Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Pelgrimsroute Compostela

cultuurvakantie Spanje

10 dagen v.a. € 1.298,00

Reisnummer: ESVR20 Printen Bewaar
Waardering
8,5
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten KLM
 • toeristenklassehotels
 • 9x ontbijt en 9x diner
 • wandeltraject pelgrimsroute
 • S.Saturninokerk Pamplona
 • romaanse S.Martínkerk Fromista
 • 13e-eeuwse kathedraal Burgos
 • S.Isidorobasiliek León
 • Sta.Maria de Reglakathedraal
 • bisschoppelijk paleis Astorga
 • Santiago de Compostela
 • Las Rías Bajas
 • klooster van Samos
 • Sarria en Portomarín
 • heilige kruizen Oviedo
 • paleis Sobrellano Comillas
 • El Capricho Comillas
 • Guggenheim Bilbao
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeltraject langs pelgrimsroute
 • Pamplona, Burgos, León, Santiago
 • Guggenheim in Bilbao

1 van 8

De hoogtepunten van de Camino


Reisleider Ronald van der Werff

Reisleider Ronald van der Werff:

‘Santiago de Compostela is na Rome een van de belangrijkste heilige plaatsen in Europa. De laatste rustplaats van de apostel Jakobus trekt al sinds de vondst van het graf in de vroege middeleeuwen vele duizenden pelgrims uit alle windstreken. Vol devotie leggen de pelgrims de weg naar Compostela af. Sterren wijzen hen, als hemelse broodkruimels, de weg.


“De weg” volgen is ook kennismaken met het prachtige noorden van Spanje met het afwisselende, groene en agrarische Galicië en de kust en bergen van Cantabrië. In dit landschap liggen, soms verscholen, prachtige romaanse kapellen, bruggen en kerken, maar ook gotische wonderen, zoals de kathedralen van Burgos en León. En als wij onze culturele pelgrimsweg eindigen, stappen we in het Guggenheimmuseum in Bilbao opeens weer de 21e eeuw binnen.


Wilt u meer weten over mij en over andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning. Tot slot heb ik nog een leuke tip voor u: lees ook mijn blog “El Camino – de Weg”.’

Reisverhalen Spanje

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Spanje.


N.B. Deze reis wordt ook aangeboden als Wandelreis Compostela.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeltraject langs pelgrimsroute
 • Pamplona, Burgos, León, Santiago
 • Guggenheim in Bilbao

1 van 9

De reis in het kort

dag 1: Via Bilbao naar Pamplona

dag 2: Pamplona en Sto.Domingo

dag 3: Burgos en Frómista

dag 4: León en Astorga

dag 5: Korte wandeling over de laatste etappe naar Santiago de Compostela

dag 6: Santiago de Compostela

dag 7: Las Rías Bajas

dag 8: Heilige kruizen in Oviedo

dag 9: Guggenheim in Bilbao

dag 10: Stadswandeling Bilbao en terugvlucht Bilbao – Amsterdam

dag 1: Vlucht Amsterdam – Bilbao en naar Pamplona

Na aankomst in Bilbao rijden we naar Pamplona, de hoofdstad van Navarra, waar we de eerste nacht verblijven. Deze stad is vooral bekend om de jaarlijkse feesten van S.Fermín, waarbij stieren door een grote menigte door de straten van de stad worden gejaagd. (ca. 170 km)

dag 2: Pamplona en Sto.Domingo

In Pamplona bekijken we het gezellige Plaza del Castillo, het barokke stadhuis en de S.Saturninokerk, waar de Maagd van de pelgrimsroute wordt vereerd. Via Logrono vervolgen we de mooie pelgrimsroute naar Sto.Domingo de Calzada, en maken we kennis met de kip en haan van de kathedraal. Hierna reizen we door naar Burgos, waar we overnachten. Hier ontstond ooit het machtige Castiliaanse koninkrijk en de stad is een belangrijke halteplaats op El Camino de Santiago. (ca. 200 km)

dag 3: Burgos en Frómista

We bezichtigen de overweldigende 13e-eeuwse kathedraal, die lijkt op de dom van Keulen. Ook bekijken we de oude stadspoort van Sta.Maria en het Casa del Cordon. We rijden vervolgens door de Castiliaanse graanstreek naar Frómista, een dorp op de pelgrimsroute, en bewonderen de prachtige romaanse kerk van S.Martín. Op weg naar León, waar we overnachten, zien we de droge hoogvlakte langzaam overgaan in een groen landschap. (ca. 220 km)

dag 4: León en Astorga

León is vernoemd naar het Romeinse 7e legioen, dat hier eeuwenlang zijn thuisbasis had. Via het Hostal de S.Marcos gaan we naar het oude centrum, waar we de S.Isidorobasiliek, de Sta.Maria de Reglakathedraal en het Casa Botines van Antoni Gaudí bezichtigen. Hierna gaan we naar Astorga, een plaats die is omgeven door stadswallen die deels uit de Romeinse tijd stammen. We zien de laatgotische kathedraal en bezoeken het indrukwekkende bisschoppelijk paleis, dat is opgetrokken uit grijs graniet en blauwe leisteen en eveneens is ontworpen door Gaudí. We overnachten in Ponferrada. (ca. 115 km)

dag 5: Laatste etappe

We leggen de laatste etappe naar Santiago de Compostela af. Via de bergpas van O Cebreiro, een zware beproeving voor de pelgrims, rijden we Galicië binnen. Onderweg zien we het klooster van Samos en passeren we de pelgrimsplaatsen Sarria en Portomarín. Wandelt u in Portomarín een half uurtje mee over de onverharde Camino? We verblijven drie nachten in een charmant onderkomen in het rustieke dorpje Brión, vlak bij Santiago de Compostela. (ca. 250 km)

dag 6: Santiago de Compostela

We wandelen door het historische centrum van de stad die in de middeleeuwen de belangrijkste pelgrimsplaats na Jeruzalem en Rome was. Op de plek waar het graf van de apostel Jakobus werd gevonden, staat nu de prachtige kathedraal, die al twaalf eeuwen lang pelgrims uit alle windstreken aantrekt. De goudkleurige barokke façade herbergt een beroemd portaal, de Portico de la Gloria, dat een hoogtepunt van de romaanse beeldhouwkunst is. Rond de kathedraal staat een aantal prachtige historische gebouwen, waaronder het Hostal de los Reyes Católicos, ‘de Herberg van de Katholieke Koningen’. (ca. 30 km)

dag 7: Las Rías Bajas

We maken een mooie natuurtocht door het imposante landschap van Las Rías Bajas, waar het graniet van enorme kliffen uit de zee oprijst. Las Rías Bajas is ontstaan doordat de zee op de riviermonding beukte. We vinden hier de meest ongerepte Spaanse stranden. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door de Kelten, gevolgd door de Romeinen en Moren. Overblijfselen van Keltische huizen komen we tegen in Castro de Baroña. (ca. 215 km)

dag 8: Heilige kruizen in Oviedo

Voor veel pelgrims is Santiago de Compostela de eindbestemming, maar wij hebben nog een prachtige ‘terugreis’ voor de boeg. Op onze weg naar de Golf van Biskaje bezichtigen we in Mondoñedo de kathedraal en het bijbehorende museum. We vervolgen onze route naar Oviedo in Asturië, waar in de Heilige Kamer van de kathedraal het Kruis van de Overwinning en het Kruis van de Engelen worden vereerd. We overnachten in deze omgeving. (ca. 450 km)

dag 9: Guggenheim in Bilbao

In Comillas zien we het paleis van Sobrellano, het grootseminarie en El Capricho, een wonderlijk paviljoen dat is ontworpen door Gaudí. Via een prachtige kustroute langs de Cantabrische Zee en de Picos de Europa bereiken we Bilbao. Hier bezoeken we het Guggenheimmuseum, een architectonisch hoogstandje. De collectie omvat werk van de meest prominente kunstenaars van de laatste 40 jaar. We overnachten in Bilbao. Bij de reis met vertrek op 2 en 16 mei verblijven we aan de baai van Santurtzi, ten noordwesten van Bilbao. (ca. 250 km)

dag 10: Stadswandeling Bilbao en terugvlucht

We beginnen onze ontdekkingstocht in Bilbao in Las Siete Calles. De stad is uit deze zeven beroemde straten ontstaan. We wandelen door de pittoreske straatjes en bezichtigen de Santiago-kathedraal. Hierna gaan we naar de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Europa, met verse groenten, vlees en natuurlijk vis. Deze markthal is in 1929 in eclectische stijl gebouwd. Vervolgens wandelen we naar het moderne centrum. In de typische barretjes, die zijn verstopt in de steegjes, kunt u heerlijke pintxos eten. Daarna vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)


N.B. Deze reis wordt ook aangeboden als Wandelreis Compostela.Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • toeristenklassehotels
 • 9x ontbijt en 9x diner
 • route 1.875 km

1 van 8

”KLM"

Vluchtschema

Amsterdam – Bilbao

14.45 – 16.50 uur

Bilbao – Amsterdam

17.30 – 19.35 uur


Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.


Lees meer over uw vlucht met KLM.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. In al deze hotels is gratis wifi beschikbaar. De meeste hotels hebben een lift. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.


Hotel Albret – Pamplona

Hotel Albret – Pamplona

De eerste nacht brengt u door in dit comfortabele en keurige hotel in Pamplona, een oude Romeinse stad aan de rivier de Arga. Het hotel heeft een gezellige bar.

Bekijk de website van Hotel Albret.


Hotel Bulevar – Burgos

Hotel Bulevar – Burgos

Vanuit dit hotel, dat moderne designkamers heeft, loopt u in 5 minuten naar het historische hart van deze oude Castiliaanse stad. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de kathedraal van Burgos. Er is een bar.

Bekijk de website van Hotel Bulevar.


Hotel Riosol – León

Hotel Riosol – León

Hotel Riosol ligt naast de rivier de Bernesga in het centrum van León. In 10 minuten wandelt u naar de kathedraal en de historische wijk. Wifi is gratis beschikbaar in het gehele hotel.

Bekijk de website van Hotel Riosol.


Hotel El Castillo – Ponferrada

Hotel El Castillo – Ponferrada

Hotel El Castillo ligt aan de pelgrimsroute Camino de Santiago en op slechts 50 meter van het kasteel Templarios in Ponferrada. Alle kamers hebben openslaande deuren naar een Frans balkon.

Bekijk de website van Hotel El Castillo.


Hotel Gastronómico Casa Rosalía

Hotel Gastronómico Casa Rosalía

Deze gerenoveerde 250 jaar oude boerderij combineert historische charme met een prachtig eigentijds ontwerp. Hier kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad en lezen bij het haardvuur. Het hotel ligt op 10 kilometer van Santiago de Compostela in het schilderachtige, groene Galicische landschap. Bekijk de website van Hotel Gastronómico Casa Rosalía.


Hotel Celuisma Marsol – Candás

Hotel Celuisma Marsol – Candás

Hotel Celuisma Marsol ligt in het centrum van Candás, direct naast het strand en tegenover de haven. Aan de prachtige groene kust van Asturië is het dus heerlijk ontspannen en genieten!

Bekijk de website van Hotel Celuisma Marsol.


Gran Hotel Bilbao – Bilbao

Hotel Gran Bilbao – Bilbao

Dit stijlvolle hotel ligt in de wijk Miraflores, op 15 minuten loopafstand van het historische centrum. De kamers hebben een kleurrijke inrichting en zijn voorzien van een tv, minibar, airconditioning en wifi.

Bekijk de website van Hotel Gran Bilbao.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Spanje

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Spanje.

Reisblogs Spanje

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Spanje!


Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
19.09.2017 10 dagen € 1.298,00 boek yes toon!
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is niet meer boekbaar, maar wordt volgend jaar weer in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een dinsdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • 2-persoonskamer voor alleengebruik, vanaf € 70,-.
 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 160,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvlucht Amsterdam – Bilbao – en vice versa met KLM.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer in een lokale touringcar met airconditioning.
 • Verblijf in toeristenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner).
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Toeslag ruimbagage KLM. U kunt dit zelf bij KLM bijboeken of door SRC Reizen laten verzorgen. Hiervoor brengen wij € 10,- servicekosten in rekening. Lees meer over de koffertoeslag van KLM.
 • Entreegelden, circa € 70,-.
 • Fooien

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeltraject langs pelgrimsroute
 • Pamplona, Burgos, León, Santiago
 • Guggenheim in Bilbao

1 van 8

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


Een uitstekende reisleider! Danny is heel plezierig, zeer informatief, relaxt en behulpzaam. De chauffeur reed uitstekend en heel rustig. De reis heeft een hele mooie afwisseling tussen de bezichtiging van de steden en het rijden door een prachtig landschap. Deze reis kan ik zeker aanbevelen!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

Mevrouw Noordenbos


Ontzettend genoten van de goede vlucht, geweldige leiding van Ronald van der Werff en chauffeur, gezellig gezelschap, goede hotels, prachtige steden en natuur. Het was een superreis.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9,5

J. Niessen en L. van der Els


We zijn net terug uit Spanje, de pelgrimsroute naar Compostela. We hadden een geweldige reisleider, Ronald van der Werff, een gepassioneerde verteller. Veel gezien en lekker gegeten. Ronald heeft ons ‘besmet’ met het eten van pintxos (tapas). Verder veel gezien in Noord-Spanje en Baskenland. Goed gezelschap, ook niet geheel onbelangrijk.

Anneke Hagenouw


Een prachtige en inspirerende reis, geleid door een zeer ervaren en enthousiaste reisleider. Zeer afwisselend ook. Echt een aanrader.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

Mevrouw Jannie Verbeek


Buschauffeur was goed, we voelden ons veilig bij hem. Reisleider Danny wist alles heel duidelijk aan te geven en te brengen! Petje af voor allebei. De volgend ereis is inmiddels al geboekt.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

Fam. Janssen

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ronald van der Werff

Ronald van der Werff

SRC-reisleider sinds 2000

Als men mij zo’n 19 jaar geleden had verteld dat ik rond de wereld zou reizen, naar de mooiste landen om interessante verhalen te vertellen over vergane koninkrijken uit vervlogen tijden; te wandelen door sprookjessteden met licht en kleuren die je nog nooit eerder zag; de wereld te ontdekken vanaf de Andes of de Atlas, de Nijl of de Amazone, met enthousiaste gezelschappen met wie je onvergetelijke momenten deelt…Dan had ik waarschijnlijk gedacht: keep dreaming! Maar die droom duurt nu al 18 jaar en ik kijk elke keer weer uit naar de volgende reis…

Lees meer over deze reisleider
Danny Valen

Danny Valen

SRC-reisleider sinds 1998

Wie veel reist wordt wijs, wie wijs is blijft thuis, luidt de spreuk van Confucius. En wie graag door de paleizen van het Alhambra wil dolen, in een oldtimer over de Malecón in Havana wil rijden, heerlijke vis wil eten in een klein barretje achter de rivierkade van Porto, een glas rode wijn wil drinken op het Plaza Mayor van Salamanca, door de straatjes van de medina in Féz wil slenteren, uit wil kijken over de citadel van Machu Picchu, de sfeer van de pelgrimage naar Santiago wil ervaren of heerlijke pintxos wil eten in de oude wijk van Bilbao, wordt reisleider. Negentien jaar geleden nam ik dat besluit en juist door van al die culturele en gastronomische verleidingen te kunnen genieten én ze te delen, heb ik van die beslissing nog geen moment spijt gehad.

Lees meer over deze reisleider
Joen Verbeeck

Joen Verbeeck

SRC-reisleider sinds 1995

Volgens een bekend gezegde is elke Catalaan een beetje musicus, gek en poëet. Na al die jaren dat ik in Barcelona woon kan ik dat slechts beamen. Barcelona is een heerlijke stad en ik begeleid al jaren met heel veel liefde reizen in mijn woonplaats. Maar mijn hart heb ik toch echt verloren aan Portugal. Ik studeerde enkele maanden in Coimbra tijdens mijn studie tolk / vertaler Portugees. Hier heb ik geleerd wat de melancholie van de Portugezen die zo mooi verwoord wordt in de fado nu echt betekent. Na mijn studie heb ik nog even op kantoor gewerkt als vertaler, maar dat was niets voor mij. Sinds 1995 begeleid ik dan ook met heel veel plezier reizen in Spanje en Portugal. Of ik nu wandel over de pelgrimsroute naar Compostela of dwaal met mijn gasten dor de kleine straatjes van de oude wijken van Lissabon, ik geniet nog elke dag van mijn prachtige vak!

Lees meer over deze reisleider