Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Tentoonstellingtip: ‘Reis in de Tijd’
Als reispartner van De Nieuwe Kerk geven wij entreekaarten weg. Doe mee en maak kans! Meer info
Heerlijk nazomeren
De mooiste reizen om dat zomerse gevoel nog langer vast te houden! Meer info

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe; met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren ze jong en oud. SRC werkt al jaren samen met het museum en organiseert speciaal bij de tentoonstellingen reizen naar bestemmingen die aansluiten bij de getoonde kunstwerken, zoals bijvoorbeeld de reizen Gouden Eeuw China, Realisme uit Leipzig , Art Nouveau België, Russisch Realisme en Dode Zeerollen Israël.

Nu in het museum: De Kim Utopie

3 april tot en met 30 augustus 2015
Niet eerder was in Nederland zo’n grote verzameling Noord-Koreaanse kunst te zien. Circa 100 schilderijen en werken op papier, gemaakt in de periode 1960 – 2010 door professionele schilders in opdracht van de Grote Leider. De werken geven een geïdealiseerd beeld van Noord-Korea. De Kim Utopie is de 4e grote expositie in de serie Internationaal Realisme in het museum. Tegelijkertijd is de fototentoonstelling North Korean Perspectives te zien.

Verwacht: The Glasgow Boys

22 september 2015 tot en met 7 februari 2016
Het museum presenteert een grote internationale tentoonstelling met werken van The Glasgow Boys, een van de belangrijkste Britse kunstenaarsgroepen van hun tijd. Eind 19de eeuw kwam het werk van deze groep jonge Schotse schilders tot bloei. Geïnspireerd door de schilders van Barbizon, de Haagse School en het Franse impressionisme werkten zij in een moderne Europese stijl. Voor het eerst sinds 1900 is nu buiten Groot-Brittannië een overzicht te zien dat exclusief gewijd is aan deze kunstenaars.