Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ Download SRC-app Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Unieke paasreizen!
Kleurrijke paastradities geven een bijzonder inkijkje in een land!  Meer info
Muziekreis Amerika met Leo Blokhuis
Wegens groot succes opnieuw aangeboden! Meer info

Busreizen

Bij busreizen die in Nederland vertrekken, gebruiken we moderne touringcars met veel extra’s, die een veilige en comfortabele busreis garanderen. De busreizen worden minimaal uitgevoerd in een comfort class-touringcar. De afstand van de voorkant van de zitting tot de voorkant van de volgende stoel is in deze touringcars minimaal 850 millimeter. Onze moderne touringcars voldoen aan alle eisen van de ANVR-busclassificatie en van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

ANVR-busclassificatie

Kwaliteit betekent ook duidelijkheid. Bij busreizen is het belangrijk in wat voor soort touringcar u reist. Daarom heeft de ANVR een busclassificatie ingevoerd waaraan alle ANVR-leden zich moeten houden. De SRC-comfort class-touringcar voldoet minimaal aan de volgende eisen:
• De touringcar is voorzien van dubbele beglazing, een toilet, bar en koffiezetapparaat, twee passagiersdeuren aan de rechterzijde, luchtvering, stereogeluidsinstallatie en airconditioning.
• De stoelen in de touringcar moeten verstelbaar zijn tot een hoek van ten minste 35 graden en er moeten voetsteunen zijn aangebracht.
• De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
• De touringcar en/of chauffeur hebben een telefoon voor noodgevallen.

Keurmerk Touringcarbedrijf

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-bustouroperators, dus ook SRC Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met een keurmerk. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Deze erkende touringcarbedrijven worden ieder jaar gecertificeerd op veiligheidsaspecten. Het Keurmerk Touringcarbedrijf kan met directe ingang worden ingetrokken. U kunt zelf controleren of het touringcarbedrijf is erkend met een actueel keurmerk. Bij de entreedeur van uw touringcar is de keurmerk-sticker met vermelding van het geldende jaartal aangebracht.

Als u bij SRC Reizen in een Nederlandse touringcar stapt, dan mag u het volgende verwachten:
• Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge regels van het Keurmerk Touringcarbedrijf.
• Elk half jaar wordt het touringcarbedrijf daarop gecertificeerd.
• Uw chauffeur bezit alle vereiste diploma’s, heeft ruime ervaring en wordt iedere vijf jaar onderworpen aan een Rijvaardigheids-analyse door CCV-CBR.
• De regels voor rij- en rusttijden worden door de chauffeur strikt nageleefd.
• De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
• Het comfort van de touringcar is van het hoogste niveau volgens de ANVR-busclassificatie.
• Mocht er onverhoopt iets misgaan: uw keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd.

Meer informatie vindt u op de site van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf

Rij- en rusttijden

Tijdens onze reizen worden de wettelijke voorschriften voor rij- en rusttijden strikt nageleefd. Uiteraard houdt SRC-Cultuurvakanties daar rekening mee bij de samenstelling van onze reisprogramma’s.

Opstapplaatsen

Om de duur van busreis naar uw vakantiebestemming zo kort mogelijk te houden, hebben we een beperkt aantal opstapplaatsen. Hier kunt u ook weer uitstappen. Bij veel busreizen is dit de centraal gelegen opstapplaats Amersfoort. Daarnaast is er, afhankelijk van de eindbestemming van de reis, een tweede opstapplaats in de buurt van de grensovergang. Bij uw reis vindt u onder het kopje ‘Vervoer en verblijf’ welke route wordt gebruikt. Alle opstapplaatsen liggen in de buurt van een NS-station.

Route zuid/west
• Amersfoort, NS-station, vertrek 8.30 uur
Tourbushalte, B. Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda – Prinsenbeek, NS-station, vertrek 10.00 uur
Parkeerterrein Hoge Mosten 2

Route zuid/oost A12
• Amersfoort, NS-station, vertrek 9.30 uur
Tourbushalte, B. Wuytierslaan/Stationsplein
• Zevenaar, Station NS, vertrek 10.30 uur
Voorzijde station, hoek Molenstraat/Stationsstraat

Route oost A1
• Amersfoort, NS-station, vertrek 9.30 uur
Tourbushalte, B. Wuytierslaan/Stationsplein
• Oldenzaal, NS-station, vertrek 11.00 uur
Stationsstraat

Route noord
• Amersfoort, NS-station, vertrek 8.30 uur
Tourbushalte, B. Wuytierslaan/Stationsplein
• Groningen, NS-station, vertrek 10.30 uur
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

Reis naar uw opstapplaats

U kunt op eigen gelegenheid, met de auto of het openbaar vervoer, naar uw opstapplaats reizen. Als u opstapt in Amersfoort of Breda, kunt u voor en/of na uw reis via SRC een overnachting in een hotel in deze steden reserveren. Zo begint of eindigt uw reis ontspannen!

Vertraging

Door drukte op de weg en werkzaamheden of problemen in het treinverkeer kunt u tijdens de reis naar uw opstapplaats vertraging oplopen. Probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dreigt u te laat te komen? Bel dan zo snel mogelijk het telefoonnummer dat in uw reisbescheiden staat. Er wordt dan geprobeerd een oplossing te vinden. De eventuele kosten die hieruit volgen zijn voor uw rekening.

Wijziging opstapplaats

Het kan een enkele keer voorkomen dat we besluiten de door u gekozen opstap- of uitstapplaats om organisatorische redenen niet aan te doen. Wij bieden u in dat geval een alternatief aan. Wilt u zelf de door u opgegeven opstapplaats wijzigen? Dat kan tot 1 week voor vertrek kosteloos, daarna brengen wij een bedrag van € 11,50 aan administratiekosten in rekening.

Bagage in de touringcar

Omdat de bagageruimte in een touringcar beperkt is, mag u per persoon één koffer of tas van maximaal 20 kilo en één stuk handbagage meenemen. Vul de kofferlabels duidelijk en volledig in en bevestig ze aan uw bagage. U blijft de hele reis zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

Overnachtingen onderweg

Voor de eventuele overnachtingen op de heen- en terugreis kunt u een overnachtingstasje meenemen, met daarin toiletartikelen en kleding. Uw koffer kan in dat geval in de touringcar blijven. Als u een reisverzekering bij Unigarant heeft afgesloten, is uw bagage die tijdens een overnachting in de kofferruimte onder in de touringcar blijft, verzekerd. Kostbaarheden zijn echter niet verzekerd. Ook (hand)bagage die in de passagiersruimte achterblijft, is niet verzekerd. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren deze voorwaarden. Toch raden wij u aan zelf na te vragen wat de voorwaarden zijn als u niet via Allianz verzekerd bent.

Plaatsen in de touringcar

Sommige mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde plaats in de touringcar. Het is echter niet mogelijk om een vaste plaats in de touringcar te reserveren. Alle plaatsen in onze touringcars zijn comfortabel.

Consumpties in touringcar

De consumptieprijzen in de touringcars die vanuit Nederland vertrekken zijn:
Koffie en thee € 0,75
Frisdrank € 1,-
Bier € 1,25

Vertrekinformatie

Bij uw reisbescheiden vindt u een vervoersvoucher. Hierop staan de vertrektijd, vertrekplaats en opstaplocatie.

Terug