Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Kunst in St.Petersburg

cultuurvakantie | kunstreis Rusland

6 dagen v.a. € 879,00

Reisnummer: RUVE05 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten KLM
 • ruimbagage
 • centraal toeristenklassehotel
 • 5x ontbijt en 1x diner
 • stadsrondrit St.Petersburg
 • Petrus- en Paulusvesting
 • bezoek Russisch Museum
 • rondleiding Kunstacademie
 • Alexander Nevski-klooster
 • buitenverblijf Repino
 • rondleiding Hermitage
 • audiosysteem
 • lokale gids
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Russisch Museum en Kunstacademie
 • Hermitage en Repino
 • Petrus- en Paulusvesting

1 van 8

Drents Museum Assen


Drents Museum-reis


Ilya Repin en de Peredvizhniki

Treed in de voetsporen van een groep kunstenaars die de Russische kunstwereld aan het einde van de 19e eeuw op zijn kop zette: de Peredvizhniki! In aansluiting op de bijzondere overzichtstentoonstelling in het Drents Museum in Assen kunt u nu met SRC Reizen het land van Ilya Repin en zijn kunstenaarsvrienden verkennen. Tijdens deze unieke Drents Museum-reis bewondert u in St.Petersburg de wondermooie kunst van de Peredvizhniki, maar daarnaast ontdekt u ook de hoogtepunten van deze stad van Peter de Grote.


Uiteraard brengt u een uitgebreid bezoek aan het Russisch Museum, waar u een groot aantal schilderijen van de Peredvizhniki-kunstenaars kunt bewonderen. Ook neemt u een bijzonder kijkje in de Kunstacademie van St.Petersburg, waar de Peredvizhniki hun vak leerden. Uit onvrede over de traditionele kijk op de kunst van hun docenten besloten ze samen de opleiding te verlaten en hun eigen beweging te starten. Als kers op de taart maakt u een bijzondere excursie naar het buitenverblijf van Ilya Repin aan de Finse Golf, het prachtig gelegen Repino. Hier buiten de hoofdstad van het tsarenrijk woonde en schilderde Repin vele jaren.


Een bezoek aan de Hermitage, het mekka van de kunst, mag op deze kunstreis natuurlijk niet ontbreken. Hoogtepunten als de Petrus en Paulusvesting en het Alexander Nevski-klooster, waar enkele van de Peredvizhniki begraven liggen, maken ons bezoek aan het ‘Venetië van het noorden’ compleet. Kortom, reis mee naar St.Petersburg en ontdek de wereld van de Peredvizhniki!

Peredvizhniki

De Peredvizhniki was een groep kunstenaars die de Russische kunstwereld aan het einde van de 19e eeuw op zijn kop zette. In 1870 verenigde zij zich als reactie op de artistieke uitgangspunten van de keizerlijke kunstacademie van St.Petersburg. De kunstenaars streefden gezamenlijk naar onafhankelijkheid van de staat: ze wilden vrij zijn in het werk dat ze maakten en waar ze dat tentoonstelden. Ze noemden zich ‘Peredvizhniki’, de zwervers of trekkers, ook wel ‘Maatschappij voor reizende kunstexposities’ genoemd. Tot de leden behoorden grote schilders als Ilya Repin, Vladimir Makovsky en Valentin Serov. De Peredvizhniki schilderden de gewone mensen en schuwden daarbij onderwerpen als moeilijke leefomstandigheden, sociaal onrecht en honger niet. Hun sociaalkritische schilderijen waren controversieel en werden een wapen in het debat om sociale hervormingen. De schilders gebruikten zowel de culturele en intellectuele elite als familie, vrienden en het gewone volk als model. Hun benadering was eerlijk en niet geïdealiseerd. Ook de natuur en het landschap, geschilderd in frisse en heldere kleuren, waren onderdeel van hun realisme. Tot slot speelden volksverhalen en verhalen uit de Russische geschiedenis een rol. Deze kregen dankzij de Peredvizhniki een modern en nationalistisch karakter.

Drents Museum-reizen

SRC is de officiële reispartner van het Drents Museum! De prachtige tentoonstellingen van dit topmuseum inspireren ons om bijzondere thematische reizen te ontwikkelen, die even cultuurrijk zijn. Deze prachtige reis is een resultaat van deze bijzondere samenwerking.

