Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ Download SRC-app Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Onze touringcars in een nieuw jasje
Vanaf deze week rijden onze nieuwe touringcars! Meer info
AVROTROS-kunstwedstrijd Van Gogh
Win een SRC-reis! Meer info

Reisdocumenten

Grensdocumenten

Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hier bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de in dit document vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk is gebleken dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Bovendien kunnen er aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld als u met minderjarige kinderen reist. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie de desbetreffende instantie te raadplegen.

Voor actuele informatie verwijzen wij u naar: www.anvr.nl

Aanvullende eisen

Het kan zijn dat voor het bezoek aan bepaalde landen aanvullende eisen worden gesteld onder specifieke omstandigheden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het reizen met minderjarigen. Meer informatie over deze aanvullende eisen, zoals deze bij SRC bekend zijn, vindt u hier. Informeert u vooraf bij de desbetreffende instantie of u aanvullende maatregelen moet treffen.

Visum

Voor een aantal bestemmingen waarvoor u een visum nodig heeft, kan SRC Reizen deze voor u verzorgen. U kunt dit aanvinken in het boekingsproces. Wij adviseren u in die gevallen het visum door ons te laten regelen; dit is het meest praktisch en veelal uiteindelijk ook de voordeligste oplossing. Uiteraard bent u niet verplicht het visum door SRC te laten verzorgen. Voor reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en voor bepaalde bestemmingen, kunnen wij het visum niet verzorgen. Meer informatie over het zelf verzorgen van uw visum vindt u hier.

Visum Iran

Voor een reis naar Iran heeft u een visum nodig. Wij kunnen dit visum voor u verzorgen. Hieronder kunt u lezen welke gegevens wij nodig hebben om dit visum voor u te kunnen regelen.

Uw paspoort
Behalve een visum moet u natuurlijk ook een geldig paspoort hebben. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de datum dat u in Iran aankomt. Ook mogen er in uw paspoort geen stempels staan waaruit blijkt dat u in Israël bent geweest, dus ook geen stempels van een grenspost tussen Jordanië en Israël.

Officiële uitnodiging en autorisatienummer
Om een visum aan te kunnen vragen, heeft u een officiële uitnodiging van een inwoner van Iran nodig. Onze lokale vertegenwoordiger regelt deze ‘uitnodiging’ en het bijbehorende ‘autorisatie-nummer’ voor u, dat nodig is voor de aanvraag van uw visum.

Om dit autorisatienummer aan te kunnen vragen, hebben we de volgende digitale bestanden van u nodig:
• Een duidelijke/leesbare scan in jpg-formaat van de persoonsgegevenspagina van uw paspoort
• Een duidelijke/leesbare scan in jpg-formaat van het volledig ingevulde formulier ‘aanvraag formulier autorisatienummer’.
• Alleen als u eerder in Iran bent geweest: een duidelijke/leesbare scan in jpg-formaat van uw oude visum.

We moeten bovenstaande bestanden getypt ingevuld (dus niet handgeschreven), digitaal en in .jpg-formaat aanleveren bij onze lokale vertegenwoordiger. Via deze link kunt u het formulier downloaden.

Mail de bovenstaande bestanden naar info@srcreizen.nl. Vermeld daarbij uw reserveringsnummer. Stuur deze bestanden zo snel mogelijk naar ons op. Zonder deze bestanden kunnen we uw autorisatienummer niet aanvragen!

Visumaanvraag
Vervolgens gaan we het visum voor u aanvragen. Daarvoor hebben we de volgende zaken van u nodig:
• 2 ingevulde visumaanvraagformulieren
• 1 kleurenpasfoto per persoon
• een kopie van pagina 2 van uw paspoort
• uw paspoort
• een kopie van uw zorgverzekeringspas

Visumaanvraagformulieren
Vul deze correct en duidelijk in. Uw handtekening op de formulieren moet voldoende lijken op die in uw paspoort.

Pasfoto
Schrijf uw achternaam en paspoortnummer achterop de foto. De pasfoto moet een goede gelijkenis
hebben met uw 'paspoortfoto' en met u op dit moment.

Kopie paspoort
Stuur een kopie van het paspoort dat u meeneemt op deze reis naar Iran.

Uw paspoort
Wij adviseren om uw paspoort aangetekend te versturen. Zit er een hoesje om uw paspoort? Haal dat er af voor het versturen. Anders kan uw paspoort beschadigd en/of kwijt raken als het bij de ambassade wordt gescand. Staat er een stempel van Israël in uw paspoort? Dan moet u vóór de aanvraag van het visum een nieuw paspoort aanvragen. Hou er rekening mee dat we voor u een groepsvisum aanvragen en dat u vanaf 5 weken voor vertrek tot uw vertrek niet over uw paspoort beschikt. Zodra wij uw visum en het paspoort van het consulaat ontvangen hebben, dan sturen we beide documenten aangetekend naar u toe.

Versturen documenten visumaanvraag
Stuur de bovengenoemde zaken naar:
SRC-Visumbalie
Postbus 2861
1000 CW Amsterdam

Alle documenten voor de visumaanvraag moeten uiterlijk 5 weken voor de vertrekdatum van uw reis in het bezit van onze visumbalie zijn. Als we uw paspoort later ontvangen, binnen vijf tot twee weken voor vertrek, dan zijn we genoodzaakt om € 35,- extra per visum in rekening te brengen in verband met een spoedprocedure. Als wij de documenten twee weken voor vertrek nog niet van uw hebben ontvangen, dan zijn de extra kosten € 58,- per visum, als we het visum dan nog kunnen aanvragen.

Visum voor de Zijderoute (Oezbekistan en Turkmenistan)

Voor de reis de Zijderoute heeft u een visum nodig. Wij kunnen dit visum voor u verzorgen. Hieronder kunt u lezen welke gegevens wij nodig hebben om dit visum voor u te kunnen regelen.

Uw paspoort
Behalve een visum moet u natuurlijk ook een geldig paspoort hebben. Uw paspoort moet nog minstens 6 maanden na aankomst geldig zijn.

Visumaanvraag
Voor de visumaanvraag hebben we de volgende zaken van u nodig:
• Het ingevulde en ondertekende elektronische aanvraagformulier voor Oezbekistan, klik hier voor de invulinstructies
• Het ingevulde en ondertekende elektronische aanvraagformulier voor Oezbekistan
• het ingevulde Application-formulier Oezbekistan
• het ingevulde visumaanvraagformulier Turkmenistan
• 3 kleurenpasfoto’s per persoon (2 voor Oezbekistan en 1 voor Turkmenistan)
• een duidelijke kleurenkopie van uw paspoort
• uw paspoort

U dient het Application-formulier en het visumaanvraagformulier voor Turkmenistan getypt ingevuld (dus niet handgeschreven) aan te leveren.

Pasfoto
Schrijf uw achternaam en paspoortnummer achterop de foto. De pasfoto moet een goede gelijkenis hebben met uw ‘paspoortfoto’ en met u op dit moment.

Uw paspoort
Wij adviseren om uw paspoort aangetekend te versturen. Zit er een hoesje om uw paspoort? Haal dat er af voor het versturen. Anders kan uw paspoort beschadigd en/of kwijt raken als het bij de ambassade wordt gescand. Houd er rekening mee dat we voor u een groepsvisum aanvragen en dat u vanaf 5 weken voor vertrek tot uw vertrek niet over uw paspoort beschikt. Zodra wij uw visum en het paspoort van het consulaat ontvangen hebben, dan sturen we beide documenten aangetekend naar u toe.

Versturen documenten visumaanvraag
Stuur de bovengenoemde zaken naar:
SRC-Visumbalie
Postbus 2861
1000 CW Amsterdam

U kunt hiervoor de meegestuurde envelop gebruiken. Vermeld hierop uw naam, de vertrekdatum, de naam van de reis en uw reserveringsnummer.

Alle documenten voor de visumaanvraag moeten uiterlijk 5 weken voor de vertrekdatum van uw reis in het bezit van onze visumbalie zijn. Als we uw paspoort later ontvangen, binnen vijf tot twee weken voor vertrek, dan zijn we genoodzaakt om € 35,- extra per visum in rekening te brengen in verband met een spoedprocedure. Als wij de documenten twee weken voor vertrek nog niet van uw hebben ontvangen, dan zijn de extra kosten € 58,- per visum, als we het visum dan nog kunnen aanvragen.

Afhalen visum
Op de dag van vertrek kunt u zich 2 uur van tevoren melden bij het Schiphol Meeting Point, middenin de centrale aankomsthal op Schiphol Plaza. Het is een metersgrote rood-witte vierkant kunstwerk vlakbij de perrons van NS. De reisleid(st)er zal hier klaar staan met een kopie van het groepsvisum voor Oezbekistan. Omdat u met een groepsvisum reist, moeten alle deelnemers aan de reis tegelijkertijd inchecken. Het visum voor Turkmenistan krijgt u ongeveer 10 dagen voor vertrek van de reis aangetekend teruggestuurd met uw paspoort.

Visum Turkije

Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk ter plaatse een visum te kopen, maar moet u van te voren online een visum aanschaffen. Dit kan op twee manieren. U kunt via www.evisa.gov.tr een E-visum kopen. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 20,- (circa € 15,-). Deze website is (nog) niet in het Nederlands beschikbaar, maar er is wel een Nederlandstalige instructiefolder beschikbaar dat u door het aanschafproces van het visum leidt.

Betaalt u liever niet met een creditcard, en wilt u ook uw visum op een Nederlandstalige website aanschaffen? Dat kan. Voor € 24,50 kunt u via www.visa4turkey.nl/src eenvoudig online een visum kopen.

Reizigers van SRC ontvangen bij de reisbescheiden de op dat moment bij ons bekende actuele informatie over het Turkse visum. Wij raden u aan om te reizen met een paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog 8 maanden geldig is.

Visum India

Voor een reis naar India heeft u een visum nodig. Wij kunnen dit visum niet voor u verzorgen. Graag informeren wij u hierbij over de visumprocedure die voor India geldt. Deze procedure is uitgebreid en dit jaar zijn de eisen nog weer strikter geworden. Voor het verkrijgen van een toeristenvisum voor India moet u niet alleen uw paspoort opsturen en een aanvraagformulier invullen, maar u dient ook allerlei bijlagen toe te voegen die aan strikte eisen moeten voldoen. Daarnaast is het sinds 28 april 2014 verplicht om biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtsscan) af te laten nemen bij een Visa Application Centre van BLS Global. Op blsindia-nl.com kunt u precies nagaan wat de eisen zijn voor de verstrekking van een visum. Via deze (Engelstalige) site kunt u ook zelf uw visum regelen. Op anvr.nl vindt u uitgebreide Nederlandstalige informatie over de grensdocumenten voor India. Deze informatie is aangeleverd door CIBTvisas. CIBTvisas verzorgt visa voor reizigers. U kunt uw visumaanvraag voor India door CIBTvisas laten verzorgen. Kijk voor meer informatie over het visum, de vereisten en de begeleiding op visum.nl/india-visum. Wij adviseren u sterk de inschakeling van een bureau als CIBTvisas te overwegen.

Visum voor individuele reizen

Bij een individuele reis bent u zelf verantwoordelijk voor uw visum. De kosten van een visum zijn niet inclusief in de reissom. Wanneer u een individuele reis boekt naar een land waarvoor een visum verplicht is, ontvangt u bij uw boekingsbevestiging informatie over hoe u het visum voor uw reis zelf kunt regelen. SRC adviseert u bij welke instantie u hiervoor terecht kunt, maar u bent uiteraard vrij om daar van af te wijken.

Heeft u vragen?

Onder veel gestelde vragen vindt u op heel veel vragen een antwoord geformuleerd. Heeft u het antwoord op uw vraag hier niet kunnen vinden, stel dan uw vragen via dit formulier. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.