Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Moskou en St.Petersburg

cultuurvakantie Rusland

7 dagen v.a. € 959,00

Reisnummer: RUVR01 Printen Bewaar
Waardering
8,0
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten KLM
 • ruimbagage
 • dagtrein Moskou – St.Petersburg
 • goede toeristenklassehotels
 • 6x ontbijt en 2x diner
 • stadstour Moskou
 • stadstour St.Petersburg
 • Nieuwe Maagdenklooster
 • bezoek Kremlin en Rode Plein
 • metrostations Moskou
 • rondleiding Hermitage
 • Petrus- en Paulusvesting
 • vrije dag Moskou
 • vrije dag St.Petersburg
 • optioneel bezoek Peterhof
 • opt. boottocht St.Petersburg
 • audiosysteem
 • lokale gidsen tijdens excursies
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Moskou en St.Petersburg
 • metrostations en stadstours
 • Hermitage en Kremlin

1 van 8

Hoofdsteden van Rusland


Reisleider Johan Stalknecht

Reisleider Johan Stalknecht:

Ik hou van Rusland! Het is mijn tweede vaderland, nadat ik trouwde met een Russische. Sindsdien heb ik in Rusland niet alleen vrienden, maar ook familie. Elke reis naar dit bijzondere land is voor mij dan ook een beetje thuiskomen. Wilt u voor het eerst Rusland bezoeken? Reis dan met mij mee naar de twee mooiste Russische steden!


Het prachtige, monumentale Moskou zal u zeker verrassen. Het machtige Kremlin, het beroemde Rode Plein, de sprookjesachtige Wasiliuskathedraal en de mooiste metrostations ter wereld: u gaat het allemaal zien! De comfortabele Sapsan-hogesnelheidstrein brengt u vervolgens naar St.Petersburg, een sfeervolle stad met oogverblindende paleizen en de wereldberoemde Hermitage. Tsaar Peter de Grote werd bij het ontwerp beïnvloed door zijn reizen naar West-Europa, en dat is duidelijk te zien. U voelt zich hier zeker thuis! Ga mee en dompel u onder in ongekende schoonheid!


Wilt u meer weten over mij en over andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

Reisverslag van een SRC-gast

In april 2017 legden Gonnie Michielsen en Henk Huinen hun reis naar Moskou en St.Petersburg met reisleidster Domitilla Nijenhuis vast in een weblog. Lees en bekijk hun prachtige reisverslag en geniet mee!

Reisverhalen Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Rusland en St.Petersburg.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Moskou en St.Petersburg
 • metrostations en stadstours
 • Hermitage en Kremlin

1 van 9

Reisschema

dag 1: Vlucht naar Moskou en optionele avondtour

dag 2: Kennismaking met Moskou

dag 3: Machtig Moskou: Kremlin

dag 4: Met Sapsan van Moskou naar St.Petersburg

dag 5: St.Petersburg en rondleiding Hermitage

dag 6: Vrije dag of buitenpaleis Peterhof (Petrodvorets)

dag 7: Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht

dag 1: Amsterdam – Moskou

Na aankomst in Rusland worden we naar het hotel in Moskou gebracht, waar we drie nachten verblijven. Als u wilt, kunt u deelnemen aan de optionele avondexcursie ‘Moscow by night’. Tijdens deze rondrit ziet u het Witte Huis, waarin Boris Jeltsin geschiedenis schreef, en de skyline van de Russische hoofdstad, met de zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, ziet u van dichtbij tijdens een stop bij de Vorobievyheuvels. Het uitzicht over Moskou is vanaf hier prachtig. (ca. 75 km)

dag 2: Hoogtepunten van Moskou

We maken een rondrit door de machtige hoofdstad van Rusland. We bezoeken het 16e-eeuwse mooie Nieuwe Maagdenklooster, waar we de Hemelvaartkerk en het Irinapaleis bekijken. Als de begraafplaats van het klooster geopend is, wandelen we over het historische deel ervan. Hier liggen beroemde Russen als Tsjechov, Gogol en Sjostakovitsj begraven. Uiteraard bezoeken we ook het Russische centrum van de macht: het Kremlin. We maken een wandeling over het terrein en bezoeken een van de kathedralen. (ca. 20 km)

