Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Kortingsbonnen voor musea
Download hier uw kortingsbon voor verschillende musea Meer info
Zikavirus
Lees hier informatie met betrekking tot de uitbraak van het zikavirus. Meer info

Grensdocumenten

Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hieronder bij BESTEMMINGEN bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de hieronder vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk is gebleken dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Bovendien kunnen er aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld als u met minderjarige kinderen reist. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie op de website van de www.anvr.nl te kijken.

Kopie identiteitsbewijs

Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten, er wordt ook vaak naar gevraagd bij hotels. Er wordt aangeraden om uw paspoort niet af te geven tijdens een reis. Soms wordt ook aanbevolen om geen kopieën af te geven. Zo’n weigering kan in sommige landen echter vervelende gevolgen voor u hebben. Om problemen te voorkomen kunt u van tevoren zelf kopieën maken en de maatregelen nemen die de overheid adviseert. Hier vindt u meer informatie en adviezen van de overheid ter voorkoming van identiteitsfraude.

VisumPro

Visum

Voor een aantal bestemmingen heeft u een visum nodig, dat SRC Reizen voor u verzorgt in samenwerking met VisumPro. In het boekingsproces (stap waar u uw klantgegevens in voert) kunt u het visum bijboeken. Wij adviseren u het visum door SRC te laten regelen; dit is het meest praktisch en veelal uiteindelijk ook de voordeligste oplossing. Uiteraard bent u niet verplicht het visum door SRC te laten verzorgen.

Wanneer u uw visum via SRC Reizen regelt, ontvangt u bij uw factuur informatie over het visum. In veel gevallen kunt u via de website van VisumPro uw visumaanvraag heel eenvoudig regelen: hoe hoeft slechts enkele gegevens op te sturen, waaronder uw paspoort, en VisumPro verzorgt de rest van uw aanvraag. Het invullen van ingewikkelde aanvraagformulieren behoort hiermee tot het verleden.

NB.Voor reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en voor bepaalde bestemmingen, kunnen wij het visum niet verzorgen. Meer informatie over het zelf verzorgen van uw visum vindt u hier.

Heeft u vragen?

Onder veel gestelde vragen vindt u op heel veel vragen een antwoord geformuleerd. Heeft u het antwoord op uw vraag hier niet kunnen vinden, stel dan uw vragen via dit formulier. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

BESTEMMINGEN

De naam van het land waar ik naartoe reis begint met een:

A

ALBANIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

ARGENTINIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

B

BELGIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

BHUTAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Bhutan een visum nodig.
SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Omdat u via India naar Bhutan reist, heeft u ook een visum voor India nodig. Kijk onder ‘India’ voor meer informatie over dit visum.

BIRMA / MYANMAR: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Birma een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 63,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

BOSNIË–HERZEGOVINA: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf, en uw paspoort moet een lege visumpagina bevatten.

BOTSWANA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

BULGARIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

C

CAMBODJA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Cambodja een visum nodig, dat u bij aankomst in Cambodja koopt. Hiervoor heeft u een pasfoto en 2 kopieën van uw paspoort nodig. Dit visum kost circa US$ 34,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in dollars, als u vanuit Vietnam Cambodja binnenkomt. Voor het visum van Cambodja dient u minimaal 3 lege pagina’s in uw paspoort te hebben. Als u dit niet heeft, kost het visum US$ 10,- meer.

CANADA: paspoort, geldig tot minstens 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Canada een visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online via ETA (Electronic Travel Authorization) te registeren. Deze registratie kost circa CA$ 7,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Lees hier de Nederlandstalige instructiefolder.

CHILI: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

CHINA: paspoort, geldig tot 7 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar China een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 139,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

COLOMBIA: paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf.

COSTA RICA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij de grensovergang in Panama en in Costa Rica het volgende laten zien:
1. Uw paspoort, dat bij vertrek uit Panama of Costa Rica nog minimaal 6 maanden geldig is.
2. Een bewijs dat u Panama of Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
3. Minimaal US$ 500,- per persoon in contanten.

