Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Rome

cultuurvakantie | stedentrip Italië

5 dagen v.a. € 598,00

Reisnummer: ITVE01 Printen Bewaar
Waardering
8,3
Pluspunten
 • vluchten Alitalia (zomer)
 • vluchten KLM (winter)
 • ruimbagage Alitalia
 • hotel in Rome
 • 4x ontbijt
 • avondrondrit Rome (zomer)
 • wandelingen Rome
 • entreegeld Galleria Borghese
 • entreegeld Vaticaanse musea
 • Sta.Maria Maggiore
 • Forum Romanum
 • Colosseum en St.Pieter
 • St.Jan van Lateranen
 • Spaanse Trappen, Trevifontein
 • Piazza Navona, Campo de’ Fiori
 • oude volkswijk Trastevere
 • Romeinse ruïnes Ostia Antica
 • e-book '100 tips reis naar Rome'
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief, tenzij anders vermeld

Hoogtepunten van deze reis

 • wandelingen Rome
 • Galleria Borghese, Vaticaanse musea
 • St.Pieter en St.Jan van Lateranen

1 van 9

De Eeuwige Stad


Reisleidster Diane Kuster Reisleidster Diane Kuster:

‘Roma non basta una vita! Voor Rome is één leven niet voldoende…. Indrukwekkende resten uit de Romeinse bloeiperiode werpen u terug naar de tijd van beroemde en beruchte keizers, die hun stempel op de stad hebben gedrukt. In de verstilde vroegchristelijke kerken wordt u verblind door de schitterende mozaïeken. En in bijzondere barokke kerken moet u vol verbazing vaststellen dat er sprake is van gezichtsbedrog: de zogenaamde koepel waar u in kijkt, blijkt plat te zijn.


In de nauwe straten van het oude Rome staat u plotseling oog in oog met een van de mooiste fonteinen ter wereld, de Trevifontein. En op elke straathoek is wel een plek waar u van een heerlijke gelato of een flinterdunne Romeinse pizza kunt genieten. Kortom: Rome blijft verrassen, ook al bent u er al vele malen geweest. Ik kan er in elk geval niet genoeg van krijgen!


Wilt u meer over mij weten? Kijk dan op het tabblad “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’


cover e-book Rome

Gratis e-book '100 tips voor uw reis naar Rome'

Als u deze reis naar Rome boekt, dan krijgt u twee weken na boeking via de e-mail het e-book ‘100 tips voor uw reis naar Rome’. In dit reisboek vindt u de beste tips om u voor te bereiden op uw verblijf in de Eeuwige Stad. Het boekje is geschreven door SRC-reisleider Paul den Arend, die al veel gasten door ‘zijn’ Rome heeft rondgeleid. U kunt het boekje als pdf of epub-bestand downloaden, zodat u het eenvoudig op uw e-reader of tablet kunnen zetten. Een mooi cadeau bij een mooie reis!


Tip

Klik hier om de Sixtijnse kapel alvast online te bezoeken.

Reisverhalen Italië

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Italië en hun blogs over Rome.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • wandelingen Rome
 • Galleria Borghese, Vaticaanse musea
 • St.Pieter en St.Jan van Lateranen

1 van 10

De reis in het kort

dag 1: Vlucht Amsterdam – Rome
dag 2: Galleria Borghese en een stadswandeling
dag 3: Religieus en klassiek Rome
dag 4: Vaticaanstad en vrije middag
dag 5: Voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica en terugvlucht naar Amsterdam

dag 1: Roma di Notte

We vliegen comfortabel naar Rome. Bij vertrek in het zomerseizoen (t/m oktober) ervaren we tijdens een rondrit Rome bij nacht. Met de bus rijden we langs de mooi verlichte hoogtepunten, zoals de St.Pieter en het Colosseum. (ca. 60 km)

dag 2: Galleria Borghese en een stadswandeling

In de Galleria Borghese maken we kennis met grote kunstenaars, onder wie Caravaggio en Bernini. Hun werken zijn in een unieke verzameling bijeengebracht door kardinaal Scipione Borghese. Wandelend door het schitterende park Villa Borghese dalen we af naar de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Via de Trevifontein lopen we naar het Pantheon, dat beroemd is vanwege zijn eenvoudige schoonheid en unieke architectuur. Ook genieten we van het Piazza Navona en het Campo de’ Fiori. In het oude getto zien we de verfijnde schildpaddenfontein. Via de oudste brug van Rome komen we op het Tibereiland. We eindigen onze ‘passeggiata’ in de volkswijk Trastevere. In deze wijk, die vooral ’s avonds heel gezellig is, kunt u genieten in een van de vele restaurantjes.

dag 3: Religieus en klassiek Rome

We beginnen de dag met een bezoek aan de Sta.Maria Maggiore, de grootste Mariakerk van Rome, en de kleine, intieme Sta.Prassede-kerk. Vervolgens maken we kennis met het klassieke Rome. We zien het Colosseum en het Forum Romanum, waar we, dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid besteden. Als u wilt, kunt u ook verder op pad met de reisleider. U daalt dan allereerst de S.Clemente af naar de Romeinse tijd en krijgt zo een goed beeld van de vele lagen waarop Rome is gebouwd. In de kerk Quattro Coronati bewondert u de oudste romaanse klokkentoren en prachtige middeleeuwse fresco’s. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de pauselijke basiliek St.Jan van Lateranen.

dag 4: Vaticaanstad en vrije middag

Ons bezoek aan de St.Pieter in Vaticaanstad, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een hoogtepunt van deze reis! Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard! De hele dag zelf op ontdekkingstocht door Rome? Bekijk onze tips.

dag 5: Ostia Antica en naar huis

De imposante ruïnes van de voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica zijn helaas ontdaan van het vele marmer, maar de schitterende vloermozaïeken en de Romeinse bar en toiletten laten een ver verleden herleven. Na ons bezoek worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • toeristenklassehotel
 • 4x ontbijt
 • route 120 km

1 van 9

”alitalia"

Vluchtschema Alitalia

Amsterdam – Rome 11.35 – 13.45 uur
Rome – Amsterdam 14.30 – 17.00 uur

”alitalia"

Vluchtschema 23 september

Amsterdam – Rome 11.35 – 13.45 uur
Rome – Amsterdam 20.20 – 22.55 uur

”KLM"

Vluchtschema KLM (vanaf 1 december)

Amsterdam – Rome 14.15 – 16.25 uur
Rome – Amsterdam 17.15 – 19.50 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

Hotel Porta Maggiore

Hotel Porta Maggiore – Rome

Het toeristenklassehotel ligt aan de rand van het centrum, op circa 10 minuten loopafstand van het metrostation Manzoni. Schuin tegenover het hotel zijn een tram- en een bushalte. Op de eerste verdieping bevindt zich een mooi terras met een pianobar. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een douche en een toilet. Het kan voorkomen dat we gebruikmaken van een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de hotelgegevens. Bekijk de website van Hotel Porta Maggiore.


NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Italië

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Italië.

Reisblogs Italië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Italië en hun blogs over Rome!


Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
09.09.2017 5 dagen € 639,00 boek yes toon!
23.09.2017 5 dagen € 679,00 boek yes toon!
07.10.2017 5 dagen € 679,00 boek yes toon!
14.10.2017 5 dagen € 679,00 boek yes toon!
18.11.2017 5 dagen € 709,00 boek  
09.12.2017 5 dagen € 598,00 boek  
24.02.2018 5 dagen € 619,00 boek yes
03.03.2018 5 dagen € 649,00 boek  
17.03.2018 5 dagen € 669,00 boek yes
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.

