Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief

Landinformatie Letland

Informatie Letland

Letland: vurig hart van de Baltische staten

De Baltische staten worden vaak in één adem genoemd. Maar: elk land heeft zijn eigen taal, tradities en karakter. ‘Letland is het land dat zingt’, zeggen de Letten, ‘en het zijn niet alleen de mensen die muziek maken.’ Het hele land is een symfonie van prachtige beelden en geluiden. Volgens de Letten is er iets magisch aan hun land. In de ongerepte bossen hoort u het concert van de talloze vogels en het ritmische geklepper van de ooievaars. Middeleeuwse kastelen liggen verscholen in een betoverende groene omgeving. Het silhouet van de hoofdstad Riga verraadt de historische rijkdom. Vanaf de St.Peterskerk heeft u een prachtig uitzicht op deze voormalige Hanzestad aan de Daugaval-rivier. En op de terrasjes en de mooie pleinen kunt u heerlijk genieten!

Foto's

1 van 6

Reisleiderblog

Meer weten over Oost-Europa? Lees het verhaal van reisleider Bart van Mierlo over Riga, een ode aan deze schitterende stad!

Informatiekaart Baltische staten

We hebben alle praktische informatie kort en bondig voor u op een rij gezet (pdf). Leuk om uit te printen en mee te nemen op reis!