Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Boek uw reis online
• Reserveer uw reis eenvoudig online en betaal na ontvangst van de bevestiging.

• Heeft u vragen? Bel ons op 050 - 3 123 123
of vul dit formulier in.


Terug

Verleidelijk Sicilië

cultuurvakantie Italië

12 dagen v.a. € 1.198,00

Reisnummer: ITVR06 Printen Bewaar
Waardering
8,0
Pluspunten
 • VERNIEUWD!
 • vluchten Alitalia
 • toeristenklassehotels
 • 11x ontbijt en 9x diner
 • barok in Ragusa en Noto
 • Erice en Marzamemi
 • zoutpannen van Trapani
 • nationaal park Madonie
 • machtige Etna
 • onontdekt Scicli
 • natuurreservaat Vendicari
 • Taormina en Catania
 • Vallei der Tempels Agrigento
 • dagtocht Eolische eilanden
 • mozaïeken Piazza Armerina
 • chocoladestad Modica
 • audiosysteem
 • de beste SRC-reisleider
Entreegelden zijn exclusief

Hoogtepunten van deze reis

 • Ragusa, Catania en Palermo
 • Vallei der Tempels in Agrigento
 • dagtocht Eolische eilanden

1 van 9

Onbekende schatten en Griekse herinneringen


Reisleidster Arianne Swier

Reisleidster Arianne Swier:

‘Tijdens deze reis laat ik u de andere, minder bekende kant van “mijn” Sicilië zien. Want naast de “klassieke” hoogtepunten, zoals Palermo en Agrigento, heeft dit fascinerende eiland nog zoveel meer te bieden!


Met name de afwisseling tussen kunst, geschiedenis, cultuur en natuur vind ik hét pluspunt van deze reis. Van de zoutpannen van Trapani, de wijnvelden en Fenicische overblijfselen in het westen, via de barokke steden van Ragusa en Noto in het zuidoosten naar de vulkanische gebieden van de Etna en de Eolische eilanden: reis met mij mee en ontdek de veelzijdigheid van Sicilië!


Wilt u meer weten over andere reisleiders die deze reis begeleiden? Kijk dan bij de tab “Reisleiders”. Bent u benieuwd welke reisleider deze reis gaat begeleiden? Kijk dan of uw vertrekdatum al vermeld staat op de reisleidersplanning.’

Fotoalbum Sicilië

SRC-reiziger Peter van de Wiel heeft van deze reis een fotoverslag gemaakt: bekijk op Facebook (inloggen is niet nodig) het prachtige beeldverslag!

Reisverhalen Italië

Onze reisleiders brengen met hun verhalen de mooiste plaatsen tot leven. Kom alvast in de vakantiestemming met hun blogs over Italië en hun blogs over Sicilië.


Bekijk het programma


Hoogtepunten van deze reis

 • Ragusa, Catania en Palermo
 • Vallei der Tempels in Agrigento
 • dagtocht Eolische eilanden

1 van 10

De reis in het kort

dag 1: Vlucht via Rome naar Palermo

dag 2: Romantisch Erice en zoutpannen van Trapani

dag 3: Vallei der tempels en Archeologisch museum in Agrigento

dag 4: Mozaïeken van Piazza Armerina en bezoek Caltagirone

dag 5: Barok in Ragusa, chocolade in Modica

dag 6: Marzamemi, Vendicari en Noto

dag 7: Bezoek aan Syracuse en Catania

dag 8: De machtige Etna en Taormina

dag 9: Boottocht naar de Eolische eilanden Vulcano en Lipari

dag 10: Nationaal Park Madonie en terug naar Palermo

dag 11: Palermo en Monreale

dag 12: Terug naar huis

dag 1: Amsterdam – Palermo

We vliegen via Rome naar Sicilië. Na aankomst op de luchthaven van Palermo worden we naar ons hotel in de omgeving van deze stad gebracht. (ca. 30 km)

dag 2: Erice en de zoutpannen van Trapani

De romantische stad Erice is prachtig gelegen op een steile rots. We wandelen door de smalle straatjes van het verstilde middeleeuwse centrum en bewonderen de dom en de imposante stadsmuren, die deels uit de Romeinse tijd stammen. Hierna bezoeken we het interessante zoutmuseum, dat bij de beroemde zoutpannen van Trapani ligt. We horen hier meer over de ingenieuze zoutwinningsmethoden die al eeuwenlang in deze streek worden gebruikt. We overnachten in de omgeving van Marsala. (ca. 160 km)

dag 3: Vallei der Tempels in Agrigento

We rijden langs de zuidkust naar Agrigento, waarbij we genieten van schitterende vergezichten. We bezoeken hier de beroemde Vallei der Tempels. In de 6e eeuw v.Chr. werd hier een Griekse kolonie gesticht, die al snel uitgroeide tot een van de mooiste en rijkste steden van de mediterrane wereld. In Agrigento bezoeken we vervolgens het interessante archeologisch museum, dat uitstekend aansluit bij de tempels die we buiten bewonderd hebben. We overnachten in Agrigento. (ca. 150 km)

dag 4: Piazza Armerina en Caltagirone

Vandaag maken we een prachtige rit door het mooie binnenland van Sicilië. In Piazza Armerina bewonderen we in de Romeinse Villa Romana del Casale de veelkleurige mozaïeken uit de 3e en 4e eeuw. Het door UNESCO beschermde stadje Caltagirone is beroemd om de prachtige met keramiek tegeltjes beklede trappen van de Sta.Maria del Monte. Aan het eind van de middag rijden we naar de omgeving van Ragusa, waar we twee nachten verblijven. (ca. 200 km)

dag 5: Ragusa, Modica en Scicli

In het oude stadsdeel Ragusa Ibla wandelen we door het barokke centrum, dat door UNESCO beschermd wordt. Vanmiddag brengen we een lekker bezoek aan Modica, het stadje dat beroemd is vanwege de productie van haar fijne chocolade. We eindigen de dag in Scicli. Dit bijzondere barokke stadje is weinig bekend onder toeristen, waardoor het de authentieke sfeer uitstekend heeft behouden. Hier ervaart u het dagelijks leven van de Siciliaanse bevolking. (ca. 70 km)

dag 6: Marzamemi, natuurreservaat Vendicari en Noto

We starten de dag met het wandeling door het heerlijke historische vissersplaatsje Marzamemi. Vervolgens maken we een stop in het prachtige natuurreservaat Vendicari, waar liefhebbers bij goed weer een wandeling kunnen maken. Noto is, net als Ragusa, na een aardbeving in de 17e eeuw volledig herbouwd in de extravagante barokstijl. We bewonderen hier de dom en zien enkele van de prachtige palazzi. We overnachten in Syracuse. (ca. 140 km)

dag 7: Syracuse en Catania

We starten deze dag met een bezoek aan de havenstad Syracuse, waar we het historische centrum Ortigia bezoeken. Hier zien we de dom met de Griekse zuilen, de Arthusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Uiteraard bezoeken we ook het archeologisch park Neapolis. We wandelen over het opgravingsterrein en zien het grote Griekse theater. Vanmiddag bezoeken we het mooie centrum van Catania, met haar schitterende dom op het Piazza del Duomo. We rijden naar de omgeving van Letojanni, waar we drie nachten verblijven. (ca. 140 km)

dag 8: De Etna en Taormina

We verkennen de flanken van de machtige Etna, een van de grootste vulkanen ter wereld. We maken een rit door vruchtbare landbouwgebieden, langs perenbomen en verschillende soorten notenbomen, en hebben onderweg een indrukwekkend uitzicht op de vulkaan. ’s Middags heeft u vrije tijd in het prachtig gelegen en gezellige stadje Taormina. (ca. 200 km)

