Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

In het spoor van Inferno

cultuurvakantie | themareis Italië

6 dagen v.a. € 839,00

Reisnummer: ITVR13 Printen Bewaar
Waardering
8,7
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten KLM
 • centraal gelegen hotels
 • 5x ontbijt
 • trein Florence – Venetië
 • stadswandeling Florence
 • Bobolituinen en Palazzo Pitti
 • Palazzo Vecchio
 • dom en doopkapel van Florence
 • kerk van Dante
 • wandeling in Venetië
 • Canal Grande in Venetië
 • San Marcobasiliek in Venetië
 • Dogenpaleis Venetië
 • bezoek en rondleiding Uffizi
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Bobolituinen, Palazzo Pitti, Uffizi
 • kerk van Dante en Palazzo Vecchio
 • Canal Grande, San Marcobasiliek

1 van 7

Cerca trova in Florence en Venetië

‘Langdon schoot overeind en de pijn explodeerde in zijn hoofd. Hij bedwong het scherpe kloppen en keek naar de toren. Hij kende het middeleeuwse bouwwerk heel goed. Het was uniek. Helaas bevond het zich zesenhalfduizend kilometer van Massachusetts. Ben ik in Florence?’ *


Het wereldberoemde boek van Dan Brown, ‘Inferno’, is verfilmd! U heeft zich ongetwijfeld in de bioscoop of op papier laten meeslepen naar een intrigerende wereld vol raadsels, ogenschijnlijk onontcijferbare symboliek, en tijdloze literatuur en kunst. Met zijn onuitputtelijke kennis van de epische ‘goddelijke komedie’ van Dante Alighieri is Robert Langdon de ideale persoon om de wegen van een ondoorgrondelijk genie te volgen en de mensheid te behoeden voor een ramp. Reist u mee naar Italië om dit avontuur mee te maken?


Tijdens deze unieke themareis volgt u de voetsporen van hoogleraar symboliek en kunstliefhebber Robert Langdon bij zijn zoektocht door de straten en over de pleinen van Florence. U neemt een uniek kijkje in ‘Il Corridoio Vasariano’, de Vasari-gang, die het Palazzo Pitti en de Bobolituinen verbindt met het Palazzo Vecchio aan de andere zijde van de Arno. Met haar vrijwel onbeperkte muurcapaciteit is deze overdekte passage de ideale locatie voor de talloze zeldzame schilderijen en kunstwerken, waarvoor in de wereldberoemde Uffizi geen plaats meer is. Natuurlijk bewondert u ook het prachtige fresco van Michelino in de Florentijnse dom, waarop Dante ‘La Divina Commedia’ uitlegt. Ook bezoekt u de doopkapel naast de dom, krijgt u een rondleiding door de Uffizi en voelt u in het kerkje van Dante misschien wel zijn liefde voor Beatrice.


Daarna neemt u, net als Langdon, de hogesnelheidslijn van Florence naar Venetië. U vaart over de Canal Grande, de ‘hoofdweg’ van Venetië, naar de betoverende San Marcobasiliek met de prachtige bronzen paarden op de loge en het mysterieuze Dogenpaleis. Langdon reist door naar Istanbul, maar uw Dante-avontuur eindigt in deze ‘Koningin van de Adriatische Zee’. Cerca trova – Zoekt, en gij zult vinden!


* Vertaling door Marion Drolsbach, Erica Feberwee en Yolande Ligterink.

De goddelijke komedie – het wonderbaarlijke reisverslag

Dante Alighieri (1265-1321) wordt al eeuwen om zijn ‘Divina Commedia’ geroemd. De Florentijn wist op magistrale wijze een persoonlijk liefdesverhaal met de christelijke dogmatiek te verweven en tegelijkertijd kritiek te uiten op het politieke klimaat. De hoofdpersoon Dante reist dwars door de regionen van de hel, via het vagevuur en de louteringsberg, naar het paradijs. Hij wordt bijgestaan door Vergilius, het symbool voor de ratio, en door Beatrice, die voor de goddelijk geïnspireerde liefde staat. De vroeg gestorven Beatrice Portinari was zijn eeuwige muze, hoewel zij nooit een relatie hebben gehad.


Italië was aan het begin van de 14e eeuw verwikkeld in een hevige strijd tussen de pausgezinde Welfen en de keizersgezinde Ghibellijnen. Het pausgezinde Florence was bovendien verdeeld in twee kampen. Dante sympathiseerde met de mildere Witte Welfen, omdat hij de paus geen absolute macht toekende. De dichter werd verbannen en als wraak plaatste hij zijn vijanden in zijn zelf gecreëerde hel. De Florentijnen, die berouw hadden, stelden postuum voor hem een gedenksteen op in de Santa Croce.


Iedere Italiaan deelt in de nalatenschap van Dante. In plaats van in het gangbare Latijn schreef hij het gedicht in het Florentijns. ‘De goddelijke dichter’ wist het dialect zo voortreffelijk te gebruiken en uit te breiden, dat er een nieuwe taal ontstond: het Italiaans.

Herinneringen aan Dante in Italië

Het kerkje waarin Dante voor het eerst zijn Beatrice ontmoette, de Santa Margherita dei Cerchi, vindt u in de Via Santa Margherita in Florence. In deze straat staat ook zijn geboortehuis, het Museo Casa di Dante, met onder meer vroege drukken van de goddelijke komedie. In de Santa Croce staat de gedenksteen voor Dante. Voor deze kerk tuurt een stenen Dante met een verbitterd gelaat over zijn geliefde stad. In de Florentijnse dom kunt u een fresco bekijken waarop Dante de goddelijke komedie uitlegt. Het graf van Dante staat in Ravenna: in de Via Dante Alighieri vormt een neoclassicistisch tempeltje de behuizing van een authentieke Romeinse sarcofaag.

Reisleiders

Wilt u meer weten over de reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk bij het tabblad ‘Reisleiders’. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.

Reisverhalen Italië

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Italië.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Bobolituinen, Palazzo Pitti, Uffizi
 • kerk van Dante en Palazzo Vecchio
 • Canal Grande, San Marcobasiliek

1 van 7

De reis in het kort

dag 1: Vlucht naar Bologna, transfer naar hotel, kerk van Dante en baptisterium

dag 2: Uffizi en Boboli-tuinen

dag 3: Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti

dag 4: Hogesnelheidstrein naar Venetië

dag 5: Canal Grande, Dogenpaleis en San Marcobasiliek

dag 6: Naar huis

dag 1: Kennismaking met Florence

Na aankomst op de luchthaven van Bologna rijden we naar ons centraal gelegen hotel in Florence. Wanneer de tijd het toelaat, maken we deze middag een oriënterende stadswandeling. We bezoeken de Santa Margherita de’ Cerchi, de kerk van Dante. Dit is een van de belangrijkste plekken in het leven van de dichter geweest. Hier zou Dante voor het eerst Beatrice hebben ontmoet, de vrouw op wie hij zijn leven lang verliefd zou blijven. Elkaar de liefde verklaren kon echter niet en daarom trouwde hij in deze kerk met Gemma Donati. Deze kerk is daarom niet alleen een pelgrimsoord voor de liefhebbers van Dante, maar ook voor treurende geliefden. Op het domplein bewonderen we het baptisterium, de plek waar Dante is gedoopt. Het baptisterium is een van de oudste gebouwen van Florence en is wereldberoemd vanwege zijn prachtige bronzen deuren die rijk zijn versierd met Bijbelse scènes. Ook van binnen is de doopkapel prachtig. (ca. 120 km)

dag 2: Uffizi en Bobolituinen

De Uffizi, een van de belangrijkste musea ter wereld en het belangrijkste museum voor de renaissancekunst, is een ‘must see’ voor elke cultuurliefhebber! We krijgen een uitgebreide rondleiding langs de vele meesterwerken, waarna u op eigen gelegenheid verder kunt kennismaken met de overweldigende kunstcollectie. Onder leiding van een gids bezoeken we vervolgens de ‘Corridoio Vasariano, de Vasari-gang*, een geheime doorgang van ongeveer een kilometer lang die door de machtige Medici-familie werd gebruikt als verborgen route tussen het Palazzo Pitti en de Uffizi. Met haar vrijwel onbeperkte muurcapaciteit is deze overdekte passage de ideale locatie voor de talloze zeldzame schilderijen en kunstwerken, waarvoor in de wereldberoemde Uffizi geen plaats is. Vergeet ook niet te genieten van het prachtige uitzicht over de Arno en de stad! We eindigen de dag in de uitgestrekte Bobolituinen, een prachtig park achter het Palazzo Pitti, waar Robert Langdon zijn zoektocht begon. Met een heerlijke wandeling langs imposante fonteinen en strakke hagen komt een einde aan deze onvergetelijke dag.


