050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Ons uitgangspunt is dat zowel gasten als medewerkers, veilig en verantwoord moeten kunnen reizen. Wij hebben samen alle nodige maatregelen genomen om de uitvoering van onze reizen zo veilig mogelijk te maken. Om u onbezorgd van uw vakantie te laten genieten, zorgen wij er uiteraard voor dat alle noodzakelijke hygiënemaatregelen, wettelijke bepalingen en officiële aanbevelingen in acht worden genomen; of dit nu in de touringcar, in het hotel of tijdens de excursies is. Wij gaan ervan uit dat u als gast ook uw verantwoordelijkheid neemt door kort voordat u op vakantie gaat te beoordelen of u gezond genoeg bent om te reizen. Wij verwachten van onze gasten dat zij zich houden aan het SRC-coronaprotocol met betrekking tot persoonlijke hygiëne en gedrag.

Coronaprotocol | Veilig op reis

Hieronder en op de volgende pagina’s vindt u per onderdeel van uw vakantie meer specifieke informatie over ons coronaprotocol. Hiernaast kunt u een PDF met een verkorte versie van het cornonaprotocol downloaden en printen.

De reis per vliegtuig
De reis per touringcar
Tijdens de reis
Veelgestelde vragen

Natasja, SRC Reizen
Natasja
Reisadviseur
Als u vragen heeft over over onze coronarichtlijnen, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Onze reizen en coronarichtlijnen

SRC heeft een uitgebreid beeld van de huidige situatie per reisbestemming. Wij controleren zorgvuldig of de reisprogramma’s met betrekking tot de toeristische aspecten uitvoerbaar zijn. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een meer gedetailleerde beschrijving van de geldende richtlijnen tijdens uw specifieke reis. Wanneer de Nederlandse overheid, Europese Unie of lokale overheden coronarichtlijnen aanpassen of versoepelen, zullen wij onze instructie hierop natuurlijk aanpassen. Onze SRC-reisleider en chauffeur zullen u aan het begin van de reis informeren over de noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen en natuurlijk blijven zij steeds beschikbaar voor het geven van advies en assistentie tijdens de reis.

Doe een zelftest voordat u op reis gaat

Het coronavirus is helaas niet helemaal weg, sterker nog de besmettingen lopen weer op. Inmiddels weten we dat ook gevaccineerden het virus kunnen oplopen en dus kunnen verspreiden. In uw belang en in het belang van onze medewerkers vragen wij u met klem de dag voor vertrek of de dag van vertrek thuis een zelftest te doen en alleen op reis te gaan als die test negatief uitvalt (dus óók als u volledig gevaccineerd bent)!

Blijft u zich, ook tijdens de reis, bewust van de volgende hygiënemaatregelen:
• was regelmatig uw handen
• houd rekening met hoe u hoest of niest!
Neem ook voldoende mondmaskers mee en minimaal één zelftest per persoon. Bij thuiskomst adviseren wij u, net als de overheid, om een zelftest te doen.

Inreisvoorwaarden: gevaccineerd, hersteld of getest?

Voor sommige landen gelden er nog coronamaatregelen en inreisbeperkingen in de vorm van een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs. We hebben er begrip voor dat niet iedereen gevaccineerd kan worden en we begrijpen dat niet iedereen gevaccineerd wil worden. Als u op basis van een negatieve test met ons op reis gaat, zult u zelf ter plekke zorg moeten dragen voor een eventuele hertest na het verlopen van de geldigheid hiervan. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Uw reisleider kan het programma voor de rest van de groep daar onmogelijk op aanpassen.

Let op: Inreisvoorwaarden zoals een vaccinatieplicht of een testplicht zijn geen reden tot kosteloze annulering van uw vakantie.

Tip: De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed de reisadviezen op www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden via www.nederlandwereldwijd.nl.

Betrouwbaar

Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat we alleen met u op reis gaan als dat echt kan! Het welzijn van onze gasten en collega’s staat altijd voorop. Wij staan in ieder geval altijd voor u klaar!

Nuttige link:

• Reisadviezen van de overheid www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies