Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Proef Sicilië

cultuurvakantie Italië

8 dagen v.a. € 898,00

Reisnummer: ITVR01 Printen Bewaar
Waardering
8,0
Pluspunten
 • VERNIEUWD!
 • rechtstreekse vluchten Transavia
 • toeristenklassehotels
 • 7x ontbijt, 1x lunch en 2x diner
 • lunch Madonie N.P.
 • Syracuse en Neapolis
 • barok in Ragusa
 • kasteel van Donnefugata
 • mozaïeken Piazza Armerina
 • diverse proeverijen
 • Vallei der tempels Agrigento
 • zoutpannen van Trapani
 • Griekse tempels Segesta
 • Palermo en Monreale
 • havenstad Cefalù
 • natuurtocht Madonie N.P.
 • ‘dolce’ in Castelbuono
 • de machtige Etna
 • toeristenbelasting
 • audiosysteem
 • lokale gidsen
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Ragusa, Segesta en Syracuse
 • Palermo en klooster van Monreale
 • machtige Etna en diverse proeverijen

1 van 9

Mediterraans genieten

Reisleider Paul den Arend

Reisleider Paul den Arend:

‘Wilt u kennismaken met de mooiste historische parels van het schateiland Sicilië, maar ook weg van de massa en genieten van “la dolce vita”? Dan is deze nieuwe cultuurvakantie precies wat u zoekt! Deze heerlijke reis laat u kennis maken met de cultuur van dit wondermooie Italiaanse eiland, in de breedste zin van het woord. U ziet de antieke geschiedenis van deze voormalige Griekse kolonie tot leven komen bij de best bewaard gebleven opgravingen van Syracuse, Agrigento en Segesta. En u verkent de mooiste stadjes en steden, van de sfeervolle havenplaats Cefalù tot de levendige wereldstad Palermo.


Maar deze cultuurvakantie verlaat ook regelmatig de gebaande paden en laat u kennismaken met de prachtige natuur en het goede leven van Sicilië. U proeft lokale lekkernijen op een fraai gerenoveerde boerderij en wandelt door mediterrane tuinen en olijfboomgaarden. Ook in het middeleeuwse stadje Castelbuono, bekend om de heerlijke streekproducten zoals nougat, proeft u van het zoete leven! Letterlijk hoogtepunt van de reis is de machtige Etna, de imposante vulkaan die vrijwel altijd van zich laat horen. Gaat u met mij mee op fantastische reis? U ontdekt dan het échte Sicilië met al haar beroemde én onontdekte schoonheden!


Wilt u meer weten over andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

Reisverhalen Italië en Sicilië

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Italië en hun blogs over Sicilië.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Ragusa, Segesta en Syracuse
 • Palermo en klooster van Monreale
 • machtige Etna en diverse proeverijen

1 van 10

De reis in het kort

dag 1: Vlucht Amsterdam – Catania en naar Syracuse

dag 2: havenstad Syracuse met bezoek historische centrum Ortigia en stadswandeling in Ragusa

dag 3: Proeverij streekspecialiteiten en Romeinse mozaïeken Piazza Armerina

dag 4: Vallei der Tempels in Agrigento, zoutpannen van Trapani en Griekse tempel van Segesta

dag 5: Palermo en klooster van Monreale

dag 6: Vissersstadje Cefalù, Madonie N.P., lunch in Castelbueno en naar Taormina

dag 7: De machtige Etna en Taormina

dag 8: Terugvlucht Sicilië – Amsterdam

dag 1: Amsterdam – Catania

We vliegen naar Sicilië. Met wat geluk zien we vlak voor onze landing de machtige Etna onder ons liggen. Na aankomst op de luchthaven van Catania rijden we zuidwaarts naar Syracuse, waar we vannacht verblijven. Afhankelijk van het vluchtschema kunnen we op deze dag misschien al een deel van het programma van dag twee uitvoeren. (ca. 60 km)

