050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Macedonië
Macedonië - Bergachtig hart van de Balkan

Beste reistijd Macedonië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Macedonië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de bloemenpracht in het voorjaar, vaart u wel bij de warmte en de krachtige zon in de zomer, of wilt u juist genieten van de heerlijke nazomer temperaturen als in Nederland de herfst al is ingetreden?

Klimaat in Macedonië

Macedonië heeft een gematigd landklimaat met warme droge zomers en koele winters met redelijk veel (winterse) neerslag. De vele bergen zorgen er voor dat de temperaturen met uitzondering van de zomermaanden niet zo hoog worden. In de zomermaanden komen temperaturen van 30°C tot 35°C graden in de hoofdstad Skopje of zelfs 40°C graden in het zuiden regelmatig voor. Vaak worden periodes van extreme warmte afgesloten met flinke onweersbuien. In de wintermaanden, van november t/m februari, valt vrijwel altijd sneeuw. Ook is het vrij koud, met gemiddelde temperaturen van -5°C tot 5°C in het binnenland. Richting de kust wordt de temperatuur zachter.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Macedonië. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Macedonië

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Skopje
° C
2
4
7
12
18
24
25
26
22
14
5
2

mm
55
48
53
68
70
51
46
48
42
57
69
73

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Macedonië per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Aangename temperaturen en de natuur staat in bloei. De beste reistijd in deze periode is mei en juni.

Zomer (juli en augustus)
Vrij hoge dagtemperaturen en veel zon, dit zijn vooral drukke maanden qua toerisme.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen. In de avonden koelt het wel sneller af. Deze periode is ook rustiger qua toerisme.

Winter (november, december, januari en februari)
In deze maande is er veel regen en sneeuw en kan het in bepaalde delen van het land vaak vriezen. Dit is een goede periode voor een skivakantie.