Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ Download SRC-app Aanmelden nieuwsbrief

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe; met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren we jong en oud. SRC werkt al jaren samen met het museum en organiseert speciaal bij de tentoonstellingen reizen naar bestemmingen die aansluiten bij de getoonde kunstwerken, zoals bijvoorbeeld de reizen Gouden Eeuw China, Realisme uit Leipzig , Art Nouveau België, Russisch Realisme en Dode Zeerollen Israël.

Nu in het museum:
De Kim Utopie - Schilderkunst uit Noord-Korea

3 april tot en met 30 augustus 2015
Niet eerder was in Nederland zo’n grote verzameling Noord-Koreaanse kunst te zien. Circa 100 schilderijen en werken op papier, gemaakt in de periode 1960 – 2010 door professionele schilders in opdracht van de Grote Leider. De werken geven een geïdealiseerd beeld van Noord-Korea. In deze tentoonstelling is te zien hoe een regime kunst inzet om zichzelf te rechtvaardigen. De Kim Utopie - Schilderkunst uit Noord-Korea is de vierde grote expositie in de serie Internationaal Realisme in het Drents Museum. Tegelijkertijd is in het museum de fototentoonstelling North Korean Perspectives te zien.

DWDD pop-up museum

Gastconservator Nico Dijkshoorn heeft naar hartenlust kunnen struinen in het Drent Museum-depot. Zijn keuze is nu te zien in het DWDD pop-up museum in Amsterdam.