dag 9: Eolische eilanden

Vanuit Milazzo varen we met de boot naar Lipari, het grootste en belangrijkste eiland van de Eolische Eilanden. U kunt hier het archeologische gebied bezoeken (kosten niet inbegrepen). Een mooie rondvaart brengt ons vervolgens naar het eiland Vulcano, dat is gewijd aan de god van het vuur. Hier heeft u vrije tijd, bijvoorbeeld om bij de zwarte lavastranden van Ponente een ontspannen duik te nemen. Als de bootexcursie vanwege het weer niet doorgaat, maken we een excursie naar Messina en het mooie Tindari. De Griekse stadsmuren en het Romeinse theater brengen ons hier terug naar de eeuwen voor Christus. Een uitgebreide lunch is dan inbegrepen. (ca. 200 km)

dag 10: Natuur in Madonie

We maken een prachtige natuurtocht door het grillige berglandschap van het nationale park Madonie. We stoppen regelmatig om te genieten van betoverende panorama’s en traditionele stadjes, zoals het verstilde Castelbuono. We verblijven de laatste twee nachten in de omgeving van Palermo. (ca. 350 km)

dag 11: Palermo en Monreale

In Palermo bezichtigen we de S.Giovanni degli Eremiti, een kerk met een schitterend kloosterhofje met Arabisch aandoende koepeltjes. Vervolgens bekijken we de beroemde Capella Palatina, de dom, het Piazza Quattro Canti en de Martorana, een mooi kerkje met mozaïeken van Bijbelse taferelen. Natuurlijk is er ook tijd voor een bezoek aan de kleurrijke markt. ’s Middags gaan we naar het hooggelegen klooster van Monreale. We bekijken de overvloedig versierde zuilen en prachtig gebeeldhouwde kapitelen van het kloosterhof. Ook zien we de Normandische domkerk, die met mozaïeken bekleed is. Uw eigen plan trekken in Palermo? Bekijk onze tips. (ca. 80 km)

dag 12: Palermo – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Palermo gebracht. Met de terugvlucht via Rome komt er een eind aan deze heerlijk veelzijdige vakantie. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)Naar Vervoer & Verblijf

Naar boven

Reisinformatie

 • toeristenklassehotels
 • 11x ontbijt en 9x diner
 • route 1.640 km

1 van 9

”Alitalia"

Vluchtschema

Amsterdam – Rome

11.40 – 13.50 uur

Rome – Palermo

14.55 – 16.10 uur

Palermo – Rome

12.05 – 13.15 uur

Rome – Amsterdam

15.25 – 18.00 uur


Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. Tijdens het boekingsproces ziet u het vluchtschema dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Reis naar Schiphol

Schiphol Travel Taxi

Kunt u niet (op tijd) op Schiphol komen? Dan is de Schiphol Travel Taxi wellicht iets voor u! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel 050 – 3 123 123 of vul dit formulier in. Wij regelen het graag voor u!

Schiphol Hotel A4

Wilt u uitgerust uw vakantie beginnen of eindigen? Boek dan bij uw reis een verblijf voor en/of na uw vakantie in het Schiphol Hotel A4 bij. Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Meer weten? Bekijk de extra informatie en het prijzenoverzicht van Schiphol Hotel A4.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. De meeste hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Een aantal hotels biedt wifi in de publieke ruimtes of op de kamer. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.


Hotel Perla del Golfo – Terrasini

Hotel Conchiglia d’Oro – Mondello

Dit hotel ligt in de gezellige badplaats Mondello, op zo’n 800 meter van het strand. Mondello ligt op circa 30 minuten rijafstand van Palermo. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met ligstoelen (geopend in de zomermaanden), een restaurant en een bar. Bekijk de (Italiaanstalige) website van Hotel Conchiglia d’Oro.


