Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Toscane – fly drive

individuele reis | fly drive Italië

8 dagen v.a. € 889,00

Reisnummer: ITIN01 Printen Bewaar
 
Pluspunten
 • rechtstreekse vluchten Transavia
 • 8 dagen huurauto met airco
 • verblijf in sfeervolle agriturismo’s
 • 7x ontbijt
 • 1x diner in restaurant
 • welkomstdrankjes agriturismo’s
 • 1x wijnproeverij
 • Florence
 • Arezzo en Siena
 • Pienza en San Gimignano
 • Val d’Orcia en Maremma
 • Orbetello
 • informatiepakket en routekaart

Hoogtepunten van deze reis

 • Florence, Pisa en Siena
 • Val d’Orcia en San Gimignano
 • Maremma met Pitigliano

1 van 6

Toscane is een van de meest geliefde regio’s van Italië! En terecht! Tijdens deze individuele reis maakt u kennis met dit prachtige gebied. U rijdt een prachtige route: door een landschap vol cipressen, zacht glooiende heuvels, wijnranken en olijfbomen. Tussen al dit natuurschoon liggen eeuwenoude kunststeden als Pisa, Siena en Florence. Maar juist de kleinere en onbekendere steden, zoals Montalcino, Pienza en Orbetello, maken een bezoek aan Toscane erg bijzonder. Deze reis combineert bekende hoogtepunten als Arezzo en San Gimignano met onbekende Toscaanse juweeltjes als Pitigliano in de Maremma en Monteriggioni in de Chianti.


Tijdens deze fly drive verkent u in uw huurauto en met een routekaart in uw eigen tempo het prachtige Toscane. Vanuit drie prachtige agriturismo’s bezoekt u op uw gemak de bezienswaardigheden van deze regio. ’s Avonds geniet u van de rust en ruimte van het Toscaanse landschap. Op een wijnboerderij proeft u de wereldberoemde chiantiwijn, die goed combineert met 'pappa al pomodoro', de pittige pecorinokaas en andere streekgerechten. Neemt u een fles wijn mee naar huis, zodat u in gedachten terug kan keren naar dat zonnige Toscaanse terras? Beleef bella Italia!

Agriturismo’s

U verblijft tijdens deze reis in agriturismo’s. Een agriturismo is een accommodatie in een (voormalig) boerenbedrijf met een landelijke ligging. Het boerenbedrijf heeft vaak een moestuin, een olijfboomgaard en/of een wijngaard. De eigenaren, die vaak op de boerderij wonen, kunnen u meer vertellen over hun bedrijf, de omgeving en de Italiaanse cultuur.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Florence, Pisa en Siena
 • Val d’Orcia en San Gimignano
 • Maremma met Pitigliano

1 van 7

Reisschema

1. Vlucht Amsterdam – Pisa en Lucca (reisafstand ca. 30 km)

2. Florence (reisafstand ca. 160 km)

3. Arezzo en Castelnuovo Berardenga (reisafstand ca. 225 km)

4. Siena, Monteriggione en San Gimignano (reisafstand ca. 120 km)

5. Val d’Orcia met Montalcino en Pienza (reisafstand ca. 160 km)

6. Maremma met Pitigliano en Sovana (reisafstand ca. 220 km)

7. Orbetello (reisafstand ca. 80 km)

8. Pisa – Amsterdam (reisafstand ca. 200 km)

dag 1: Amsterdam – Pisa – Lucca

U vliegt rechtstreeks naar Pisa. Uw huurauto staat voor u klaar op de luchthaven. Als u niet te laat aankomt, kunt u op deze dag al een bezoek brengen aan Pisa en Lucca. Pisa is vooral bekend om haar scheve toren, maar het Campo dei Miracoli, het Veld der Wonderen, heeft nog veel meer moois. Op het hoogtepunt van haar macht bouwde Pisa aan de rand van de toenmalige stad een prachtige kathedraal, een doopkapel, een oude begraafplaats en een klokkentoren. Lucca is een dromerig stadje met 17e-eeuwse stadswallen, die nog geheel intact zijn. Dit stadje heeft ook sfeervolle pleinen, middeleeuwse kerken en gezellige winkelstraatjes: een aanrader! Aan het einde van de middag rijdt u naar uw agriturismo in de omgeving van Lucca, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 30 km)


