050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

Coronavirus en uw SRC-reis

Hieronder vindt u de richtlijnen van SRC Reizen omtrent het coronavirus.

Natasja, SRC Reizen
Natasja
Reisadviseur
Als u vragen heeft heeft over het coronavirus en uw geboekte SRC-reis, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Doorgaan van uw reis en het reisadvies van de overheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen voor alle bestemmingen wereldwijd. Als reizen naar bepaalde bestemmingen wordt ontraden (code oranje en rood), dan past SRC het programma van de reizen naar deze bestemming aan of dan annuleren we deze reizen. Is de kleurcode van het reisadvies naar uw reisbestemming groen, dan gaat de reis in principe door.

Wilt u meer informatie over het huidige reisadvies van de overheid t.a.v. een vakantie in het buitenland, kijk dan op nederlandwereldwijd.nl of download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane.

Omboekingsregeling

U kunt uw reeds gemaakte reservering bij SRC Reizen tot 60 dagen voor vertrek omboeken. Verschillen in reissommen zullen uiteraard met u verrekend worden; we brengen géén verdere wijzigingskosten in rekening. Raadpleeg voor de exacte voorwaarden van onze omboekingsregeling de Algemene voorwaarden | Prijsinfomatie en reserveren

Coronaprotocol

Wanneer uw SRC-reis doorgaat, dan wordt deze uitgevoerd volgens het coronaprotocoldat wij in samenwerking met leveranciers, hoteliers, touringcarbedrijven, lokale vertegenwoordigers én volgens de richtlijnen van het ANVR hebben opgesteld. Het geheel aan maatregelen is gebaseerd op de regels, adviezen en protocollen van onder andere de Nederlandse overheid, de Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties en brancheorganisaties als de ANVR en Busvervoer Nederland (KNV). Wij zijn ervan overtuigd dat wij u op deze manier een veilige, maar vooral ook mooie SRC-reis kunnen bieden! Bekijk alle afspraken van het SRC-coronaprotocol.

Goed verzekerd op reis in tijden van corona

Een reisverzekering en annuleringsverzekering waren altijd belangrijk, maar ook juist nu in tijden van corona. Een reisverzekering behoedt u voor hoge kosten door onvoorziene omstandigheden tijdens uw reis, waaronder corona-gerelateerde omstandigheden. Een annuleringsverzekering dekt in veel gevallen annuleringskosten als u niet op reis kunt in verband met het coronavirus, bijvoorbeeld door besmetting of verplichte quarantaine. Lees meer over het belang en de voordelen van een reis- en annuleringsverzekering op onze informatiepagina over verzekeringen.

Ten slotte wijzen wij u graag nog op het volgende:

Ook als er geen ontradend reisadvies geldt voor uw vakantiebestemming, kan het zijn dat het te bezoeken land zijn inreisvoorwaarden verandert, bijvoorbeeld naar aanleiding van het coronavirus. Het blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid op de hoogte te zijn van, en te voldoen aan de inreisvoorwaarden van uw vakantiebestemming. Dit geldt nadrukkelijk ook voor het moeten kunnen overleggen van een negatieve coronatest. Een dergelijke inreisvoorwaarde kan geen reden zijn tot kosteloze annulering van uw vakantie.