dag 3: Vrije dag of Tretjakovgalerij

Op deze vrije dag kunt u Moskou op eigen gelegenheid verkennen. Een tweede bezoek aan het Rode Plein is zeker een aanrader. Aan dit plein staat het warenhuis Gum, een chique winkelgalerij waarin u uw ogen uitkijkt! Ook op de Arbat, de bekendste winkelstraat van Moskou, kunt u winkelen en lunchen. U kunt ook een optionele excursie maken naar de indrukwekkende Tretjakovgalerij, een museum met een overzicht van de Russische kunst en een fraaie iconencollectie.

dag 4: Metrostations en naar St.Petersburg

We maken een excursie langs de mooiste Moskouse metrostations. De stations zijn ware ondergrondse ‘paleizen’. Ze werden gebouwd onder het bewind van Stalin en werden door de communistische partij gebruikt voor propagandadoeleinden. Met de Sapsan-hogesnelheidstrein reizen we vervolgens comfortabel en snel naar St.Petersburg, waar we aan het einde van de middag aankomen. We verblijven drie nachten in de stad van tsaar Peter de Grote. (ca. 700 km)

dag 5: St.Petersburg

Tijdens een rondrit maken we kennis met St.Petersburg. We zien onder andere de Bronzen Ruiter, de St.Isaakskathedraal, de Admiraliteit, de Verlosserkerk en het hemelsblauwe Smolnyklooster. Hierna gaan we naar de Hermitage, waar we rondleiding krijgen. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is dit het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot die van Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk! (ca. 20 km)

dag 6: Vrije dag of Peterhof

U heeft een vrije dag in St.Petersburg. Bezoekt u de indrukwekkende St.Isaakskathedraal, of flaneert u over de gezellige en mooie Nevsky Prospekt? U kunt ook een optionele excursie naar Peterhof (Petrodvorets) maken. Dit buitenpaleis steekt Versailles naar de kroon qua schoonheid! U bewondert de vergulde beelden, fonteinen en waterpartijen van het fraai aangelegde park. Uiteraard bezichtigt u ook de binnenkant van dit majestueuze paleis.

dag 7: Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht

Op deze ochtend bezoeken we de Petrus- en Paulusvesting, die nooit is gebruikt voor militaire doeleinden. In het tsaristische Rusland was de vesting een politieke gevangenis. In de vestingkathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas en zijn familie. Hierna gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht. Wanneer u een middagvlucht heeft, bezoekt u de Petrus- en Paulusvesting op een andere dag. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • toeristenklassehotels
 • 6x ontbijt en 2x diner
 • route 845 km

1 van 8

KLM

Vluchtschema 21 juli, 4 en 25 augustus

Amsterdam – Moskou

11.45 – 16.00 uur

St.Petersburg – Amsterdam

14.05 – 16.00 uur


Overige vertrekdata

Amsterdam – Moskou

11.45 – 16.00 uur

St.Petersburg – Amsterdam

17.20 – 19.15 uur


Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met KLM.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels, die beschikken over een receptie, een lift, een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.


Hotel Delta – Moskou

Hotel Delta – Moskou

Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Delta ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over een restaurant, een bar, een grote lobby, een sauna en een binnenzwembad. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar netjes. Op korte loopafstand van het hotel bevindt zich metrostation Partizanskaya. Bekijk de website van Hotel Delta.


Hotel Ladoga – St.Petersburg

Hotel Ladoga – St.Petersburg

Bij vertrek in april en juli t/m oktober verblijft u in het goede toeristenklassehotel Ladoga, dat op circa 10 minuten lopen van de Alexander Nevskibrug ligt. Op 5 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich het metrostation Novocherkasskaya. Het hotel beschikt over een restaurant, een lobby en een bar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Bekijk de website van Hotel Ladoga.