Baglio Basile – Marsala

Baglio Basile – Marsala

Hotel Baglio Basile ligt mooi, te midden van de wijngaarden en palmbomen, in de omgeving van Marsala. Het hotel beschikt over een buitenzwembad (geopend in de zomermaanden), een restaurant, een wijnbar, een wellnesscentrum met een overdekt zwembad, een whirlpool en een fitnessruimte (tegen betaling). Bekijk de (Italiaanstalige) website van Hotel Baglio Basile.


Grand hotel Mosè – Agrigento

Grand Hotel Mosè – Agrigento

Het hotel ligt gunstig nabij Agrigento en de wereldberoemde Vallei der Tempels. Het hotel ligt in een rustige omgeving en beschikt over een mooie palmentuin.

Bekijk de website van Grand Hotel Mosè.


Hotel Montreal – Ragusa

Hotel Montreal – Ragusa

Het hotel ligt in het centrum van het gezellige Ragusa, op enkele minuten loopafstand van de kathedraal van San Giovanni Battista. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.

Bekijk de website van Hotel Montreal.


Jolly Hotel Aretusa – Syracuse

Jolly Hotel Aretusa – Syracuse

Het hotel ligt in het centrum van Syracuse op loopafstand van de barokke en Griekse monumenten. In het prachtige Syracuse kunt u uitstekend dineren in een van de vele gezellige restaurants.

Bekijk de website van Jolly Hotel Aretusa.


 Hotel Albatros – Letojanni

Hotel Albatros – Letojanni

Het hotel ligt in het gezellige kustplaatsje Letojanni. Dit stadje beschikt over een uitgestrekt grindstrand en veel terrasjes en eetgelegenheden. Hier proeft u de echte Siciliaanse sfeer!

Bekijk de website van Hotel Albatros.

NB

SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites. Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.

Landinformatie Italië

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Bijvoorbeeld praktische informatie over geldzaken of leuke culturele weetjes? Bekijk de landinformatie over Italië.

Reisblogs Italië

Onze reisleiders nemen u mee over de wereld met boeiende, grappige, spannende en interessante verhalen. Lees hun blogs over Italië en hun blogs over Sicilië!Bekijk de verlengingsmogelijkheden

Naar boven

Vertrekdatum Reisduur Prijs per persoon   Vertrekgarantie Groepssamenstelling
04.09.2017 12 dagen € 1.259,00 boek yes toon!
11.09.2017 12 dagen € 1.259,00 boek yes toon!
25.09.2017 12 dagen € 1.198,00 boek yes toon!
16.10.2017 12 dagen € 1.198,00 boek  
Legenda
Prijs
= Deze vertrekdatum is boekbaar.
Haken
= Deze vertrekdatum is gegarandeerd.
Prijs
= Deze vertrekdatum is niet meer boekbaar.
toon!
= Bekijk de groepssamenstelling van de reis.

* De reissom is per persoon. Per reservering betaalt u € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. U betaalt géén reserveringskosten!

De toeslag die u betaalt bij verblijf in een 1-persoonskamer is verrekend in de reissom die staat vermeld op het tabblad ‘1-persoonskamer’.


Vertrekdata en prijzen 2017

Deze reis is niet meer boekbaar, maar wordt volgend jaar weer in ons aanbod opgenomen. Bent u geïnteresseerd in deze reis en wilt u op de hoogte worden gehouden van de vertrekdata en prijzen in 2017? Laat het ons weten, en wij nemen contact met u op!

Voorboeking

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar mee kan op deze reis? Maak dan via dit formulier geheel vrijblijvend een voorboeking.

Zorgeloos boeken bij SRC met de:

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs: uw reissom gaat niet meer omhoog, maar kan door een inkoopvoordeel nog wel omlaag gaan! Meer informatie over de SRC-prijsgarantie vindt u hier.

SRC-omboekgarantie

Wanneer u deze groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum en of een andere reis. Meer informatie over de SRC-omboekgarantie vindt u hier.

Vertrekinformatie en groepsgrootte

De dag van vertrek is een maandag.

Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).

Maximaal 34 deelnemers.

