Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Drukte op Amsterdam Airport Schiphol
Vanwege extra drukte op Schiphol verwachten we de komende weken langere wachttijden! Kom op tijd! Meer info
Treinverkeer rond Schiphol
Werkzaamheden aan spoor rond Schiphol in het weekend Meer info

Grensdocumenten

Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hieronder bij BESTEMMINGEN bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de hieronder vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk is gebleken dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Bovendien kunnen er aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld als u met minderjarige kinderen reist. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie op de website van de www.anvr.nl te kijken.

Kopie identiteitsbewijs

Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten, er wordt ook vaak naar gevraagd bij hotels. Er wordt aangeraden om uw paspoort niet af te geven tijdens een reis. Soms wordt ook aanbevolen om geen kopieën af te geven. Zo’n weigering kan in sommige landen echter vervelende gevolgen voor u hebben. Om problemen te voorkomen kunt u van tevoren zelf kopieën maken en de maatregelen nemen die de overheid adviseert. Hier vindt u meer informatie en adviezen van de overheid ter voorkoming van identiteitsfraude.

VisumPro

Visum

Voor een aantal bestemmingen heeft u een visum nodig, dat SRC Reizen voor u verzorgt in samenwerking met VisumPro. In het boekingsproces (stap waar u uw klantgegevens in voert) kunt u het visum bijboeken. Wij adviseren u het visum door SRC te laten regelen; dit is het meest praktisch en veelal uiteindelijk ook de voordeligste oplossing. Uiteraard bent u niet verplicht het visum door SRC te laten verzorgen.

Wanneer u uw visum via SRC Reizen regelt, ontvangt u bij uw factuur informatie over het visum. In veel gevallen kunt u via de website van VisumPro uw visumaanvraag heel eenvoudig regelen: u hoeft slechts enkele gegevens op te sturen, waaronder uw paspoort, en VisumPro verzorgt de rest van uw aanvraag. Het invullen van ingewikkelde aanvraagformulieren behoort hiermee tot het verleden.

N.B. Voor reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en voor bepaalde bestemmingen, kunnen wij het visum niet verzorgen. Meer informatie over het zelf verzorgen van uw visum vindt u hier.

Heeft u vragen?

Onder veel gestelde vragen vindt u op heel veel vragen een antwoord geformuleerd. Heeft u het antwoord op uw vraag hier niet kunnen vinden, stel dan uw vragen via dit formulier. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

BESTEMMINGEN

De naam van het land waar ik naartoe reis begint met een:

A

ALBANIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook moet uw paspoort minimaal één lege visumpagina hebben.

ARGENTINIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook moet uw paspoort minimaal één lege visumpagina hebben.
Terug naar bestemmingen

B

BELGIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

BHUTAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Bhutan een visum nodig.
SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met het lokale agentschap voor u regelen. Om het visum voor Bhutan en de binnenlandse vluchten voor u te kunnen verzorgen, hebben wij echter wel een kopie van uw paspoort nodig. Wij verzoeken u daarom zo spoedig mogelijk na boeking een kopie van uw paspoort aan ons op te sturen. Dat kan per e-mail naar info@srcreizen.nl of per post naar
SRC Reizen
T.a.v. Afdeling PMA
Antwoordnummer 1530
9700 VE Groningen


Bij de cultuurvakantie Festivals in Bhutan reist u via India. Voor het verkrijgen van een toeristenvisum voor India moet u voor vertrek in bezit zijn van het visum in uw paspoort. De procedure is uitgebreid en dit jaar zijn de eisen strikter geworden: wij kunnen dit visum dan ook niet voor u verzorgen. Reizigers jonger dan 70 jaar dienen hun biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtsscan) af te laten nemen bij een Visa Application Centre van VFS Global. Bent u ouder dan 70 jaar, dan bent u niet verplicht om biometrische data af te geven. Wij raden u aan om het visum te laten verzorgen door VisumPro. U kunt VisumPro bereiken via 070 - 764 07 07 of per e-mail via info@visumpro.nl.

BOSNIË–HERZEGOVINA: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf, en uw paspoort moet een lege visumpagina bevatten.

BOTSWANA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Vanaf 1 oktober 2016 moeten ouders die met minderjarige kinderen naar Botswana reizen in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen.

BULGARIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

C

CAMBODJA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Cambodja een visum nodig, dat u bij aankomst in Cambodja koopt. Hiervoor heeft u een pasfoto en 2 kopieën van uw paspoort nodig. Dit visum kost circa US$ 34,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in dollars, als u vanuit Vietnam Cambodja binnenkomt. Voor het visum van Cambodja dient u minimaal 3 lege pagina’s in uw paspoort te hebben. Als u dit niet heeft, kost het visum US$ 10,- meer.

CANADA: paspoort, geldig tot minstens 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Canada ook een visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online via ETA (Electronic Travel Authorization) registeren. Deze registratie kost circa CA$ 7,-, en moet online met een creditcard betaald worden. Het visum is digitaal gelinkt aan uw paspoort en is vijf jaar geldig of tot uw paspoort is verlopen. Lees hier de Nederlandstalige instructiefolder.

CHILI: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

CHINA: paspoort, geldig tot 7 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar China een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 165,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

COLOMBIA: paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf.

COSTA RICA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij de grensovergang in Panama en in Costa Rica het volgende laten zien:
1. Uw paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica nog minimaal 6 maanden geldig is.
2. Een bewijs dat u Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.

CUBA: paspoort, geldig gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum). Daarnaast heeft u voor Cuba een visum nodig. Het visum kost circa € 23,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U ontvangt het visum bij uw reisbescheiden circa 10 dagen voor vertrek. Dit visum is een groene kaart die u moet invullen volgens de instructies die u hierbij ontvangt. Denk erom dat u alles correct invult. Corrigeren met Tippex of andere correctiepennen is niet toegestaan!

Ziektekostenverzekering verplicht voor Cuba
Met ingang van 1 mei 2010 is het verplicht dat reizigers die naar Cuba reizen beschikken over een geldige ziektekostenverzekering. Wanneer geen geldige ziektekostenverzekering kan worden aangetoond bij aankomst op de luchthaven dan is men verplicht om deze lokaal op Cuba aan te schaffen. Belangrijk om te weten is dat een Amerikaanse ziektekostenverzekering op Cuba niet wordt geaccepteerd. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar voor het verkrijgen van een Engelstalige verklaring. In deze verklaring dient te worden opgenomen welke medische kosten tijdens de vakantie in Cuba zijn gedekt, het polisnummer, de naam van de reiziger(s) en de naam van de verzekeraar. Neemt u de originele verklaring mee naar Cuba; door de autoriteiten kan hierom worden verzocht. Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te regelen, zodat u als reiziger probleemloos naar en in Cuba kunt reizen. Voor het niet in bezit hebben van geldige reisdocumenten, waaronder deze verklaring, wordt geen verantwoordelijkheid gedragen door de reisonderneming.

CYPRUS: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

D

DENEMARKEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

DE KAAPVERDISCHE EILANDEN: paspoort, geldig tot tenminste 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar de Kaapverdische Eilanden een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met het lokale agentschap voor u regelen. Om het visum en de binnenlandse vluchten voor u te kunnen verzorgen, hebben wij uw paspoortgegevens nodig. Circa 10 dagen na uw boeking ontvangt u automatisch een formulier per e-mail, waarop u de benodigde paspoortgegevens kunt invullen en terugsturen.
Terug naar bestemmingen

DUITSLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

E

ECUADOR: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
EGYPTE: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. U heeft voor uw reis naar Egypte ook een visum nodig, dat u bij aankomst in Egypte koopt. Dit visum kost € 25,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt dit visum in euro’s aan onze plaatselijke vertegenwoordiger.
ESTLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

F

FINLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

FRANKRIJK: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

G

GIBRALTAR: paspoort, geldig tot na verblijf.

GRIEKENLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

GROOT-BRITTANNIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

GUATEMALA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Guatemala het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.
Terug naar bestemmingen

H

HONDURAS: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Honduras het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.

HONGARIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

I

IERLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
INDIA: paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf en tot 6 maanden na aanvraag visum. Voor India heeft u ook een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. De kosten voor dit visum, circa € 88,-, zijn niet bij de reissom inbegrepen.

INDONESIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Indonesië voor een aantal bestemmingen een visum nodig, dat u bij aankomst in Indonesië koopt. Dit visum kost circa US$ 35,-, en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in euro’s. Indien u naar of vanaf de volgende internationale luchthavens reist, hoeft u bij aankomst géén visum aan te schaffen: Jakarta, Bali, Medan, Batam en Surabaya.

IRAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook mogen er in uw paspoort geen stempels staan waaruit blijkt dat u in Israël bent geweest, dus ook geen stempels van een grenspost tussen Jordanië en Israël. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Iran een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 89,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
Let op! Als u naar Iran reist, dan is de toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen verscherpt. Kijk onder “Verenigde Staten” voor meer informatie over de verscherpte toestemmingsprocedure.
ISRAËL: paspoort, minstens 6 maanden geldig zijn na inreis. Bij een bezoek aan Israël krijgt u mogelijk een stempel in uw paspoort, waardoor landen als Oman u de toegang kunnen weigeren. Bij een bezoek aan Israël kunt u het douanepersoneel vragen om de stempel op een inlegvel te zetten.
ITALIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

J

JORDANIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

K

KENIA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Kenia een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 88,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

KIRGIZIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

KROATIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

L

LETLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

LITOUWEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

M

MACEDONIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

MALEISIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Maleisië het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u Maleisië ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Minimaal US$ 500,- per persoon in contanten.

MALTA: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

MAROKKO: paspoort, geldig tot na verblijf.

MEXICO: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Mexico kunnen aantonen dat u het land ook weer verlaat.

MONGOLIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na uitreis uit Mongolië. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Mongolië een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 123,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

MONTENEGRO: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

MYANMAR / BIRMA : paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Birma een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 88,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: bij uw aanvraag dient u een kopie van uw paspoort en een scan van uw pasfoto mee te sturen.

N

NAMIBIË: paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek uit het land.

NICARAGUA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

NIEUW-ZEELAND: paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf.

NOORWEGEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

O

OEZBEKISTAN: paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Oezbekistan een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 135,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
OMAN: paspoort, zonder stempels van Israël, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Oman een visum kopen. Dit visum kost circa € 48,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

OOSTENRIJK: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

P

PANAMA: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Bij de reis Panama en Costa Rica gelden bij de grensovergang nog aanvullende voorwaarden:
1. Een bewijs dat u Panama of Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Wanneer u de grens overgaat tussen Costa Rica en Panama, dan kunnen de Panamese douaniers om een bewijs vragen dat u over US$ 500,- beschikt. Daarom is het raadzaam om US$ 500,- te kunnen overleggen. Andere mogelijke opties zijn:


  • zorg ervoor dat u het bedrag in euro’s bij zich heeft. Dan hoeft u in elk geval geen extra dollars te wisselen tegen een ongunstige wisselkoers;
  • print een overzicht van uw creditcard uit (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft;
  • maak met uw smartphone een screenshot van uw creditcardoverzicht (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft.

PERU: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Peru het volgende kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt.
3. Documenten die de doel van uw reis kunnen aantonen.

POLEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

PORTUGAL: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

R

ROEMENIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

RUSLAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na vervaldatum visum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Rusland een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 103,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
Terug naar bestemmingen

S

SERVIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SINGAPORE: geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Singapore het volgende kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt.

SLOVENIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SLOWAKIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

SPANJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
SRI LANKA paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Sri Lanka een visum nodig. U moet dit visum van te voren online kopen. De betaling gaat per creditcard (MasterCard, VISA, American Express). Dit visum kost circa US$ 35,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

Om het visum aan te vragen neemt u de volgende stappen:
1. Ga naar www.eta.gov.lk/slvisa
2. U krijgt eerst een melding over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘ok’
3. Selecteer ‘English’ aan de linkerzijde van de pagina.
4. Klik halverwege het scherm op ‘Apply’
5. Er opent zich een nieuw scherm met uitleg over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘I Agree’
6. Links op het scherm ziet u ‘Tourist ETA’ staan. Klik hieronder op ‘Apply for an Individual’

Hierna komt u in het aanvraagformulier. Dit dient u volgens paspoort en naar waarheid in te vullen.
Bij ‘address of stay’ kunt u invullen:
Sunway Holiday
25 Kimbullapitiyaroad
Negombo

Wij raden u aan een printscreen te maken van uw aanvraag en deze mee te nemen op reis. Deze kunt u bij aankomst tonen, samen met uw paspoort.
SURINAME: paspoort, minstens 6 maanden geldig na aankomst. Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, is het aanschaffen van een visum in uw paspoort niet nodig. Wel dient u voor vertrek op Schiphol een toeristenkaart aan te schaffen bij een speciaal daarvoor bestemde balie. De kosten hiervoor zijn circa € 30,- en zijn niet bij de reissom inbegrepen. De toeristenkaart wordt alleen verschaft op vertoon van een geldig e-ticket, en u kunt deze slechts voor 1 reis gebruiken. Voor deze toeristenkaart hoeft u geen visumformulier in te vullen en heeft u geen pasfoto nodig. De toeristenkaartbalies kunt u vinden in Vertrekhal 3 ter hoogte van incheckbalie 28 tot 31 aan de raamzijde. Deze balies zijn geopend gedurende de inchecktijden van KLM en SLM vluchten naar Suriname.
Terug naar bestemmingen

T

TANZANIA: paspoort, minstens 6 maanden geldig op de datum van visumafgifte. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Tanzania een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 88,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

THAILAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

TSJECHIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

TUNESIË: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen
TURKMENISTAN: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Turkmenistan een visum nodig. Kijk voor meer informatie bij OEZBEKISTAN EN TURKMENISTAN (bij de reis ‘De Zijderoute’)
TURKIJE: paspoort of identiteitskaart, geldig tot minstens 60 dagen aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Turkije een visum nodig. Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk ter plaatse een visum te kopen, maar moet u van te voren online een visum aanschaffen. Dit kan op twee manieren. U kunt via www.evisa.gov.tr een E-visum kopen. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 20,- (circa € 15,-).

Betaalt u liever niet met een creditcard, en wilt u ook uw visum op een Nederlandstalige website aanschaffen? Dat kan. Voor € 24,50 kunt u via www.visa4turkey.nl/src eenvoudig online een visum kopen.

Reizigers van SRC ontvangen bij de reisbescheiden de op dat moment bij ons bekende actuele informatie over het Turkse visum. Wij raden u aan om te reizen met een paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig is.

U

URUGUAY: paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Terug naar bestemmingen

V

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN: paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek. Daarnaast dient u bij aankomst het volgende te kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u voldoende financiële middelen heeft.

VERENIGDE STATEN: paspoort, geldig tot na verblijf. Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dan is een visum voor deze bestemming niet nodig. De Amerikaanse autoriteiten willen echter wel dat u zich voorafgaand aan uw reis registreert als bezoeker van het land door middel van het zogenaamde ESTA-systeem (Electronic System for Travel Authorisation). De via ESTA ontvangen toestemming om naar de Verenigde Staten te mogen reizen, geldt in beginsel voor 2 jaar (er bestaan uitzonderingen). De toestemming volgt in de meeste gevallen vrijwel onmiddellijk nadat de aanvraag is verzonden. De Amerikaanse autoriteiten adviseren echter om de toestemming in ieder geval 72 uur voorafgaande aan de reis aan te vragen (in sommige gevallen kan de ESTA-check langer duren). Bij een eventuele afwijzing door ESTA dient de reiziger een visum aan te vragen bij het Amerikaanse Consulaat Generaal (CG) in Amsterdam. Daarom adviseren wij u uw registratie ruim voor vertrek te regelen.

U kunt zich registreren via de website van ESTA. Deze registratie kost circa US$ 14,- en is niet bij de reissom inbegrepen. De betaling van de registratie moet plaatsvinden per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA, American Express of Discover). Alle verplichte velden dienen te worden ingevuld, deze zijn aangeduid met een rood sterretje. Bij contactpersoon in U.S.A. dient u het volgende in te vullen:
America Bound
Mainstreet 506
El Segundo (California)
Tel. 001-3103226250


Let op! Onlangs ontvingen wij informatie dat de procedure voor het verkrijgen van toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen moeilijker is geworden voor een bepaalde groep mensen. Het gaat om:
  • reizigers met de Nederlandse nationaliteit die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar, of nog verblijven in, de landen Iran, Irak, Soedan of Syrië;
  • reizigers die naast de Nederlandse nationaliteit ook nog de Iraanse, Iraakse, Soedanese of Syrische nationaliteit hebben.
Als u onder een van deze groepen reizigers valt, kunt u nog steeds naar de Verenigde Staten reizen, maar niet door middel van de eenvoudige ESTA-registratie. U dient een visum aan te vragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten in Amsterdam. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de ambassade. Houdt u er rekening mee, dat het aanvragen van het visum meer tijd in beslag neemt dan de ESTA-registratie. (Het komt er op neer dat men online een DS-160-formulier moet invullen en dat men vervolgens na ongeveer 2 weken wordt uitgenodigd voor een gesprek op de ambassade.) Daarom raden wij u aan deze procedure ruim voor uw reis in gang te zetten. Voor reizigers die in een van de bovengenoemde categorieën vallen en die nog een geldige ESTA hadden, geldt dat de ESTA is ingetrokken.

VIETNAM: paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 83,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 4 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
Terug naar bestemmingen

W

WIT-RUSLAND: paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum is niet bij de reissom inbegrepen.
Terug naar bestemmingen

IJ

IJLAND: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen

Z

ZIMBABWE: paspoort, geldig tot 6 maaanden na aankomst.

ZUID-AFRIKA: paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf. Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders die met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika reizen in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen. Kijk voor meer informatie op zuidafrika.nl.

ZWEDEN: paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Terug naar bestemmingen