis per SRC-first class-touringcar via de opstapplaatsen Amersfoort en Breda.
 • Verblijf in toeristenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad en/of douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op dag 1 en 4 is ook het diner inbegrepen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Entreegelden, circa € 60,-.
 • Fooien.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Hoogtepunten van deze reis

 • Musea Marmottan en l’Orangerie
 • Huis en tuin Monet in Giverny
 • Rouen, Étretat, Parijs en Honfleur

1 van 7

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Adriënne Zijlstra

Adriënne Zijlstra

SRC-reisleider sinds 2006

Daar sta ik, in Polen, niet ver van de Oostzee, oog in oog met de onneembare burcht van de ooit zo machtige Ridders van de Duitse Orde. Of in Schotland aan een meer, bij de imposante kasteelruïne die getuigt van het roemruchte verleden van de Schotse clans. In de Hooglanden weerklinkt een doedelzakmelodie. Of ik hoor muziek van de Poolse componist Frederik Chopin. Pianoklanken die wonderlijk genoeg opklinken uit een bánkje in een prachtig park in Warschau. Het zijn een paar voorbeelden die tonen waarom het reizen in Europa zo boeiend is. De onderlinge verbondenheid en overeenkomsten tussen de verschillende Europese landen, en tegelijkertijd de uniekheid van elk afzonderlijk land, het blijft mij fascineren. Het is fantastisch om mensen daarover te vertellen en hun dat te mogen laten zien.

Mijn bestemmingen: Groot Brittannië, Duitsland, Polen, Ierland, Zwitserland, België, Frankrijk, Denemarken, Finland

Lees meer over deze reisleider
Marjorie van Beekum

Marjorie van Beekum

SRC-reisleider sinds 2013

Als ik later groot ben, ga ik in Italië wonen’, zei ik altijd. Het liep iets anders, maar de liefde voor Italië is er niet minder op geworden. Ik ben en blijf een ‘Italofiel’; de mensen, de taal, de kunst, de steden, het landschap, het eten... Het is een feest om door dit land te reizen en de reizigers van SRC-Cultuurvakanties alle verschillende facetten van ‘mijn’ Italië te laten ontdekken. Zwerven door de gemiddeld drie paraplu’s brede ‘calli’ van Venetië, genieten van ‘slow food’ en andere culinaire hoogstandjes in Bologna, wandelen over de ‘groene’ vestingmuren van Lucca, ogen te kort komen in de bakermat van de Renaissance, Florence, of je laten verrassen door de vele gezichten van Rome waar werkelijk geen dag hetzelfde is. Naar deze en vele andere plekjes in Italië neem ik u graag mee op stap!

Lees meer over deze reisleider
Paul den Arend

Paul den Arend

SRC-reisleider sinds 2008

Jaren geleden ben ik met een van mijn beste vrienden in een Fiat Panda naar Zuid-Italië gereden. Een volle maand zijn we toen zonder plan door Sicilië, Calabrië en Puglia getrokken. Het was een groot avontuur. Groene bergen, dorre hooglanden, prachtige stranden en fantastisch eten. Bovendien hebben we veel vriendelijke Italianen ontmoet die erg geïnteresseerd waren in wat die twee Hollanders met hun Panda in Italië deden. Hierna ben ik altijd op zoek gegaan naar nieuwe avonturen en plekken om te ontdekken. Ik woonde 8 jaar in Rome, heb Chinees in China gestudeerd, heb vele reizen in Spanje, Marokko en Peru begeleid en woon sinds kort in Frankrijk, weer een nieuw avontuur!

Lees meer over deze reisleider