¡ ’s Avonds kunnen we voor u een tafel reserveren in een leuk Toscaans restaurant (kosten ca. € 30,- per persoon).

dag 2: Florence

U kunt de auto gebruiken voor uw bezoek aan Florence. U rijdt dan naar Pistoia en parkeert uw auto bij het station. Maar: het is net zo makkelijk om met de trein naar deze stad te gaan. De trein brengt u in 40 minuten naar Florence. Deze prachtige stad, een van de mooiste steden ter wereld, wordt ook wel ‘de bakermat van de renaissance’ genoemd. Er is hier genoeg te zien! Bezoekt u de prachtige dom en de doopkapel, wandelt u over de Ponte Vecchio of bezoekt u het Museo dell’Opera del Duomo, waar u onder meer beeldhouwwerken van Donatello en Michelangelo kunt bewonderen? Wandel ook langs het Palazzo Medici-Riccardi en de S.Lorenzokerk. Of bezoek de Sta.Maria Novella en bewonder de ‘Drie-eenheid’ van Masaccio, een meesterwerk van de renaissance. Als u wilt, kunnen we een reservering voor u maken voor het Uffizzi. Zo hoeft u niet lang te wachten en bewondert u de wereldberoemde collectie wanneer u wilt. Met de trein of de auto gaat u terug naar de agriturismo. (reisafstand ca. 160 km)


¡ U kunt op deze dag een optionele excursie maken: een wandeling van 2 uur door Florence, onder leiding van een gids (kosten ca. € 90,- per persoon).


¡ U kunt een reservering voor het Uffizi bijboeken. Op een vast tijdstip kunt u dan met uw reservering het Uffizi bezoeken. Zo omzeilt u de vaak lange wachtrijen (kosten ca. € 17,50 per persoon).

dag 3: Arezzo en Castelnuovo Berardenga

U gaat naar Arezzo. Dit stadje met net geen 100.000 inwoners ligt op een heuvel in het oosten van Toscane. Het wordt wel ‘het juweeltje van Italië’ genoemd. Arezzo heeft alles waar Toscane bekend om staat: cultuur in de vorm van de 13-eeuwse S.Francescokerk, die een prachtige frescocyclus uit de renaissance heeft en sfeervolle straatjes met restaurants waar u heerlijk kunt eten. Ook zijn hier winkeltjes met prachtig keramiek en Italiaans leer te vinden. U kunt Arezzo zelf verkennen. Aan het begin van de middag rijdt u verder naar Castelnuovo Berardenga, in het hart van de Chiantistreek. Tussen glooiende heuvels, wijngaarden, graanvelden en cipressen liggen schilderachtige stadjes, dorpjes en oude villa’s. In Castelnuovo vindt u smalle straatjes en kleine steegjes, die u door een doolhof van kleurrijke oude gebouwen leiden. In het stadje worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, zoals een wijnfestival. U verblijft de drie nachten in de omgeving van Castelnuovo Berardenga. (reisafstand ca. 225 km)


¡ U kunt op deze dag of op de komende twee dagen een kookworkshop volgen: onder leiding van een volleerd kok krijgt u een drie uur durende kookles. (kosten ca. € 115,- per persoon).

