Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Sicilië – fly drive Italië

individuele reis | fly drive Italië

8 dagen v.a. € 855,00

Reisnummer: ITIN03 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • 8 dg huurauto met gps en airco
 • rechtstreekse vluchten Transavia
 • sfeervolle middenklassehotels
 • 7x ontbijt
 • 1 nacht nabij Agrigento
 • 2 nachten in Palermo
 • 4 nachten nabij Toarmina
 • Piazza Armerina en Agrigento
 • Palermo, Syracuse en Noto
 • Etna, Cefalù en Erice
 • informatiepakket en routekaart

Hoogtepunten van deze reis

 • Palermo, Syracuse en Noto
 • Piazza Armerina en Agrigento
 • Etna, Cefalù en Erice

1 van 7

Palermo, het gezellige Taormina, de Vallei der Tempels en natuurlijk de vulkaan Etna: klinkende namen die tot de verbeelding spreken. Maar Sicilië heeft meer, veel meer! Citroen- en sinaasappelplantages kleuren het landschap en langs de kustlijn van het eiland vindt u zoutpannen, zandstranden en kliffen. Minder bekend dan de stranden en de Etna, maar zeker het ontdekken waard is het binnenland van Sicilië: olijfbomen en wijngaarden omringen rustige heuveldorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En in dit schilderachtige landschap ligt een overdaad aan cultuur!


Want Sicilië kent een lange geschiedenis van verschillende overheersers. Grieken, Romeinen, Arabieren, Napolitanen, Spanjaarden en Habsburgers, allemaal kwamen ze naar dit ‘schateiland’ om te genieten van al het moois dat Sicilië te bieden heeft. Griekse kolonisten ontdekten, bij hun zoektocht naar een nieuw thuis, de prachtige kust met weidse vergezichten, waar zij hun tempels bouwden. En in de Romeinse tijd stond het eiland bekend als de graanschuur van de republiek. Romeinse amfitheaters en rijkversierde buitenhuizen herinneren aan deze natuurlijke rijkdom. Al die verschillenden volkeren hebben een rijk cultureel erfgoed achtergelaten. En daar kunt u tijdens deze fly drive heerlijk van genieten.


De prachtige route van deze fly drive voert u naar het mooiste dat Sicilië te bieden heeft: prachtige steden als Palermo, Griekse tempels en Romeinse opgravingen, barokke kerken en Normandische kloosters, maar ook afgelegen stranden en bruisende badplaatsjes. En al die schoonheid vindt u aan de voet van de majestueuze vulkaan de Etna. De meest actieve vulkaan van Europa werpt haar schaduw over de vruchtbare gronden. ’s Winters dient de besneeuwde top als skipiste, terwijl u zich zomers in het zwarte vulkanische landschap op een andere planeet waant. Laat u tijdens deze fly drive verrassen door het boeiende Sicilië! Gaat u mee?


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Palermo, Syracuse en Noto
 • Piazza Armerina en Agrigento
 • Etna, Cefalù en Erice

1 van 8

Reisschema

1. Amsterdam – Catania (reisafstand ca. 50 km)

2. Piazza Armerina en Agrigento (reisafstand ca. 140 km)

3. Van Agrigento naar Palermo (reisafstand ca. 130 km)

4. Scopello – Zingaro – Erice – Palermo (reisafstand ca. 235 km)

5. Van west naar oost: Cefalù – Tindari – Taormina (reisafstand ca. 300 km)

6. De Etna (reisafstand ca. 50 km)

7. Syracuse – Noto – Taormina (reisafstand ca. 300 km)

8. Taormina – Catania – Amsterdam (reisafstand ca. 60 km)

dag 1: Amsterdam – Catania

U vliegt rechtstreeks met Transavia naar Catania. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst en vervolgens rijdt u naar uw hotel in de buurt van Taormina, waar u een nacht verblijft. (ca. 50 km)

dag 2: Piazza Armerina en Agrigento

U steekt in westelijke richting het eiland over richting Piazza Armerina. Hier werden In 1950 de restanten van de Villa Casale blootgelegd. In deze Romeinse keizerlijke villa treft u 4.000m² aan vloermozaïeken aan. De heldere, veelkleurige voorstellingen geven een prachtig beeld van de Romeinse mythologie en het dagelijkse leven in de 3e en 4e eeuw. U reist verder door het heuvellandschap naar de beroemde Vallei der Tempels in Agrigento. Zonder twijfel zijn dit een van de meest indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid. In de 6e eeuw v.Chr. werd hier een Griekse kolonie gesticht, die uitgroeide tot een van de mooiste en rijkste steden van de mediterrane wereld. Tijdens een wandeling langs de tempels heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Heeft u deze dag genoeg restanten uit de klassieke oudheid gezien? Agrigento zelf is ook een zeer uitnodigend middeleeuws stadje, waar u in de schaduwrijke straatjes heerlijk kunt dwalen. Bezoek zeker even de kerk Sta.Maria dei Greci en het klooster van Sto.Spirito. U overnacht in de omgeving van Agrigento. (reisafstand ca. 140 km)