* De lokale autoriteiten hebben momenteel nog geen beslissing genomen over de openingstijden en beschikbaarheid van de Vasari-gang voor groepen. Hoewel de kans groot is dat tijdens deze reis de Vasari-gang geopend zal zijn voor groepen, is dit programmaonderdeel onder voorbehoud. Mocht het bezoek aan de Vasari-gang niet mogelijk blijken, dan bieden wij u een passend alternatief aan.

dag 3: Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti

We starten de dag met een bezoek aan het Palazzo Vecchio, het 14e-eeuwse stadhuis van Florence. De markante toren van het stadhuis deed Langdon beseffen waar hij zich bevond toen hij bijkwam uit zijn bewusteloosheid. De ruimtes zijn prachtig gedecoreerd met schilderijen en fresco’s van verschillende renaissancekunstenaars. Hier ziet u ook Vasari’s beroemde inrichting van de ‘Sala dei Cinquecento’, de Zaal van Vijfhonderd. Vindt u hier de woorden ‘cerca trova’? In de middag bezoeken we het Palazzo Pitti, een paleis met een schitterende collectie kunstwerken.

dag 4: Hogesnelheidstrein naar Venetië

Net als Robert Langdon nemen we vanuit Florence de hogesnelheidstrein naar Venetië. Na een mooie rit komen we aan in ‘de Koningin van de Adriatische Zee’. Vanaf het treinstation wandelen we een stukje (circa vijf minuten) met onze bagage naar het hotel. Na aankomst in ons hotel, dat in de gezellige wijk Cannaregio ligt, kunt u in de avond nog een mooie wandeling door deze unieke stad maken. De meeste toeristen hebben dan namelijk het centrum verlaten, waardoor u rustig kunt dwalen door de smalle straatjes en over de charmante bruggetjes. (ca. 270 km)

dag 5: Venetië

We genieten op deze dag van de chaos op het water van het Canal Grande, waar het een drukte van belang is met gondels, watertaxi’s en vaporetti (openbaar vervoersboten). Vanaf het water van deze ‘hoofdweg’ van Venetië’ bewonderen we de prachtige palazzi en de kerken die de stad haar unieke aangezicht geven. Aangekomen in het hart van de stad wandelen we naar het San Marcoplein, het beroemdste plein van Venetië. We bezoeken de oogstrelende San Marcobasiliek, een perfect voorbeeld van Byzantijnse architectuur, met romaanse en gotische invloeden. De basiliek herbergt oogverblindende Byzantijnse mozaïeken en schilderijen van Venetiaanse kunstenaars. Op de bovenverdieping zijn de paarden van de San Marco te bewonderen, de meest gestolen kunstwerken in de geschiedenis! In het Palazzo Ducale, het Dogenpaleis van waaruit de republiek Venetië werd bestuurd, zien we prachtig gedecoreerde zalen, waaronder de Sale del Senato. Met een blik op de Brug der Zuchten, waarover ooit de vrouwenversierder Casanova naar zijn cel liep, sluiten we het gezamenlijke gedeelte van deze bijzondere reis af.

dag 6: Vrije tijd en naar huis

Na wat vrije tijd gaan we, deels per taxi(boot), naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • centraal gelegen hotels
 • 5x ontbijt
 • route 415 km

1 van 7

”KLM"

Vluchtschema

Amsterdam – Bologna

09.20 – 11.10 uur

Venetië – Amsterdam

12.25 – 14.25 uur


Let op: het is mogelijk dat het definitieve vluchtschema afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met KLM.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in (goede) toeristenklassehotels die beschikken over een receptie, een (ontbijt)restauraunt en een bar. De kamers beschikken over een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis gebruikt worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Het kan voorkomen dat we gebruikmaken van andere, gelijkwaardige hotels. Als u alleen reist, dan kunt u bij boeking een 2-persoonskamer voor alleengebruik bijboeken. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de hotelgegevens.


Grand Mediterraneo – Florence

Grand Mediterraneo – Florence

In Florence verblijft u in het goede toeristenklassehotel Grand Mediterraneo. Het hotel bevindt zich in het centrum van Florence en aan de oever van de Arno. Het Piazza Santa Croce ligt op ongeveer 1 kilometer. Het hotel beschikt over een lift, een bar, een lounge en twee restaurants. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Bekijk de website van Grand Mediterraneo.