Themareizen

Bent u een echte liefhebber van kunst, architectuur, cultuur en geschiedenis? En hoort u tijdens uw vakantie graag meer over deze onderwerpen? Dan is een themareis van SRC echt iets voor u! Tijdens onze unieke themareizen worden uiteenlopende cultuurhistorische onderwerpen verder uitgediept. U maakt diverse mooie excursies en volgt soms ook nog een boeiende lezing door een deskundige SRC-reisleider.

Reisleiders

Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.

Reisverhalen Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Rusland en St.Petersburg.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Russisch Museum en Kunstacademie
 • Hermitage en Repino
 • Petrus- en Paulusvesting

1 van 9

De reis in het kort

dag 1: Vlucht Amsterdam – St.Petersburg

dag 2: Stadsrondrit en bezoek Petrus en Paulusvesting

dag 3: Russisch Museum en Alexander Nevski-klooster

dag 4: Buitenverblijf Repino en Kunstacademie

dag 5: Hermitage, optionele boottocht en vrije tijd

dag 6: Vrije ochtend en terugvlucht

dag 1: Naar St.Petersburg

Na aankomst op de luchthaven van St.Petersburg gaan we naar het centraal gelegen hotel, waar we vijf nachten verblijven. We dineren deze avond in het hotel. (ca. 30 km)

dag 2: Stadsrondrit en Petrus en Paulusvesting

Tijdens een stadsrondrit zien we een groot aantal monumenten van St.Petersburg, zoals de Nevski prospekt met het Annitsjkov-paleis, de Verlosserskerk, de Hermitage, de Admiraliteit, de bronzen Ruiter, het Mariinski-theater en de Nicolaaskerk. Hierna bezoeken we de Petrus en Paulusvesting, in tsaristisch Rusland een politieke gevangenis, maar ook de rustplaats van vrijwel alle Russische tsaren. De laatste tsaar Nicolaas II en zijn familie werden pas ruim na de val van het communisme, in 1998, bijgezet. (ca. 20 km)

dag 3: Russisch Museum en Alexander Nevskiklooster

Een uitgebreide kijk op de Russische kunst van Ilya Repin en de Peredvizhniki krijgen we in het Russisch Museum. Veel van de Russische schilderwerken uit de 19e eeuw waren lange tijd onbekend in de rest van Europa. We zien onder andere de enorme doeken van Ilya Repin en de portretten van Valentin Serov, evenals de beroemde schilderijen van Shishkin en Kramskoj. Maar ook werken van latere kunstenaars, onder wie Kandinsky en Malevich, zijn in het prachtige neoklassieke paleis te bewonderen. In de middag brengen we een bezoek aan het Alexander Nevsky Lavra. Dit 18e-eeuwse klooster is een architectonisch hoogstandje, dat diverse bouwstijlen in zich verenigt. We bewonderen de Drievuldigheidskathedraal en wandelen over het kloosterkerkhof. Graven van beroemde schrijvers en kunstenaars als Dostojevski en Tsjaikovski, en de Peredvizhniki-kunstenaars Kramskoj en Shishkin herinneren aan de rijke kunst- en cultuurhistorie van Rusland. (ca. 20 km)

4: Ilya Repin en de Kunstacademie

Aan de Finse Golf en omgeven door bossen ligt op een prachtige locatie Repino, een vakantieoord genoemd naar Ilya Repin. We bezoeken het voormalige verblijf van deze wereldberoemde kunstenaar. Veel van zijn realistische schilderijen werden in het opmerkelijke atelier gemaakt. Terug in St.Petersburg krijgen we een rondleiding in de Kunstacademie, de beroemde keizerlijke kunstacademie van St.Petersburg, waar Ilya Repin en de andere leden van de Peredvizhniki-groep hun opleiding startten. Uit onvrede over de traditionele kijk op de kunst van hun docenten besloten ze samen de opleiding te verlaten en hun eigen beweging te starten, waar ze vrij waren om te schilderen wat ze wilden en waar ze hun werken tentoon konden stellen waar zij dit wilden. Na een periode van gewenning aan deze nieuwe, realistische stijl van kunst, werd later ook de Peredvizhniki-kunst onderwezen in de klaslokalen van de Kunstacademie. Tijdens een rondleiding door dit bijzondere gebouw horen we meer over de Kunstacademie. (ca. 60 km)

dag 5: de Hermitage en vrije middag

We bezoeken een van de absolute hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een totale oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en zo’n drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst. U zult uw ogen uitkijken en genieten van de collectie, die varieert van de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk! Na een uitgebreide rondleiding kunt u op uw gemak zelf nog even wegdromen bij al dit moois. Ook buiten de Hermitage is genoeg te doen. Zo nodigt de sfeervolle Michailov-tuin bij de Verlosserskerk uit tot een heerlijke wandeling. Of maakt u deze middag een optionele boottocht door de grachten en rivieren van St.Petersburg (kosten niet inbegrepen)? (ca. 15 km)

dag 6: Vrije ochtend en naar huis

U kunt genieten van een laatste ochtend in het ‘Venetië van het Noorden’. Een wandeling over de Nevski Prospekt is een aanrader. Deze 4,5 kilometer lange straat is door Peter de Grote bedacht, als het startpunt van de route naar Novgorod en Moskou. Nevski Prospekt is, met haar winkels en andere voorzieningen, het kloppende hart van de stad. U vindt hier ook de majestueuze Kazankathedraal. Met de terugvlucht naar Amsterdam komt er een einde aan onze bijzondere reis. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • goed centraal toeristenklassehotel
 • 5x ontbijt en 1x diner
 • route 185 km

1 van 8

KLM

Vluchtschema

Amsterdam – St.Petersburg

12.35 – 16.35 uur

St.Petersburg – Amsterdam

17.20 – 19.15 uur


Let op: het is mogelijk dat het definitieve vluchtschema afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met KLM.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.


Hotel Ladoga – St.Petersburg

Hotel Ladoga – St.Petersburg

Dit goede toeristenklassehotel ligt in St.Petersburg, op circa 10 minuten lopen van de Alexander Nevskibrug. Op 5 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich het metrostation Novocherkasskaya. Het hotel beschikt over een restaurant, een lobby en een bar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Het kan zijn dat we gebruik maken van een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens. Bekijk de website van Hotel Ladoga.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Rusland

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de informatie over Rusland.

Reisblogs Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Rusland en St.Petersburg.Bekijk de extra’s

Naar boven

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een zaterdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • U kunt een dinerpakket (4x diner) bijboeken. Dit pakket kost € 65,- per persoon en kunt u tijdens het boekingsproces reserveren.
 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 200,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Ruimbagage.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer in een lokale touringcar.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op dag 1 is ook het diner inbegrepen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en tijdens de excursies door een lokale Nederlandssprekende gids.

Exclusief

 • Kosten optionele excursies.
 • Entreegelden, circa € 65,-.
 • Fooien.
 • Visumkosten, circa € 103,-. Voor deze reis is een visum verplicht. Kijk voor meer informatie over het visum op de pagina grensdocumenten.


Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Russisch Museum en Kunstacademie
 • Hermitage en Repino
 • Petrus- en Paulusvesting

1 van 8

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die nóg meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze cultuurvakantie onderstaande optionele excursie(s) aan. Houdt u er rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U kunt op uw vakantiebestemming bij de reisleider aangeven dat u aan een excursie wilt deelnemen. Ook kunt u de excursie ter plaatse betalen.


Voor de theatervoorstellingen en concerten geldt dat alleen die voorstellingen worden aangeboden waarvoor wij kaartjes hebben kunnen bemachtigen. Voor een aantal excursies geldt dat wij voor het doorgaan van de excursies gebonden zijn aan een minimumaantal deelnemers. Soms zullen deelnemers aan verschillende SRC-reizen voor een optionele excursie worden samengevoegd tot één groep.


Tot slot nog een opmerking over de theaterkaartjes. Soms kunt u zelf aan de kassa’s van de theaters of op straat kaartjes kopen. U betaalt dan prijzen die aanmerkelijk lager liggen dan de tarieven die u bij ons betaalt. SRC kan echter alleen grote aantallen kaartjes inkopen via theaterbureaus die veel hogere prijzen hanteren. Daarnaast hebben wij in onze tarieven een marge inbegrepen voor onze service. Zo kunt u gebruik maken van ons busvervoer van en naar het theater en loopt u geen risico een vals kaartje te kopen.

Opera of ballet

De klassieke muziek en ballet uit Rusland zijn natuurlijk wereldberoemd. Klinkende namen als Moessorgski, Tsjaikovski en Sjostakovitsj sieren de geschiedenis van St.Petersburg. De werken van deze meesters worden met grote regelmaat nog op de diverse podia van de stad uitgevoerd.


