Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Kunst in Florence

cultuurvakantie | stedentrip | kunstreis Italië

6 dagen v.a. € 679,00

Reisnummer: ITVE39 Printen Bewaar
Waardering
9,0
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten Transavia
 • goed centraal toer.klassehotel
 • 5x ontbijt
 • wandelingen Florence
 • entree Uffizi
 • Sta.Croce
 • S.Marcoklooster
 • Bargello
 • Sta.Maria Novella
 • Accademia
 • Medici-kapellen
 • vrije dag voor eigen invulling
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief, tenzij anders vermeld

Hoogtepunten van deze reis

 • Medici-kapellen en Sta.Croce
 • Accademia, Uffizi en Bargello
 • S.Marcoklooster en Sta.Maria Novella

1 van 8

De mooiste kunst, musea en kerken


Reisleidster Wendy Fossen

Reisleidster Wendy Fossen:

'Carpe diem: pluk de dag! Nog elke dag ziet u in Florence het levende bewijs van deze renaissancefilosofie. Geen ander volk kan elke dag zo ten volle genieten van het leven als de Florentijnen. Ze genieten van de David van Michelangelo en de schilderijen van Botticelli in de wereldberoemde Uffizi. Maar ook het drinken van een espresso is er een kunst, waarvan minstens zo intens wordt genoten!


Tijdens deze kunst-stedentrip ontdekt u met mij de bakermat van de renaissance: Florence! Wie aan de hoofdstad van Toscane denkt, denkt vast aan de kunst van wereldberoemde meesters als Michelangelo en Leonardo. De renaissancekunst begon in deze prachtige stad echter al in het eerste kwart van de 15e eeuw, met de koepel van de dom door Brunelleschi, de deuren van de doopkapel door Ghiberti en de beelden van Donatello. Bovendien legden fresco’s van grootmeesters als Fra Angelico en Masaccio, geïnspireerd door de frescokunst van Giotto, de basis voor de renaissance schilderkunst waar Florence zo beroemd door is geworden. Tijdens deze mooie themareis maakt u met mij een prachtige reis door de tijd, van de fresco’s van de late middeleeuwen naar de topstukken van de zelfbewuste renaissance


En wanneer kunt u dit nu beter doen dan buiten het toeristische seizoen, zonder grote groepen toeristen en eindeloos lange rijen! U ontmoet de groten der aarde en neemt uitgebreid de tijd om ze beter te leren kennen. Bewonder renaissancemeester Michelangelo van dichtbij, en sta, met dank aan de beroemde De’ Medici-familie, oog in oog met de kunstwerken van grote namen als Giotto, Botticelli en Rafaël. Leer de oogverblindende fresco’s van Masaccio en Fra Angelico kennen, en u komt als een rijker mens terug! Reist u mee?

Reisleiders

Wilt u meer weten over mij en de andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.'

Themareizen

Bent u een echte liefhebber van kunst, architectuur, cultuur en geschiedenis? En hoort u tijdens uw vakantie graag meer over deze onderwerpen? Dan is een themareis van SRC echt iets voor u! Tijdens onze unieke themareizen worden uiteenlopende cultuurhistorische onderwerpen verder uitgediept. U maakt diverse mooie excursies en volgt soms ook nog een boeiende lezing door een deskundige SRC-reisleider.

Reisverhalen Italië

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Italië.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Medici-kapellen en Sta.Croce
 • Accademia, Uffizi en Bargello
 • S.Marcoklooster en Sta.Maria Novella

1 van 9

De reis in het kort

dag 1: Naar Italië

dag 2: S.Marcoklooster en Uffizi

dag 3: Vrije dag voor eigen invulling in Florence of omgeving

dag 4: Bargello, Sta.Croce en Sta.Maria Novella

dag 5: Accademia en De’ Medici-kapellen

dag 6: Terug naar Nederland

dag 1: Naar Italië

We vliegen naar Pisa. We worden naar het centraal gelegen hotel in Florence gebracht. (ca. 80 km)

dag 2: S.Marcoklooster en Uffizi

Het van oorsprong dominicanenklooster van S.Marco is op dit moment in gebruik als museum. Er zijn hier heel veel waardevolle fresco’s van Fra Angelico te vinden. Deze monnik was beroemd door zijn talent in de schilderkunst. In de kloostercellen bewonderen we verfijnde fresco’s met bijbelscènes die de kruisiging en de annunciatie behandelen. U geniet zeker van de ‘engelachtige’ schilderstijl van Fra Angelico, waaraan deze broeder zijn naam te danken heeft. In de middag nemen we uitgebreid de tijd om een van de mooiste musea ter wereld, de Uffizi, te bekijken. Eeuwenlang werd Florence bestuurd door de machtige bankiersfamilie De’ Medici. Zij waren het die de kunst een grote stimulans gaven. Vooral Lorenzo Il Magnifico was een groot liefhebber en verzamelaar. In de Uffizi krijgt u een heel mooi overzicht van de ontwikkeling van de kunstgeschiedenis. U ziet werken van Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafaël en nog vele andere grootheden.