dag 3: Van Agrigento naar Palermo

U rijdt door het Siciliaanse binnenland naar het noorden van het eiland. Onderweg passeert u talloze kleine dorpjes voordat u aankomt in de hoofdstad van het eiland. De geschiedenis van het levendige Palermo wordt gekenmerkt door vele buitenlandse overheersingen. Mede hierdoor hebben de culturen van de Middellandse Zee en de Noord-Europese beschavingen hun stempel op de stad gedrukt. Hierdoor heeft Palermo een geheel eigen karakter, met veel interessante architectuur en historische bezienswaardigheden. Breng zeker een bezoek aan een van de vele markten, zoals de Capo-markt met Arabische invloeden. De samensmelting van de geluiden, prachtige kleuren en verse geuren doet denken aan een soek in de Arabische landen. Hier vlak bij vindt u ook de prachtige barokke kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Een bezichtiging van de Capella Palatina, verborgen in het oude koninklijke paleis, mag u eigenlijk niet overslaan. Maar er is nog veel meer! De kathedraal werd in 1184 gebouwd op de plaats van een oude basiliek, die tijdens de Moorse overheersing was omgebouwd tot een moskee. Schitterende Byzantijnse mozaïeken bewondert u in de Sta.Maria dell’Ammiraglio, in de volksmond beter bekend als La Martorana. Mis ook het Piazza Bellini niet: een van de mooiste pleinen van de stad! Hier smelt de oosterse en westerse architectuur prachtig samen. Op een van de vele terrasjes kunt u tussendoor even neerstrijken voor de lunch of natuurlijk een heerlijke cappuccino. U verblijft twee nachten in uw centraal gelegen hotel in Palermo. (reisafstand ca. 130 km)

dag 4: Scopello – Zingaro – Erice

Deze dag kunt u Scopello, een oud klein dorpje, bezoeken. Prachtig gelegen op de bergflanken biedt Scopello een adembenemend uitzicht op de Siciliaanse kust. De zee is hier zo helderblauw en schoon! In de prachtige ‘baglio’, een typisch Arabische binnenplaats omringd door mooie huisjes en authentieke winkeltjes en restaurants, herkent u de Arabische oorsprong van Scopello. In de restaurantjes kunt de lokale specialiteit, een heerlijke viscouscous, eten. Een aanrader voor iedere visliefhebber! Op slechts een paar meter van het strand liggen in zee de beroemde ‘faraglioni’. Deze grote rotsen hebben in tal van films als decor gediend. In de oude ‘tonnara’, ooit gebruikt als opslag- en verwerkingsplaats voor tonijn, vindt u nu het zeevaartmuseum. Scopello is omgeven door de groene bergen van het natuurreservaat Zingaro, een prachtig ongerept natuurgebied met aantrekkelijke wandelroutes en vanaf de bergtoppen adembenemende vergezichten. In het reservaat vindt u ook kleine baaien: perfect voor een dag op het strand aan de azuurblauwe zee. Na de rust in de natuur brengt een spectaculaire rit u naar het charmante middeleeuwse stadje Erice. Ook hier kunt u genieten van het uitzicht op de prachtige kustlijn en de Egadische eilanden. De geplaveide straten geven Erice een aangename sfeer. Hoog boven de stad ligt een 12e-eeuws Normandisch kasteel dat is omgeven door een prachtig park. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de westelijke kustlijn met vele zoutpannen. Erice is beroemd om zijn heerlijke amandelkoekjes en marsepein. Na deze heerlijke dag keert u terug naar uw hotel in Palermo. (reisafstand ca. 235 km)

dag 5: Van west naar oost: Cefalù – Tindari – Taormina

Na het ontbijt rijdt u langs de spectaculaire kustlijn naar Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in deze havenstad. Nu is het een schilderachtig plaatsje met een bijzondere Normandische domkerk, waar u fraaie Byzantijnse mozaïeken kunt bewonderen. Als u uw route vervolgt over de snelweg van Palermo richting Messina, dan ziet u ongetwijfeld tussen Capo d’Orlando en Milazzo de Zwarte Madonna van Tindari liggen. Deze kerk is hoog bovenop een rotsformatie gebouwd. Naast een bedevaartsoord was dit ook de plek van een oude Griekse stad, Tyndaris. Het zuidelijke deel van de heuvel waarop het oude Tyndaris was gebouwd, wordt nu nog beschermd door de oorspronkelijke Griekse muren. Het laatste stukje van uw route voert u naar Taormina, gelegen op een rotsachtige kaap hoog boven zeeniveau. Dit is een van de meest populaire bestemmingen op Sicilië. Prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen, een adembenemend uitzicht om elke hoek en kronkelige straatjes met tal van gezellige, levendige terrasjes. U verblijft drie nachten in de buurt van Taormina. (reisafstand ca. 300 km)

dag 6: De Etna

Het meest beeldbepalende element in het oostelijk deel van Sicilië is zonder twijfel de hoogste actieve vulkaan van Europa: de machtige Etna! De top van de vulkaan is het hoogste punt van Sicilië (3.340 meter) en is te herkennen aan zijn karakteristieke rookpluim. Als het weer het toelaat, kunt u de vulkaan bestijgen. Met de kabelbaan kunt u tot ongeveer 2.500 meter gaan. Met een terreinwagen kunt u nog verder omhoog, tot aan de kratermond (kosten niet inbegrepen). Ook kunt een van de wijngaarden bezoeken gelegen op de hellingen van de Etna. Het unieke klimaat en de bodem geven de druiven en de wijn van de Etna zijn typische smaak. (reisafstand ca. 50 km)

dag 7: Syracuse – Noto

Deze dag kunt u de vroegere Griekse havenstad Syracuse bezoeken. Het historisch centrum van de stad ligt op het eiland Ortigia. Hier kunt u de dom met Griekse zuilen, de Arthusabron en de ruïnes van de Apollotempel bewonderen. Rijd na uw bezoek zeker door naar het bijzondere stadje Noto, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad werd door een grote aardbeving in 1693 volledig verwoest, waarna Noto vlak bij het oorspronkelijke centrum in de extravagante barokstijl volledig werd herbouwd. Door de smalle straatjes kunt u heerlijk slenteren. De in goud gekleurde stenen opgetrokken gebouwen, de fantastische gevels en balkons, de talloze palazzi en de religieuze complexen maken Noto tot een bijzondere bezienswaardigheid. Bezoek in ieder geval de prachtige S.Domenicokerk en bewonder de beroemde fontein van Hercules. Hierna keert u weer terug naar uw hotel in Taormina voor de laatste overnachting. (reisafstand ca. 300 km)

dag 8: Catania – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Catania, waar u de huurauto inlevert voordat u terugvliegt naar Amsterdam. (reisafstand ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • sfeervolle middenklassehotels
 • 7x ontbijt
 • route 1.265 km

1 van 7

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere regionale luchthaven, zoals Eindhoven. Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.


Transavia vliegt dagelijks naar Cantania met wisselende vluchtschema’s. Het vluchtschema hieronder is een indicatie. Bij uw reservering informeren wij u over de daadwerkelijke vluchttijden.


Transavia

Vluchtschema

Amsterdam – Catania 12.05 – 14.55 uur
Catania – Amsterdam 10.40 – 13.45 uur

Dit vluchtschema is onder voorbehoud van wijzigingen.


* Een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Ruimbagage en stoelreservering Transavia

Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken bagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft tijdens deze reis in kleinschalige, zeer sfeervolle middenklassehotels. De hotels liggen voornamelijk in de centra van de genoemde plaatsen. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet alle hotels beschikken over (goed werkend) wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die vaak tijdens deze reis worden gebruikt. Deze informatie is bedoeld om u een indruk te geven van de hotels. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.


Hotel Villa Regina – Castelmola

Hotel Villa Regina – Castelmola

Villa Regina ligt in een van de mooiste dorpjes van Sicilië: Castelmola! Dit dorpje ligt pal boven Taormina en biedt een geweldig uitzicht over de baai van Taormina, de Etna en Calabrië. Uw hotelkamer is ingericht met koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een föhn en toiletartikelen. Uw kamer beschikt bovendien over een balkon dat uitkijkt op zee: de ideale plek om na een dag vol indrukken te ontspannen en te genieten van het panoramische uitzicht! Bekijk de website van het Hotel Villa Regina.


Grand Hotel Mosè – Agrigento

Grand Hotel Mosè – Agrigento

Grand Hotel Mosè ligt centraal in Agrigento. Het hotel wordt omgeven door een mediterrane tuin met zwembad. Het hotel heeft gratis parkeergelegenheid en gratis wifi. Uw kamer heeft een koele tegelvloer en smeedijzeren bedden, airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een föhn. Geniet u in dit hotel van een heerlijke mediterrane maaltijd aan de rand van het zwembad? Bekijk de website van het Grand Hotel Mosè.


Hotel Politeama – Palermo

Hotel Politeama – Palermo

Politeama is een klassiek hotel in het centrum van Palermo, tegenover het Politeama theater. Het gebouw valt op vanwege zijn bijzondere architectuur. U bevindt zich in het hart van de stijlvolle, welvarende wijk Libertà: de ideale uitvalsbasis om de cultuur van Palermo te ontdekken! Uw kamer met aangrenzende badkamer is voorzien van airconditioning, een tv en gratis wifi. Bekijk de website van het Hotel Politeama.

Upgrade naar agriturismo

U kunt tegen betaling van een toeslag tijdens deze reis ook overnachten in agriturismo’s. Een agriturismo is een accommodatie in een (voormalig) boerenbedrijf met een landelijke ligging. Het boerenbedrijf heeft vaak een moestuin, een olijfboomgaard en/of een wijngaard. De eigenaren, die vaak op de boerderij wonen, kunnen u meer vertellen over hun bedrijf, de omgeving en de Italiaanse cultuur. Vaak heeft u een eigen terras bij de agriturismo’s, maar het is ook mogelijk dat u een terras deelt met de eigenaren. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of douche en een toilet.


Deze upgrade is mogelijk vanaf € 165,- per persoon (vanaf november t/m maart 2017) en vanaf € 130,- (april t/m oktober), bij een verblijf in een 2-persoonskamer. Geef bij uw boeking aan dat u deze upgrade wilt, dan informeren we u over de mogelijkheden. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal worden gebruikt bij een upgrade. Deze informatie is bedoeld om u een indruk te geven van de hotels. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.


Agriturismo Tenuta San Michele – Santa Venerina

Agriturismo Tenuta San Michele – Santa Venerina

Deze agriturismo is rustig gelegen aan de voet van de Etna en met uitzicht op zee! De agriturismo combineert appartementen met een wijnboerderij en een traditioneel Siciliaans restaurant. Er wordt olijfolie, wijn, honing en diverse soorten jam geproduceerd. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet met zoete en hartige producten geserveerd. Uw appartement is voorzien van een eigen badkamer, grote plafondventilator en een compleet uitgeruste kitchenette. U kunt er gebruik maken van het heerlijke buitenzwembad, het uitstekende restaurant en van gratis wifi in de openbare ruimtes. Bekijk de website van het Agriturismo Tenuta San Michele.


Agriturismo Foresteria Baglio della Luna – omgeving van Agrigento

Agriturismo Foresteria Baglio della Luna – omgeving van Agrigento

De eigenaren zullen u gastvrij ontvangen in deze sfeervolle agriturismo met een mooie binnenplaats en een tuin met zicht op de tempels! Baglio della Luna ligt op maar 5 kilometer van de Vallei der Tempels in Agrigento. De agriturismo bestaat uit twee historische gebouwen: het gastenverblijf en de wachttoren, beide gelegen in een grote tuin met terras. Het restaurant serveert Siciliaanse specialiteiten. U heeft hier gratis parkeergelegenheid en gratis wifi. Uw charmante kamer beschikt over airconditioning, een minibar en een badkamer. Bekijk de website van het Agriturismo Foresteria Baglio della Luna.


Casale del Principe – omgeving van Palermo

Casale del Principe – omgeving van Palermo

Op slechts een paar kilometer van Palermo ligt, in een prachtig landschap, Casale del Principe & Agrirelais Spa. Deze agriturismo is gevestigd in een oude vestingboerderij. Onder de massieve muren van de oude boerderij kunt u zich volledig ontspannen tijdens een spabehandeling en in het restaurant wordt u verwend met de echte smaak van traditionele Siciliaanse gerechten! ’s Morgens wordt op de lommerrijke binnenplaats het ontbijt geserveerd. Uw ruime en comfortabele kamer beschikt over airconditioning, een terras met zithoek en een badkamer met douche. Bekijk de website van het Casale del Principe.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie BB (een Opel Corsa of gelijkwaardig) met airconditioning inbegrepen. U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade naar een hogere categorie bijboeken (vanaf € 75,- voor een Opel Astra of gelijkwaardig). Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.


Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Italië

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Italië.

Reisblogs Italië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Italië!Bekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Vertrekinformatie en prijzen

Deze reis vertrekt dagelijks. Hieronder vindt u de vanafprijzen. Vluchten met een vertrek op vrijdag, zaterdag of zondag zijn vaak duurder dan vluchten die op de andere dagen van de week vertrekken.


Vertrekdata 2-pk
01-07-2017 t/m 28-07-2017 v.a. € 975,-
29-07-2017 t/m 25-08-2017 v.a. € 1.025,-
26-08-2017 t/m 30-09-2017 v.a. € 855,-
01-10-2017 t/m 31-10-2017 v.a. € 860,-

Boek uw individuele reis


De genoemde vanafprijzen zijn per persoon op basis van een verblijf in een 2-persoonskamer. Wij informeren u graag over de prijzen bij een verblijf in een 1-persoonskamer of als u reist met kinderen.


Let op! Als u tijdens kerst, oud en nieuw en andere feestdagen in een hotel verblijft, kunnen er toeslagen voor verplichte diners en/of hotelovernachtingen in rekening worden gebracht. Neem contact met ons op voor de actuele prijzen.

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Inclusief

 • rechtstreekse vlucht Amsterdam – Catania en vice versa met Transavia (in de laagste boekingsklasse)
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • 8 dagen huurauto categorie BB met airconditioning
 • gps-systeem huurauto
 • 7 overnachting in sfeervolle middenklassehotels in een 2-persoonskamer met bad of douch en toilet
 • 7x ontbijt
 • route langs Piazza Armerina, Agrigento, Palermo, Syracuse, Noto, de Etna, Cefalù, Erice en Taormina
 • assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood

Exclusief


Toeslagen

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)
 • upgrade naar agriturismo’s, vanaf november t/m maart 2017 vanaf € 165,- en van april t/m oktober vanaf € 130,-
 • upgrade autohuur, vanaf € 75,-

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Italië niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hoogtepunten van deze reis

 • Palermo, Syracuse en Noto
 • Piazza Armerina en Agrigento
 • Etna, Cefalù en Erice

1 van 7

Verlenging

U kunt uw reis verlengen op twee verschillende locaties. Hieronder vindt u meer informatie over de verlengingsmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij uw boeking doorgeven, dan informeren wij u over de prijzen en de mogelijkheden.

Poggio del Sole Resort – Val di Noto

Ligging

Het goede middenklasseresort Poggio del Sole Resort ligt landelijk omgeven door heuvels en charmante dorpjes tussen het centrum van Ragusa en de Middellandse Zee. Op 15 minuten rijden vindt u Marina di Ragusa, dat aan de kust ligt. Het centrum van Ragusa bevindt zich op 10 kilometer.

Faciliteiten

Het resort is gevestigd in een indrukwekkend 19e-eeuws landhuis en beschikt over een buitenzwembad, een wellnesscentrum en twee restaurants: het informele hosteria, waar gegrild vlees en vis wordt geserveerd, en het elegante ristorante dell'Angelo, dat is gesitueerd in de voormalige stallen. Het hotel serveert een uitgebreid ontbijtbuffet.

Kamer

Uw kamer is ruim en moderne ingericht en heeft een tv, een kluisje, wifi, een telefoon, een minibar en een badkamer ensuite.


Bekijk de website van het Poggio del Sole Resort.

Hotel Borgo Pantano – Siracusa

Ligging

Dit goede middenklassehotel ligt op slechts 10 kilometer van het centrum en de stranden van Syracuse. De Borgo vindt u op het terrein van een oude boerderij uit 1861. Oorspronkelijk stond het land vol met sinaasappelbomen, citroen- en olijvenbomen. Na de renovatie is de charme en de structuur van de Borgo bewaard gebleven!

Faciliteiten

Op het terrein van het hotel vindt u een groot zwembad met zonnebedden en pergola's met witte doeken die schaduw geven in de zon. Ook de boomgaard en een grote prachtig aangelegde tuin bieden voldoende ruimte voor ontspanning!

Kamer

De hotelkamers dragen de namen van beroemde Siciliaanse dichters en kunstenaars en verschillen in kleur en stijl. Uw moderne kamer is uitgerust met een kluis, een minibar, thee- en koffiefaciliteiten, een tv, gratis wifi en een ruime badkamer.


Bekijk de website van het Hotel Borgo Pantano.


N.B. SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze reis hebben we tot nu nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!