dag 4: Siena, Monteriggioni en San Gimignano

Een prachtige tocht door het Toscaanse landschap brengt u in Siena. In de middeleeuwen was deze rijke stad de grote rivaal van Florence. Veel mensen verkiezen het prachtige Siena boven haar grote zus. De intimiteit van deze stad is daar vast de reden voor. De straatjes en steegjes van Siena leiden u allemaal naar het centrale plein, het wereldberoemde Piazza del Campo. Drinkt u een geurige espresso op een terrasje? Of beklimt u de toren van het gemeentehuis en geniet u van een overweldigend uitzicht over de omgeving van Siena? Ten noorden van Siena ligt het dorpje Monteriggioni, gebouwd bovenop een heuvel door de belangrijkste Sienese machthebbers. Dit middeleeuwse dorpje is goed bewaard gebleven. Wilt u nog meer moois zien? Rij dan een stukje verder naar San Gimignano. Ook deze plaats prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geen wonder: het is een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane. De 13 torens domineren het silhouet van de stad. Op haar hoogtepunt had de stad zelfs 70 torens. Door haar ligging, aan de pelgrimsroute naar Rome, bloeide San Gimignano. Dat eindigde toen de route werd omgelegd en de pest uitbrak. De economie stortte in, maar het middeleeuwse karakter van de stad bleef behouden. Deze avond hebben we een tafel voor u gereserveerd in een typisch Italiaans restaurant in Monteriggioni. (reisafstand ca. 120 km)

dag 5: Val d’Orcia

Ten zuiden van Siena, langs de gelijknamige rivier, ligt het dal van Orcia, een van de meest ongerepte gebieden van Toscane. Het dal bestaat uit glooiende heuvels die zijn bedekt met olijfbomen, wijngaarden en bossen. Niet voor niets staat Val d’Orcia op de UNESCO-Werelderfgoedlijst! Het dal is een inspiratiebron voor kunstenaars en is te zien in veel renaissance-schilderijen. Een stop in Montalcino is een aanrader. Dit bergdorpje, dat door de Etrusken is gesticht, is beroemd om de brunello di Montalcino, de Toscaanse rode wijn. Pienza ligt zo’n 20 kilometer van Montalcino en is vooral bekend om de pecorino, die is gemaakt van schapenmelk. Restaurants verwerken deze lekkernij in tal van gerechten. Het stadje heeft meer te bieden. Het hart van Pienza is het Piazza Pio. Hier ziet u de Duomo, het Palazzo Piccolomini, het Palazzo Borgia en het Palazzo Priori. In de omgeving van Montalcino en Pienza kunt u een wijnboerderij bezoeken, waar u tijdens een proeverij geniet van de lokale wijnen. Aan het einde van de middag klinken in het klooster van San Antimo prachtige Gregoriaanse gezangen. Wellicht keert u hiervoor terug naar Montalcino, voordat u naar de agriturismo rijdt. (reisafstand ca. 160 km)

dag 6: Maremma

’s Ochtends rijdt u naar het zuiden van Toscane. De zuidelijke kuststrook wordt 'de Maremma' genoemd. Hier stond de wieg van de Etruskische beschaving. Dit volk van handelaren, kunstenaars en stedenbouwers leefde in de 6e en 5e eeuw v. Chr. in dit gebied. Na de val van het Romeinse Rijk werd dit gebied aan zijn lot overgelaten. Pas in de 20e eeuw maakten boeren de streek weer vruchtbaar, in ruil voor grond. Op weg naar de volgende agriturismo kunt u Pitigliano bezoeken, een van de meest typische stadjes van de Maremma. Zowel de klif als de stad zijn gemaakt van tufsteen, waardoor het moeilijk te zien is waar de natuur stopt en de stad begint. Pitigliano is lange tijd een toevluchtsoord voor joden geweest, waardoor het stadje ‘klein Jeruzalem’ werd genoemd. Pitigliano heeft een ondergrondse verrassing: aan de voet van de heuvel ligt een gangenstelsel dat is aangelegd door de Etrusken. Deze wegen zijn uit tufsteen gehouwen. Als u dit stelsel bezoekt, wordt u op sommige plekken omgeven door wanden van wel 20 meter hoog! De paden verbinden Pitigliano, Sorano en Sovana met elkaar. Sovana is ook een dorp met een goed bewaard middeleeuws stratenplan. Op het Piazza del Palazzo Pretorio kunt u de eeuwenoude gebouwen bewonderen. Vergeet ook niet te genieten van de lokale wijnen, zoals de bianco di Pitigliano, de eerste wijn uit de Maremma die de kwaliteitsaanduiding ‘DOC’ kreeg. Een ander lokale bestseller is lo sfratto. Dit gerecht, een deegrol gevuld met honing en noten, is van joodse oorsprong. U verblijft de twee nachten in de omgeving van Orbetello. (reisafstand ca. 220 km)

dag 7: Orbetello

Orbetello ligt in een lagune. Een kunstmatige dijk verbindt de stad met het voormalige eiland Argentario. Ooit was Orbetello de hoofdstad van de kleine, door Spanje geregeerde staat Presidio. In het geheel autovrije stadje is alles eenvoudig te voet te bereiken. De kathedraal Sta.Maria Assunta, die Spaanse invloeden heeft, is een bezoek zeker waard. Dicht bij de stad staat de Molino Spagnolo, de laatste van de negen molens die hier ooit stonden. Ook de oude, charmante vissersdorpjes Porto Santo Stefano en Talamone zijn aanraders. (reisafstand ca. 80 km)

dag 8: Pisa – Amsterdam

U neemt afscheid van bella Italia! U rijdt terug naar Pisa. Als uw vluchtschema dat toelaat, kunt u nog even door Pisa dwalen. U levert uw huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar Nederland. (reisafstand ca. 200 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • sfeervolle agriturismo’s
 • 7x ontbijt
 • route 1.195 km

1 van 6

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de vaakst voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven, zoals Eindhoven of Rotterdam? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.


Transavia

dagelijks, april t/m oktober

Amsterdam – Pisa

12.25 – 14.20 uur

Pisa – Amsterdam

15.00 - 17.10 uur

Deze vluchtschema’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen.


*Een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklasses en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort en de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Ruimbagage en stoelreservering Transavia

Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken bagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Agriturismo

U verblijft tijdens deze reis in agriturismo’s. Een agriturismo is een accommodatie in een (voormalig) boerenbedrijf met een landelijke ligging. Het boerenbedrijf heeft vaak een moestuin, een olijfboomgaard en/of wijngaard. De eigenaren, die vaak op de boerderij wonen, kunnen u alles vertellen over hun bedrijf, de omgeving en de Italiaanse cultuur. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de agriturismo’s die vaak tijdens deze reis worden gebruikt. Deze informatie is bedoeld om u een indruk te geven van de hotels. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.


Agriturismo La Conte – Lucca

Agriturismo La Conte – Lucca

Deze landelijk gelegen agriturismo ligt op slechts 2 kilometer van de stadsmuren van het prachtige Lucca en op een half uurtje rijden van de zee. Deze agriturismo maakt olijfolie en wijn en verbouwt fruit. Elke ochtend geniet u van een huisgemaakt ontbijt. U kijkt uit op een grote tuin, die een terras met tafels en stoelen, een zwembad, een baksteenbarbecue, ligstoelen, een buitendouche en een mooi verlichte jacuzzi heeft. Hier geniet u volop van het goede leven en de buitenlucht. Bekijk de website van agriturismo La Conte.


Agriturismo San Giorgio – Colle Malamerenda

Agriturismo San Giorgio – Colle Malamerenda - Monteroni D’Arbia

Midden in de heuvels, met uitzicht op Siena, ligt deze prachtige agriturismo. De familie heet u hier hartelijk welkom in dit prachtige verblijf. Vanuit de tuin heeft u een uitzicht over de glooiende Toscaanse heuvels. Geniet in de tuin van de rust en het heerlijke zwembad. De kamers zijn voorzien van een badkamer, en koffie-theezetfaciliteiten. Bekijk de website van Agriturismo San Giorgio.