Hotel Baltija – St.Petersburg

Hotel Baltija – St.Petersburg

Bij vertrek in mei en juni verblijft u in het goede toeristenklassehotel Baltija. Dit hotel is in 2012 geopend en ligt in het Vyborgdistrict, op zo’n 3,5 kilometer van de Petrus en Paulusvesting. Op zo’n 8 minuten loopafstand ligt metrostation Vyborgskaya, vanwaar u met de metro gemakkelijk naar het hart van de stad reist. De kamers zijn modern en netjes. Het hotel beschikt over een een receptie, een bar en een restaurant, waar u a la carte kunt eten. Bekijk de (Russischtalige) website van Hotel Baltija.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Rusland

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de informatie over Rusland.

Reisblogs Rusland en St.Petersburg

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Rusland en St.Petersburg.Bekijk de extra’s

Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
25.08.2017 7 dagen € 939,00
boek
yes toon!
09.09.2017 7 dagen € 959,00
boek
yes toon!
14.10.2017 7 dagen € 959,00 boek yes toon!
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is niet meer boekbaar, maar wordt volgend jaar weer in (gewijzigde vorm) ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een vrijdag of zaterdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 220,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam – Moskou en St.Petersburg – Amsterdam met KLM.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Ruimbagage.
 • Vervoer tijdens de reis in een lokale touringcar.
 • Dagtreinreis Moskou – St.Petersburg met de Sapsan-hogesnelheidstrein op dag 4.
 • Overnachting in goede toeristenklassehotels in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op dag 1 en 4 is het diner ook inbegrepen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding tijdens de reis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en een lokale Nederlands- of Engelssprekende gids.

Exclusief

 • Kosten optionele excursies.
 • Entreegelden, circa € 85,-.
 • Fooien.
 • Visumkosten, circa € 103,-. Voor deze reis is een visum verplicht. Kijk voor meer informatie over het visum op de pagina grensdocumenten.


Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Moskou en St.Petersburg
 • metrostations en stadstours
 • Hermitage en Kremlin

1 van 8

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die nóg meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze cultuurvakantie onderstaande optionele excursie(s) aan. Houdt u er rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U kunt op uw vakantiebestemming bij de reisleider aangeven dat u aan een excursie wilt deelnemen. Ook kunt u de excursie ter plaatse betalen.

Moscow by night – dag 1

Maak op een bijzondere manier kennis met deze metropool tijdens de avondexcursie ‘Moscow by night’! Tijdens deze rondrit ziet u onder andere het Witte Huis, waarin Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook ziet u de skyline van de Russische hoofdstad, met de zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van de gebouwen, de universiteit, ziet u van dichtbij tijdens een stop bij de Vorbievyheuvels. Vanaf hier is het uitzicht over Moskou prachtig!


Duur: circa 3 uur

Minimaal 15 deelnemers

Prijs: € 25,- per persoon, te voldoen in euro’s

Tretjakovgalerij – dag 3

Op dag 3 kunt u de wereldberoemde Tretjakovgalerij bezoeken. Dit museum herbergt een grote collectie Russische kunst, waaronder werk van de 19e-eeuwse schilder Ilja Repin. Ook kunt u hier een fraaie iconencollectie bewonderen, met onder andere iconen van Andrej Roebljov.


Duur: circa 3 uur

Minimaal 15 deelnemers

Prijs: € 35,- per persoon, inclusief entreekosten en vervoer, te voldoen in euro’s

Peterhof – dag 6

Op dag 6 kunt u kennismaken met Peterhof (Petrodvorets). Dit prachtige buitenpaleis steekt Versailles wat betreft schoonheid naar de kroon! U bewondert het fraai aangelegde park, dat vergulde beelden, fonteinen en waterpartijen heeft. Ook ziet u de beroemde fontein van Samson die, omringd door dolfijnen, een leeuw verscheurt. Uiteraard bezoekt u het majestueuze paleis ook van binnen.


Duur: circa 6 uur

Minimaal 15 deelnemers

Prijs: € 53,- per persoon, inclusief vervoer, gids en entreekosten, te voldoen in euro’s

Boottochtje

Bij een bezoek aan het waterrijke St.Petersburg mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken! Op een van de dagen in St.Petersburg kunt u deze stad vanaf het water verkennen. Tijdens een tocht door de diverse grachten en riviertjes ziet u de historische gebouwen aan u voorbij glijden. Op deze manier leert u deze wonderschone stad op een hele andere manier kennen! De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt zo eens te meer duidelijk. De reisleider geeft u ter plaatse meer informatie over deze excursie.


Duur: circa 1 uur

Minimaal 15 deelnemers

Prijs: € 15,- per persoon, te voldoen in euro’s


Opera of ballet

Het ballet uit Rusland is wereldberoemd. Er worden in beide steden op verschillende locaties balletvoorstellingen uitgevoerd. De prijzen en de kwaliteit van de voorstellingen lopen erg uiteen. Aangezien beschikbaarheid en programma per dag sterk verschillen is het voor SRC Reizen lastig om een excursie voor de groep te organiseren naar een bepaald ballet. Liefhebbers kunnen zelf vooraf een voorstelling reserveren, de websites van de belangrijkste theaters hebben een Engelse versie. Hier kunt u gemakkelijk met creditcard betalen. Ter plaatse kan de reisleider u ook begeleiden met het zoeken van een voorstelling, afhankelijk van uw wens en de beschikbaarheid.


NB De bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.Bekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Verlenging

Deze cultuurvakantie kunt u individueel met twee nachten verlengen in St.Petersburg. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.


Hotel Moscow

Hotel Moscow

Ligging

Het goede toeristenklassehotel Moscow ligt nabij de Nevsky Prospekt, op 2 minuten loopafstand van de rivier de Neva en het Alexander Nevsky-klooster. Naast het hotel ligt metrostation Plosjtsjad Aleksandra Nevskogo. Met de metro bent u in een kwartiertje bij onder andere de Hermitage en de Admiraliteit.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, een lift, verscheidene restaurants waarvan één met panoramisch uitzicht over St.Petersburg, wellness (tegen betaling), een pinautomaat en cadeauwinkel.

Kamer

De kamers zijn voorzien van een tv en een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.


Bekijk de website van Hotel Moscow.


De prijzen zijn per persoon voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Hotel Belevedere-Nevsky

Hotel Belevedere-Nevsky

Ligging

Het goede toeristenklassehotel Belvedere-Nevsky is gevestigd in een historisch pand en ligt in het hart van het centrum van St.Petersburg, op zo’n 10 minuten loopafstand van het Paleisplein en de Hermitage. Metrostation Gostiny Dvor ligt op 5 minuten loopafstand.

Faciliteiten

Het gezellige hotel beschikt over een receptie, een lift en een ontbijtrestaurant. Het hotel biedt gratis wifi aan.

Kamer

De kamers zijn voorzien van een tv en een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.


Bekijk de website van Hotel Belevedere-Nevsky.


De prijzen zijn per persoon voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Prijzen

Vertrekdatum rondreis 2-pk 1-pk toeslag
26 mei en juni € 205,00 € 95,00
Overige vertrekdata € 170,00 € 70,00

NB1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

NB2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons dan s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


Reisverslag van een SRC-gast

In april 2017 legden Gonnie Michielsen en Henk Huinen hun reis naar Moskou en St.Petersburg met reisleidster Domitilla Nijenhuis vast in een weblog. Lees en bekijk hun prachtige reisverslag en geniet mee!


Een geslaagde reis. Zou zó weer willen!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: Elena en Tatiana 8

P. Schröder-Wessling uit Groningen


Het was een geweldige reis en de reisleidsters die ons begeleiden waren heel goed. Werkelijk een wandelende encyclopedie. Het eten in het hotel in St.Petersburg was uitstekend in tegenstelling tot het eten in Moskou, dat was nogal tegenvallend ondanks dat het buffet was: weinig variatie en lauw.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9


Prima reis in alle opzichten!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 8

V. van Rooijen


Geweldige reis in twee mooie steden onder begeleiding van geweldige gidsen, die alles wisten over kunst, cultuur en dergelijke. Goed georganiseerd. Hotels zijn ook prima en in beide hotels was het eten goed, voldoende, en genoeg keuze. Ik zeg DOEN deze reis, het is zeer de moeite waard. Mooie herinneringen!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