CUBA: paspoort, geldig gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum) Daarnaast heeft u voor Cuba een visum nodig. U ontvangt bij uw factuur informatie over het visum. Vervolgens ontvangt u bij uw reisbescheiden een invulkaart (het visum) met een invulinstructie. U moet deze invulkaart zelf correct invullen. Het visum kost circa € 23,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

CYPRUS: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

D

DENEMARKEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

DUITSLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

E

ECUADOR: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
EGYPTE: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. U heeft voor uw reis naar Egypte ook een visum nodig, dat u bij aankomst in Egypte koopt. Dit visum kost € 25,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt dit visum in euro’s aan onze plaatselijke vertegenwoordiger.
ESTLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

F

FINLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

FRANKRIJK: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

G

GIBRALTAR: paspoort, geldig tot na verblijf.

GRIEKENLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

GROOT-BRITTANNIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

GUATEMALA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Guatemala het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.
Terug naar bestemmingen

H

HONDURAS: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Honduras het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.

HONGARIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

I

IERLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
INDIA: paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf en tot 6 maanden na aanvraag visum. Voor India heeft u ook een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen.

INDONESIË: paspoort, geldig tot 7 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Indonesië voor een aantal bestemmingen een visum nodig, dat u bij aankomst in Indonesië koopt. Dit visum kost circa US$ 35,-, en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in euro’s. Indien u naar of vanaf de volgende internationale luchthavens reist, hoeft u bij aankomst géén visum aan te schaffen: Jakarta, Bali, Medan, Batam en Surabaya.

IRAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook mogen er in uw paspoort geen stempels staan waaruit blijkt dat u in Israël bent geweest, dus ook geen stempels van een grenspost tussen Jordanië en Israël. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Iran een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 109,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
ISRAËL: paspoort, minstens 6 maanden geldig zijn na inreis. Bij een bezoek aan Israël krijgt u mogelijk een stempel in uw paspoort, waardoor landen als Oman u de toegang kunnen weigeren. Bij een bezoek aan Israël kunt u het douanepersoneel vragen om de stempel op een inlegvel te zetten.
ITALIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

J

JORDANIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

K

KENIA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Kenia een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 88,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

KIRGIZIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

KROATIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

L

LETLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

LITOUWEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

M

MACEDONIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

MALEISIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Maleisië het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u Maleisië ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Minimaal US$ 500,- per persoon in contanten.

MALTA: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

MAROKKO: paspoort, geldig tot na verblijf.

MEXICO: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Mexico kunnen aantonen dat u het land ook weer verlaat.
Terug naar bestemmingen

N

NAMIBIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek uit het land.
NICARAGUA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Nicaragua een toeristenkaart kopen. Deze toeristenkaart kost circa US$ 10,- en is niet bij de reissom inbegrepen.
NIEUW-ZEELAND: paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf.

NOORWEGEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

O

OEZBEKISTAN: paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Oezbekistan een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 60,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
OMAN: paspoort, zonder stempels van Israël, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Oman een toeristenkaart kopen. Deze toeristenkaart kost circa € 15,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

OOSTENRIJK: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

P

PANAMA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij de grensovergang in Panama en in Costa Rica het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u Panama of Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Wanneer u op dag 18 de grens overgaat van Costa Rica naar Panama, dan kunnen de Panamese douaniers om een bewijs vragen dat u over US$ 500,- beschikt. Daarom is het raadzaam om US$ 500,- te kunnen overleggen. Wij begrijpen dat dit een vervelende situatie is, aangezien u op dag 20 reeds naar huis vliegt en u deze US$ 500,- dan de gehele reis bij zich moet dragen. Bovendien wordt er niet altijd op gecontroleerd. In overleg met ons lokale agentschap hebben wij daarom naar alternatieve oplossingen gekeken. Mogelijke opties zijn:


  • zorg ervoor dat u het bedrag in euro’s bij zich heeft. Dan hoeft u in elk geval geen extra dollars te wisselen tegen een ongunstige wisselkoers;
  • print een overzicht van uw creditcard uit (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft;
  • maak met uw smartphone een screenshot van uw creditcardoverzicht (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft.