Kerst en oud en nieuw in Rome

U kunt deze reis ook maken tijdens de kerstdagen of met de jaarwisseling!


programma-invulling

Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien, hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het blauw gevulde percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald. Meer informatie over de programma-invulling vindt u op de pagina informatie over uw reis.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een zaterdag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 90,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvlucht Amsterdam – Rome en vice versa met Alitalia (t/m oktober 2017)
 • Lijnvlucht Amsterdam – Rome en vice versa met KLM (december 2017 t/m maart 2018)
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Ruimbagage Alitalia (t/m oktober 2017).
 • Vervoer in een lokale touringcar op dag 1 en 5.
 • Verblijf in het toeristenklassehotel Porta Maggiore (of gelijkwaardig) in Rome.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Entreegelden Galleria Borghese en Vaticaanse musea.
 • E-book ‘100 tips voor uw reis naar Rome’.
 • Audiosysteem.
 • Toeristenbelasting.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Toeslag ruimbagage KLM in de periode van december 2017 t/m maart 2018. U kunt dit zelf bij KLM bijboeken of door SRC Reizen laten verzorgen. Hiervoor brengen wij € 10,- servicekosten in rekening. Lees meer over de koffertoeslag van KLM.
 • Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht.
 • Overige entreegelden, circa € 45,-.
 • Openbaar vervoer op dag 2, 3 en 4.
 • Fooien.
 • Kosten lokale gidsen.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • wandelingen Rome
 • Galleria Borghese, Vaticaanse musea
 • St.Pieter en St.Jan van Lateranen

1 van 9

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


Een geweldige gids Marianne Vennix, in Rome. Compliment voor haar inzet, bezorgdheid en interesse in de hele groep. Voelde als een familie gedurende alle 5 de dagen in Rome. Zal zeker vaker met deze reisorganisatie vakanties boeken. Compliment is hier op zijn plaats.

Annelies Verstraeten


Rome is een wereldstad met geweldige cultuur van Grieken, Romeinen en christendom. Dat merk je met de drukte bij de grote monumenten. Neem dit voor lief en je hebt een prachtige cultuurreis. En neem ook goede (wandel-)schoenen mee: het plaveisel is in een andere staat dan in Nederland.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9


Ik wilde graag even expliciet laten weten dat wij enthousiast zijn over de reis die we met de SRC maakten vanaf 22 april naar Rome. Zowel het programma als de reisleiding van Diane Kusters - en het weer - hebben ons zeer goed gedaan.

Evert van der Kolk


Ik heb genoten van deze vierde reis met SRC. De volgende is alweer geboekt in september naar de Wereldsteden in Spanje. Ik weet ook zeker dat er nog meer zullen volgen. Hartelijk dank.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

M.C.M.M. van Esveld


Ik heb veel gezien en gehoord op deze reis over Rome. Het programma is mooi en zat goed in elkaar. SRC heeft een verzorgde reis geleverd met veel inclusief: dat is prettig! Paul den Arend is een juweel! Ik heb veel gereisd, maar hij heeft een bijzondere klasse. Organiseert goed, is relaxed, weet veel en is ook klantgericht. Een hele, hele goede reisleider!

Beoordeling reis: 10

Beoordeling reisleider: 10

M. IJspeert


Wat een vrolijke en gezellige, bekwame reisleidster. We hebben genoten van de verhalen en van de vele informatie over alle kunstschatten in Rome! Bedankt Diane!