Agriturismo da Lorena – Manciano

Agriturismo da Lorena – Manciano

Dicht bij zee gelegen is dit verblijf een heerlijk onderkomen voor uw laatste dagen van uw rondreis door Toscane. Deze agriturismo bevindt zich op een boerderij waar olie en wijn wordt geproduceerd. De kamers zijn smaakvol ingericht met uitzicht op de tuin. Op het overdekte terras is het goed vertoeven wanneer de zon hoog aan de hemel staat. Maar ook het zwembad zorgt dan voor de nodige verfrissing. Bekijk de website van Agriturismo da Lorena.


Hotel More di Cuna – Monteroni d’Arbia

Hotel More di Cuna – Monteroni d’Arbia

Dit prachtige hotel ligt in een klein dorpje vlak bij Siena. Het is een prima uitvalsbasis om Toscane te ontdekken! More di Cuna heeft de charme van een echte Toscaanse villa, met comfortabele zithoeken, karakteristieke Toscaanse meubels, fraai betegelde vloeren en een grote tuin. Uw ruime kamer kijkt uit op de heuvels. In More di Cuna kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Elke ochtend krijgt u een heerlijk zelfgemaakt ontbijt. Bekijk de website van hotel More di Cuna.


Agriturismo Galeazzi – Manciano

Agriturismo Galeazzi – Manciano

De familie Galeazzi heet u welkom op hun goed onderhouden boerderij, die op een prachtige locatie in het Toscaanse landschap ligt. De familie informeert u graag over de bezienswaardigheden in de buurt en kan u de beste restauranttips geven! De agriturismo heeft een mooie tuin en een klein zwembad, die worden omgeven door olijfbomen en wijngaarden. Een oase van rust! Vanuit hier kunt u gemakkelijk de mooiste middeleeuwse dorpen en steden van Toscane te bezoeken! Er is gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes. Uw eenvoudig kamer heeft digitale tv, een kluis, badjassen en een badkamer met een regendouche, een bidet en een föhn. Bekijk de website van agriturismo Galeazzi.

Upgrade agriturismo

U kunt tijdens deze reis ook overnachten in ‘high standard’ agriturismo’s. De upgrade is mogelijk vanaf € 215,- per persoon bij een verblijf in een 2-persoonskamer. Geef bij uw boeking aan dat u deze upgrade wilt, dan informeren wij u over de mogelijkheden. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.


Borgo la Torre – Montecarlo

Borgo la Torre – Montecarlo

Dit agriturismo is gelegen aan de weg naar het karakteristieke dorp Montecarlo en is omgeven door rustgevend platteland. De boerderij richt zich op het verbouwen van wijndruiven en olijven. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door de wijnkelder en deel te nemen aan wijnproeverijen. Zoekt u tijdens uw verblijf verfrissing in het zwembad of de jacuzzi, of leest u een boek op het terras onder het genot van een glas Toscaanse wijn? De sfeervolle kamers zijn veelal ingericht met houten meubilair en beschikken over een minibar en gratis wifi. Bekijk de website van Borgo la Torre.


Pieve a Salti – San Giovanni d’Asso

Pieve a Salti – San Giovanni d’Asso

Pieve a Salti is schitterend gelegen en omringt door land waar de eigenaren hun eigen biologische producten verbouwen. Deze producten worden gebruikt in het restaurant en tijdens kookcursussen waaraan u kunt deelnemen. De accommodatie beschikt over een buiten- en binnenzwembad en heeft een eigen wellness center. Net zoals de hele boerderij, zijn de kamers ingericht in een klassieke Toscaanse stijl met comfortabele bedden, terracotta vloer en balkenplafond en beschikken over een kleine koelkast. Bekijk de website van Pieve a Salti.


La Parrina – Albinia

La Parrina – Albinia

De prachtige accommodatie ligt op 7 kilometer van het centrum van Albinia en beschikt over een buitenzwembad en een restaurant. Op de velden rondom de boerderij wordt olijfolie en wijn geproduceerd. Deze producten kunt u proeven tijdens proeverijen die regelmatig worden georganiseerd. De kamers zijn erg klassiek ingericht en ademen de sfeer uit van lang vervlogen tijden. In het restaurant kunt u genieten van Italiaanse gerechten of zelf in de keuken duiken en kookcursussen volgen. Bekijk de website van La Parrina.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie BB met airconditioning inbegrepen (een VW Polo of gelijkwaardig). U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade naar een hogere categorie bijboeken (vanaf € 50,- voor een Fiat Bravo of gelijkwaardig, vanaf € 100,- voor een Ford Focus of gelijkwaardig). Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.


Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-inpakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij uw boeking de voorwaarden die op uw type auto van toepassing zijn.

N.B.

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Italië

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Italië.

Reisblogs Italië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Italië!Bekijk de extra’s

Naar boven

Prijzen en vertrekinformatie

Deze reis vertrekt van april t/m oktober dagelijks. U kunt vliegen met Transavia. Hieronder vindt u de vanafprijzen voor deze luchtvaartmaatschappij. Vluchten met een vertrek op vrijdag, zaterdag of zondag zijn vaak duurder dan vluchten die op de andere dagen van de week vertrekken. Wilt u deze reis tussen november 2016 t/m maart 2017 maken? Neem dan contact met ons op en wij informeren u over de mogelijkheden.


Vertrekdata 2-pk
01-07-2017 t/m 31-08-2017 v.a. € 979,-
01-09-2017 t/m 30-09-2017 v.a. € 889,-
01-10-2017 t/m 13-10-2017 v.a. € 889,-
14-10-2017 t/m 22-10-2017 v.a. € 1.009,-
23-10-2017 t/m 31-10-2017 v.a. € 889,-

Boek uw individuele reis


De genoemde vanaf prijzen zijn per persoon op basis van een verblijf in een 2-persoonskamer. Wij informeren u graag over de prijzen bij een verblijf in een 1-persoonskamer of als u reist met kinderen.


Let op! Als u tijdens de kerst, oud en nieuw en andere feestdagen in een hotel verblijft, kunnen er toeslagen voor verplichte diners en/of hotelovernachtingen in rekening worden gebracht. Neem contact met ons op voor de actuele prijzen.

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Inclusief

 • vlucht Amsterdam – Pisa en vice versa met Transavia in de laagste boekingsklasse
 • luchthavenbelastingen en heffingen
 • 8 dagen huurauto met airconditioning
 • 7 overnachtingen in sfeervolle agriturismo’s in 2-persoonskamers met een bad of douche en een toilet
 • 7x ontbijt en 1x diner in een restaurant
 • bezoek aan een wijnboerderij met een wijnproeverij op dag 5
 • welkomstdrankje alle agriturismo’s
 • route langs/door Florence, Arezzo, Siena, Pienza, San Gimignano, Val d’Orcia, de Maremma en Orbetello
 • informatiepakket en routebeschrijving
 • assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood

Exclusief

 • toeslag ruimbagage Transavia
 • drankjes en maaltijden tijdens de vlucht
 • overig vervoer
 • kofferservice
 • citytax
 • overige maaltijden
 • entreegelden
 • eventuele lokale gidsen
 • fooien
 • optionele excursies

Toeslagen

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)
 • upgrade naar middenklassehotels, vanaf € 215,-
 • upgrade huurauto
 • gps-systeem

Reistijd en rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Italië soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hoogtepunten van deze reis

 • Florence, Pisa en Siena
 • Val d’Orcia en San Gimignano
 • Maremma met Pitigliano

1 van 6

Optionele excursies

We bieden naast het gewone programma ook optionele excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw boeking aangeven welke excursies u wilt maken.

Italiaans diner – Toscaans restaurant

U kunt op dag 1 of 2 genieten van een Italiaans diner in een Toscaans restaurant.


Kosten: ca. € 30,- per persoon

Inclusief: Italiaans 3-gangendiner

Exclusief: drankjes

Stadswandeling – Florence

U kunt op dag 2 een optionele excursie maken: een wandeling van 2 uur door Florence onder leiding van een gids.


Duur: 2 uur

Kosten: ca. € 90,- per persoon

Inclusief: privégids

Museumreservering Uffizi – Florence

U kunt voor dag 2 een reservering voor het Uffizi bijboeken. Op een vast tijdstip kunt u met uw reservering het Uffizi bezoeken. U omzeilt zo de vaak lange wachtrijen.


Kosten: ca. € 17,50 per persoon

Inclusief: entree en reservering

Kookworkshop

U kunt een kookworkshop ( op dag 3, 4 of 5) volgen bij Mama Imma. In de tuin plukt u dan eerst kruiden. Vervolgens gaat u aan de slag in de keuken, waar u uw eigen diner bereidt. Mamma Imma geeft kookworkshops in de buurt van uw agriturismo’s.


Duur: 3 uur voorbereiding en tijd diner

Kosten: ca. € 115,- per persoon

Inclusief: maaltijd en wijnBekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Verlenging

U kunt uw reis verlengen in Cecina Mare of in Marina di Grossetto. Hieronder vindt u meer informatie over de verlengingsmogelijkheid. U kunt uw verlenging bij uw boeking doorgeven.

Hotel Aurora – Cecina Mare

Ligging

Cecina is een prachtige plaats aan de Toscaanse kust. Vanuit hier kunt u gemakkelijk de prachtige steden Siena, Florence en Pisa bezoeken. Voor liefhebbers van kunst en cultuur is een bezoek aan Massa Marittima en Volterra een aanrader.

Faciliteiten

Hotel Aurora is gelegen aan de Toscaanse kust in het karakteristieke Cecina Mare. Het hotel grenst direct aan het strand waar u een wandeling kunt maken over de pier. Tevens is er in het hotel gratis wifi. ’s Avonds kunt u genieten van Toscaanse gerechten in het restaurant dat in het hotel gevestigd is.

Kamer

Uw kamer heeft airconditioning en een flatscreen-tv. De badkamer is voorzien van een douche. Vanaf uw kamer heeft u uitzicht op zee.


Bekijk de website van hotel Stella Marina.

Prijzen Hotel Hotel Aurora

Prijs per nacht: v.a. € 63,- per persoon in een 2-persoonskamer, op basis van halfpension

Prijs extra autohuur: v.a. € 65,- per dag

Hotel Terme Leopoldo – Marina di Grossetto

Ligging

Marina di Grossetto is een leuke plaats aan de Toscaanse kust. De plaats stond vroeger bekend als een echt vissersstadje, en ook nu wordt er nog volop gevist. Het Parco della Maremma ligt op 20 minuten rijden. Hier kunt u heerlijke wandelingen maken of fietsen.

Faciliteiten

Hotel Terme Leopoldo ligt tussen de pijnbomen, op 2 minuten lopen van het strand. Maar ook het centrum van Marina di Grosseto ligt maar op een paar minuten wandelen. In het hotel kunt u ontspannen op het zonneterras en de twee buitenzwembaden. U kunt ook gebruikmaken van het beauty centre. ’s Avonds kunt u in het hotel dineren.

Kamer

Het hotel beschikt over moderne kamers met airconditioning, flatscreen-tv en een minibar. De badkamer is voorzien van douche en toilet.


Bekijk de website van Hotel Terme Leopoldo.

Prijzen Hotel Terme Leopoldo

Prijs per nacht: v.a. € 80,- per persoon in een 2-persoonskamer, op basis van halfpension. Tegen een meerprijs kunt u ook halfpension/volpension of zeezicht bijboeken.

Prijs extra autohuur: v.a. € 65,- per dag


N.B.1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

N.B.2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze reis hebben we tot nu nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website!