PERU: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Peru het volgende kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt.
3. Documenten die de doel van uw reis kunnen aantonen.

POLEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

PORTUGAL: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

R

ROEMENIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

RUSLAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na vervaldatum visum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Rusland een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 103,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
Terug naar bestemmingen

S

SERVIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SINGAPORE: geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Singapore het volgende kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt.

SLOVENIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SLOWAKIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SPANJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SRI LANKA paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Sri Lanka een visum nodig. U moet dit visum van te voren online kopen. De betaling gaat per creditcard (MasterCard, VISA, American Express). Dit visum kost circa US$ 30,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

Om het visum aan te vragen neemt u de volgende stappen:
1. Ga naar www.eta.gov.lk/slvisa
2. U krijgt eerst een melding over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘ok’
3. Selecteer ‘English’ aan de linkerzijde van de pagina.
4. Klik halverwege het scherm op ‘Apply’
5. Er opent zich een nieuw scherm met uitleg over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘I Agree’
6. Links op het scherm ziet u ‘Tourist ETA’ staan. Klik hieronder op ‘Apply for an Individual’

Hierna komt u in het aanvraagformulier. Dit dient u volgens paspoort en naar waarheid in te vullen.
Bij ‘address of stay’ kunt u invullen:
Sunway Holiday
25 Kimbullapitiyaroad
Negombo

Wij raden u aan een printscreen te maken van uw aanvraag en deze mee te nemen op reis. Deze kunt u bij aankomst tonen, samen met uw paspoort.

SURINAME: paspoort, minstens 6 maanden geldig na inreis. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Suriname een toeristenkaart nodig, die u op Schiphol kunt kopen. Dit visum kost € 20,- en is niet bij de reissom inbegrepen.
Terug naar bestemmingen

T

TANZANIA: paspoort, minstens 6 maanden geldig op de datum van visumafgifte. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Tanzania een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 88,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

THAILAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

TSJECHIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

TUNESIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen
TURKMENISTAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Turkmenistan een visum nodig. Kijk voor meer informatie bij OEZBEKISTAN EN TURKMENISTAN (bij de reis ‘De Zijderoute’)

TURKIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot minstens 60 dagen na de vervaldatum van het e-visum (de geldigheidsduur van een e-visum of ETA is 90 dagen). Daarnaast heeft u voor uw reis naar Turkije een visum nodig. Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk ter plaatse een visum te kopen, maar moet u van te voren online een visum aanschaffen. Dit kan op twee manieren. U kunt via www.evisa.gov.tr een E-visum kopen. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 20,- (circa € 15,-).

Betaalt u liever niet met een creditcard, en wilt u ook uw visum op een Nederlandstalige website aanschaffen? Dat kan. Voor € 24,50 kunt u via www.visa4turkey.nl/src eenvoudig online een visum kopen.

Reizigers van SRC ontvangen bij de reisbescheiden de op dat moment bij ons bekende actuele informatie over het Turkse visum. Wij raden u aan om te reizen met een paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig is.

U

URUGUAY: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

V

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN: paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek. Daarnaast dient u bij aankomst het volgende te kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u voldoende financiële middelen heeft.

VERENIGDE STATEN: paspoort, geldig tot na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar de Verenigde Staten een visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) registeren. Deze registratie kost circa US$ 14,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

VIETNAM: paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 83,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
Terug naar bestemmingen

W

WIT-RUSLAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum is niet bij de reissom inbegrepen.
Terug naar bestemmingen

IJ

IJLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

Z

ZIMBABWE: paspoort, geldig tot 6 maaanden na aankomst.

ZUID-AFRIKA: paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf. Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders die met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika reizen in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen. Kijk voor meer informatie op zuidafrika.nl.

ZWEDEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen