Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ Download SRC-app Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Muziekreis Amerika met Leo Blokhuis

cultuurvakantie | Themareis Amerika

14 dagen v.a. € 2.998,00

Waardering
9,1
Inclusief
 • vluchten KLM
 • goede toeristenklassehotels
 • 12x ontbijt
 • Chess Records en Sun Studio
 • Muscle Shoals
 • rondleiding Grand Ole Opry
 • Antebellum mansion Natchez
 • The Country Music Hall Of Fame
 • RCA Studio B
 • Chess Records Studios
 • entree Graceland
 • Stax museum
 • New Orleans French Quarter
 • boottocht Chicago
 • jazzmuseum Old Mint
 • National Civil Rights Museum
 • digitale columns Leo Blokhuis
 • playlists Leo Blokhuis
 • 3 dgn. ontmoeting Leo Blokhuis
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider

Hoogtepunten van deze reis

 • Chess Records, Sun Studio, Muscle Shoals
 • Grand Ole Opry, Stax museum
 • New Orleans French Quarter

1 van 9

The Sound of the South

Na het enorme succes van de reis van vorig jaar bieden SRC-Cultuurvakanties en Nederlands grootste muziekkenner, Leo Blokhuis, u opnieuw de kans mee te gaan op een bijzondere muziekreis. We nemen u mee door de Verenigde Staten en naar de roots van de Amerikaanse muziek. We beginnen dit muzikale avontuur in Chicago, vooral bekend om de elektrische blues, en reizen via de bluegrass van Kentucky naar country-hoofdstad Nashville. Van Nashville gaan we via Muscle Shoals naar ‘Soulsville USA’ Memphis, om uiteindelijk de Mississippi-delta in te reizen en uit te komen in de bakermat van de jazz en blues: New Orleans.


Op deze reis wordt u ondergedompeld in het rijke verleden van verschillende muzieksoorten. We gaan naar diverse studio’s, waar artiesten als Aretha Franklin, Elvis Presley, Hank Williams en Otis Redding hun wereldberoemde songs opnamen. We bezoeken het bluesmuseum in Clarksdale, het bluegrassmuseum in Owensboro en de Country Hall of Fame in Nashville. Als u op 4 juni vertrekt, maakt in Nashville het jaarlijkse CMA Music Festival mee. De groep van 11 juni is in Chicago op de openingsavond van het Chicago Blues Festival. ’s Avonds kunt u er zelf op uit: in Chicago wacht Buddy Guy’s Legends, in Memphis BB King’s bluesclub of een andere club in Beale Street, en in New Orleans is er livemuziek op de hoek van elke straat. Natuurlijk komt de rijke historie van het zuiden ook in andere facetten aan bod: in Memphis bezoeken we de plaats waar Martin Luther King werd vermoord. Ook verdiepen we ons, onvermijdelijk, in de tragische gevolgen die de orkaan Katrina voor New Orleans had. Deze reis wordt omlijst door diverse muziekdocumentaires die u onderweg, in de touringcar ziet. Leo Blokhuis zelf geeft achtergronden en anekdotes bij de muziek met een aantal speciaal voor deze SRC-reis samengestelde digitale columns en playlists. U ontmoet hem ook als hij een aantal dagen het uw gezelschap meereist.


Leo Blokhuis in The Sound of the South:

…Ik rijd verder Route 61 af naar het zuiden, door de staat Mississippi naar Louisiana. Dit is dus het land waar de blues ontstond. Hier op de groene velden zongen de slaven het leed van het harde werk van zich af. In hun eigen zwarte kerken ontstaat hier de sacrale tegenhanger van de blues, de gospel. Nog verder naar het zuiden, diep in Louisiana en in New Orleans, mengt de muziek uit Afrika zich met de Europese fanfare en ontstaat de jazz. Uit de blues, gospel, jazz en country wordt in het zuiden van de VS rond 1950 de rock-'n-roll geboren…

Leo Blokhuis

Leo Blokhuis is radiomaker, tv-presentator, theaterman, maar bovenal gepassioneerd muziekliefhebber. Hij reisde al een deel van deze route, ter voorbereiding op zijn succesvolle soundbook ‘The Sound of the South’. Reizen en muziek zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij zegt daarover: ‘Geografie is belangrijk in het begrijpen van muziek. De dingen krijgen letterlijk een plaats en het helpt de verbanden te zien als je de bijbehorende geografie kent.’


Meer informatie over Leo Blokhuis vindt u op leoblokhuis.nl

Themareizen

Bent u een echte liefhebber van kunst, architectuur, cultuur en geschiedenis en hoort u tijdens uw vakantie graag meer over een specifiek onderwerp, dan past een themareis van SRC misschien bij u. Tijdens de themareizen worden uiteenlopende cultuurhistorische onderwerpen met diverse excursies en soms ook een lezing door de SRC-reisleider verder uitgediept.


Hoogtepunten van deze reis

 • Chess Records, Sun Studio, Muscle Shoals
 • Grand Ole Opry, Stax museum
 • New Orleans French Quarter

1 van 10

De festivals:

CMA Music Festival Nashville (vertrek 4 juni 2014)

Chicago Blues Festival (vertrek 11 juni 2014)

De reis in het kort

dag 1: Vlucht Amsterdam – Chicago

dag 2: Architectuurcruise Chicago en bezoek Chess Records Studio

dag 3: Chicago-Owensboro

dag 4: Bezoek aan bluegrassmuseum en doorreis naar Nashville

dag 5: Bezoek Country Music Hall of Fame en RCA Studio B., en backstage tour Grand Ole Opry

dag 6: Van Nashville naar Memphis via Muscle Shoals en bezoek Muscle Shoals Sound Studio of Fame Studio

dag 7: Bezoek Sun Studio, Stax Museum en Graceland

dag 8: Bezoek Lorraine Motel, sterfplaats Martin Luther King, van Memphis naar Clarksdale en bezoek bluesmuseum

dag 9: Van Clarksdale naar Natchez en bezoek Dockery Plantation Cleveland

dag 10: Bezoek antebellum mansion en van Natchez naar New Orleans

dag 11: Stadswandeling in French Quarter en bezoek jazzmuseum Old Mint

dag 12: Bezoek Katrina-tentoonstelling Louisiana State Museum

dag 13: Transfer naar luchthaven en vlucht New Orleans – Amsterdam

dag 14: Aankomst in Nederland

dag 1: Amsterdam – Chicago

We vliegen met KLM we naar Chicago, de bakermat van de elektrische Chicagoblues en het startpunt van Route 66. ’s Middags kunt u de stad alvast verkennen en ’s avonds wachten de diverse podia op u. Wordt het Buddy Guys’s Legends of toch The House of Blues? We verblijven twee nachten in Chicago. (ca. 25 km)

dag 2: Sweet Home Chicago

We beginnen de dag met een blik vanaf het water op de prachtige architectuur van Chicago. In de middag maken we een bluestour door de stad. We bezoeken onder andere 2120 South Michigan Avenue, de voormalige Chess Records Studios. Muddy Waters, Etta James en vele anderen namen hier hun wereldberoemde songs op.

dag 3: Southbound

We verlaten The Windy City en reizen zuidwaarts, naar het hart van de bluegrass-muziek: Kentucky. We overnachten in Owensboro. (ca. 550 km)

dag 4: Blue Moon of Kentucky

We duiken dieper in de bluegrass in het Owensboro Bluegrass Music Museum. Daarna reizen we door naar de hoofdstad van de country: Nashville. ’s Middags genieten we van een backstagerondleiding in het gebouw van The Grand Ole Opry. Daarna kunt u op eigen gelegenheid naar ‘downtown’ Nashville gaan. ’s Avonds is er een bustransfer naar het hotel in Goodlettsville, waar we twee nachten verblijven. (ca. 235 km)

dag 5: Nashville Skyline

(Bij de reis met de vertrekdatum 11 juni voegt Leo Blokhuis zich op deze dag bij uw gezelschap.)

We bezoeken op deze dag The Country Music Hall Of Fame en RCA Studio B, waar alle groten van het genre hun muziek opnamen. Hank Williams, Waylon Jennings, Loretta Lynn: slechts een kleine greep uit de sterren die hier hun stem toevertrouwden aan het zwarte vinyl. De rest van de dag is ter vrije besteding in Nashville. U kunt bijvoorbeeld het ‘oude Oprygebouw’, het Ryman Auditorium bezoeken. ’s Avonds lonken beroemde podia als The Bluebird Cafe. (ca. 40 km)

dag 6: Sweet Home Alabama

Het kleine slaperige Muscle Shoals is wereldberoemd vanwege de opnamestudio’s van Fame en The Muscle Shoals Sound Studios. Onderweg naar Memphis bezoeken we de Fame Studio en treden in de voetsporen van The Rolling Stones, Otis Redding, The Staples en vele andere grootheden. Boven de deur van de studio staat dan ook: ‘Through these doors walk the finest musicians, songwriters, artists and producers in the world’. We verblijven twee nachten in Memphis, op een steenworp afstand van Beale Street. Gaat u ’s avonds nog iets drinken in BB King’s Blues Club? (ca. 450 km)

dag 7: Memphis Tennessee

Soulsville USA, Memphis is het volgende muzikale hoogtepunt op deze reis. In de Sun studio’s verwonderen we ons erover dat vanuit zo’n kleine ruimte de halve wereld veroverd is. Hier zette Elvis zijn eerste stappen in de muziek. Ook Johnny Cash en Jerry Lee Lewis namen hier op: de studio ademt dan ook muziekhistorie! Historie treffen we ook aan in het Stax Museum of American Soul Music, een naam die eigenlijk alles al zegt. ’s Middags gaan we naar Graceland, het landgoed en de laatste rustplaats van Elvis. Toch liever nog wat soul in plaats van rock ’n’ roll? Blijf dan downtown om met een plattegrond van de stad op zoek te gaan naar de Royal Studios of naar het geboortehuis van Aretha Franklin. (ca. 30 km)

dag 8: Crossroads

(De groep van 11 juni neemt op deze dag afscheid van Leo Blokhuis. De groep die op 4 juni vertrekt, verwelkomt hem op deze dag.)

De rijke muziekhistorie van het zuiden kan natuurlijk niet los gezien worden van de rassenproblematiek en de Civil Rights-beweging in de zuidelijke staten. Memphis is, behalve ‘Soulsville’, ook de plaats waar Martin Luther King tragisch aan zijn einde kwam. We bezoeken het National Civil Rights Museum, gevestigd in het Lorraine Motel: de plek van de aanslag op dominee King. Nadat we dit figuurlijke kruispunt in de Amerikaanse geschiedenis hebben ‘herbeleefd’, reizen we verder richting de ‘crossroads’ van Highways 61 en 49. Volgens een legende verkocht Robert Johnson hier zijn ziel aan de duivel in ruil voor zijn virtuositeit op de gitaar. In Clarksdale, waar we overnachten, brengen we een bezoek aan het Delta Blues Museum. (ca. 125 km)

dag 9: Highway 61 revisited

We beginnen de dag met een bezoek aan de Dockery Plantation in Cleveland. Deze katoenplantage wordt beschouwd als geboorteplaats van de blues: onder andere Charley Patton, Robert Johnson en Howlin’ Wolf speelden en/of werkten op de plantage. We rijden door naar Natchez, waar we overnachten. (ca. 350 km)

dag 10: Louisiana Bound

Natchez, dat strategisch is gelegen aan de Mississippi, groeide uit tot een van de belangrijkste handelsplaatsen van het zuiden. Slaven, suikerriet en katoen brachten een enorme welvaart, die weerspiegeld wordt in de prachtige antebellum-plantershuizen die de stad rijk is. We bezoeken een van de huizen voor we doorrijden naar The Big Easy, New Orleans, waar we de komende drie nachten verblijven. (ca. 275 km)

dag 11: City of New Orleans

(De groep met de vertrekdatum 4 juni neemt op deze dag afscheid van Leo Blokhuis.)

Vanuit ons centraal gelegen hotel wandelen we de beroemde French Quarter in. Uit alle voegen druipt hier de muziek. Jazz, blues, soul, cajun: alles is hier te beluisteren. Muziek loopt als een rode draad door de historie van de stad. Wie New Orleans zegt, zegt natuurlijk Louis Armstrong, maar ook Fats Domino, Dr. John, Little Richard en Allen Toussaint. De jazz neemt een prominente plaats in The Old US Mint in, waar tegenwoordig het jazzmuseum is gevestigd.

dag 12: Crescent City

Natuurlijk staan we op deze reis ook stil bij de gevolgen van de orkaan Katrina. Toen Katrina de stad trof, stokte de muziek en werd New Orleans het decor van onbeschrijfelijk menselijk leed en verdriet. Tot op de dag van vandaag worden de bewoners geconfronteerd met de gevolgen van Katrina. In het Louisiana State Museum bezoeken we de tentoonstelling die hieraan gewijd is. De middag en avond zijn vrij. Wordt het Bourbon Street, Decatur Street of toch liever de gezellige overdekte French Market? ’s avonds is er ongetwijfeld weer livemuziek. Misschien stuit u nog wel ergens op een ‘second line’ of slaagt u erin een plekje te bemachtigen in The Preservation Hall.

dag 13: New Orleans – Amsterdam

Vanaf het naar Louis Armstrong vernoemde vliegveld stijgen we op voor onze terugreis naar Nederland. (ca. 25 km)

dag 14: Aankomst op Schiphol

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)


N.B. 1 Het Chicago Blues Festival is het grootste gratis Blues Festival ter wereld. Drie dagen lang en op vijf podia bewijzen 500.000 blues fans dat Chicago ‘The Blues Capital of the World’ is. Onder andere Bonnie Raitt, BB King, Ray Charles, Bo Diddley, Buddy Guy en Koko Taylor traden hier op. De groep die op 11 juni vertrekt, maakt de openingsavond van dit festival mee.


Vertrekt u op 4 juni, dan valt u midden in het beroemde CMA Country Festival! Het festival is een vierdaags countrymuziekevenement dat elk jaar in juni wordt georganiseerd door de Country Music Association in Nashville, Tennessee. In 1972 is het festival begonnen als Fan Fair. Nu trekt het meer dan 400 artiesten en beroemdheden, die handtekeningensessies houden en optreden.


Door de hele stad is er livemuziek en zijn er ‘meet and greets’ met artiesten. Voor een groot deel van de concerten zijn entreekaarten vereist. Deze kaarten zijn niet bij de reis inbegrepen. Als u een concert wilt bijwonen, kunt u zelf via het internet kaarten bestellen.

Spotify playlists

Bent u een gebruiker van Spotify? Luister dan onderstaande playlists en geniet!
N.B. 2 Volg SRC-Cultuurvakanties op Spotify en vindt nog meer playlists (oa gemaakt door Leo Blokhuis) die betrekking hebben op de muziekreis USA.

Reisinformatie

 • 12x ontbijt
 • goede toeristenklassehotels
 • route 2.105 km

1 van 9

KLM

Vluchtschema

Amsterdam – Chicago

12.45 – 14.15 uur

New Orleans – Atlanta

19.00 – 21.35 uur

Atlanta – Amsterdam

22.35 – 13.05 uur


Let op: het is mogelijk dat het definitieve vluchtschema licht afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met KLM.

Reis naar Schiphol

Kunt u niet (op tijd) met het openbaar vervoer op Schiphol komen? Dan kunt u via SRC de Schiphol Travel Taxi reserveren. Ontspannen uw reis beginnen of eindigen? U kunt via ons een overnachting vóór of na afloop van uw reis reserveren in het Schiphol Hotel A4. Klik hier voor meer informatie.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels of -motels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet en hebben meestal een telefoon en tv. In Chicago, Memphis, Clarksdale, Natchez en New Orleans zijn de hotels centraal gelegen. Inn Goodlettsville (Nashville) is er ’s avonds een bustransfer van downtown Nashville naar het hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een hotellijst.

* Reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 15,- reserveringskosten en € 2,50 voor het Calamiteitenfonds.

Voorboeking

Deze reis is niet meer boekbaar, wordt komend jaar misschien weer in ons aanbod opgenomen.
Interesse? Via dit formulier kunt u geheel vrijblijvend een voorboeking maken.


Elektronische reistoestemming

Voor reizen naar de Verenigde Staten heeft u een verplichte elektronische reistoestemming (ESTA) nodig. Deze toestemming kunnen wij niet voor u regelen. U kunt de ESTA zelf aanvragen via de website van de douane van de VS. De kosten hiervoor, circa US$ 14,-, moet u online met een creditcard betalen.

Landarrangement

U kunt deze reis ook zonder vluchten boeken (korting circa € 740,-). Deze reis zonder vluchten is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.


Algemene informatie

Hier vindt u meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een woensdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Inclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam – Chicago en New Orleans – Amsterdam met KLM, met op de terugreis een overstap in Atlanta.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer in een lokale touringcar.
 • Verblijf in goede toeristenklassehotels of –motels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van douche en toilet.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Entreegelden voor Grand Ole Opry, Sun Studio, Graceland en Antebellum mansion in Natchez.
 • Digitale columns en playlists van Leo Blokhuis.
 • Ontmoeting met Leo Blokhuis gedurende drie dagen van de reis.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Verplichte elektronische reistoestemming (ESTA), circa US$ 14,-.
 • Fooien.
 • Overige entreegelden, circa US$ 110,-.

Toeslagen

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)
 • Reserveringskosten, € 15,- (verplicht)

Hoogtepunten van deze reis

 • Chess Records, Sun Studio, Muscle Shoals
 • Grand Ole Opry, Stax museum
 • New Orleans French Quarter

1 van 9

Verlenging

Deze reis kunt u individueel verlengen met 2 nachten vooraf in Chicago of achteraf in New Orleans. Tijdens de verlenging(en) is er geen reisleider aanwezig.

Chicago

Behalve de hoofdstad van de elektrische blues is Chicago ook een geweldige architectuurstad! Na de grote brand van 1871 ontstond er een ongekende bouwwoede met opvallende hoogbouw. Niet voor niets is de ‘Chicago school of architecture’ of ‘first Chicago school’, een stijlvorm die uit deze bouwwoede voortkwam, nog steeds een begrip. Deze bouwgolf zette zich voort in de jaren twintig, met prachtige art deco-gebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de ‘Second Chicago School’ op gang, met de Duits-Amerikaanse architect Ludwig Mies van der Rohe als grote aanjager. Ook aan het einde van de 20e eeuw bleef Chicago op architectuurgebied vooruitlopen.


Daarnaast vindt u in Chicago de beroemde prairiehuizen van Frank Lloyd Wright zoals het Robie House en zijn vele huizen in Oak Park. Kortom: voor zowel muziek- als architectuurliefhebber is Chicago een ‘must’!

The Essex Inn

Ligging

Dit goede toeristenklassehotel ligt centraal in Chicago aan Michigan Avenue, tegenover Grant Park.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lounge, zwembad, fitness centre, lift en restaurant. In het hele hotel is gratis internet en wifi beschikbaar.

Kamer

De kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje, kluis en een badkamer met douche en toilet.


Lees meer over The Essex Inn.


Prijzen

Vertrekdatum themareis 2-pk 1-pk-toeslag
Alle data € 298,00 € 245,00

New Orleans

‘The Big Easy’ is een langer verblijf meer dan waard. Sluit uw reis af met een paar dagen extra in de bruisende French Quarter. Laat alle indrukken van de afgelopen twee weken nog eens de revue passeren terwijl u slentert langs de Mississippi. Of duik verder in de magie van de stad, door een bezoek te brengen aan een van de begraafplaatsen of het voodoomuseum. Of maak een tripje in ‘The Streetcar named Desire’. En natuurlijk is er geen ontsnappen aan de muziek. The Spotted Cat, Preservation Hall, Fritzel: ze lokken u elke avond weer met hun swingende klanken!

Country Inn & Suites en Astor Crowne Plaza

Ligging

Als u op 4 juni vertrekt, overnacht u tijdens de verlenging in Country Inn & Suites. Reizigers die op 11 juni vertrekken, verlengen in Astor Crowne Plaza. Beide hotels zijn zeer centraal gelegen, tegen de French Quarter aan (Country Inn & Suites) of in het French Quarter (Astor Crowne Plaza).

Faciliteiten

De hotels beschikken over een receptie, lobby, restaurant, bar en zwembad. In beide hotels is gratis internet en wifi beschikbaar.

Kamer

De kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje, kluis en een badkamer met douche en toilet.


Lees meer over Country Inn & Suites.


Lees meer over Astor Crowne Plaza.


Prijzen

Vertrekdatum themareis 2-pk 1-pk-toeslag
4 juni € 215,00 € 195,00
11 juni € 269,00 € 210,00


N.B.1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

N.B.2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srctravel.nl.

Landinformatie Amerika

Veelzijdig Amerika

Amerika heeft het! Grootse steden als San Francisco, Los Angeles en New York, met zijn imponerende wolkenkrabberlandschap en grootse musea, zijn zeer indrukwekkend. Of bewondert u liever de wonderschone natuurpracht van de Niagarawatervallen, de Grand Canyon in Arizona, de Everglades in Florida of Yosemite National Park? Wat u ook zoekt, voor iedereen heeft de Verenigde Staten wel wat aantrekkelijks in petto! Lees meer informatie over Amerika.

Links

Leo Blokhuis

Chicago

Architecture cruise

Buddy Guy Blues Club

Chicago Blues Festival

Owensboro

International Bluegrass Music museum

Nashville

Country Music Hall of Fame

RCA Studio B

Ryman Auditorium

The Grand Ole Opry

Bluebird cafe

Country Music Association Festival 2013

Muscle Shoals

Muscle Shoals Sound Studios

Fame studios

Memphis

Beale Street

BB King’s Blues Club

Graceland

Sun Studios

Stax Museum

Lorraine Motel Civil Rights Museum

Clarksdale

Delta bluesmuseum

Ground Zero Blues Club

Cleveland

Dockery Farm

New Orleans

preservation hall

Old Mint

French Market

Louisiana State Museum Katrina Exhibit