dag 3: Vrije dag

In Florence zult u zich nooit vervelen! Deze dag kunt u uw eigen plan trekken. U kunt bijvoorbeeld de koepel van de dom beklimmen of een bezoek brengen aan het immense Palazzo Pitti, de residentie van de familie De’ Medici en het grootste renaissancepaleis van Florence. U kunt hier de imposante collectie schilderijen in de Galleria Palatina bewonderen of een wandeling maken door de rustieke Boboli-tuinen. Wanneer u meer van Toscane wilt zien, kunt u ook met de trein op pad. U bent bijvoorbeeld al in een uurtje in Pisa! Uw reisleider kan u voorzien van allerhande adviezen op maat.

dag 4: Bargello, Sta.Croce en Sta.Maria Novella

Het Bargello is een uniek museum met een mooie collectie sculpturen. We bewonderen de David van Donatello, de Bacchus van Michelangelo en de bronzen proefstukken voor de doopkapel. Het museum herbergt daarnaast vele verfijnde bronzen beeldjes, keramiek van de Dell Robbia-fabriek en nog veel meer. In de imposante Sta.Crocekerk zien we het grafmonument van Michelangelo en prachtige fresco’s van Giotto. Als afsluiting van de dag zien we in de kerk Sta.Maria Novella het beroemde fresco ‘de Heilige drie-eenheid’ van Masaccio, een van de grootste meesterwerken van de renaissance. Het koor van de kerk herbergt een prachtige fresco-serie van Domenico Ghirlandaio. De jonge Michelangelo, die als leerling werkzaam was in het atelier van Ghirlandaio, heeft aan deze fresco’s meegewerkt.

dag 5: Accademia en De’ Medici-kapellen

De Accademia was de eerste kunstacademie voor schilders in Europa. Ook hier kijkt u als kunstliefhebber uw ogen uit! Zo bevinden zich hier bijvoorbeeld de beroemde David van Michelangelo en zijn onafgemaakte beelden van de vier slaven of gevangenen. Vervolgens bezoeken we de De’ Medici-kapellen. We bewonderen hier de graftombes van leden van de De’ Medici familie, die zijn ontworpen door Michelangelo. Hierna heeft u nog wat vrije tijd.

dag 6: Naar huis

Met een koffer vol met nieuw opgedane culturele bagage worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 80 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • goed toeristenklassehotel
 • 5x ontbijt
 • route 160 km

1 van 8

Transavia

Vluchtschema 13 november

Amsterdam – Pisa
17.40 – 19.35 uur
Pisa – Amsterdam
09.55 – 12.10 uur

Overige vertrekdata

Amsterdam – Pisa
17.40 – 19.35 uur
Pisa – Amsterdam
15.15 – 17.30 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met Transavia.

Ruimbagage en stoelreservering Transavia

Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling online van tevoren bijboeken of met een toeslag door SRC Reizen laten verzorgen. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de (online) services (bijboeken bagage, inchecken en stoelreservering) bij vluchten met Transavia.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotel Executive – Florence

Hotel Executive – Florence

U verblijft in het stijlvolle en gastvrije hotel Executive, dat in Florence op een kwartiertje loopafstand van de Ponte Vecchio en het centraal station ligt. Het rustig gelegen hotel beschikt over een gezellige bar. Het kan voorkomen dat we gebruikmaken van een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de hotelgegevens. Bekijk de website van Hotel Executive.


NB SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Italië

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Italië.

Reisblogs Italië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Italië en hun blogs over Toscane!


Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
13.11.2017 6 dagen € 679,00 boek yes toon!
05.03.2018 6 dagen € 679,00 boek yes
19.03.2018 6 dagen € 679,00 boek  
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.


Vertrekdata en prijzen 2017 en 2018

Deze reis is niet meer boekbaar, maar wordt in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 weer in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017 en 2018? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een maandag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Extra optie bij deze reis

 • 2-persoonskamer voor alleengebruik, vanaf € 180,-.
 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 85,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvlucht Amsterdam – Pisa en vice versa met Transavia.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers op dag 1 en 6.
 • Verblijf in het goede toeristenklassehotel Executive of een gelijkwaardig hotel.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad en/of douche en toilet.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Entreegeld Uffizi.
 • Audiosysteem.
 • Toeristenbelasting.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Toeslag ruimbagage Transavia. U kunt dit zelf bij Transavia bijboeken of door SRC Reizen laten verzorgen. Hiervoor brengen wij € 10,- servicekosten in rekening. Lees meer over de koffertoeslag van Transavia.
 • Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht.
 • Overige entreegelden, circa € 40,-.
 • Fooien.
 • Kosten eventuele lokale gidsen.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Medici-kapellen en Sta.Croce
 • Accademia, Uffizi en Bargello
 • S.Marcoklooster en Sta.Maria Novella

1 van 8

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


We vonden het een fantastische reis en hebben zeer genoten.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

M. De Jong en A. Admiraal


November is een perfecte maand om Florence te bezoeken, als je zo veel mogelijk wilt zien. Nauwelijks wachttijden, heerlijk rustig.

Beoordeling reis: 10

Beoordeling reisleider: 10

M. Kromkamp-Ruigrok


Florence is top. De kunst is uitbundig. Het extraatje is de reisleiding. We hebben met Maaike de beste gehad van al onze groepsreizen. Wat een enthousiasme, wat een kennis, wat een humor. Heerlijk! De locatie van het hotel was goed. Maar zorg dat de loopafstand tussen hotel en de te bezoeken objecten niet groter wordt. Dit was de maximale afstand.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9


Prachtige reis, hierdoor veel gezien van Florence.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9


Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Marjorie van Beekum

Marjorie van Beekum

SRC-reisleider sinds 2013

Als ik later groot ben, ga ik in Italië wonen’, zei ik altijd. Het liep iets anders, maar de liefde voor Italië is er niet minder op geworden. Ik ben en blijf een ‘Italofiel’; de mensen, de taal, de kunst, de steden, het landschap, het eten... Het is een feest om door dit land te reizen en de reizigers van SRC-Cultuurvakanties alle verschillende facetten van ‘mijn’ Italië te laten ontdekken. Zwerven door de gemiddeld drie paraplu’s brede ‘calli’ van Venetië, genieten van ‘slow food’ en andere culinaire hoogstandjes in Bologna, wandelen over de ‘groene’ vestingmuren van Lucca, ogen te kort komen in de bakermat van de Renaissance, Florence, of je laten verrassen door de vele gezichten van Rome waar werkelijk geen dag hetzelfde is. Naar deze en vele andere plekjes in Italië neem ik u graag mee op stap!

Lees meer over deze reisleider
Wendy Fossen

Wendy Fossen

SRC-reisleider sinds 2008

De liefde voor kunst en cultuur is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als kind wilde ik altijd graag archeologie studeren omdat ik door mijn ouders werd mee gesleept langs de opgravingen van onder andere Pompeï, Rome en Mycene. Italië heeft mijn hart destijds gestolen en het liefst breng ik – nu met mijn eigen gezin – mijn eigen vakanties hier door. Ik krijg nooit genoeg van het heerlijke eten, het fantastische klimaat, de temperamentvolle bewoners en niet te vergeten de oneindige hoeveelheid kunst. Ik ben dan weliswaar geen archeologie gaan studeren, maar wél kunstgeschiedenis en met veel overgave en passie mag ik u als SRC-reisleider meenemen langs al deze kunstschatten!

Lees meer over deze reisleider
Leny Boerstra

Leny Boerstra

SRC-reisleider sinds 2007

De aantrekkingskracht van Italië is er altijd al geweest. Na het afstuderen aan de kunstacademie ben ik dan ook gelijk voor SRC in dit land boordevol kunst en schoonheid gaan werken. Het is echter niet alleen de schoonheid van Italië wat mij zo aantrekt. Het is de mix van al die zalig- en gekkigheden in dit land. Een land van chaos en schandalen, maar ook van de heerlijke regionale gerechten en genieten van het moment. Ik heb mijn hart gevolgd en woon al enkele jaren in Italië en sinds enige tijd in het historische centrum van Napels. Hier word ik iedere dag weer ondergedompeld in die verrukkelijke Italiaanse mix! Krijgt u al zin om dit onvoorspelbare land beter te leren kennen?

Mijn bestemmingen: Italië, Noorwegen, Peru

Lees meer over deze reisleider