Marije en René


We hebben een fijne cultuurvakantie in Rome gehad. Ik was blij verrast dat Diane aan mijn verjaardag had gedacht. De eerste excursiedag was zwaar. Veel lopen! In Rome moet er sowieso veel gelopen worden. Dat viel sommige groepsgenoten wat zwaar. Diane gaf blijk veel van de kunst en de cultuur te weten: chapeau!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9

L. Gulpes


Alle lof voor onze reisleidster Maaike Raduzzi! Vrolijk, energiek, doortastend, vriendelijk en behulpzaam. Ze heeft veel kennis over de bezienswaardigheden die ze heel onderhoudend overbrengt. Ook geweldig: de kastjes met oortjes (audiosysteem), waardoor we Maaike overal goed konden verstaan! Zelfs als je geen groepsreisliefhebber bent, is zo’n SRC-reis een aanrader!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10


Leuke interessante cultuurreis om kennis te maken met de stad Rome. Reisleider komt inspirerend en bevlogen over! Groot compliment voor ‘onze’ Paul!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10


Prachtige reis die ik iedereen van harte zal aanbevelen!

Beoordeling reis: 10

Beoordeling reisleider: 10 (met een griffel)


Fijn dat de vluchten overdag zijn!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 10


Een fantastische reis gehad met heel veel mooie ervaringen op cultureel gebied. Een minpunt: ik kon niet zelf online inchecken.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9


Complimenten voor de reisleidster! Haar grote kennis weet ze ook nog eens zeer enthousiast over te brengen.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9


Complimenten voor onze reisleidster. Met veel enthousiasme heeft ze ons op de mooiste dingen gewezen. En de verhalen achter de kunst en cultuur.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10


Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Paul den Arend

Paul den Arend

SRC-reisleider sinds 2008

Jaren geleden ben ik met een van mijn beste vrienden in een Fiat Panda naar Zuid-Italië gereden. Een volle maand zijn we toen zonder plan door Sicilië, Calabrië en Puglia getrokken. Het was een groot avontuur. Groene bergen, dorre hooglanden, prachtige stranden en fantastisch eten. Bovendien hebben we veel vriendelijke Italianen ontmoet die erg geïnteresseerd waren in wat die twee Hollanders met hun Panda in Italië deden. Hierna ben ik altijd op zoek gegaan naar nieuwe avonturen en plekken om te ontdekken. Ik woonde 8 jaar in Rome, heb Chinees in China gestudeerd, heb vele reizen in Spanje, Marokko en Peru begeleid en woon sinds kort in Frankrijk, weer een nieuw avontuur!

Lees meer over deze reisleider
Leny Boerstra

Leny Boerstra

SRC-reisleider sinds 2007

De aantrekkingskracht van Italië is er altijd al geweest. Na het afstuderen aan de kunstacademie ben ik dan ook gelijk voor SRC in dit land boordevol kunst en schoonheid gaan werken. Het is echter niet alleen de schoonheid van Italië wat mij zo aantrekt. Het is de mix van al die zalig- en gekkigheden in dit land. Een land van chaos en schandalen, maar ook van de heerlijke regionale gerechten en genieten van het moment. Ik heb mijn hart gevolgd en woon al enkele jaren in Italië en sinds enige tijd in het historische centrum van Napels. Hier word ik iedere dag weer ondergedompeld in die verrukkelijke Italiaanse mix! Krijgt u al zin om dit onvoorspelbare land beter te leren kennen?

Mijn bestemmingen: Italië, Noorwegen, Peru

Lees meer over deze reisleider
Diane Kuster

Diane Kuster

SRC-reisleider sinds 1999

Al heel wat jaren woon ik nu in Italië. Dit land, in al zijn georganiseerde chaos en met al zijn tegenstellingen heeft mijn hart gestolen. Rome, in al zijn chaos, bracht iets in mij teweeg, waardoor ik er nooit meer ben weggegaan. Als reisleider kan ik deze liefde overbrengen op mijn gasten, een fantastisch beroep! Dat de Italianen niet alleen een heel bijgelovig volk zijn, maar ook nog eens verstrikt raken in hun eigen bureaucratische handelingen, daar ben ik na al die jaren als reisleider in Italië wel achter. Naast Italië begeleid ik ook reizen naar prachtige landen als India, Israël en Indonesië. Zo blijf ik mijn horizon steeds verruimen. Heerlijk!

Lees meer over deze reisleider