Duur: circa 3 uur

Minimaal 10 deelnemers

Prijs: € 60,- tot € 110,- per persoon, afhankelijk van voorstelling en theater, te voldoen in euro’s

Boottochtje

In het waterrijke St.Petersburg mag een boottochtje niet ontbreken. Vanaf de diverse grachten en riviertjes die de stad rijk is ziet u de historische gebouwen vanuit een ander perspectief aan u voorbij glijden. De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt hier eens te meer duidelijk.


Duur: circa 1 uur

Minimaal 15 deelnemers

Prijs: € 16,- per persoon, te voldoen in euro’s


NB De bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!

Sven Standhardt

Sven Standhardt

SRC-reisleider sinds 1995

Sinds ik op de middelbare school Russisch leerde, groeide mijn interesse voor dit land van stoere Kozakken, uitgestrekte steppen, sneeuw en betoverende kerkjes en iconen. Na mijn schooltijd besloot ik dan ook Russisch te studeren aan de universiteit en een groot deel van mijn studie in Moskou te volgen. Tijdens die studie heb ik alle republieken van de Sovjet-Unie bezocht. Na mijn studie besloot ik in Rusland te blijven en werd ik vertegenwoordiger van de stad Groningen in Moermansk, het uiterste noorden van Rusland. In de roerige jaren ’90 was ik getuige van de grote veranderingen in Rusland: de val van het communisme en het herrijzen van een nieuw Rusland. Tijdens mijn rondreizende cultuurvakanties die ik begeleid, deel ik graag die ervaringen en laat ik mijn gasten ook kennismaken met het echte Russische leven.
Mijn tweede passie is Iran, het oude Perzië. Het land van legendarische koningen als Cyrus en Darius, maar ook van koningin Esther en roemrijke sjahs. Toen ik hier in 2001 voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. De prachtige moskeeën en paleizen van Isfahan en de oude opgravingen van Persepolis, ze maakten een onuitwisbare indruk op me. De Iraniërs heb ik leren kennen als een heel vriendelijk en gastvrij volk. Ik heb er inmiddels vele vrienden gemaakt. Rusland en Iran zijn beide fascinerende landen, die als je ze eenmaal hebt bezocht nooit meer uit je hart verdwijnen.

Mijn bestemmingen: Rusland, Iran, Oezbekistan, Kirgizië, Georgië, Estland, Letland, Litouwen, Polen

Lees meer over deze reisleider
Steven Bastmeijer

Steven Bastmeijer

SRC-reisleider sinds 2004

Het liefst ben ik elke dag van de week het hele jaar door op pad om mijn gasten het mooiste van de wereld te laten zien! Ik geniet zelf volop van de Italiaanse steden vol kunst, de musea van Duitsland, de paleizen van de Russische tsaren en de grootsheid van de Verenigde Staten. En die liefde draag ik maar wat graag over op mijn gasten! Na mijn studie kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik als reisleider de wereld gaan ontdekken. En er is nog zo veel moois te zien! Al mijn ideeën voor bijzondere reizen stuur ik naar kantoor, met als resultaat dat er vaak mooie nieuwe kunstreizen worden ontwikkeld die ik dan weer mag begeleiden. Een voorkeur heb ik niet: ik reis net zo graag in de winter naar Venetië, als in de zomer naar Noord-Griekenland. Zolang het maar afwisselend is, dan ben ik gelukkig!

Lees meer over deze reisleider
Johan Stalknecht

Johan Stalknecht

SRC-reisleider sinds 2013

Een land leer je kennen door de mensen die er wonen en door de steden die ze bouwen. Ik ben architect en stedenbouwkundige en na een carrière in dat vak ben ik nu weer reisleider, net als in mijn studietijd. Ik probeer tijdens de reizen die ik begeleid u te laten zien hoe de cultuur van een land de aard van de mensen weerspiegelt. De architectonische hoogtepunten die dat heeft opgeleverd, maar ook de charme van het alledaagse. Met die invalshoek begeleid ik graag reizen naar verschillende landen. Rusland, omdat ik de taal spreek en veel weet van de oude en de nieuwe geschiedenis van het land. Amerika, omdat de wordingsgeschiedenis van die staat zo uniek is en tot zulke prachtige hoogtepunten (en verbazingwekkende dieptepunten!) heeft geleid. Polen, het land dat in de afgelopen twintig jaar als een feniks uit de as is verrezen, en waar het dilemma van de keuze tussen de herbeleving van de oude glorie en de nieuwe moderniteit zo duidelijk is te zien. Ik reis graag. Wijze mensen maken reizen, maar meer nog: reizen maakt je tot een wijzer mens!

Lees meer over deze reisleider