dag 2: Syracuse en Ragusa

Op deze dag maken we uitgebreid kennis met de havenstad Syracuse. In het historische centrum Ortigia zien we de dom met de Griekse zuilen, de Arthusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Uiteraard bezoeken we ook het archeologisch park Neapolis. We wandelen over het opgravingsterrein en zien het grote Griekse theater. We eindigen de dag in het stadje Ragusa, prachtig gelegen op een heuvel tussen twee diepe valleien. In het oude stadsdeel Ragusa Ibla wandelen we door het barokke centrum, dat door UNESCO wordt beschermd. We overnachten in Ragusa. (ca. 100 km)

dag 3: La dolce vita en Piazza Armerina

In een glooiend landschap, omgeven door gigantische johannesbroodbomen en exotische planten, ligt het kasteel van Donnafugata. Vanuit de grote mediterrane tuin hebben we een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving. Hierna rijden we naar een oude gerestaureerde boerderij, gelegen tussen olijfboom- en wijngaarden. We krijgen een rondleiding over het landgoed, en proeven enkele streekproducten. Na deze proeverij van op de boerderij geproduceerde lekkernijen rijden we naar Piazza Armerina. Hier bewonderen we in de Romeinse Villa Romana del Casala de wereldberoemde mozaïeken. De heldere, veelkleurige mozaïeken, die scenes uit het dagelijks leven in de 3e en 4e eeuw weergeven, zijn na een vloedgolf in de 12e eeuw bedolven onder een dikke laag modder en hieronder uitstekend bewaard gebleven. We genieten van de kleurrijke voorstellingen die ons een beeld van het Romeinse leven geven. We reizen door het heuvellandschap naar de omgeving van Agrigento, waar we vannacht verblijven. (ca. 220 km)

dag 4: Agrigento, Trapani en Segesta

We bezoeken de beroemde Vallei der Tempels in Agrigento. In de 6e eeuw v.Chr. werd hier een Griekse kolonie gesticht, die uitgroeide tot een van de rijkste steden van de mediterrane wereld. Tijdens een wandeling langs de tempels hebben we een prachtig uitzicht op de omgeving. We rijden een mooie route, langs de kust met haar stranden en door het binnenland met haar wijngaarden en olijfbomen, naar Trapani. Hier bezoeken we het interessante zoutmuseum bij de beroemde zoutpannen. We besluiten de dag in Segesta. Ver van de bewoonde wereld, in een verstild landschap, bewonderen we hier een puntgave Griekse tempel: een van de best bewaarde ter wereld! We verblijven twee nachten nabij Palermo. (ca. 300 km)

dag 5: Palermo en Monreale

In Palermo bezichtigen we de S.Giovanni degli Eremiti, een kerk met een schitterend kloosterhofje met Arabisch aandoende koepeltjes. Vervolgens bekijken we de beroemde Capella Palatina, de dom, het Piazza Quattro Canti en de Martorana, een mooi kerkje met mozaïeken van Bijbelse taferelen. Natuurlijk is er ook tijd voor een bezoek aan de kleurrijke markt. ’s Middags gaan we naar het hooggelegen klooster van Monreale. We bekijken de overvloedig versierde zuilen en prachtig gebeeldhouwde kapitelen van het kloosterhof. Ook zien we de Normandische domkerk, die met mozaïeken bekleed is. Uw eigen plan trekken in Palermo? Bekijk onze tips. (ca. 80 km)

dag 6: Cefalù, Madonie en Castelbuono

We laten Palermo achter ons en nemen een prachtige kustroute naar de oude vissersplaats Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in dit schilderachtige stadje. We zien hier de fraaie Byzantijnse mozaïeken in de bijzondere Normandische domkerk. Vervolgens rijden we door het grillige berglandschap van Madonie nationaal park, met prachtige middeleeuwse stadjes en dorpjes. Een van deze middeleeuwse stadjes is Castelbuono, bekend om haar machtige kasteel. We bezoeken een delicatessenwinkel, waar we kennis maken met heerlijke streekproducten zoals nougat en natuurlijk de beroemde huisgemaakte ‘panettone’, een traditionele kerstcake. Nadat SRC Reizen u heeft getrakteerd op een lichte lunch nabij Castelbuono, rijden we naar de omgeving van Taormina voor de laatste twee overnachtingen. (ca. 350 km)

dag 7: De machtige Etna en Taormina

De machtige Etna is de grootste actieve vulkaan van Europa. Vrijwel constant is ze in meer of mindere mate actief. De vulkaan is met haar 3.340 meter het hoogste punt van Sicilië, en is te herkennen aan zijn karakteristieke rookpluim. Als het weer het toelaat, bestijgen we de vulkaan. We rijden tot zo’n 1.800 meter, vanwaar u met een kabelbaan en met terreinwagens verder omhoog kunt (kosten niet inbegrepen). Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van deze reis! De middag brengen we door in het gezellige Taormina. In dit fraai gelegen en levendige stadje kunt u heerlijk flaneren. (ca. 120 km)

dag 8: Catania – Amsterdam

Met de terugvlucht naar Nederland komt een eind aan deze mooie reis. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • toeristenklassehotels
 • 7x ontbijt, 1x lunch en 2x diner
 • route 1.270 km

1 van 9

Transavia

Vluchtschema

Uw vlucht is een chartervlucht. Dit betekent dat het vluchtschema pas kort voor vertrek definitief is. Tijdens het boekingsproces ziet u een voorlopig schema met vluchttijden die onder voorbehoud zijn. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema. Hou er wel rekening mee dat, hoewel de kans niet groot is, ook dit schema tot kort voor vertrek nog (drastisch) kan wijzigen. Lees meer over uw vlucht met Transavia.

Ruimbagage en stoelreservering Transavia

Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken of met een toeslag door SRC Reizen laten verzorgen. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken bagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels. De meeste hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. De meeste hotels hebben gratis wifi in de publieke ruimtes. Sommige hotels hebben wifi op de kamers, mogelijk tegen betaling. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande informatie kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.


Jolly Hotel Aretusa – Syracuse

Jolly Hotel Aretusa – Syracuse

Het hotel ligt in het centrum van Syracuse op loopafstand van de barokke en Griekse monumenten. In het prachtige Syracuse kunt u uitstekend dineren in een van de vele gezellige restaurants.

Bekijk de website van Jolly Hotel Aretusa.


Hotel Montreal – Ragusa

Hotel Montreal – Ragusa

Het hotel ligt in het centrum van het gezellige Ragusa, op enkele minuten loopafstand van de kathedraal van San Giovanni Battista. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.

Bekijk de website van Hotel Montreal.


Grand hotel Mosè – Agrigento

Grand Hotel Mosè – Agrigento

Het hotel ligt gunstig nabij Agrigento en de wereldberoemde Vallei der Tempels. Het hotel ligt in een rustige omgeving en beschikt over een mooie palmentuin.

Bekijk de website van Grand Hotel Mosè.


Tonnara di Trabia – nabij Palermo

Tonnara di Trabia – nabij Palermo

Bij vertrek op 20 april, 11 mei, 21 september, 5 en 19 oktober verblijft u in hotel Tonnara di Trabia. Dit hotel ligt aan zee, op zo’n 30 kilometer van Palermo. Vanaf het zwembad (geopend in de zomermaanden) heeft u een prachtig uitzicht over zee. Het hotel beschikt tevens over een gezellige lobby, een restaurant, een bar en een mooi terras. Bekijk de website van Tonnara di Trabia.


Ibis Styles Presidente – Palermo

Ibis Styles Presidente – Palermo

De overige vertrekdata verblijf u in Ibis Styles hotel Presidente. Het moderne hotel ligt in Palermo: vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht op zee en de haven van Palermo, die op 50 meter afstand ligt. Op zo’n twintig minuten loopafstand van het hotel vindt u de winkelstraten en het operagebouw. Het hotel beschikt over een restaurant met mooi uitzicht, een moderne bar en diverse lounges. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht. Bekijk de website van Ibis Styles Presidente.