Belle Epoque – Venetië

Belle Epoque – Venetië

In Venetië verblijft u in het toeristenklassehotel Belle Epoque in de levendige wijk Cannaregio. Zoals dat gebruikelijk is in Venetië, wandelen we naar het hotel. Dit vanwege het beperkte autoverkeer in de stad. Zo kunt u meteen al de echte Venetiaanse sfeer opsnuiven. Neem voor uw gemak daarom bij voorkeur een rolkoffer mee. Het hotel ligt aan een centrale straat met winkeltjes en eetgelegenheden. Het hotel heeft een mooie belle epoque-inrichting en beschikt over een receptie, een ontbijtrestaurant en een panoramische lift. De kamers beschikken over een tv en een badkamer met een douche en een toilet. Bekijk de website van Belle Epoque.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Italië

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Italië.

Reisblogs Italië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Italië!


Naar boven

Deze reis is niet meer boekbaar, bekijk ons actuele aanbod themareizen.


* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Voorboeking

Deze reis is nog niet boekbaar, maar zal op 5 maart 2017 vertrekken. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden wanneer de reis boekbaar is? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!
Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een zondag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • 2-persoonskamer voor alleengebruik, vanaf € 260,-.
 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 90,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam – Bologna en Venetië – Amsterdam met KLM.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers luchthaven – hotel en vice versa.
 • Treinrit Florence – Venetië.
 • Verblijf in centraal gelegen toeristenklassehotels in Florence en Venetië.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Rondleiding Uffizi.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.


*De lokale autoriteiten nemen zo snel mogelijk een besluit over openingstijden van de Vasari-gang voor groepen. Hoewel de kans groot is dat tijdens deze reis de Vasari-gang gewoon geopend zal zijn voor groepen, is dit programmaonderdeel vanwege dit nieuwe besluit onder voorbehoud. Mocht het bezoek aan de Vasari-gang onmogelijk blijken, dan bieden wij u een passend alternatief aan.

Exclusief

 • Toeslag ruimbagage KLM. U kunt dit zelf bij KLM bijboeken of door SRC Reizen laten verzorgen. Hiervoor brengen wij € 10,- servicekosten in rekening. Lees meer over de koffertoeslag van KLM.
 • Openbaar vervoerkosten op dag 5.
 • Entreegelden, circa € 70,-.
 • Fooien.
 • Kosten lokale gidsen.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)


Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Bobolituinen, Palazzo Pitti, Uffizi
 • kerk van Dante en Palazzo Vecchio
 • Canal Grande, San Marcobasiliek

1 van 7

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze reis hebben we tot nu nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Wendy Fossen

Wendy Fossen

SRC-reisleider sinds 2008

De liefde voor kunst en cultuur is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als kind wilde ik altijd graag archeologie studeren omdat ik door mijn ouders werd mee gesleept langs de opgravingen van onder andere Pompeï, Rome en Mycene. Italië heeft mijn hart destijds gestolen en het liefst breng ik – nu met mijn eigen gezin – mijn eigen vakanties hier door. Ik krijg nooit genoeg van het heerlijke eten, het fantastische klimaat, de temperamentvolle bewoners en niet te vergeten de oneindige hoeveelheid kunst. Ik ben dan weliswaar geen archeologie gaan studeren, maar wél kunstgeschiedenis en met veel overgave en passie mag ik u als SRC-reisleider meenemen langs al deze kunstschatten!

Lees meer over deze reisleider
Diane Kuster

Diane Kuster

SRC-reisleider sinds 1999

Al heel wat jaren woon ik nu in Italië. Dit land, in al zijn georganiseerde chaos en met al zijn tegenstellingen heeft mijn hart gestolen. Rome, in al zijn chaos, bracht iets in mij teweeg, waardoor ik er nooit meer ben weggegaan. Als reisleider kan ik deze liefde overbrengen op mijn gasten, een fantastisch beroep! Dat de Italianen niet alleen een heel bijgelovig volk zijn, maar ook nog eens verstrikt raken in hun eigen bureaucratische handelingen, daar ben ik na al die jaren als reisleider in Italië wel achter. Naast Italië begeleid ik ook reizen naar prachtige landen als India, Israël en Indonesië. Zo blijf ik mijn horizon steeds verruimen. Heerlijk!

Lees meer over deze reisleider