Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Vraag ons nieuwe magazine aan!
Ons nieuwe voorjaarsmagazine, met kleurrijk reisaanbod voor de winter en het voorjaar, is uit! Meer info
Kortingsbonnen voor musea
Download hier uw kortingsbon voor verschillende musea Meer info

Grensdocumenten

Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hieronder bij BESTEMMINGEN bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de hieronder vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk is gebleken dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Bovendien kunnen er aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld als u met minderjarige kinderen reist. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie op de website van de www.anvr.nl te kijken.

Kopie identiteitsbewijs

Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten, er wordt ook vaak naar gevraagd bij hotels. Er wordt aangeraden om uw paspoort niet af te geven tijdens een reis. Soms wordt ook aanbevolen om geen kopieën af te geven. Zo’n weigering kan in sommige landen echter vervelende gevolgen voor u hebben. Om problemen te voorkomen kunt u van tevoren zelf kopieën maken en de maatregelen nemen die de overheid adviseert. Hier vindt u meer informatie en adviezen van de overheid ter voorkoming van identiteitsfraude.

Visum

Voor een aantal bestemmingen waarvoor u een visum nodig heeft, kan SRC Reizen deze voor u verzorgen. U kunt dit aanvinken in het boekingsproces. Wij adviseren u in die gevallen het visum door ons te laten regelen; dit is het meest praktisch en veelal uiteindelijk ook de voordeligste oplossing. Uiteraard bent u niet verplicht het visum door SRC te laten verzorgen. Voor reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en voor bepaalde bestemmingen, kunnen wij het visum niet verzorgen. Meer informatie over het zelf verzorgen van uw visum vindt u hier.

Visum voor individuele reizen

Bij een individuele reis bent u zelf verantwoordelijk voor uw visum. De kosten van een visum zijn niet inclusief in de reissom. Wanneer u een individuele reis boekt naar een land waarvoor een visum verplicht is, ontvangt u bij uw boekingsbevestiging informatie over hoe u het visum voor uw reis zelf kunt regelen. SRC adviseert u bij welke instantie u hiervoor terecht kunt, maar u bent uiteraard vrij om daar van af te wijken.

Heeft u vragen?

Onder veel gestelde vragen vindt u op heel veel vragen een antwoord geformuleerd. Heeft u het antwoord op uw vraag hier niet kunnen vinden, stel dan uw vragen via dit formulier. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

BESTEMMINGEN

De naam van het land waar ik naartoe reis begint met een:

A

ALBANIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

ARGENTINIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

B

BELGIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

BHUTAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Bhutan een visum nodig.
SRC Reizen kan geen visum voor u regelen. Hiervoor raden wij u aan contact op te nemen met het CIBT. Omdat u via India naar Bhutan reist, heeft u ook een visum voor India nodig. Kijk onder ‘India’ voor meer informatie over dit visum.

BIRMA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Birma een visum nodig. U ontvangt bij uw factuur een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 5 weken voor uw vertrek. Het visum kost circa € 64,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

BOSNIË–HERZEGOVINA: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf, en uw paspoort moet een lege visumpagina bevatten.

BOTSWANA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

BULGARIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

C

CAMBODJA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Cambodja een visum nodig, dat u bij aankomst in Cambodja koopt. Hiervoor heeft u een pasfoto en 2 kopieën van uw paspoort nodig. Dit visum kost circa US$ 34,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in dollars, als u vanuit Vietnam Cambodja binnenkomt.

CANADA: paspoort, geldig tot na verblijf.

CHILI: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

CHINA: paspoort, geldig tot 7 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar China een visum nodig. Bij uw factuur ontvangt u een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 4 weken voor uw vertrek. Het visum kost circa € 99,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

COLOMBIA: paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf.

COSTA RICA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij de grensovergang in Panama en in Costa Rica het volgende laten zien:
1. Uw paspoort, dat bij vertrek uit Panama of Costa Rica nog minimaal 6 maanden geldig is.
2. Een bewijs dat u Panama of Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
3. Minimaal US$ 500,- per persoon in contanten.

