Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Kunst in Parijs

cultuurvakantie | kunstreis Frankrijk

5 dagen v.a. € 649,00

Reisnummer: FRBE13 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • NIEUW!
 • comfort class-touringcar
 • middenklassehotel hartje Parijs
 • 4x ontbijt
 • expositie David Hockney
 • stadswandeling Montmartre
 • Centre Pompidou
 • Picassomuseum
 • wandeling Le Marais
 • Musée de Montmartre
 • Musée Marmottan Monet
 • Musée Fondation Louis Vuitton
 • audiosysteem
 • de beste SRC reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Musée Fondation Louis Vuitton
 • Centre Pompidou
 • Musée Marmottan Monet

1 van 9

Verrassende musea en collecties


Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck

Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck:

‘Er zijn maar weinig wereldsteden die zo met de moderne kunst verbonden zijn als Parijs! Deze stad was rond 1900 hét mekka van de kunst. Het sindsdien bloeiende kunstleven heeft zijn sporen nagelaten! De Franse hoofdstad heeft namelijk een “geduchte” reputatie met grootse musea: niet alleen bestaande musea worden gekoesterd, er komen ook steeds weer nieuwe bij! Zo werd 40 jaar geleden het controversiële Centre Pompidou geopend, naar ontwerp van de toen nog onbekende architect Renzo Piano. En recent is er wéér een imposant museum geopend: toonaangevend architect Frank O. Gehry ontwierp het gebouw voor de indrukwekkende kunstcollectie van Louis Vuitton. Net als bij al die andere musea vechten collectie en architectuur hier om uw aandacht!


Kortgeleden is ook na een jarenlange verbouwing het Picassomuseum heropend. Het museum heeft zijn tentoonstellingsruimte drie keer vergroot, zodat er nu meer dan 30 expositiezalen vol met kunst van Picasso zijn: zeer indrukwekkend! Ten slotte biedt het Centre Pompidou deze herfst een extra reden om Parijs te bezoeken: een prachtige overzichtstentoonstelling van David Hockney. Op deze kunstreis ik neem u mee naar bekende en bijzondere Parijse musea met indrukwekkende collecties. Zo ontdekt u wellicht de lichtstad opnieuw!


Wilt u meer over mij weten en over andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning

Reisverhalen Frankrijk

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Frankrijk.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Musée Fondation Louis Vuitton
 • Centre Pompidou
 • Musée Marmottan Monet

1 van 10

De reis in het kort

dag 1: Naar Parijs en kennismaking met Le Marais

dag 2: Musée de Montmartre en Hockney in Centre Pompidou

dag 3: Musée Marmottan Monet en Musée Fondation Louis Vuitton

dag 4: Musée Picasso in Le Marais en vrije middag

dag 5: Terug naar Nederland

dag 1: Naar Parijs en kennismaking met Le Marais

Via verschillende opstapplaatsen rijden we naar de Franse hoofdstad. Aan het einde van de middag arriveren we in Parijs en nemen we intrek in ons hotel, dat aan de rand van Le Marais ligt. We maken een korte wandeling door deze sfeervolle wijk, een van de oudste van Parijs. We lopen door charmante straatjes en zien het Place des Vosges, misschien wel het mooiste plein van Parijs. (ca. 500 km)

dag 2: Musée de Montmartre en Hockney in Centre Pompidou

De wijk Montmarte was rond 1900 het centrum van kunstzinnig Parijs. Vele kunstenaars woonden en werkten hier, zoals Degas, Van Gogh en Toulouse-Lautrec. Tegenwoordig is het een druk bezocht deel van de stad, maar er zijn nog steeds verrassende plekjes te vinden. We wandelen door de kronkelende straatjes en bezoeken net boven de wijngaard het Musée de Montmartre. Het kleine museum bevindt zich in een van de oudste huizen van de wijk, waar Renoir nog geschilderd heeft. Het onlangs prachtig gerenoveerde museum toont de roerige geschiedenis van de wijk en de vele kunstenaars die hier woonden. We rijden hierna richting het Centre Pompidou. We stappen uit bij Les Halles zodat we een blik kunnen werpen op een recent staaltje Parijse stadsvernieuwing. Op de plaats waar ooit de gigantische markthallen van Parijs stonden, is vorig jaar het Forum des Halles geopend: een groot winkel- en cultuurcentrum waar tout Paris zich vermaakt. Vervolgens wandelen we naar Centre Pompidou, waar moderne kunst, van de beginjaren tot aan eigentijdse kunst een plek heeft gevonden. Het opvallende bouwwerk, een ontwerp van de toen nog onbekende Renzo Piano lijkt binnenstebuiten gekeerd. Het werd in 1977 geopend en vormt al 40 jaar een belangrijk herkenningspunt in de stad. De collectie behoort tot de absolute top qua moderne kunst. We bezoeken hier de fraaie overzichtstentoonstelling van David Hockney, van zijn eerste werk, via zijn wereldberoemde Californische stukken tot aan zijn recente iPad-werk. Naast deze tijdelijke tentoonstelling mag u ook de vaste collectie van Pompidou niet missen. Dwaal heerlijk langs meesterwerken uit de 20e en 21e eeuw! (ca. 10 km)

dag 3: Musée Marmottan Monet en Musée Fondation Louis Vuitton

Dwars door Parijs rijden we richting het Bois de Boulogne. In een indrukwekkend stadspaleis, dat toebehoorde aan de kunsthistoricus Paul Marmottan, is niet alleen zijn kunstcollectie maar ook zijn fraaie meubilair nog steeds te bewonderen. Later zijn er impressionistische meesterwerken van Claude Monet aan de collectie toegevoegd. Deze herfst kunnen we hier ook een tentoonstelling bekijken van werken die Monet zelf verzamelde en die hier nu tijdelijk bijeengebracht zijn. Iets verderop, aan de rand van het Bois de Boulogne, is sinds een paar jaar een indrukwekkend bouwwerk te vinden: het Musée Fondation Louis Vuitton. Volgens kenners heeft de wereldberoemde architect Frank O. Gehry zichzelf, na het Guggenheim in Bilbao, opnieuw overtroffen: de glazen constructie straalt een ongekende bewegelijkheid en transparantie uit. De zalen lijken wel om de kunstwerken heen gebouwd. De collectie zelf is ook adembenemend: Vuitton heeft een grootse collectie hedendaagse kunst. (ca. 30 km)

dag 4: Musée Picasso in Le Marais en vrije middag

Vanuit ons hotel wandelen we naar het Musée Picasso, gevestigd in een voor Le Marais typerende 17e-eeuwse villa. De laatste verbouwing duurde 5 jaar, maar sinds eind 2014 is het museum, mooier dan ooit, weer toegankelijk. Het museum bezit de belangrijkste Picassoverzameling ter wereld, met ruim 5.000 werken, waaronder 400 meesterwerken. Daarnaast bezit het museum de collectie die Picasso zelf verzamelde, met werken van Cézanne en Matisse. Na dit kleurrijke bezoek kunt u de rest van de dag uw eigen plan trekken. Bent u nog niet klaar met de musea? Neem dan zeker een kijkje in het Palais de Tokyo en het naastgelegen Musée de Art Moderne. Of gaat u heerlijk rustig shoppen in de wijk Le Marais of maakt u een mooi wandeling langs de Seine? In Parijs zult u zich zeker niet vervelen!

dag 5: Terug naar Nederland

We verlaten de kunststad Parijs. Aan het einde van de middag komen we weer aan in Nederland. (ca. 500 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • middenklassehotel hartje Parijs
 • 4x ontbijt
 • route 1.040 km

1 van 9

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:

• Amersfoort, 08.30 uur station NS

Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein.

• Breda, vertrek 10.00 uur station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)

Parkeerterrein Hoge Mosten.


U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Hotel Campanile Paris 11 – Bastille – Le Marais

Hotel Campanile Paris 11 – Bastille – Le Marais

Campanile Paris 11 heeft een centrale ligging, op 400 meter van het fraaie Place des Vosges, het oudste en een van de mooiste pleinen van Parijs, in de sfeervolle wijk Le Marais. In de buurt van het hotel vindt u dan ook unieke winkeltjes, vele restaurantjes en cafés. Ook zijn er meerdere metrostations nabij het hotel, zodat u ook snel in andere delen van de stad bent. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een ontbijtrestaurant en een bar. De kamers beschikken over airconditioning, een tv, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een douche. In het gehele hotel is gratis wifi. Bekijk de website van Hotel Campanile Paris 11.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Frankrijk

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Frankrijk.

Reisblogs Frankrijk

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Frankrijk!


Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
04.10.2017 5 dagen € 649,00 boek  
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een woensdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Inclusief

 • Busreis per SRC-comfort class-touringcar.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Entreegelden, € 70,-.
 • Fooien.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Hoogtepunten van deze reis

 • Musée Fondation Louis Vuitton
 • Centre Pompidou
 • Musée Marmottan Monet

1 van 9

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Maria Lauret-Wiegerinck

Maria Lauret-Wiegerinck

SRC-reisleider sinds 2008

Na 21 jaar wonen en werken in Frankrijk woon ik inmiddels alweer 16 jaar in Nederland. Sinds 2002 ben ik werkzaam in de reiswereld. Ik ben nieuwsgierig en onderzoekend van aard, regel en organiseer graag, en bovenal houd ik van reizen, kijken en ontdekken. Dit enthousiasme deel ik graag met mijn gasten. Frankrijk is nog steeds mijn tweede vaderland. SRC heeft boeiende reizen naar Frankrijk, waaronder zeer aantrekkelijke themareizen. In korte tijd krijgt u bij deze reizen heel veel te zien en te horen, niet alleen over het thema van de reis, maar ook over de aard van het volk en hun gewoontes. Het Franse landschap wordt al vanaf de noordelijke grens bij Lille heuvelachtig, nog maar net van huis en het vakantiegevoel is een feit!

Marokko is voor mij ook een zeer geliefde bestemming. Ruim 3 uur vliegen en u bent in een heel andere wereld. Het blijft een feest om u daar rond te leiden, de gastvrije vriendelijke mensen, de markten, de medina’s. Fès is mijn favoriete stad. Je waant je daar nog in de middeleeuwen. De tochten door de uitgestrekte landschappen met de besneeuwde toppen van het wondermooie en zo gevarieerde Atlasgebergte zijn een genot. Het mooie van dit vak is om het werkgebied uit te breiden, zoals dit jaar naar Madeira, maar ook soms Duitsland, Italië of Tanzania en te ontdekken hoe de ontwikkeling van al die landen met elkaar verweven is. Overal lopen lijnen! Ook Afrika, waar ik heb gewoond, draag ik een bijzonder warm hart toe. Dat komt onder andere door mijn werkzaamheden voor een project voor straatkinderen in Tanzania. Het is telkens weer een feest voor mij om me grondig op elke reis voor te bereiden, u mee te nemen en samen met u te kijken naar en ons te verwonderen over onze prachtige wereld.

Lees meer over deze reisleider
Steven Bastmeijer

Steven Bastmeijer

SRC-reisleider sinds 2004

Het liefst ben ik elke dag van de week het hele jaar door op pad om mijn gasten het mooiste van de wereld te laten zien! Ik geniet zelf volop van de Italiaanse steden vol kunst, de musea van Duitsland, de paleizen van de Russische tsaren en de grootsheid van de Verenigde Staten. En die liefde draag ik maar wat graag over op mijn gasten! Na mijn studie kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik als reisleider de wereld gaan ontdekken. En er is nog zo veel moois te zien! Al mijn ideeën voor bijzondere reizen stuur ik naar kantoor, met als resultaat dat er vaak mooie nieuwe kunstreizen worden ontwikkeld die ik dan weer mag begeleiden. Een voorkeur heb ik niet: ik reis net zo graag in de winter naar Venetië, als in de zomer naar Noord-Griekenland. Zolang het maar afwisselend is, dan ben ik gelukkig!

Lees meer over deze reisleider