 Hotel Albatros – Letojanni

Hotel Albatros – Letojanni

Het hotel ligt in het gezellige kustplaatsje Letojanni. Dit stadje heeft een uitgestrekt grindstrand en veel terrasjes en eetgelegenheden. Hier proeft u de echte Siciliaanse sfeer!

Bekijk de website van Hotel Albatros.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Italië

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Italië.

Reisblogs Italië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Italië en hun blogs over Sicilië!Bekijk de extra’s

Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
07.09.2017 8 dagen € 949,00 boek yes toon!
14.09.2017 8 dagen € 949,00 boek yes toon!
28.09.2017 8 dagen € 949,00 boek yes toon!
05.10.2017 8 dagen € 898,00 boek yes toon!
19.10.2017 8 dagen € 998,00 boek  
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.

Vertrek vanaf december 2017 of met Pasen

Wilt u in de wintermaanden (december 2017 t/m maart 2018) naar Sicilië, of de bijzondere paasfestiviteiten beleven in 2018? Bekijk dan de reis Kleurrijk Sicilië of Pasen op Sicilië!


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is niet boekbaar, maar wordt in gewijzigde vorm weer in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een donderdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 140,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Chartervlucht Amsterdam – Catania en vice versa met Transavia.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer tijdens de reis in een lokale touringcar met airconditioning.
 • Verblijf in toeristenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op dag 3 en 4 is ook het diner inbegrepen. Op dag 6 is de lunch inbegrepen.
 • Diverse proeverijen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Toeristenbelasting.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider, soms bijgestaan door een lokale Nederlands- of Engelssprekende gids.

Exclusief

 • Toeslag ruimbagage Transavia. U kunt dit zelf bij Transavia bijboeken of door SRC Reizen laten verzorgen. Hiervoor brengen wij € 10,- servicekosten in rekening. Lees meer over de koffertoeslag van Transavia.
 • Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht.
 • Entreegelden, circa € 90,-.
 • Fooien.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Ragusa, Segesta en Syracuse
 • Palermo en klooster van Monreale
 • machtige Etna en diverse proeverijen

1 van 9

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die nóg meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze cultuurvakantie onderstaande optionele excursie(s) aan. Houdt u er rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U kunt op uw vakantiebestemming bij de reisleider aangeven dat u aan een excursie wilt deelnemen. Ook kunt u de excursie ter plaatse betalen.

Bezoek Etna-vulkaan – dag 7

Op dag vijf kunt u, als het weer het toelaat, de Etna bezoeken. De touringcar stijgt tot naar 1.800 meter, waar winkels en restaurants zijn. Hier begint de optionele excursie. U kunt met de kabelbaan tot 2.500 meter gaan, en daarna met een jeepbusje tot circa 3.000 meter. Daar maakt u onder leiding van een gids een wandeling van ruim een half uur. Vanwege de hoogteverschillen en de mogelijk stevige wind is dit een intensieve wandeling. De excursie gaat alleen door als er een minimumaantal deelnemers is. Soms worden deelnemers van verschillende SRC-reizen samengevoegd tot één groep. De bovenste helft van de Etna heeft vaak ‘een hoed’ op, waardoor de vulkaan niet altijd bezocht kan worden. Met name in de winter is de kans dat deze excursie doorgaat niet groot.


Duur: circa 2 uur

Minimumaantal deelnemers n.v.t.

Prijs: circa € 63,- per persoon


Optionele excursies tijdens uw individuele verlenging

Tijdens uw verlenging kunt u via Noema Viaggi, onze plaatselijke agent, ook optionele excursies maken. Noema Viaggi heeft haar kantoor in het centrum van Taormina, waar u voor reservering en meer gedetailleerde informatie terecht kunt. De uitvoering van de excursies is in handen van onze agent; er zal dus geen SRC-vertegenwoordiging aanwezig zijn. Het gezelschap is veelal internationaal.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van optionele excursies. Het actuele aanbod is afhankelijk van beschikbaarheid. Vaak is er een minimumaantal deelnemers vereist om de excursie door te laten gaan.


