050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

Coronavirus en uw SRC-reis

Hieronder vindt u de richtlijnen van SRC Reizen omtrent het coronavirus, het al dan niet doorgaan van reizen en het beleid rond geannuleerde reizen.

Natasja, SRC Reizen
Natasja
Reisadviseur
Als u vragen heeft heeft over het coronavirus en uw geboekte SRC-reis, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Doorgaan van uw reis

Reizen naar bestemmingen die hun grenzen geopend hebben en waarvoor het Ministerie van Buitenlandse Zaken géén ontradend reisadvies geeft, gaan in principe door. De definitieve beslissing hierover neemt SRC uiterlijk 14 dagen voor het geplande vertrek.

Van reizen naar bestemmingen waarvoor nu nog een ontradend reisadvies geldt, zullen we uiterlijk 14 dagen voor het geplande vertrek beslissen of deze al dan niet doorgaan. Gelden de beperkingen op dat moment nog steeds dan zullen we de reis annuleren.

Let op: onder reisbestemming verstaat SRC specifiek de regio’s en steden die u op uw vakantie bezoekt. Geldt het ontradend reisadvies voor een ander deel van het land, dan heeft dit géén consequenties voor het doorgaan van uw vakantie.

In afwachting van mogelijke ontwikkelingen schuiven wij de betaaltermijn voor het restantbedrag van vakanties naar bestemmingen die 6 weken voor vertrek nog een oranje reisadvies (niet noodzakelijke reizen worden afgeraden) hebben, op naar twee weken voor de geplande vertrekdatum.

Reisadvies van de overheid

Wilt u meer informatie over het huidige reisadvies van de overheid t.a.v. een vakantie in het buitenland, kijk dan op nederlandwereldwijd.nl of download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Gedetailleerde informatie over de maatregelen per EU-land is te bekijken via de website van de Europese Unie, reopen.europa.eu.

Annulering door het coronavirus

Als wij uw reis in verband met het coronavirus moeten annuleren, nemen wij contact met u op om te overleggen over eventuele alternatieven. Indien u in dat geval besluit (voorlopig) af te zien van een vakantie met SRC, ontvangt u van ons de reeds betaalde reissom binnen twee weken op uw rekening teruggestort. Mocht u wel op vakantie willen maar nog twijfelen over uw keuze, wijzen wij u ook graag op onze flexibele boekingsvoorwaarden: een reis die u boekt kunt u tot 60 dagen voor vertrek kosteloos omboeken. Als u een dergelijke (voorlopige) boeking maakt, bent u verzekerd van een plaats als de boekingen snel weer aantrekken én valt uw betaalde reissom gewoon weer onder de reguliere SGR-dekking.

Vertrekgarantie

Indien een SRC-reis voldoende boekers heeft, geven wij zo’n reis een vertrekgarantie. Ook in tijden van corona blijven we dat doen. Toch kunnen de boekingen door het virus dermate schommelen dat van SRC niet verwacht kan worden dat een reis uitgevoerd wordt. In een enkel geval zal het dus voorkomen dat een reeds afgegeven vertrekgarantie weer ingetrokken wordt. Dit zal niet gebeuren binnen 14 dagen voor vertrek.

In geval van een annulering vanwege een ontradend reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse Zaken vervalt een eventuele door SRC afgegeven vertrekgarantie altijd, dus ook binnen 14 dagen voor vertrek.

Omboekingsregeling

Daarnaast kunt u uw reeds gemaakte reservering bij SRC tot 60 dagen voor vertrek omboeken. Verschillen in reissommen zullen uiteraard met u verrekend worden; we brengen géén verdere wijzigingskosten in rekening. Raadpleeg voor de exacte voorwaarden van onze omboekingsregeling de Algemene voorwaarden | Prijsinfomatie en reserveren

Coronaprotocol

Wanneer uw SRC-reis doorgaat, dan wordt deze uitgevoerd volgens het coronaprotocoldat wij in samenwerking met leveranciers, hoteliers, touringcarbedrijven, lokale vertegenwoordigers én volgens de richtlijnen van het ANVR hebben opgesteld. Het geheel aan maatregelen is gebaseerd op de regels, adviezen en protocollen van onder andere de Nederlandse overheid, de Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (zoals het RIVM) en brancheorganisaties als de ANVR en Busvervoer Nederland (KNV). Wij zijn ervan overtuigd dat wij u op deze manier een veilige, maar vooral ook mooie SRC-reis kunnen bieden! Bekijk alle afspraken van het SRC-coronaprotocol.

Goed verzekerd op reis in tijden van corona

Een reisverzekering en annuleringsverzekering waren altijd belangrijk, maar ook juist nu in tijden van corona. Een reisverzekering behoedt u voor hoge kosten door onvoorziene omstandigheden tijdens uw reis, waaronder corona-gerelateerde omstandigheden. Een annuleringsverzekering dekt in veel gevallen annuleringskosten als u niet op reis kunt in verband met het coronavirus, bijvoorbeeld door besmetting of verplichte quarantaine. Lees meer over het belang en de voordelen van een reis- en annuleringsverzekering op onze informatiepagina over verzekeringen.

Ten slotte wijzen wij u graag nog op het volgende:

Ook als er geen ontradend reisadvies geldt voor uw vakantiebestemming, kan het zijn dat het te bezoeken land zijn inreisvoorwaarden verandert, bijvoorbeeld naar aanleiding van het coronavirus. Klikt u hier voor een website waarop u kunt u zien welke landen recentelijk hun inreisvoorwaarden gewijzigd hebben. Het blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid op de hoogte te zijn van, en te voldoen aan de inreisvoorwaarden van uw vakantiebestemming. Dit geldt nadrukkelijk ook voor het moeten kunnen overleggen van een negatieve coronatest. Een dergelijke inreisvoorwaarde kan geen reden zijn tot kosteloze annulering van uw vakantie.

Belangrijke links

Voor meer informatie over het SGR coronavoucher, het coronavirus en het reisadvies verwijzen wij u naar:
De SGR corona-voucher
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Veel gestelde vragen RIVM
Rijksoverheid informatie corona