050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
Op Goede Vrijdag en 2e paasdag zijn wij gesloten

Op stedentrip in Zuid-Europa

Door reisexpert Mireille | 15-11-2019

Veel toeristen hebben het al ervaren: de Europese steden raken overvol. Niet alleen in Venetië en Barcelona kunt u soms over de hoofden lopen, ook in Dubrovnik en Sevilla schuifelt u schouder aan schouder door de middeleeuwse straatjes. En dat is niet alleen meer het geval in de zomermaanden.

En terecht! Wie wil nu niet struinen door het sprookjesachtige Venetië of het gezellige Athene? En het liefste doet u dat alleen, zonder andere mensen die net als u dat leuke pleintje met hun camera willen vastleggen. Daarom geniet u met SRC Reizen juist in de wintermaanden van heerlijke Zuid-Europese steden.

Wat u niet mag missen? Onze reisleiders delen graag hun tips!

1. Bar Zuretzat in Bilbao
Moe van alle indrukken in het Guggenheim in Bilbao en toe aan een vino en een schaaltje pintxos? Wandel de straat tegenover de puppy van Jeff Koons in. Na een paar honderd meter vindt u aan uw linkerhand bar Zuretzat. Deze bar hangt vol met bouwvakkershelmen van de werklieden die aan het Guggenheim hebben gewerkt, inclusief die van de architect Frank O. Gehry. Erg bijzonder!

2. Blootsvoets in Madrid
De Spaanse hoofdstad Madrid is een echte museumstad: in de Gouden Driehoek vindt u het Prado, Thyssen-Bornemisza en het Reina Sofia. Tussen deze klinkende namen is het klooster van Descalzas Reales een verborgen juweeltje. De naam doet soberheid vermoeden – descalzo betekent blootsvoets – en dat is ook het laatste waar de nonnen zich mee omringden. De mooiste Vlaamse wandtapijten ontworpen door Peter Paul Rubens sieren de kloostermuren!

3. Metropol Parasol in Sevilla
Sevilla is een zwierige stad met prachtige highlights als het Real Alcázar, het sprookjesachtige Huis van Pilatus, de Giralda die ooit een minaret was en het kleurrijke Plaza de España. Sinds kort heeft Sevilla een nieuwe must see: Metropol Parasol. Deze golvende houten constructie overspant een deel van het Plaza de la Encarnación. Bovenop ligt een wandelpad met een magnifiek uitzicht over de stad!

4. Dorsoduro in Venetië
Zwartgelakte gondels op het Canal Grande en pittoreske doorkijkjes over smalle grachtjes: Venetië is betoverend! Maar helaas vaak ook overvol. Wil je de drukte ontwijken? Bezoek dan Venetië in de wintermaanden en dwaal door de sestieri aan de linkerzijde van het Canal Grande. Met de Santa Maria Gloriosa dei Frari en de Gallerie dell’Accademia vindt u in Dorsoduro meer dan genoeg highlights!

5. Michelangelo in Florence
Wie Florence zegt, zegt Michelangelo. De beroemde kunstenaar is hier opgegroeid en heeft Florence veel kunstwerken geschonken. De David is natuurlijk de bekendste en bewondert u in de Accademia. In het Uffizi hangt zijn enige olieverfschilderij en zijn eerste fresco’s bewondert u in de Santa Maria Novella. Vergeet ook de Medici-kapellen niet voor prachtige grafmonumenten en in het Bargello bewonder je zijn Bacchus.

6. Rome – Aan de overkant van de Tiber
Tussen alle Romeinse en barokke hoogtepunten zou u bijna vergeten dat Rome ook een middeleeuws verleden heeft. In Trastevere liggen in een wirwar van geplaveide straatjes enkele van de mooiste middeleeuwse kerken verscholen. Slechts een toevallige glimp van een romaanse klokkentoren verraadt hun ligging. Ook na een kerkbezoek is het hier goed toeven: in leuke eethuisjes geniet u van de heerlijke Italiaanse keuken.

7. Middeleeuws Dubrovnik
Dubrovnik is de mooiste stad van Kroatië en met haar middeleeuwse looks terecht een filmlocatie van Game of Thrones. En dat trekt veel toeristen. Maar in de winter ontdekt u in alle rust binnen de stadsmuren de highlights en wordt u op een zonnig terras omringd door locals. Tijd over? Neem de kabelbaan naar de top van de berg Srđ: het uitzicht is magnifiek!

8. Athene – Aan de voet van de Akropolis
Aan de voet van de Akropolis ontdek je hip Athene. In het verlengde van de Pláka ligt het pittoreske wijkje Anafiotika. Hier waant u zich op een Grieks eiland: witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes. Erg fotogeniek! Ook het sfeervolle Psiri is een hotspot, waar het barst van de leuke koffiebarretjes, winkeltjes en tavernes. De street art geeft deze wijk kleur.

Meer reisverhalen

Het is een genot om zonder grote groepen toeristen door de Uffizi in Florence of het Prado in Madrid te dwalen!