Zonsondergang op de Etna (mogelijk van 11 mei t/m 12 oktober)

In de loop van de middag vertrekt u naar de Etna. Op een hoogte van 3.000 meter kunt u de zonsondergang bewonderen, terwijl een berggids vertelt over de omgeving. Rond 23.30 uur keert u terug in Taormina.

Prijs: circa € 85,- per persoon.


Cruise naar de Eolische eilanden Lipari en Vulcano (mogelijk van 5 mei t/m 6 oktober)

Per bus gaat u naar de haven van Milazzo, waar om 08.45 uur een privéschip vertrekt. Rond 10.00 uur komt u aan in de haven Marina Lunga van Lipari. Hier heeft u vrije tijd en kunt u het archeologische gebied bezoeken (niet inbegrepen). Om 12.00 uur vertrekt het schip voor een rondvaart om het eiland en de oversteek naar Vulcano. Hier bezoekt u de Grotte dell’Allume. Verder is het eiland bekend om de modderbaden en de warmwaterbronnen in zee. Bij het zwarte lavastrand van Ponente is het mogelijk om te zwemmen. Na wat vrije tijd vaart u om 16.45 uur terug. Rond 18.15 uur arriveert u de haven van Milazzo voor de rit terug naar Taormina.

Prijs: circa € 68,- per persoon.


Cruise naar Panarea en Stromboli (mogelijk van 17 mei t/m 4 oktober)

Per bus gaat u naar de haven van Milazzo, waar u om 12.00 uur naar Panarea vertrekt. Hier heeft u ongeveer 2 uur vrije tijd om te lunchen (niet inbegrepen) of te zwemmen. Vervolgens vertrekt u naar Stromboli, waar u tot zonsondergang de tijd heeft om het eiland te verkennen. Daarna vaart u naar een punt vlak bij het lavaveld Sciara del Fuoco. Hier heeft u een adembenemend zicht op de in zee stromende lava. Rond 22.30 uur arriveert u de haven van Milazzo voor de rit terug naar Taormina.

Prijs: circa € 88,- per persoon.

N.B. De bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.Bekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Verlenging

Deze reis kunt u bij vertrek in de periode april t/m 12 oktober 2017 individueel met 3 of 7 nachten verlengen aan de zonnige kust. U kunt in Taormina kiezen uit drie verschillende accommodaties. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Taormina

Taormina is gebouwd op een groot terras, 270 meter boven de kustlijn. In de stad heeft u een fantastisch uitzicht op de kust. In het oude, grotendeels autovrije centrum van Taormina kunt u heerlijk wandelen. De stad is met wegen en een kabelbaan verbonden met Taormina-Mazzaro, dat lager en aan de kust ligt. Aan zee liggen diverse andere badplaatsen, zoals Giardini Naxos, Mazzaro en Letojanni. Op de meeste stranden betaalt u circa € 10,- per dag voor het gebruik van een ligbed, een parasol en een douche.

Hotel Corallo

Hotel Corallo

Ligging

Dit goede toeristenklassehotel ligt in Taormina Mare, dicht bij het strand en op loopafstand (via trappen) van het gezellige centrum van Taormina. Er is een goede busverbinding met Taormina.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant op de tweede verdieping. In het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over zee. Ook vanaf het terras, waar een buitenzwembad en ligstoelen te vinden zijn, heeft u een mooi uitzicht over Taormina en de kust bij Giardini Naxos.

Kamer

De kamers beschikken over airconditioning, een minibar, een föhn, een telefoon en een badkamer met een bad of douche en een toilet. Op aanvraag kunt u tegen een toeslag een kamer met zeezicht bijboeken.


Bekijk de website van Hotel Corallo.


De prijzen zijn per persoon voor 3 of 7 nachten, op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen. Op aanvraag kunt u tegen een toeslag een kamer met zeezicht bijboeken. Voor € 40,- per persoon (verlenging 3 nachten) of € 95,- per persoon (verlening 7 nachten) kunt u het diner bijboeken.

Prijzen Hotel Corallo bij vertrek t/m 12 oktober

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-pk 3 nachten 1-pk-toeslag 2-pk 7 nachten 1-pk-toeslag
Alle data € 230,00 € 150,00 € 360,00 € 215,00

Hotel Kalos

Hotel Kalos

Ligging

Het toeristenklassehotel Kalos ligt rustig aan de kust, op circa 1 kilometer afstand van het gezellige centrum en het strand van Giardini Naxos.

Faciliteiten

Het eenvoudige hotel beschikt over een bar, een receptie, een restaurant, een lift en een tuinterras. Een klein kiezelstrand met ligstoelen voor gasten van hotel Kalos grenst aan het terras.

Kamer

De nette kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een een badkamer met een bad of douche en een toilet. Op aanvraag kunt u tegen een toeslag een kamer met zeezicht boeken.


De prijzen zijn per persoon voor 3 of 7 nachten, op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs zijn inbegrepen. Op aanvraag kunt u tegen een toeslag een kamer met zeezicht boeken. Voor € 37,- per persoon (verlenging 3 nachten) of € 87,- per persoon (verlening 7 nachten) kunt u het diner bijboeken.

Prijzen Hotel Kalos bij vertrek t/m 12 oktober

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-pk 3 nachten 1-pk-toeslag 2-pk 7 nachten 1-pk-toeslag
Alle data € 200,00 € 135,00 € 290,00 € 180,00

Casa Turchetti – Taormina

Casa Turchetti – Taormina

Ligging

Casa Turchetti is een bijzondere accommodatie in het hart van het gezellige Taormina. Het ligt op enkele meters van het beroemde en gezellige Piazza Belvedere. Vanaf het terras van het hotel heeft u een prachtig uitzicht over Taormina, het Griekse theater en de kust. In 2007 is het huis volledig gerestaureerd en met oog voor de bestaande structuur en de lokale bouwstijl gerenoveerd. Het huis is alleen via een trap te bereiken.

Faciliteiten

Alle mooi gerenoveerde vertrekken ademen nog de typische sfeer van een 19e-eeuws Siciliaans herenhuis. Het huis heeft een kleine lift en een groot terras, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Het terras heeft verschillende plekken om te ontspannen aan tafeltjes en op stoeltjes en ligstoelen. Het uitgebreide ontbijt met veel verse producten wordt op het overdekte gedeelte van het terras geserveerd. Casa Turchetti biedt zwembad-, zee- en strand-services in Taormina Mare (tegen betaling). Bij de receptie van het hotel kunt u hierover meer informatie krijgen.

Kamer

Alle vijf kamers hebben een eigen naam en een eigen karakter. Alle kamers hebben airconditioning, een flat-tv, een minibar, een kluis en gratis wifi. De kamer zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet en een föhn, badjassen, badslippers en een badset.


Bekijk de website van Casa Turchetti.


De prijzen zijn per persoon voor 3 of 7 nachten, op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij de prijs inbegrepen. De genoemde prijzen zijn voor een standaard tweepersoonskamer. Op aanvraag kunt u tegen een toeslag een superior kamer, een junior suite of suite bijboeken.

Prijzen Casa Turchetti t/m vertrek 12 oktober

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-pk 3 nachten 1-pk-toeslag 2-pk 7 nachten 1-pk-toeslag
6 en 13 april, 5 en 12 oktober € 350,00 € 210,00 € 650,00 € 360,00
Overige data € 360,00 € 210,00 € 670,00 € 360,00

NB1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

NB2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Optionele excursies bij de verlenging

Tijdens uw verlenging kunt u bij Noema Viaggi, onze plaatselijke agent, optionele excursies boeken. Het kantoor van Noema Viaggi heeft is in centrum van Taormina. Hier kunt u deze optionele excursies boeken en meer informatie krijgen. Tijdens deze optionele excursies is er geen vertegenwoordiging van SRC aanwezig. Het gezelschap is meestal internationaal. Hieronder vindt u enkele voorbeeldexcursies. Het actuele aanbod is afhankelijk van beschikbaarheid. Vaak is er een minimumaantal deelnemers nodig om een excursie door te laten gaan.

