050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

In veel landen maakt de daling van het aantal besmettingen vakantiereizen weer mogelijk. SRC Reizen heeft in samenwerking met leveranciers, hoteliers, touringcarbedrijven, lokale vertegenwoordigers én volgens de richtlijnen van het ANVR besloten dat bepaalde reizen weer uitgevoerd kunnen worden. Wij voeren alleen reizen uit naar landen die door de Nederlandse overheid (code geel of groen) als veilig zijn verklaard.

Ons uitgangspunt hierbij is dat zowel gasten als medewerkers, veilig en verantwoord moeten kunnen reizen. Wij hebben samen alle nodige maatregelen genomen om de uitvoering van onze reizen zo veilig mogelijk te maken. Om u onbezorgd van uw vakantie te laten genieten, zorgen wij er uiteraard voor dat alle noodzakelijke hygiënemaatregelen, wettelijke bepalingen en officiële aanbevelingen in acht worden genomen; of dit nu in de touringcar, in het hotel of tijdens de excursies is.

Het geheel aan maatregelen is gebaseerd op de regels, adviezen en protocollen van onder andere de Nederlandse overheid, de Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (zoals het RIVM) en brancheorganisaties als de ANVR en Busvervoer Nederland (KNV). Wij gaan ervan uit dat u als gast ook uw verantwoordelijk neemt door kort voordat u op vakantie gaat te beoordelen of u gezond genoeg bent om te reizen. Wij verwachten van onze gasten dat zij zich houden aan het SRC-coronaprotocol met betrekking tot persoonlijke hygiëne en gedrag.

Voor uw bescherming, ter bescherming van uw medereizigers én van onze medewerkers is op dit moment een negatieve PCR-testuitslag of een vaccinatiebewijs voorwaarde voor deelname aan de meeste SRC-reizen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij u op deze manier een veilige, maar vooral ook mooie SRC-reis kunnen bieden! U bent bij ons in goede handen!

Coronaprotocol | Veilig op reis

Hieronder en op de volgende pagina’s vindt u per onderdeel van uw vakantie meer specifieke informatie over ons coronaprotocol. Hiernaast kunt u een PDF met een verkorte versie van het cornonaprotocol downloaden en printen.

De reis per vliegtuig
De reis per touringcar
De reis per openbaar vervoer
De reis per huurauto
Het verblijf
Tijdens het reisprogramma
Veelgestelde vragen

Natasja, SRC Reizen
Natasja
Reisadviseur
Als u vragen heeft over over onze coronarichtlijnen, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Onze reizen en coronarichtlijnen

SRC heeft een uitgebreid beeld van de huidige situatie per reisbestemming. Voordat wij het besluit nemen dat een specifieke reis weer uitgevoerd kan worden, controleren wij of er geen quarantainevoorschriften en geen beperkingen zijn voor reisgroepen. Daarnaast controleren wij zorgvuldig of de reisprogramma’s met betrekking tot de toeristische aspecten uitvoerbaar zijn.

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een meer gedetailleerde beschrijving van alle geldende richtlijnen tijdens uw specifieke reis. Wanneer de Nederlandse overheid, Europese Unie of lokale overheden coronarichtlijnen aanpassen of versoepelen, zullen wij onze instructie hierop natuurlijk aanpassen.

Onze SRC-reisleider en chauffeur zullen u aan het begin van de reis informeren over alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen en natuurlijk blijven zij steeds beschikbaar voor het geven van advies en assistentie tijdens de reis.

Inreisvoorwaarden

Naar welk land u ook op vakantie gaat, u kunt er te maken krijgen met plaatselijke coronamaatregelen en inreisbeperkingen zoals een vaccinatieplicht of een testplicht. De situatie in een land kan snel veranderen. Houdt u daarom altijd het reisadvies in de gaten via www.nederlandwereldwijd.nl. Wanneer een negatief resultaat van een PCR-test voorwaarde is om te reizen (dat niet ouder mag zijn dan 48 of 72 uur voor aanvang van de reis), neemt u dan deze testuitslag mee op reis. Een negatieve uitslag van een snel- of zelftest is niet voldoende, alleen een PCR-tests voldoet aan de hoge gezondheids- en veiligheidseisen. Een dergelijke inreisvoorwaarde kan geen reden zijn tot kosteloze annulering van uw vakantie.

Let op: De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed de reisadviezen op www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden via www.nederlandwereldwijd.nl.

Coronabewijs

Wilt u reizen binnen de Europese Unie? Dan heeft u meestal een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs nodig. Of een bewijs dat u bent hersteld van corona. Met CoronaCheck.nlkunt u vanaf 1 juli 2021 deze bewijzen laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat. U kunt in de CoronaCheck-app het bewijs (een QR-code) digitaal ophalen. Het is ook mogelijk om het bewijs te printen.

Gratis coronatest voor reizigers in juli en augustus

Reist u vanuit Nederland naar een land binnen de Europese Unie dan heeft u een coronabewijs nodig. U komt aan een coronabewijs als u volledig gevaccineerd bent. Of kunt aantonen dat u corona had. Geldt dat niet voor u? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij aangesloten testlocaties van de Rijksoverheid. U kunt hier terecht voor een NAAT(PCR)-test of een sneltest.

U kunt vanaf 30 juni een afspraak maken voor een gratis test via deze pagina. U bent zelf verantwoordelijk om op tijd een afspraak in te plannen. Dit kan al 2 weken voordat u zich moet laten testen. Testen vóór 1 juli betaalt u zelf.

Betrouwbaar

Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat we alleen met u op reis gaan als dat echt kan! Toch zullen er zich situaties voordoen die we nu niet kunnen voorzien; ook voor ons is reizen na de pandemie een nieuw fenomeen. Het welzijn van onze gasten en collega’s staat altijd voorop, de gezondheidsrichtlijnen van lokale autoriteiten en instanties zullen ons de weg wijzen. Wij staan in ieder geval altijd voor u klaar!

Nuttige linkjes:

• Reisadviezen van de overheid www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
• Informatie over PCR-testen www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen
ANVR handleiding COVID19 (PDF)
• Europese Unie reopen.europa.eu/nl