CUBA: paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor Cuba een visum nodig. U ontvangt bij uw factuur informatie over het visum. Vervolgens ontvangt u bij uw reisbescheiden een invulkaart (het visum) met een invulinstructie. U moet deze invulkaart zelf correct invullen. Het visum kost circa € 23,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

CYPRUS: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

D

DENEMARKEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

DUITSLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

E

ECUADOR: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

EGYPTE: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. U heeft voor uw reis naar Egypte ook een visum nodig, dat u bij aankomst in Egypte koopt. Dit visum kost € 25,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt dit visum in euro’s aan onze plaatselijke vertegenwoordiger.

ESTLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

F

FINLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

FRANKRIJK: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

G

GIBRALTAR: paspoort, geldig tot na verblijf.

GRIEKENLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

GROOT-BRITTANNIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

GUATEMALA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Guatemala het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.
Terug naar bestemmingen

H

HONDURAS: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Honduras het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.

HONGARIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

I

IERLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

INDIA: paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf en tot 6 maanden na aanvraag visum. Wij kunnen dit visum niet voor u verzorgen. De visumaanvraagprocedure is uitgebreid en dit jaar zijn de eisen nog weer strikter geworden. Voor het verkrijgen van een toeristenvisum voor India moet u niet alleen uw paspoort opsturen en een aanvraagformulier invullen, maar u dient ook allerlei bijlagen toe te voegen die aan strikte eisen moeten voldoen. Daarnaast is het sinds 28 april 2014 verplicht om biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtsscan) af te laten nemen bij een Visa Application Centre van BLS Global. Op blsindia-nl.com kunt u precies nagaan wat de eisen zijn voor de verstrekking van een visum. Via deze (Engelstalige) site kunt u ook zelf uw visum regelen. Op anvr.nl vindt u uitgebreide Nederlandstalige informatie over de grensdocumenten voor India. Deze informatie is aangeleverd door CIBTvisas. CIBTvisas verzorgt visa voor reizigers. U kunt uw visumaanvraag voor India door CIBTvisas laten verzorgen. Kijk voor meer informatie over het visum, de vereisten en de begeleiding op visum.nl/india-visum. Wij adviseren u sterk de inschakeling van een bureau als CIBTvisas te overwegen.

INDONESIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Indonesië voor een aantal bestemmingen een visum nodig, dat u bij aankomst in Indonesië koopt. Dit visum kost circa US$ 35,-, en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in euro’s. Indien u naar of vanaf de volgende internationale luchthavens reist, hoeft u bij aankomst géén visum aan te schaffen: Jakarta, Bali, Medan, Batam en Surabaya.

IRAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook mogen er in uw paspoort geen stempels staan waaruit blijkt dat u in Israël bent geweest, dus ook geen stempels van een grenspost tussen Jordanië en Israël. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Iran een visum nodig. Het visum kost circa € 77,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Wij kunnen dit visum voor u verzorgen. Hieronder kunt u lezen welke gegevens wij nodig hebben om dit visum voor u te kunnen regelen.

Officiële uitnodiging en autorisatienummer
Om een visum aan te kunnen vragen, heeft u een officiële uitnodiging van een inwoner van Iran nodig. Onze lokale vertegenwoordiger regelt deze ‘uitnodiging’ en het bijbehorende ‘autorisatie-nummer’ voor u, dat nodig is voor de aanvraag van uw visum.

Om dit autorisatienummer aan te kunnen vragen, hebben we de volgende digitale bestanden van u nodig:
• Een duidelijke/leesbare scan in jpg-formaat van de persoonsgegevenspagina van uw paspoort
• Een duidelijke/leesbare scan in jpg-formaat van het volledig ingevulde formulier ‘aanvraag formulier autorisatienummer’.
• Alleen als u eerder in Iran bent geweest: een duidelijke/leesbare scan in jpg-formaat van uw oude visum.

We moeten bovenstaande bestanden getypt ingevuld (dus niet handgeschreven), digitaal en in .jpg-formaat aanleveren bij onze lokale vertegenwoordiger. Via deze link kunt u het formulier downloaden.