Zonsondergang Etna – t/m 12 oktober

In de loop van de middag vertrekt u naar de Etna. Op een hoogte van 3.000 meter kunt u de zonsondergang bewonderen, terwijl een berggids vertelt over de omgeving. Rond 23.30 uur bent u terug in Taormina. Deze excursie kost circa € 85,- per persoon.

Cruise Aeolische eilanden Lipari en Vulcano – t/m 6 oktober

In de bus gaat u naar de haven van Milazzo. U stapt hier om 8.45 in een privé-schip, dat u naar de Marina Lunga-haven van Lipari brengt. Na aankomst, rond 10.00 uur, heeft u hier wat u vrije tijd. Ook kunt u het archeologische gebied bezoeken (kosten niet inbegrepen). Rond 12.00 uur vertrekt het schip voor een rondvaart om het eiland en de oversteek naar Vulcano. Hier bezoekt u de Grotte dell’Allume. Het eiland is bekend om de modderbaden en de warmwaterbronnen in zee. Bij het zwarte lavastrand van Ponente heeft u de mogelijkheid om te zwemmen. Na wat vrije tijd vaart u om 16.45 uur terug. Rond 18.15 uur bent u terug in Milazzo en rijdt u terug naar Taormina. Deze excursie kost circa € 68,- per persoon.

Cruise Panarea en Stromboli – t/m 4 oktober

De bus brengt u naar Milazzo. Om 12.00 uur gata u naar Panarea. Hier heeft u ongeveer 2 uur vrije tijd om te lunchen (niet inbegrepen) of te zwemmen. Vervolgens vertrekt u naar Stromboli, waar u tot zonsondergang het eiland kunt verkennen. Daarna vaart u naar een punt vlak bij het lavaveld Sciara del Fuoco. Hier heeft u een adembenemend zicht op de lava, die in de zee stroomt. U komt rond 22.30 uur aan in Milazzo. Deze excursie kost circa € 88,- per persoon.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


Leuke reis, bijna alles gezien van Sicilië. De 10 hoogtepunten waren ook echte hoogtepunten. Zeker de Etna is de moeite waard.

Reis: 9

Reisleider: 9

Ellen Liedenbaum uit 's-Heerenberg


Ik heb erg genoten van de geestige, flexibele reisleiding van Diane Kuster.

Reis: 10

Reisleider: 10

M.A. Geluk


Onze reisleidster Arianne is fantastisch. Zij heeft alles om een goede reisleider te zijn.

Reis: 8

Reisleider: 9


Het was een heel mooie vakantie, hartelijk dank.

Reis: 8

Reisleider: 8


Wij hebben deze reis ervaren als zeer afwisselend, zeer informatie en cultureel hoogstaand. Wel vonden we de afstanden pe rdag groot. Het enthousiasme dat Arianne Swiers uitstraalde heeft ons bijzonder geïnspireerd!

Reis: 8

Reisleider: 10 (!)


Reisleidster Arianne had een enorm vermogen oom op ontspannen wijze de groep te leiden. De gidsen in Syracuse en Palermo waren eveneens van hoge kwaliteit.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 10


Hele leuke reis. Zeer goed bevallen!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10


Hartstikke leuke en gezellige reis gehad. Goede reisleidster en chauffeur. Voor herhaling vatbaar.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9


Wij waren zoals altijd zeer tevreden over de reis!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

De heer Warrie


Het was gewoon een fijne en geweldige week! Fijn gezelschap en uitstekende reisleiding!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10


Jaren geleden hebben wij met u 8 dagen over Sicilië gereisd. Dit is een geweldig mooi eiland met een schitterende cultuur en geweldig lekker eten. We waren er toen vlak voor Pasen en dan zie je die geweldig mooie, indrukwekkende processies soms met prachtig gezang weergalmend tussen de hoge huizen van een stad.

Anneke Hagenouw


Deze reis hebben we met SRC gemaakt en het is één van onze mooiste reizen geweest!

Mevrouw Bouman


Een bijzonder informatieve reis als eerste kennismaking met dit prachtige eiland. Als men niet bovenmatig geïnteresseerd is in tempels, kerken en andere oudheden, zal het enthousiasme over deze reis sterk afhangen van het 'vertelvermogen' van de reisleider. Wij werden begeleid door Irmina en ik heb zeer genoten. Voldoende afwisseling en ook voldoende vrije tijd. Soms waren de ritten wel wat lang. De beklimming van de Etna vond ik niet spectaculair maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik had nog een week verlenging geboekt en dat kan ik aanbevelen na deze heerlijke maar toch ook redelijk vermoeiende week!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 8

Mevrouw Kraak


Wat hebben we een heerlijke reis gehad, in alle opzichten. Nu, vier weken later, klaagt mijn man nog steeds over heimwee naar Sicilië! Als dat geen compliment is…

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9


Dankzij zeer kundige, enthousiaste en sympathieke reisleider werd deze culturele reis, met veel prachtige hoogtepunten, een succes.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10


Ik ga voor het reisprogramma, de hotels maken mij niet uit, als de bedden maar ‘slaapbaar’ zijn, en dat waren ze!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

mevrouw F. Slot-Geerdink

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Paul den Arend

Paul den Arend

SRC-reisleider sinds 2008

Jaren geleden ben ik met een van mijn beste vrienden in een Fiat Panda naar Zuid-Italië gereden. Een volle maand zijn we toen zonder plan door Sicilië, Calabrië en Puglia getrokken. Het was een groot avontuur. Groene bergen, dorre hooglanden, prachtige stranden en fantastisch eten. Bovendien hebben we veel vriendelijke Italianen ontmoet die erg geïnteresseerd waren in wat die twee Hollanders met hun Panda in Italië deden. Hierna ben ik altijd op zoek gegaan naar nieuwe avonturen en plekken om te ontdekken. Ik woonde 8 jaar in Rome, heb Chinees in China gestudeerd, heb vele reizen in Spanje, Marokko en Peru begeleid en woon sinds kort in Frankrijk, weer een nieuw avontuur!

Lees meer over deze reisleider
Leny Boerstra

Leny Boerstra

SRC-reisleider sinds 2007

De aantrekkingskracht van Italië is er altijd al geweest. Na het afstuderen aan de kunstacademie ben ik dan ook gelijk voor SRC in dit land boordevol kunst en schoonheid gaan werken. Het is echter niet alleen de schoonheid van Italië wat mij zo aantrekt. Het is de mix van al die zalig- en gekkigheden in dit land. Een land van chaos en schandalen, maar ook van de heerlijke regionale gerechten en genieten van het moment. Ik heb mijn hart gevolgd en woon al enkele jaren in Italië en sinds enige tijd in het historische centrum van Napels. Hier word ik iedere dag weer ondergedompeld in die verrukkelijke Italiaanse mix! Krijgt u al zin om dit onvoorspelbare land beter te leren kennen?

Mijn bestemmingen: Italië, Noorwegen, Peru

Lees meer over deze reisleider
Arianne Swier

Arianne Swier

SRC-reisleider sinds 2000

Mijn hart ligt op Sicilië! Dit is al weer 14 jaar mijn thuis en nog elke dag geniet ik van de schoonheid van dit Italiaanse eiland! Na mijn studie Archeologie en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam ben ik met SRC op 'cultuurvakantie' geweest naar St.Petersburg. Het vak van reisleider sprak mij direct aan en toen de ik de advertentie zag waarin naar reisleiders werd gezocht, was ik om: mijn sollicitatiebrief was snel opgesteld en verstuurd naar Groningen. En met een overduidelijke liefde voor Italië en een kunsthistorische achtergrond mocht ik gelukkig snel aan de slag. Ook al begeleid ik inmiddels al weer 16 jaar reizen op Sicilië, dit is zo'n prachtig beroep dat het nooit verveeld! Met heel veel enthousiasme kan ik elke reis weer vertellen over mijn eiland. Over de kunst, de boeiende geschiedenis, de lokale gebruiken en de bijzondere tradities: over Sicilië raak ik nooit uitgepraat!

Lees meer over deze reisleider