Mevrouw Meinders uit Gorinchem


Leuke reis gehad!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 8/9


Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Johan Stalknecht

Johan Stalknecht

SRC-reisleider sinds 2013

Een land leer je kennen door de mensen die er wonen en door de steden die ze bouwen. Ik ben architect en stedenbouwkundige en na een carrière in dat vak ben ik nu weer reisleider, net als in mijn studietijd. Ik probeer tijdens de reizen die ik begeleid u te laten zien hoe de cultuur van een land de aard van de mensen weerspiegelt. De architectonische hoogtepunten die dat heeft opgeleverd, maar ook de charme van het alledaagse. Met die invalshoek begeleid ik graag reizen naar verschillende landen. Rusland, omdat ik de taal spreek en veel weet van de oude en de nieuwe geschiedenis van het land. Amerika, omdat de wordingsgeschiedenis van die staat zo uniek is en tot zulke prachtige hoogtepunten (en verbazingwekkende dieptepunten!) heeft geleid. Polen, het land dat in de afgelopen twintig jaar als een feniks uit de as is verrezen, en waar het dilemma van de keuze tussen de herbeleving van de oude glorie en de nieuwe moderniteit zo duidelijk is te zien. Ik reis graag. Wijze mensen maken reizen, maar meer nog: reizen maakt je tot een wijzer mens!

Lees meer over deze reisleider
Sven Standhardt

Sven Standhardt

SRC-reisleider sinds 1995

Sinds ik op de middelbare school Russisch leerde, groeide mijn interesse voor dit land van stoere Kozakken, uitgestrekte steppen, sneeuw en betoverende kerkjes en iconen. Na mijn schooltijd besloot ik dan ook Russisch te studeren aan de universiteit en een groot deel van mijn studie in Moskou te volgen. Tijdens die studie heb ik alle republieken van de Sovjet-Unie bezocht. Na mijn studie besloot ik in Rusland te blijven en werd ik vertegenwoordiger van de stad Groningen in Moermansk, het uiterste noorden van Rusland. In de roerige jaren ’90 was ik getuige van de grote veranderingen in Rusland: de val van het communisme en het herrijzen van een nieuw Rusland. Tijdens mijn rondreizende cultuurvakanties die ik begeleid, deel ik graag die ervaringen en laat ik mijn gasten ook kennismaken met het echte Russische leven.
Mijn tweede passie is Iran, het oude Perzië. Het land van legendarische koningen als Cyrus en Darius, maar ook van koningin Esther en roemrijke sjahs. Toen ik hier in 2001 voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. De prachtige moskeeën en paleizen van Isfahan en de oude opgravingen van Persepolis, ze maakten een onuitwisbare indruk op me. De Iraniërs heb ik leren kennen als een heel vriendelijk en gastvrij volk. Ik heb er inmiddels vele vrienden gemaakt. Rusland en Iran zijn beide fascinerende landen, die als je ze eenmaal hebt bezocht nooit meer uit je hart verdwijnen.

Mijn bestemmingen: Rusland, Iran, Oezbekistan, Kirgizië, Georgië, Estland, Letland, Litouwen, Polen

Lees meer over deze reisleider
Bart van Mierlo

Bart van Mierlo

SRC-reisleider sinds 2006

Al vanaf het begin hebben de landen in het oosten van Europa me gefascineerd. Mijn vriendjes gingen met hun ouders op vakantie naar Italië of Frankrijk, maar ik wilde naar Rusland, Bulgarije, Roemenië of Hongarije. Waar die fascinatie precies vandaan kwam is me nog steeds een raadsel, maar ik had visioenen van woeste landschappen waar helden met namen als Skanderbeg, Christo Botev en Lajos Kossuth rondzwierven. Nu, jaren later, heb ik die landen allemaal uitgebreid mogen bereizen en ik durf het hier nu wel te bekennen: die voorliefde voor het oosten is nooit meer “goed” gekomen.

Lees meer over deze reisleider