Mail de bovenstaande bestanden naar info@srcreizen.nl. Vermeld daarbij uw reserveringsnummer. Stuur deze bestanden zo snel mogelijk naar ons op. Zonder deze bestanden kunnen we uw autorisatienummer niet aanvragen!

Visumaanvraag
Vervolgens gaan we het visum voor u aanvragen. Daarvoor hebben we de volgende zaken van u nodig:
• 2 ingevulde visumaanvraagformulieren
• 1 kleurenpasfoto per persoon
• een kopie van pagina 2 van uw paspoort
• uw paspoort
• een kopie van uw zorgverzekeringspas

Visumaanvraagformulieren
Vul deze correct en duidelijk in. Uw handtekening op de formulieren moet voldoende lijken op die in uw paspoort.

Pasfoto
Schrijf uw achternaam en paspoortnummer achterop de foto. De pasfoto moet een goede gelijkenis
hebben met uw 'paspoortfoto' en met u op dit moment.

Kopie paspoort
Stuur een kopie van het paspoort dat u meeneemt op deze reis naar Iran.

Uw paspoort
Wij adviseren om uw paspoort aangetekend te versturen. Zit er een hoesje om uw paspoort? Haal dat er af voor het versturen. Anders kan uw paspoort beschadigd en/of kwijt raken als het bij de ambassade wordt gescand. Staat er een stempel van Israël in uw paspoort? Dan moet u vóór de aanvraag van het visum een nieuw paspoort aanvragen. Hou er rekening mee dat we voor u een groepsvisum aanvragen en dat u vanaf 5 weken voor vertrek tot uw vertrek niet over uw paspoort beschikt. Zodra wij uw visum en het paspoort van het consulaat ontvangen hebben, dan sturen we beide documenten aangetekend naar u toe.

Versturen documenten visumaanvraag
Stuur de bovengenoemde zaken naar:
SRC-Visumbalie
Postbus 2861
1000 CW Amsterdam

Alle documenten voor de visumaanvraag moeten uiterlijk 5 weken voor de vertrekdatum van uw reis in het bezit van onze visumbalie zijn. Als we uw paspoort later ontvangen, binnen vijf tot twee weken voor vertrek, dan zijn we genoodzaakt om € 35,- extra per visum in rekening te brengen in verband met een spoedprocedure. Als wij de documenten twee weken voor vertrek nog niet van uw hebben ontvangen, dan zijn de extra kosten € 58,- per visum, als we het visum dan nog kunnen aanvragen.

ISRAËL: paspoort, minstens 6 maanden geldig zijn na inreis. Bij een bezoek aan Israël krijgt u mogelijk een stempel in uw paspoort, waardoor landen als Oman u de toegang kunnen weigeren. Bij een bezoek aan Israël kunt u het douanepersoneel vragen om de stempel op een inlegvel te zetten.

ITALIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

J

JORDANIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u t/m september 2015 voor uw reis naar Jordanië een visum nodig, dat wij kosteloos voor u verzorgen. We ontvangen na uw boeking graag direct een kopie van uw paspoort. Per september 2015 vervalt de visumplicht voor Jordanië.
Terug naar bestemmingen

K

KENIA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Kenia een visum nodig. Bij uw factuur ontvangt u een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 4 weken voor uw vertrek. Het visum kost circa € 67,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

KIRGIZIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

KROATIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

L

LETLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

LITOUWEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

M

MACEDONIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

MALEISIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Maleisië het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u Maleisië ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Minimaal US$ 500,- per persoon in contanten.

MALTA: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

MAROKKO: paspoort, geldig tot na verblijf.

MEXICO: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

N

NAMIBIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

NICARAGUA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Nicaragua een toeristenkaart kopen. Deze toeristenkaart kost circa US$ 10,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

NIEUW-ZEELAND: paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf.

NOORWEGEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

O

OEZBEKISTAN: paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Oezbekistan een visum nodig. Bij uw factuur ontvangt u een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 5 weken voor uw vertrek. Dit visum kost circa € 85,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

OEZBEKISTAN EN TURKMENISTAN (bij de reis ‘De Zijderoute’): paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Voor ‘De Zijderoute’ heeft u een visum nodig. Wij kunnen dit visum voor u verzorgen. Hieronder kunt u lezen welke gegevens wij nodig hebben om dit visum voor u te kunnen regelen.

Visumaanvraag
Voor de visumaanvraag hebben we de volgende zaken van u nodig:
• Het ingevulde en ondertekende elektronische aanvraagformulier voor Oezbekistan, klik hier voor de invulinstructies
• Het ingevulde en ondertekende elektronische aanvraagformulier voor Oezbekistan
• het ingevulde Application-formulier Oezbekistan
• het ingevulde visumaanvraagformulier Turkmenistan
• 3 kleurenpasfoto’s per persoon (2 voor Oezbekistan en 1 voor Turkmenistan)
• een duidelijke kleurenkopie van uw paspoort
• uw paspoort

U dient het Application-formulier en het visumaanvraagformulier voor Turkmenistan getypt ingevuld (dus niet handgeschreven) aan te leveren.

Pasfoto
Schrijf uw achternaam en paspoortnummer achterop de foto. De pasfoto moet een goede gelijkenis hebben met uw ‘paspoortfoto’ en met u op dit moment.

Uw paspoort
Wij adviseren om uw paspoort aangetekend te versturen. Zit er een hoesje om uw paspoort? Haal dat er af voor het versturen. Anders kan uw paspoort beschadigd en/of kwijt raken als het bij de ambassade wordt gescand. Houd er rekening mee dat we voor u een groepsvisum aanvragen en dat u vanaf 5 weken voor vertrek tot uw vertrek niet over uw paspoort beschikt. Zodra wij uw visum en het paspoort van het consulaat ontvangen hebben, dan sturen we beide documenten aangetekend naar u toe.

Versturen documenten visumaanvraag
Stuur de bovengenoemde zaken naar:
SRC-Visumbalie
Postbus 2861
1000 CW Amsterdam

U kunt hiervoor de meegestuurde envelop gebruiken. Vermeld hierop uw naam, de vertrekdatum, de naam van de reis en uw reserveringsnummer.

Alle documenten voor de visumaanvraag moeten uiterlijk 5 weken voor de vertrekdatum van uw reis in het bezit van onze visumbalie zijn. Als we uw paspoort later ontvangen, binnen vijf tot twee weken voor vertrek, dan zijn we genoodzaakt om € 35,- extra per visum in rekening te brengen in verband met een spoedprocedure. Als wij de documenten twee weken voor vertrek nog niet van uw hebben ontvangen, dan zijn de extra kosten € 58,- per visum, als we het visum dan nog kunnen aanvragen.

Afhalen visum
Op de dag van vertrek kunt u zich 2 uur van tevoren melden bij het Schiphol Meeting Point, middenin de centrale aankomsthal op Schiphol Plaza. Het is een metersgrote rood-witte vierkant kunstwerk vlakbij de perrons van NS. De reisleid(st)er zal hier klaar staan met een kopie van het groepsvisum voor Oezbekistan. Omdat u met een groepsvisum reist, moeten alle deelnemers aan de reis tegelijkertijd inchecken. Het visum voor Turkmenistan krijgt u ongeveer 10 dagen voor vertrek van de reis aangetekend teruggestuurd met uw paspoort.

OMAN: paspoort, zonder stempels van Israël, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Oman een toeristenkaart kopen. Deze toeristenkaart kost circa € 15,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

OOSTENRIJK: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

P

PANAMA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij de grensovergang in Panama en in Costa Rica het volgende laten zien:
1. Uw paspoort, dat bij vertrek uit Panama of Costa Rica nog minimaal 6 maanden geldig is.
2. Een bewijs dat u Panama of Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
3. Minimaal US$ 500,- per persoon in contanten.

PERU: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

POLEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

PORTUGAL: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

R

ROEMENIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

RUSLAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na vervaldatum visum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Rusland een visum nodig. Bij uw factuur ontvangt u een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 5 weken voor uw vertrek. Dit visum kost circa € 92,- en is niet bij de reissom inbegrepen.
Terug naar bestemmingen

S

SERVIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SINGAPORE: geldig tot 6 maanden na aankomst.

SLOVENIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SLOWAKIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SPANJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SRI LANKA paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Sri Lanka een visum nodig. U moet dit visum van te voren online kopen. De betaling gaat per creditcard (MasterCard, VISA, American Express). Dit visum kost circa US$ 30,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

Om het visum aan te vragen neemt u de volgende stappen:
1. Ga naar www.eta.gov.lk/slvisa
2. U krijgt eerst een melding over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘ok’
3. Selecteer ‘English’ aan de linkerzijde van de pagina.
4. Klik halverwege het scherm op ‘Apply’
5. Er opent zich een nieuw scherm met uitleg over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘I Agree’
6. Links op het scherm ziet u ‘Tourist ETA’ staan. Klik hieronder op ‘Apply for an Individual’

Hierna komt u in het aanvraagformulier. Dit dient u volgens paspoort en naar waarheid in te vullen.
Bij ‘address of stay’ kunt u invullen:
Sunway Holiday
25 Kimbullapitiyaroad
Negombo

Wij raden u aan een printscreen te maken van uw aanvraag en deze mee te nemen op reis. Deze kunt u bij aankomst tonen, samen met uw paspoort.

SURINAME: paspoort, minstens 6 maanden geldig na inreis. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Suriname een toeristenkaart nodig, die u op Schiphol kunt kopen. Dit visum kost € 20,- en is niet bij de reissom inbegrepen.
Terug naar bestemmingen

T

TANZANIA: paspoort, minstens 6 maanden geldig op de datum van visumafgifte. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Tanzania een visum nodig. Bij uw factuur ontvangt u een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 4 weken voor uw vertrek. Het visum kost circa € 77,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

THAILAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

TSJECHIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

TUNESIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

TURKMENISTAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Turkmenistan een visum nodig. Kijk voor meer informatie bij OEZBEKISTAN EN TURKMENISTAN (bij de reis ‘De Zijderoute’)

TURKIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot minstens 60 dagen na de vervaldatum van het e-visum (de geldigheidsduur van een e-visum of ETA is 90 dagen). Daarnaast heeft u voor uw reis naar Turkije een visum nodig. Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk ter plaatse een visum te kopen, maar moet u van te voren online een visum aanschaffen. Dit kan op twee manieren. U kunt via www.evisa.gov.tr een E-visum kopen. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 20,- (circa € 15,-).

Betaalt u liever niet met een creditcard, en wilt u ook uw visum op een Nederlandstalige website aanschaffen? Dat kan. Voor € 24,50 kunt u via www.visa4turkey.nl/src eenvoudig online een visum kopen.

Reizigers van SRC ontvangen bij de reisbescheiden de op dat moment bij ons bekende actuele informatie over het Turkse visum. Wij raden u aan om te reizen met een paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig is.

U

URUGUAY: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

V

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

VERENIGDE STATEN: paspoort, geldig tot na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar de Verenigde Staten een visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) registeren. Deze registratie kost circa US$ 14,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

VIETNAM: paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. Bij uw factuur ontvangt u een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 4 weken voor uw vertrek. Het visum kost circa € 84,- en is niet bij de reissom inbegrepen.
Terug naar bestemmingen

W

WIT-RUSLAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. Bij uw factuur ontvangt u een visumaanvraagformulier. We ontvangen dit formulier en uw paspoort graag uiterlijk 5 weken voor uw vertrek. Dit visum kost circa € 38,- en is niet bij de reissom inbegrepen.
Terug naar bestemmingen

IJ

IJLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

Z

ZIMBABWE: paspoort, geldig tot 6 maaanden na aankomst.

ZUID-AFRIKA: paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf. Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders die met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika reizen in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen. Kijk voor meer informatie op zuidafrika.nl.

ZWEDEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen