Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Drukte op Amsterdam Airport Schiphol
Vanwege extra drukte op Schiphol verwachten we de komende weken langere wachttijden! Kom op tijd! Meer info

Opleiding en training van de SRC-reisleiders

IVOR-cursus op maat

SRC besteed altijd veel aandacht aan de opleiding en scholing van dereisleiders. Zo zoeken wij altijd nieuwe reisleiders die met hun kennis en enthousiasme het reisleidersteam kunnen versterken. Alle reisleiders in spé volgen een speciale voor SRC op maat gemaakte training reisbegeleiding verzorgd door het IVOR, het Instituut voor Opleidingen in de Reiswereld. Hierin worden ze klaargestoomd voor alle uitdagingen die hun als reisleider tijdens een SRC-cultuurvakantie te wachten staan. Als afsluiting van deze opleiding en als start van hun eerste reisseizoen moeten zij een korte SRC-cultuurvakantie in Nederland begeleiden. Daarnaast wonen jaarlijks alle reisleiders in maart diverse workshops en cursussen bij tijdens de trainingsdagen in Zuidlaren. Voor SRC is het belangrijk dat alle SRC-reisleiders hun hoge niveau op peil houden.

Gecertificeerde SRC-reisleideropleiding

Nadat de reisbrancheorganisatie ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) verschillende touroperators en hun specifieke opleidingen voor reisleiders onder de loep had genomen, kreeg SRC Reizen het predicaat ‘Door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiding’. Dat betekent dat SRC als een van de drie reisorganisaties goedgekeurd is als opleidingsbedrijf voor hooggekwalificeerde reisleiders, die de SRC-gasten een unieke reisbelevenis bieden.

De ANVR hanteerde binnen haar strenge certificeringprocedure een vijftal criteria, waarop de opleider en de betreffende opleiding zijn getoetst: inhoud en programma, inzet van de docenten, voorzieningen en studiebegeleiding, kwaliteitszorg en beoordeling van het bereikte eindniveau. Om te onderzoeken of SRC aan deze criteria voldoet, werd het onafhankelijke bureau Hobéon Groep ingeschakeld.

Dat SRC nu een gecertificeerde opleider is, betekent ook een grote erkenning van het reisleidervak. ‘Reisleider zijn is een veeleisend beroep; naast een uitgebreide kennis over cultuur en taal moet een reisleider ook sociaal zeer vaardig zijn en beschikken over organisatie- en improvisatietalent, mensenkennis en een servicegerichte instelling. Al deze eigenschappen zijn onontbeerlijk om een goede reisleider voor SRC te zijn’, zegt Margriet Reitsma.

De reisleideropleiding van SRC, die nu door de ANVR is gecertificeerd, bestaat al sinds 1997. Sindsdien heeft vrijwel elke door SRC aangenomen reisleider deze training gevolgd. De opleiding duurt zeven les- en twee praktijkdagen. Gedurende de opleiding wordt er door een extern docent van het IVOR (Instituut Voor Opleidingen in de Reiswereld) lesgegeven. Ter afsluiting moeten de reisleiders de zogenaamde reis ‘Prachtig Nederland’ begeleiden. ‘De SRC-opleiding voor reisleiders is nu dus gecertificeerd voor de komende vier jaar, het maximale termijn’, aldus Margriet Reitsma, ‘We zijn hier natuurlijk heel erg blij mee. Het onderstreept wat wij van SRC al zo lang zeggen: de beste reisleiders werken voor SRC, met een gedegen opleiding als basis en heel veel inhoudelijke kennis van de bestemming.’

Dit ANVR-keurmerk is een erkenning van de hoge kwaliteit van onze reisleideropleiding, waardoor u weet dat u tijdens uw SRC-cultuurvakantie in goede handen bent!
Terug