Extra opties bij deze reis

 • Korting reis zonder vluchten, vanaf € 120,-. Deze optie is niet online boekbaar, bel tijdens kantooruren 050 – 3 123 123.

Inclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam – Palermo vice versa met Alitalia, met op de heen- en terugvlucht een overstap in Rome of Milaan.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Ruimbagage.
 • Vervoer tijdens de reis in een lokale touringcar.
 • Verblijf in goede toeristenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche en toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner). Op dag 4 en 5 is het diner niet inbegrepen.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Toeristenbelasting.
 • Begeleiding tijdens de rondreis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Exclusief

 • Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht.
 • Entreegelden, circa € 90,-.
 • Fooien.
 • Kosten lokale gidsen.

Toeslag

 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht)

Algemene informatie

U vindt hier meer informatie over de algemene voorwaarden en de overige reisinformatie, zoals informatie over grensdocumenten en vervoer.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Vluchttoeslag

De hierboven vermelde reissom is gebaseerd op een vlucht in een bepaalde boekingsklasse. Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Hoogtepunten van deze reis

 • Ragusa, Catania en Palermo
 • Vallei der Tempels in Agrigento
 • dagtocht Eolische eilanden

1 van 9

Optionele excursies

De cultuurvakanties van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Verlenging

Deze reis kunt u individueel verlengen met 4 nachten aan de kust van Mondello. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Hotel Conchiglia d’Oro

 Hotel Conchiglia d’Oro

Ligging

Het toeristenklassehotel Conchiglia d’Oro ligt in een rustig deel van Mondello, op circa 750 meter afstand van het gezellige centrum en het witte zandstrand. Op ongeveer 250 meter van het hotel bevindt zich een bushalte vanwaar u, met een overstap, naar het centrum van Palermo kunt reizen.

Faciliteiten

Het nette hotel beschikt over een receptie, een lift, een restaurant, een bar, een buitenzwembad en een tuin.

Kamer

De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.


De prijzen zijn per persoon op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Prijzen

Vertrekdatum cultuurvakantie 2-pk 1-pk toeslag
Alle data € 240,00 € 135,00

NB1 De prijzen zijn onder voorbehoud.

NB2 SRC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. U kunt bij ons geen rechten ontlenen aan de inhoud van externe websites.

Ontdekt u een dode link? Meld het ons s.v.p. op info@srcreizen.nl.


Naar boven

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!


een hele mooie reis door Sicilië met heel veel cultuur erin, mooi weer en een zeer goede reisleidster Arianne uit Sicilië en een vriendelijke ervaren chauffeur.

Beoordeling reis: 10

Beoordeling reisleider: 10

Mevrouw Anke Dillissen uit Wageningen


Prachtige en afwisselende reis. Bezoek aan historische plekken, mooie gebouwen/steden en gewelidige natuur. Tocht naar Eolische eilanden hadden we niet willen missen. Geweldige reisleidster Arianne! en chauffeur Massimo.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

Theo en Letty uit Berkel-Enschot


De eerste keer dat ik georganiseerd en alleen op pad ging. Geen spijt! Compliment voor de chauffeur en voor reisleidster Arianne. Genoten van de mooie verhalen en de informatie. Voldoende ruimte om zelf iets te ondernemen. Mooie hotels. Heel tevreden!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 9

L.H. Roebertsen


Veel vaker op reis geweest met SRC. Dit was weer een topper.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 8

Mevrouw Ank Uitenbroek


Reisleidster bijzonder attent! Goede chauffeur! Fijne reis, goede balans op alle culturele onderdelen. Misschien wat meer extra aandacht voor het binnenland van Sicilië.

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9

J.H.H.M. Geertman


Boeiende culturele reis rond Sicilië. Goede afwisseling van rust en excursiedagen. Uitstekende reisleidster Arianne Swier. Plezierig en divers reisgezelschap. Kortom, een uitstekende reis!

Beoordeling reis: 8

Beoordeling reisleider: 9

De heer Jaspers


Dit is de 1e keer dat we met SRC op reis zijn geweest. En het is ons zeer goed bevallen. Een goed afwisselend programma met een zeer deskundige reisleider. Haar zouden we iedereen aanprijzen. We hebben zelden een reisleider gehad die zo bekwaam, vriendelijk, deskundig en organisatorisch van zo’n hoge kwaliteit was. Super bedankt, Arianne!

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 11


Irmina was de perfecte reisleidster. Heel veel informatie en historie: van bloedsinaasappels tot maffia. Fijne groep mensen, kortom wij hebben genoten.

Beoordeling reis: 9

Beoordeling reisleider: 10

M. Wegerif

Enthousiast? Help andere reizigers met hun vakantiekeuze!

Help andere reizigers met hun vakantiekeuze: deel hier uw mening over de reis op onze website! Wilt u nog meer ervaringen en reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan ook eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Arianne Swier

Arianne Swier

SRC-reisleider sinds 2000

Mijn hart ligt op Sicilië! Dit is al weer 14 jaar mijn thuis en nog elke dag geniet ik van de schoonheid van dit Italiaanse eiland! Na mijn studie Archeologie en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam ben ik met SRC op 'cultuurvakantie' geweest naar St.Petersburg. Het vak van reisleider sprak mij direct aan en toen de ik de advertentie zag waarin naar reisleiders werd gezocht, was ik om: mijn sollicitatiebrief was snel opgesteld en verstuurd naar Groningen. En met een overduidelijke liefde voor Italië en een kunsthistorische achtergrond mocht ik gelukkig snel aan de slag. Ook al begeleid ik inmiddels al weer 16 jaar reizen op Sicilië, dit is zo'n prachtig beroep dat het nooit verveeld! Met heel veel enthousiasme kan ik elke reis weer vertellen over mijn eiland. Over de kunst, de boeiende geschiedenis, de lokale gebruiken en de bijzondere tradities: over Sicilië raak ik nooit uitgepraat!

Lees meer over deze reisleider
Leny Boerstra

Leny Boerstra

SRC-reisleider sinds 2007

De aantrekkingskracht van Italië is er altijd al geweest. Na het afstuderen aan de kunstacademie ben ik dan ook gelijk voor SRC in dit land boordevol kunst en schoonheid gaan werken. Het is echter niet alleen de schoonheid van Italië wat mij zo aantrekt. Het is de mix van al die zalig- en gekkigheden in dit land. Een land van chaos en schandalen, maar ook van de heerlijke regionale gerechten en genieten van het moment. Ik heb mijn hart gevolgd en woon al enkele jaren in Italië en sinds enige tijd in het historische centrum van Napels. Hier word ik iedere dag weer ondergedompeld in die verrukkelijke Italiaanse mix! Krijgt u al zin om dit onvoorspelbare land beter te leren kennen?

Mijn bestemmingen: Italië, Noorwegen, Peru

Lees meer over deze reisleider
Paul den Arend

Paul den Arend

SRC-reisleider sinds 2008

Jaren geleden ben ik met een van mijn beste vrienden in een Fiat Panda naar Zuid-Italië gereden. Een volle maand zijn we toen zonder plan door Sicilië, Calabrië en Puglia getrokken. Het was een groot avontuur. Groene bergen, dorre hooglanden, prachtige stranden en fantastisch eten. Bovendien hebben we veel vriendelijke Italianen ontmoet die erg geïnteresseerd waren in wat die twee Hollanders met hun Panda in Italië deden. Hierna ben ik altijd op zoek gegaan naar nieuwe avonturen en plekken om te ontdekken. Ik woonde 8 jaar in Rome, heb Chinees in China gestudeerd, heb vele reizen in Spanje, Marokko en Peru begeleid en woon sinds kort in Frankrijk, weer een nieuw avontuur!

Lees meer over deze reisleider