Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Panama en Costa Rica – fly drive extra

individuele reis | fly drive Panama en Costa Rica

17 dagen v.a. € 2.749,00

Reisnummer: PAIN01 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • vluchten KLM
 • 2 binnenlandse vluchten
 • ruimbagage
 • transfers luchthavens – hotels
 • transfers in Panama
 • huurauto 4x4 Costa Rica
 • groepstransfer S.José – kust
 • boottransfer Bocas del Toro v.v.
 • boottransfer Tortuguero en v.v.
 • sfeervolle middenklasselodges
 • 2 overnachtingen nabij Boquete
 • 2 overnachtingen Tortuguero N.P.
 • 12x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
 • oud Panama-Stad met gids
 • bezoek Panamakanaal
 • informatiepakket en routekaart
 • boottocht Tortuguero
 • wandeling Tortuguero

Hoogtepunten van deze reis

 • oude wijk Panama-Stad met gids
 • boottocht en wandeling Tortuguero
 • sfeervolle middenklasselodges

1 van 9

Ontdek twee Midden-Amerikaanse parels: Panama en Costa Rica! Behalve het wereldberoemde Panamakanaal biedt Panama ook een schitterende natuur met regen- en nevelwouden, langgerekte stranden en een mix van culturen! Op de lokale markt van het vriendelijke dorpje Boquete ziet u de Gyuami-indianen, waarvan de vrouwen in traditionele kledendracht lopen. Bij de exotische eilandengroep Bocas del Toro geniet van unieke flora en fauna, zowel boven als onder water.


In het minstens even prachtige Costa Rica reist u van de Stille Oceaan naar de Caribische Zee. In de warme wateren voor de kust van Dominical zwemmen dolfijnen en walvissen. Aan de oostkant van Costa Rica vaart u door de bekende waterwegen van het nationale park Tortuguero. Ook duikt u in Caribische sferen in het voormalige vissersdorpje Puerto Viejo. Hangend in een hangmat met een heerlijke verse fruitcocktail geniet u van het prachtige uitzicht over zee. In de paradijselijke parken spot u de langzame luiaard, de slingerende apen en geniet u van de bontgekleurde vogels.


Door het slim combineren van verschillende soorten van vervoer zoals transfers, binnenlandse vluchten en een huurauto kunt u tijdens deze individuele reis in korte tijd heel veel zien! Alles is voor u geregeld, dus u hoeft alleen nog maar te genieten! Want u bezoekt bijvoorbeeld enkele dagen de paradijselijke eilandengroep Bocas del Toro, verblijft ook twee dagen op het eiland Tortuguero, een zeer bijzonder nationaal park, bewondert de mooiste nevelwouden van beide landen en kunt bijkomen op de idyllische stranden. Kortom: een zeer gevarieerde en boeiende fly drive vol natuur, cultuur en prachtige stranden!


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • oude wijk Panama-Stad met gids
 • boottocht en wandeling Tortuguero
 • sfeervolle middenklasselodges

1 van 10

Reisschema

1. Vlucht Amsterdam – Panama-Stad

2. Panama-Stad – Panamakanaal – Panama-Stad (reisafstand ca. 20 km)

3. Vlucht Panama-Stad – David en transfer naar Boquete (reisafstand ca. 50 km)

4. Boquete

5. Boquete – Paso Canoas – Dominical (reisafstand ca. 245 km)

6. Dominical

7. Dominical – San José (reisafstand ca. 110 km)

8. San José – Tortuguero (reisafstand ca. 150 km)

9. Tortuguero

10. Tortuguero – Puerto Viejo (reisafstand ca. 200 km)

11. Puerto Viejo

12. Puerto Viejo – Bocas del Toro (reisafstand ca. 75 km)

13 en 14: Bocas del Toro

15. Bocas del Toro – Panama-Stad (reisafstand ca. 30 km)

16. Vlucht Panama-Stad – Amsterdam

17. Aankomst in Amsterdam

dag 1: Amsterdam – Panama-Stad

U vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Panama, Panama-Stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Panama-Stad gebracht, waar u twee nachten verblijft. Het hotel ligt halverwege de Ancon-berg midden in een groen paradijs en omringd door andere buitenwijken van Panama-Stad. Deze regio was jarenlang in Amerikaanse handen vanwege de strategische ligging en de bouw van het Panamakanaal. Er is in de omgeving veel volgebouwd, maar niet in dit unieke gedeelte: hier heeft de natuur haar gang kunnen gaan. Er wordt regelmatig een luiaard of gordeldier gespot.

dag 2: Panama-Stad – Panamakanaal – Panama-Stad

Deze ochtend wordt u door uw Engelssprekende taxichauffeur opgehaald bij uw hotel en naar het Panamakanaal gebracht. Dit 81 kilometer lange kanaal verbindt de Caribische Zee met de Stille Oceaan. Al in de 16e eeuw hadden de Spanjaarden het idee om een doorgang van oost naar west te maken, om beide zeeën te verbinden. Dit werd verboden door koning Filips, die vond dat ‘de mens niet mag scheiden wat God heeft verenigd’. Pas in de 19e eeuw legden de Amerikanen een spoorlijn aan tussen beide oceanen. In 1881 werd die spoorlijn gekocht door de Fransen, die besloten een kanaal te graven. Door een faillissement viel de bouw stil. In 1904 zetten de Amerikanen het werk voort. Tien jaar later was de enorme klus geklaard. In 1914 voer het eerste schip door het kanaal. Om de doorsteek te kunnen maken, moet een schip drie grote sluizen door om een hoogteverschil van 26 meter te overbruggen. U bezoekt de Miraflores-sluizen, waar de enorme tankers en cruiseschepen aan u voorbijtrekken. Na dit indrukwekkende bezoek brengt uw chauffeur u naar de oude stad van Panama-Stad, ‘Casco Viejo’. In 1671 werd de stad geplunderd en in brand gestoken door de Engelse piratenkoning Henry Morgan. Twee jaar later werd de stad opnieuw opgebouwd. Samen met een Engelssprekende gids struint u door de oude straatjes en het koloniale verleden. De rest van de middag kunt u zelf invullen. Wandelt u tussen de orchideeën naar de top van Cerro Ancon voor een prachtig uitzicht op Panama-stad? Of komt u tot rust op het terras van uw hotel? (reisafstand ca. 20 km)

dag 3: Vlucht Panama-Stad – David en transfer Boquete

U wordt deze ochtend opgehaald door een taxichauffeur en naar de luchthaven ‘Albrook’ bij Panama-Stad gebracht. Een binnenlandse vlucht brengt u naar de plaats David, vanwaar u per taxi naar het mysterieuze nevelwoud van Boquete wordt gebracht. U verblijft twee dagen net buiten Boquete, een dorpje verscholen in de groene binnenlanden te midden van de nevelwouden. Boquete ligt op circa 1.200 meter hoogte aan de voet van de vulkaan Baru. Vanwege de hoogte heerst er een tropisch bergklimaat. De ochtenden zijn vaak droog en in de middag valt er regen. Volgens de bewoners hebben ze hier ‘de eeuwige lente’! In de schilderachtige en vruchtbare omgeving groeien bloemen, koffiebomen en citrusvruchten. Boquete wordt omringd door kleine inheemse gemeenschappen die nog veel waarde hechten aan hun tradities. U komt ongetwijfeld Guaymi-indianen tegen op de markt of in de straten van Boquete. De vrouwen lopen in bontgekleurde jurken. (reisafstand ca. 50 km)

dag 4: Vrije dag in Boquete

U heeft een vrije dag in Boquete. Boquete wordt omgeven door prachtige nevelwouden, de nevelwouden van Chiriquí. Verkent u op deze dag vanuit uw hotel wandelend deze nevelwouden, die zeer vogelrijke gebieden zijn? Of bezoekt u een koffieplantage? Door de ligging en de vruchtbare grond zijn er in deze regio veel koffieplantages. Volgens sommigen drinkt u in Panama de beste koffie van de wereld! Of maakt u een wandeling door het dorp en maakt u kennis met de kleurrijke bevolking van Boquete? Er is genoeg te doen in dit prachtige gebied!


¡ Bent u een echte koffieliefhebber? Boek dan een koffietour (kosten ca. US$ 42,-)! U leert dan alles over de koffiestruik, de koffiebonen en de verschillende koffiesoorten.

dag 5: Boquete – Paso Canoas – Dominical

In een minibusje wordt u vanochtend naar de grensovergang met Costa Rica, Paso Canoas, gebracht. Hier staat uw huurauto voor u klaar. U rijdt via bergkammen en rivierdalen naar het voormalige vissersdorpje Dominical, waar de rivier Río Barú uitmondt in zee. U verblijft twee nachten in dit badplaatsje met prachtige zandstranden. Dominical is zeer populair onder de surfers vanwege de hoge golven. Hier kunt u over het zandstrand naar het strand van klein Dominical, ‘Dominicalito’, lopen, en zien hoe de surfers zich door de golven laten meevoeren. (reisafstand ca. 245 km)

dag 6: Vrije dag in Dominical

U heeft een vrije dag in Dominical. Er zijn talloze prachtige mogelijkheden om deze dag in of nabij Dominical in te vullen! Geniet u aan zee, gaat u wandelen in de binnenlanden of badderen bij de kleine waterval van Ojochal? In het privéreservaat van Barú, een voormalig landbouwgebied, kunt u ongestoord wandelen en wordt u nieuwsgierig aangekeken door kleine kapucijnaapjes. Uw wandeling voert u hier door tropisch regenwoud en langs cacaoplantages en moeraslanden naar het ongerepte strand. Onderweg heeft u kans om miereneters en ocelotten tegen te komen. Als u echt geluk heeft, kunt u de zeldzame jaguarundi zien, een katachtige die ook wel een wezelkat wordt genoemd.


¡ Altijd al walvissen en dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Maak een boottocht en ga op zoek naar deze indrukwekkende zoogdieren (kosten ca. US$ 65,-).

dag 7: Dominical – San José

U rijdt in uw huurauto naar de hoofdstad van Costa Rica, San José. Een leuke stop onderweg is het prachtige nationale park Manuel Antonio. Dit park staat bekend om zijn tropische regenwouden en schitterende witte zandstranden. U kunt uw huurauto op een bewaakte parkeerplaats achterlaten en een wandeling maken door het regenwoud vol wilde dieren. U hoort de luidruchtige brulapen, bewondert de langzame luiaards en ziet de kleurrijke vogels van het park. Via de groene bergen vervolgt u uw weg naar de brug van Tarcoles, waar u een fotostop kunt maken om de zonnebadende spitssnuitkrokodillen op de gevoelige plaat vast te leggen. In uw hotel in San José, waar u een nacht verblijft, levert u uw huurauto in. In de buurt van uw hotel vindt u heerlijke restaurantjes en koffiebarretjes. Struin door de warrige straatjes en geniet van deze koloniale stad. (reisafstand ca. 110 km)

dag 8: San José – Tortuguero

U wordt vroeg opgehaald bij uw hotel en ontbijt onderweg in een restaurant (ontbijt is inbegrepen). Door het ongerepte natuurschoon van het nationale park Braulio Carrillo reist u met een internationaal gezelschap per touringcar of minibus naar de Caribische kust. Via de eindeloze bananenplantages komt u aan bij de boot, die u brengt naar het nationale park Tortuguero. Dit schitterende junglegebied is alleen met de boot (of in een vliegtuigje) bereikbaar. Bij aankomst in de junglelodge, waar u twee nachten verblijft, staat er een heerlijk lunch voor u klaar. Met een Engelssprekende gids bezoekt u daarna het dorpje Tortuguero. De naam ‘tortuga’ betekent schildpad. Het park is dan ook vooral bekend om de verschillende soorten zeeschildpadden die hier in de periode van juli tot en met september hun eieren leggen. (reisafstand ca. 150 km)


¡ U kunt ter plaatse een optionele excursie bijboeken (kosten ca. US$ 35,-, alleen in de periode juli t/m september): een schildpaddentour met een Engelssprekende gids.

dag 9: Tortuguero

Door de aanwezigheid van de vele mangrovebossen en de ruige zee was het vroeger bijna onmogelijk om aan land te komen. In de jaren veertig werd het gebied ontdekt door de houtindustrie en opende zich hier de eerste houtzaagmolen. In 1975 werd Tortuguero een beschermd natuurgebied. Door de vele waterwegen die de houtindustrie heeft aangelegd, kunt u het park heel gemakkelijk per boot ontdekken. Tijdens een begeleide motorboottocht door de zoetwaterkanalen van het park kunt u de vele dieren zien die hier leven, zoals zonnebadende kaaimannen en leguanen, en basiliskhagedissen, die over het water rennen. Om u heen slingeren brulapen en kapucijnenapen van tak naar tak, op zoek naar eten. Ook kunt u hier prachtige vogels zoals de toekan en de ara spotten. ’s Middags neemt een Engelssprekende gids u mee voor een wandeling door de jungle. U gaat op zoek naar de indrukwekkende gekleurde gifkikkertjes, zoals de aardbeipijlgifkikker, die ook wel ‘blue jeans-kikker’ wordt genoemd, omdat hij een blauwe broek aan lijkt te hebben. Na de wandeling kunt u aan het zwembad van uw junglelodge bijkomen van alle indrukken.


¡ U kunt ook een kanotocht met een gids maken (kosten ca. US$ 30,-, ter plaatse bijboeken). U vaart dan door de rustige kanalen van Tortuguero, met de levendige junglegeluiden op de achtergrond.

dag 10: Tortuguero – Puerto Viejo

Met de boot en een touringcar of minibus keert u terug naar de bewoonde wereld. In Guápiles staat er een lunch voor u klaar. Hier ontvangt u de sleutels van uw huurauto, en gaat u zelf op pad naar Puerto Viejo. Onderweg rijdt u door de plaats Siquirres, ooit een belangrijk vervoersknooppunt. De treinen vanuit Limón reden volgeladen met bananen naar de hoofdstad via Siquirres. In de 20e eeuw kwamen Jamaicanen naar Costa Rica om te werken op de bananenplantages. Zodra u Siquirres verlaat, duikt u dan ook in Caraïbische sferen en maakt de gitaarmuziek plaats voor reggae! In deze relaxte omgeving leven indianenstammen samen met afstammelingen van de Jamaicanen en de tico’s, de Costa Ricanen. Vanaf Limón volgt u de verharde weg tot aan het plaatsje Cahuita, waar u via een onverharde weg aankomt in Puerto Viejo, een oud vissersdorpje met leuke barretjes en knusse restaurantjes: een paradijs! U verblijft twee nachten nabij het idyllische strand van Playa Coclés. (reisafstand ca. 200 km)

dag 11: Vrije dag in Puerto Viejo

Op deze vrije dag kunt u Puerto Viejo en zijn omgeving verkennen. U kunt allerlei optionele excursies maken, die u in uw hotel kunt boeken. Maak bijvoorbeeld een fietstocht langs de hagelwitte zandstranden, of ga de blauwe papegaaivis spotten tijdens een snorkelexpeditie bij de koraalriffen van het nationale park Cahuita. In dit park loopt het tropische regenwoud door tot aan het strand. Tijdens een wandeling heeft u kans om luiaards en brulapen tegen te komen. Luiaards zijn soms moeilijk te vinden door hun schutkleur, vooral de oudere. Hoe langer een luipaard leeft, hoe groener hij wordt! Het verscholen paradijs Gandoca-Mazanillo Wildlife Refuge leent zich uitstekend voor een wandeling of een kajaktocht. Tussen de mangroves en moeraslanden kunt u zoetwaterdolfijnen en zeekoeien spotten. Vergeet ook niet een stop te maken bij het schitterende strand van Punta Uva. ’s Avonds levert u de sleutels van uw huurauto in bij uw hotel.


¡ Wilt u weten hoe indianen leven, bezoek dan een indianendorp! Een Engelssprekende gids vertelt u over de levensstijl van de bijzondere Bri Bri-indianen. U maakt ook een wandeling door de jungle met uw gids (kosten ca. US$ 65,-).

dag 12: Puerto Viejo – Bocas del Toro

Een minibusje met privéchauffeur haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de grensovergang van Sixaola, waar u via een oude houtenbrug Panama in wandelt. Zodra u in Panama bent, reist u met een minibusje (eventueel in een internationaal gezelschap) naar de haven van Almiranta. Per watertaxi vaart u naar het hoofdeiland van de eilandengroep Bocas del Toro, Isla de Cólon. Op het eiland vindt u vele barretjes en restaurantjes. (reisafstand ca. 75 km)


Tijdens zijn vierde en laatste wereldreis zette Columbus in 1502 voet aan wal in Bocas del Toro. Hij was zo onder de indruk van de schoonheid van deze archipel, dat hij zijn naam gaf aan verschillende eilanden en baaien zoals bij Isla Cólon, ‘Columbuseiland’ en Almirante, ‘Admiraalsbaai’. Aan het einde van de 19e eeuw plantten drie Amerikaanse broers hier bananenbomen langs de oevers van Laguna de Chirqui. Door de grote werkgelegenheid op deze plantages kwamen inwoners van Jamaica, Barbados en de Antillen hier naartoe. Tot op de dag van vandaag leven de verschillende bevolkingsgroepen in harmonie met elkaar. Er heerst hier een relaxte sfeer met een mix van culturen en tradities!

dag 13 en 14: Vrije dagen in Bocas del Toro

Bocas del Toro bestaat uit een aantal grote en tientallen kleine eilandjes. Een unieke plek met regenwouden, mangroves en schitterende stranden. Ideaal om te ontspannen, te snorkelen of te duiken, te wandelen of kennis te maken met de lokale bevolking. Met een watertaxi kunt u eenvoudig van eiland naar eiland gaan. Een leuke en goedkope manier om op eigen gelegenheid de eilanden te ontdekken! Zo kunt u bijvoorbeeld in het beschermde natuurgebied van Isla Bastimento wandelen door mangrovebossen naar het prachtige strand van Red Frog Beach, het enige eiland in de archipel waarop u de rode gifkikkertjes kunt bewonderen. Let goed op waar u loopt: het zijn kleine diertjes! Of gaat u snorkelen bij de koraalriffen die vlak voor de kust liggen? U kunt vele bijzondere vissen bewonderen en misschien ontmoet u ook wel de plantetende zeekoe. Een andere bijzondere snorkel- en duikplek vindt u op het kleine eiland Isla Solarte. Hospital Point staat bekend om zijn bloemkolenkoraal en de grote verscheidenheid aan vissen. U kunt op deze vrije dagen ook een van onderstaande optionele excursies maken.


¡ Huur een fiets en rij langs de vrolijk gekleurde huisjes op Isla Cólon, rust uit op de paradijselijke stranden en wandel over het helder oranje zand van Bluff Beach (kosten ca. US$ 20,-).


¡ Per kajak kunt u de kustlijn van de eilandjes verkennen en op zoek gaan naar de rust van een van de vele verlaten strandjes (kosten ca. US$ 8,- per uur).


¡ Maak een boottocht met een Engelssprekende kapitein naar het vogeleiland, Isla Pajaro. U luncht op Bocas del Drago. Vang ook zeker een glimp op van de schitterend gekleurde zeesterren in het ondiepe water bij Starfish Beach (kosten ca. US$ 40,-).


¡ Combineer een snorkelexcursie met het spotten van dolfijnen (kosten ca. US$ 30,-).

dag 15: Bocas del Toro – Panama-Stad

Na een paar heerlijke dagen op het rustige Bocas del Toro keert u terug naar het bruisende Panama-Stad. U reist met een taxi naar de luchthaven van Bocas del Toro. U vliegt met een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad van Panama. Na aankomst brengt een taxi u naar uw hotel op de berg Ancon, waar u de eerste nachten ook heeft verbleven. (reisafstand ca. 30 km)

dag 16: Panama-Stad – Amsterdam

Er is een einde gekomen aan deze bijzondere reis! U wordt met de taxi opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht van Panama-Stad, vanwaar u terug naar Amsterdam vliegt. Afhankelijk van uw vluchtschema kunt u op deze dag ook de hoofdstad van Panama op eigen gelegenheid verder verkennen. (reisafstand ca. 25 km)

dag 17: Aankomst Nederland

Vroeg in de ochtend komt u aan in Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • middenklasselodges
 • 12x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
 • route 880 km

1 van 9

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het vaakst voorkomende vluchtschema van KLM voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals Iberia of United Airlines? Of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.


”KLM"

Vluchtschema KLM

Amsterdam – Panama-Stad 12.55 – 16.45 uur
Panama-Stad – Amsterdam 19.01 – 12.25 uur #

Lees meer over uw vlucht met KLM.

Dit vluchtschema is onder voorbehoud van wijzigingen.


*Een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklasses en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort en de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Vraag bij uw boeking naar de mogelijkheden.

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in goede middenklassehotels. Alle kamers hebben een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In de meeste accommodaties kunt u gebruikmaken van gratis wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal tijdens deze reis worden gebruikt. Deze informatie is alleen bedoeld om u een indruk te geven van de hotels. U kunt er dus geen rechten aan ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.


Dos Palmitos – Panama-Stad

Dos Palmitos – Panama-Stad

Deze bed & breakfast is in koloniale stijl gebouwd en staat in een rustige wijk met een rijke flora en fauna. Vanuit de accommodatie kunt u makkelijk een mooie wandeling maken naar de top van de nabijgelegen heuvel, vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft over de stad en over het Panamakanaal. Uw sfeervolle kamer ligt op de 2e verdieping van het gebouw. Bekijk de website van Dos Palmitos.


Hotel Clarion Victoria – Panama-Stad

Hotel Clarion Victoria – Panama-Stad

Dit Hotel ligt op circa 15 minuten lopen van de Via España in Panama-Stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een buitenzwembad en een fitnessruimte. Op het dakterras kunt u onder het genot van een drankje genieten van het uitzicht. Alle geluiddichte kamers bieden gratis wifi, een flatscreen-tv, een minibar en een badkamer met douche en toilet. Bekijk de website van Hotel Clarion Victoria.


Hotel Isla Verde – Boquete

Hotel Isla Verde – Boquete

Het hotel ligt in een tropische tuin op 3 minuten loopafstand van het dorp Boquete. U kunt tegen betaling gebruik maken van de spafaciliteiten in het hotel. Op het terrein van het hotel ligt een restaurant waar u kunt dineren. Uw comfortabele kamer heeft een balkon of een terras met uitzicht op de weelderige tuin. U heeft de beschikking over een kitchenette. Bekijk de website van Hotel Isla Verde.


Villas Rio Mar – Dominical

Villas Rio Mar – Dominical

De bungalows van Villas Rio Mar liggen verspreid over een schitterend aangelegde tuin, waar onder meer toekans, luiaards en leguanen gespot kunnen worden. Het hotel beschikt over een sfeervol openluchtrestaurant met een bar en een uitnodigend zwembad. Op 20 minuten wandelen bevindt zich Dominical met zijn ongerepte strand. Bekijk de website van Villas Rio Mar.


The New Balmoral Hotel – San José

The New Balmoral Hotel – San José

Dit hotel ligt in het historische en bruisende hart van San José, aan de Avenida Central, de bekendste voetgangersboulevard van de stad. Het hotel beschikt over een ‘award winning’-restaurant, waar typische Costa Ricaanse gerechten worden geserveerd. Verder vindt u er een bar, een pizzeria, een café en een wijnwinkel. Bekijk de website van The New Balmoral hotel.


Pachira Lodge – Tortuguero

Pachira Lodge – Tortuguero

De lodge ligt op 5 ‘bootminuten’ van de ingang van het nationale park en tegenover het belangrijkste kanaal, met uitzicht op het dorpje Tortuguero. Pachira lodge ligt in een schilderachtige en exotische omgeving. Hier kunt u bijkomen bij het zwembad of tegen betaling genieten van een ontspannende massage. ’s Ochtends wordt u vanuit uw lodge gewekt door de dierengeluiden en waant u zich midden in de jungle. De lodges hebben een plafondventilator, ramen met een hor en een eigen badkamer met warm water. Bekijk de website van Pachira Lodge.


Hotel Bugabutik – Puerto Viejo

Hotel Bugabutik – Puerto Viejo

Het sfeervolle hotel Bugabutik ligt in Puerto Viejo in een weelderige omgeving, op slechts enkele minuten wandelen van de Caribische Zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een terras, waar u lekker buiten kunt zitten. Bekijk de website van Hotel Bugabutik.


Gran Hotel Bahia – Bocas del Toro

Gran Hotel Bahia – Bocas del Toro

Op Isla Colon, het hoofdeiland van de eilandenarchipel Bocas del Toro, bevindt zich het kleinschalige hotel Bahia. Dit kleurrijke, historisch gebouw met Caribisch karakter ligt aan de levendige hoofdstraat van het plaatsje, met uitzicht op de baai en nabijgelegen eilandjes. Bekijk de website van Gran Hotel Bahia.

Upgrade uitstekende middenklassehotels

U kunt tijdens deze reis ook overnachten in uitstekende middenklassehotels. De upgrade is mogelijk vanaf € 579,- per persoon, bij verblijf in een 2-persoonskamer. Geef bij uw boeking aan dat u deze upgrade wilt, dan informeren wij u over de mogelijkheden. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die bij een upgrade meestal worden gebruikt. Deze informatie is alleen bedoeld om u een indruk te geven van de hotels. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.


Panama Canal Country – Panama-Stad

Panama Canal Country – Panama-Stad

Vanuit dit hotel heeft u prachtig uitzicht over het Panama-kanaal en de Atlantische oceaan. U ziet de grote schepen aan u voorbij trekken vanaf het buitenzwembad. Het hotel beschikt over twee restaurants en gratis wifi. Alle kamers beschikken over airconditioning, een mini-koelkast, een kluisje en een badkamer met douche en toilet. Bekijk de website van Panama Canal Country.


Panamonte – Boquete

Panamonte – Boquete

In een schitterend nevelwoud en buiten het nationaal park Volcan Baru liggen de suites van Panamonte. In het restaurant kunt u terecht voor internationale en nationale gerechten en in de lounge geniet u van drankjes en snacks. Alle suites beschikken over airconditioning, een tv, een kluisje een badkamer met douche en toilet. Bekijk de website van Panamonte.


Hotel Cuna del Angel – Dominical

Hotel Cuna del Angel – Dominical

Midden in de jungle ligt het boutiquehotel Cuna del Angel. Vanaf het hotel rijdt u in ongeveer 10 minuten naar het strand van Dominical. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant en een zwembad. Tegen betaling kunt u ook gebruikmaken van de spafaciliteiten van dit hotel. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin. Bekijk de website van Cuna del Angel.


Hotel Grano de Oro – San José

Hotel Grano de Oro – San José

Dit hotel ligt op circa 10 minuten loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het restaurant van het hotel staat erg goed bekend. Bekijk de website van Hotel Grano de Oro.Aninga Lodge – Tortuguero

Aninga Lodge – Tortuguero

Deze lodge ligt op circa 5 minuten varen van het nationale park Tortuguero. De lodge wordt omringd door de kanalen van Tortuguero. De lodge zelf ligt aan het hoofdkanaal. De kamers liggen midden in de jungle. Bekijk de website van Aninga Lodge.Cari Blue Resort – Puerto Viejo

Cari Blue Resort – Puerto Viejo

Het Cari Blue Resort kijkt uit over de prachtig heldere zee en ligt op circa een kilometer afstand van het strand van Playa Cócles. In de kleurrijke tuin kunt u genieten van het buitenzwembad en de jacuzzi. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. Elke kamer heeft een terras met uitzicht op de tuin en airconditioning. Bekijk de website van Cari Blue.


Hotel Playa Tortuga – Bocas del Toro

Hotel Playa Tortuga – Bocas del Toro

Dit hotel ligt aan een prachtige strand. Vanuit het buitenzwembad kijkt u uit over de zee. Het hotel ligt op circa 5 minuten rijden van het centrum, waar u restaurants en bars vindt. Alle kamers hebben een terras of een balkon en airconditioning. Er is gratis wifi in het hotel. Bekijk de website van Hotel Playa Tortugua.


Torres de Alba – Panama-Stad

Torres de Alba – Panama-Stad

Het hotel ligt in het centrum van Panama-Stad en beschikt onder andere over een zwembad met ligbedden. De kamers bieden uitzicht op de wolkenkrabbers van Panama-Stad en hebben airconditioning. Met de taxi bent u binnen een kwartier in Casco Viejo, het historische hart van de stad. Bekijk de website van Torres de Alba.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen. Dit is een Toyota Rav 4-wheel drive met full cover-verzekering en gps. U kunt tegen betaling van een toeslag vanaf € 249,- een upgrade naar een Toyota Fortuner bijboeken. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Panama en Costa Rica

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de informatie over Panama en de informatie over Costa Rica.

Reisblogs Midden-Amerika

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Midden-Amerika!Bekijk de extra’s

Naar boven

Vertrekinformatie en prijzen

Deze reis vertrekt dagelijks. U kunt vliegen met KLM. Hieronder vindt u de vanafprijzen voor deze luchtvaartmaatschappij.


Vertrekdata 2-pk
01-07-2017 t/m 07-07-2017 v.a. € 2.798,-
08-07-2017 t/m 19-08-2017 v.a. € 2.998,-
20-08-2017 t/m 14-12-2017 v.a. € 2.749,-
15-12-2017 t/m 31-12-2017 v.a. € 2.998,-

Boek uw individuele reis


De genoemde vanafprijzen zijn per persoon op basis van een verblijf in een 2-persoonskamer. Wij informeren u graag over de prijzen bij een verblijf in een 1-persoonskamer of als u reist met kinderen.


Let op! Als u tijdens de kerst, oud en nieuw en andere feestdagen in een hotel verblijft, kunnen er toeslagen voor verplichte diners en/of hotelovernachtingen in rekening worden gebracht. Neem contact met ons op voor de actuele prijzen.

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Inclusief

 • vlucht Amsterdam – Panama vice versa met KLM (in de laagste boekingsklasse)
 • luchthavenbelastingen en heffingen
 • ruimbagage
 • binnenlandse vlucht Panama-Stad (luchthaven Albrook) – David
 • binnenlandse vlucht Bocas del Toro – Panama-Stad
 • diverse transfers luchthaven – hotel (luchthaven Panama-Stad – hotel Panama-Stad en vice versa, hotel Panama-Stad – luchthaven Albrook, luchthaven David – hotel Boquete, hotel Bocos del Toro – luchthaven Bocos del Toro, luchthaven Panama-Stad – hotel)
 • transfer hotel – Mirafloressluizen en vice versa
 • transfer per minibus of taxi vanaf Panama-Stad naar Boquete op dag 3
 • transfer per minibus of taxi naar grensovergang Paso Canoas op dag 5
 • huurauto inclusief gps vanaf dag 5 t/m dag 7 en vanaf dag 10 t/m 11, inclusief full cover-autoverzekering
 • busreis in internationaal gezelschap van San José naar de Caribische kust voor de reis naar Tortuguero
 • boottransfer van de Caribische kust naar Tortuguero en vice versa
 • transfer per minibus of taxi naar grensovergang Sixaoala op dag 12
 • transfer per minibus of taxi grens Panama naar Alimirante op dag 12
 • bootovertocht Almirante – Bocas del Toro, duur circa 1 uur
 • 15 overnachtingen in middenklassehotels of -lodges in een 2-persoonskamer met een bad of douche en toilet
 • 12x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
 • stadswandeling van ca. 2,5 uur in Casco Viejo met Engelssprekende gids op dag 2
 • wandeling van circa 1 uur met gids door dorpje Tortuguero op dag 8
 • natuurwandeling van circa 1 uur met gids in Tortuguero op dag 9
 • motorboottocht met gids van circa 2 uur door de kanalen van Tortuguero op dag 9
 • informatiepakket en routekaart
 • assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood

Exclusief

 • overige maaltijden
 • vertrekbelasting Panama, US$ 7,- per persoon
 • vertrekbelasting Costa Rica, US$ 7,- per persoon
 • entreegelden Mirafloressluizen (ca. US$ 15,- per persoon), nationaal park Tortuguero (ca. US$ 15,- per persoon) en eventuele overige entreegelden tijdens optionele excursies
 • fooien
 • kofferservice
 • optionele excursies
 • extra kosten ruimbagage boven 15 kilo voor binnenlandse vluchten: overbagage kost circa US$ 2,- per extra kilo en moet bij het inchecken worden betaald

Toeslagen

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)
 • upgrade naar uitstekende middenklassehotels, v.a. € 579,- per persoon
 • upgrade naar een Toyota Fortuner, v.a. € 249,-

Reistijd en rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer gaat afleggen (geen vliegkilometers). Hou er rekening mee dat de wegen in Costa Rica niet van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland. Daarom raden we aan om niet in het donker te rijden. Plan voldoende tijd in om de dagelijks te rijden afstand af te leggen. Er zijn geen snelwegen zoals we die in Nederland kennen en de wegen kunnen behoorlijk slingeren.

Vertrekbelasting

Bij het passeren van de grensovergangen op dag 5 en dag 12 moet u vertrekbelasting betalen. De kosten zijn ca. US$ 7,- per persoon.

NB

Het park Manuel Antonio is op maandag gesloten.

Hoogtepunten van deze reis

 • oude wijk Panama-Stad met gids
 • boottocht en wandeling Tortuguero
 • sfeervolle middenklasselodges

1 van 9

Optionele excursies

We bieden naast het gewone programma ook optionele excursies aan. Hieronder vindt u informatie over deze excursies en de kosten. U kunt ter plaatse bij de lodge of het hotel doorgeven welke excursies u wilt maken. Het is niet nodig deze excursie bij uw boeking aan ons door te geven, maar dit is wel mogelijk.

Boquete – Koffietour

In het nevelwoudengebied van Boquete liggen veel koffieplantages. Samen met een Engelssprekende gids kunt u op dag 4 een van de koffieplantages in dit vruchtbare gebied bezoeken. Hier leert u alles over de koffiestruik, de koffiebonen en de verschillende koffiesoorten. En uiteraard proeft u één van de lekkerste koffiesoorten wereld!


Duur: 2 uur

Kosten: ca. US$ 45,- per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids en koffie

U wordt voor deze excursie bij uw lodge opgehaald.


Dominical – walvissen- en dolfijnentocht

De walvissen trekken van de koude wateren van Noord-Amerika naar deze warmere wateren van het nationale park Marino Ballena om te paren en te kalven. In de maanden juli tot oktober en december tot april heeft u de meeste kans om ze te zien. Tijdens de boottocht, die u op dag 6 kunt maken, probeert u hier de 15 meter lange bultrugwalvissen te spotten. Misschien trakteren deze indrukwekkende dieren u nog wel op een spectaculaire sprong uit het water! Onderweg wordt u vaak vergezeld door grote groepen dolfijnen!


Duur: 3 uur

Kosten: ca. US$ 65,- per persoon

Inclusief: boottocht en Engelssprekende gids


U wordt door een auto of minibus opgehaald bij uw lodge en teruggebracht. (reisafstand ca. 20 km)

Tortuguero – Schildpadden kijken

In de periode van juli tot september komen de schildpadden naar het strand van Tortuguero om hun eieren te leggen. De stranden van Tortuguero zijn de belangrijkste nestplekken voor drie met uitsterven bedreigde zeeschildpadden: de lederschildpad, de groene zeeschildpad en de karetschildpad. U kunt op dag 8 van de reis deze bijzondere en ontroerende gebeurtenis meemaken: een unieke kans! Zodra de schildpadden aan land komen, wordt u hierover geïnformeerd en gaat u erop uit met uw Engelssprekende gids. De excursie is op loopafstand van uw lodge.


Duur: 2 uur

Kosten: ca. US$ 35,- per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids

Tortuguero – Kanotocht door jungle

U kunt op dag 9 een kanotocht met een gids maken door de rustige kanalen van Tortuguero. Tijdens deze tocht kunt u genieten van de bijzondere geluiden van dit park, en vanaf het water in alle rust genieten van de prachtige natuur, die overal om u heen is.


Duur: 2 uur

Kosten: ca. US$ 30,- per persoon

Inclusief: kanotocht en Engelssprekende gids

Deze excursie is op loopafstand van uw lodge.

Puerto Viejo – Bri Bri-indianen en wandeling

Wilt u weten hoe indianen leven, bezoek dan een indianendorp! Dat kan op dag 11. Tijdens een bezoek aan een dorp van de Bri Bri-indianen vertelt een Engelssprekende gids u alles over het leven van deze indianen. Aansluitend maakt u een wandeling door de jungle en gaat u op zoek naar gifkikkertjes. Onderweg kunt u een heerlijk verfrissende duik te nemen bij een van de watervallen.


Duur: 5 uur

Kosten: ca. US$ 65,- per persoon

Inclusief: lunch, Engelssprekende gids en vervoer

U wordt door een auto of minibus opgehaald bij uw lodge en teruggebracht. (reisafstand ca. 30 km)

Bocas del Toro – Fietsen

Het eiland Isla Cólon is uitstekend per fiets te ontdekken (dag 13 en/of 14). Fiets langs de vrolijk gekleurde huisjes, rust uit op de paradijselijke stranden en wandel over het helder oranje zand van Bluff Beach.


Duur: 8 uur

Kosten: ca. US$ 20,- per fiets

Inclusief: fiets

Bocas del Toro – Kajakken

Met een 1-persoonskajak of een 2-persoonskajak kunt u zelf de blauwe wateren van Bocas del Toro ontdekken, de eilandjes verkennen en op zoek gaan naar rust op een van de verlaten strandjes (dag 13 en/of 14). Als u een snorkel mee heeft, moet u zeker niet vergeten een snorkelstop te maken bij bloemkoolriffen van Hospital Point!


Duur: huur kajak voor minimaal 1 uur en maximaal 10 uur

Kosten (afhankelijk van huurperiode): 1-persoonskajak ca. US$ 8,- tot US$ 40,- en 2-persoonskajak ca. US$ 12,50 tot US$ 60,-

Inclusief: kajak en zwemvest

U kunt u kajak ophalen in de haven op ongeveer 10 minuten lopen vanaf uw hotel.

Isla Pajaro Bocas del Toro – Vogeleiland

Bent u vogelliefhebber en houdt u van rust? Maak dan een tocht naar het vogeleiland (dag 13 en/of 14). Samen met een Engelssprekende kapitein vaart u naar Isla Pajaro en probeert u de vele vogels die hier wonen, te spotten. U luncht op Bocas del Drago aan een prachtig zandstrand. U kunt hier ook een kano of snorkel huren (kosten niet inbegrepen). Op de terugweg kunt u de schitterend gekleurde zeesterren zien in het ondiepe water bij Starfish Beach.


Duur: 4 uur

Kosten: ca. US$ 40,- per persoon

Inclusief: boottocht en Engelssprekende kapitein

U wordt door een lokale vertegenwoordig opgehaald bij uw hotel en naar de boot gebracht.

Bocas del Toro – Dolfijnen en snorkelen

Tijdens een boottocht gaat u op zoek naar de dolfijnen, die hier in de wateren zwemmen. Onderweg maakt u een snorkelexcursie en ontdekt u de onderwaterwereld van Bocas del Toro.


Duur: 7 uur

Kosten: US$ 30,- per persoon

Inclusief: Engelssprekende gids en snorkels

Uw excursie start in de haven op ongeveer 10 minuten lopen vanaf uw hotel.Bekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Verlenging

U kunt uw reis verlengen in de hoofdstad van Panama: Panama-Stad. Tijdens deze verlenging is er geen programma en heeft u uw huurauto al ingeleverd. Hieronder vindt u meer informatie over deze verlenging. U kunt uw verlenging bij uw reservering doorgeven.

Hotel Torres de Alba – Panama-Stad

Vanaf het hotel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Panama-Stad.

Ligging

Dit hotel ligt in het centrum van Panama-Stad en in de omgeving vindt u vele restaurantjes en barretjes. Met een taxi bent u binnen een kwartier in Casco Viejo, het historische hart van de stad.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een zwembad met ligbedden, een restaurant en een cafetaria.

p>Kamer

Alle kamers beschikken over airconditioning, een tv, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.


Bekijk de website van Torres de Alba.

Prijzen hotel Casa Torres de Alba

V.a. € 68,- per persoon per nacht, op basis van logies en ontbijt bij verblijf in een 2-persoonskamer


NB1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

NB2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


Beste Sietske,
We zijn al weer even terug, maar ik wil je nog laten weten dat we een fantastische vakantie hebben gehad. We hebben genoten van de twee landen Panama en Costa Rica. Toen we na drie weken weer terug naar Panama-Stad gingen, vroegen onze dochters of we het rondje niet nog een keer konden doen. Ik wil je bedanken voor de perfect geregelde reis. De hotels waren heerlijk, elke transfer was er weer precies op tijd. We hebben nooit hoeven wachten en alleen maar aardige en behulpzame mensen ontmoet. We hebben één aanpassing gemaakt aan het programma. Toen we in Monteverde heel erg slecht weer hadden, hebben we besloten om een dag eerder naar Portrero te gaan. Dit was overigens een heerlijk hotel om de reis relaxend mee af te sluiten. Heel veel dank en mochten we weer zo'n soort reis gaan maken, dan zullen we SRC zeker onthouden.

Groeten, Netty


Hallo Sietske,
Even een kattenbelletje om te laten weten dat we hier van een perfecte vakantie genieten! Alles loopt hier perfect en we maken een toptijd mee!

Groeten, Marc en Jody Mensink

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.