Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief

Landinformatie Litouwen

Landinformatie Litouwen

Litouwen: sprookjesachtig mooi

Litouwen ademt geschiedenis en mysterie. Hier vindt u de sporen van een rijk middeleeuws verleden. In de hoofdstad Vilnius wordt u getroffen door de pracht van de kerken en kathedralen. Deze heuvelachtige stad is het centrum van de Litouwse cultuur en een van de mooiste steden van Oost-Europa. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren, en de prachtige Annakerk wist zelfs Napoleon te ontroeren. Hier wisselen oude, kronkelige straatjes schilderachtige binnenplaatsen en rustige parken elkaar af. Maar dit Baltische land heeft nog veel meer moois te bieden, zoals het Galvemeer met zijn vele eilandjes. Litouwen heeft groene bossen, talrijke meren en bijzondere cultuurschatten: een prachtig vakantieland!

Foto's

1 van 3

Reisleiderblog Bart van Mierlo

'Ik heb altijd een voorkeur gehad voor kleine landen. Kleine landen dringen zich niet op aan hun gasten. Ze scheppen niet op over hoe groots hun heden of verleden is...'

Informatiekaart Baltische staten

We hebben alle praktische informatie kort en bondig voor u op een rij gezet (pdf). Leuk om uit te printen en mee te nemen op reis!