Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws

Kunstwedstrijd Picasso

AVROTROS-kunstwedstrijd Picasso

Pablo PicassoPablo Picasso is een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw! In zijn hele carrière wist hij zich steeds weer te vernieuwen, waardoor zijn werk zeer verrassend, fantasierijk en origineel is gebleven.

Krabbé zoekt Picasso

Vanaf donderdag 26 januari kunt u 8 weken lang bij AVROTROS genieten van de tv-serie ‘Krabbé zoekt Picasso’. Hierin vertelt Jeroen Krabbé over zijn fascinatie voor de verwevenheid tussen Picasso’s kunst en zijn persoonlijke leven. Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo Picasso drukte een groot stempel op zijn carrière. Een nieuwe liefde luidde een nieuwe periode in qua stijl en kleurgebruik. In Krabbé zoekt Picasso volgt Jeroen Krabbé het spoor van de kunstenaar en zijn vrouwen door Frankrijk, Spanje en Italië.

De kunstwedstrijd van AVROTROS

In aansluiting op deze tv-serie organiseert AVROTROS opnieuw een grote kunstwedstrijd. Iedereen mag een schilderij, beeldhouwwerk, foto, of tekening inzenden, geïnspireerd op het veelzijdige werk van Picasso. Denk vooral buiten de gebaande paden! De vakjury maakt een eerste selectie, en als u daartoe behoort, dan maakt u kans op een mooie SRC-reis!


Want de winnaar van de juryprijs mag mee op de speciaal samengestelde kunstreis Pablo Picasso. Maar daarnaast heeft ook het publiek een stem. Op de 25 voorgeselecteerde kunstwerken kan van 2 t/m 12 maart 2017 gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Deze publieksfavoriet krijgt de 5-daagse SRC-kunstreis Kunst in Barcelona voor 2 personen door ons aangeboden. Voldoende redenen dus om mee te doen!