050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

In veel landen maakt de daling van het aantal besmettingen vakantiereizen weer mogelijk. SRC Reizen heeft in samenwerking met leveranciers, hoteliers, touringcarbedrijven, lokale vertegenwoordigers én volgens de richtlijnen van het ANVR besloten dat bepaalde reizen weer uitgevoerd kunnen worden. Wij voeren alleen reizen uit naar landen die door de Nederlandse overheid (code geel of groen) als veilig zijn verklaard.

Ons uitgangspunt hierbij is dat zowel gasten als medewerkers, veilig en verantwoord moeten kunnen reizen. Wij hebben samen alle nodige maatregelen genomen om de uitvoering van onze reizen zo veilig mogelijk te maken. Om u onbezorgd van uw vakantie te laten genieten, zorgen wij er uiteraard voor dat alle noodzakelijke hygiënemaatregelen, wettelijke bepalingen en officiële aanbevelingen in acht worden genomen; of dit nu in de touringcar, in het hotel of tijdens de excursies is.

Het geheel aan maatregelen is gebaseerd op de regels, adviezen en protocollen van onder andere de Nederlandse overheid, de Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (zoals het RIVM) en brancheorganisaties als de ANVR en Busvervoer Nederland (KNV). Wij gaan ervan uit dat u als gast ook uw verantwoordelijk neemt door kort voordat u op vakantie gaat te beoordelen of u gezond genoeg bent om te reizen. Wij verwachten van onze gasten dat zij zich houden aan het SRC-coronaprotocol met betrekking tot persoonlijke hygiëne en gedrag.

Voor uw bescherming, ter bescherming van uw medereizigers én van onze medewerkers is op dit moment een negatieve PCR-testuitslag of een vaccinatiebewijs voorwaarde voor deelname aan de meeste SRC-reizen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij u op deze manier een veilige, maar vooral ook mooie SRC-reis kunnen bieden! U bent bij ons in goede handen!

Coronaprotocol | Veilig op reis

Hieronder en op de volgende pagina’s vindt u per onderdeel van uw vakantie meer specifieke informatie over ons coronaprotocol. Hiernaast kunt u een PDF met een verkorte versie van het cornonaprotocol downloaden en printen.

De reis per vliegtuig
De reis per touringcar
De reis per openbaar vervoer
De reis per huurauto
Het verblijf
Tijdens het reisprogramma
Veelgestelde vragen

Natasja, SRC Reizen
Natasja
Reisadviseur
Als u vragen heeft over over onze coronarichtlijnen, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Onze reizen en coronarichtlijnen

SRC heeft een uitgebreid beeld van de huidige situatie per reisbestemming. Voordat wij het besluit nemen dat een specifieke reis weer uitgevoerd kan worden, controleren wij of er geen quarantainevoorschriften en geen beperkingen zijn voor reisgroepen. Daarnaast controleren wij zorgvuldig of de reisprogramma’s met betrekking tot de toeristische aspecten uitvoerbaar zijn.

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een meer gedetailleerde beschrijving van alle geldende richtlijnen tijdens uw specifieke reis. Wanneer de Nederlandse overheid, Europese Unie of lokale overheden coronarichtlijnen aanpassen of versoepelen, zullen wij onze instructie hierop natuurlijk aanpassen.

Onze SRC-reisleider en chauffeur zullen u aan het begin van de reis informeren over alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen en natuurlijk blijven zij steeds beschikbaar voor het geven van advies en assistentie tijdens de reis.

Inreisvoorwaarden: gevaccineerd, hersteld of getest?

Naar welk land u ook op vakantie gaat, u krijgt te maken krijgen met plaatselijke coronamaatregelen en inreisbeperkingen. In alle landen binnen de Europese Unie heeft u een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs nodig. SRC Reizen is een voorstander van vaccinatie en wij ondersteunen het streven van de overheid een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad te bereiken. We hebben er begrip voor dat niet iedereen gevaccineerd kan worden en we begrijpen dat niet iedereen gevaccineerd wil worden. Als u op basis van een negatieve test met ons op reis gaat, zult u zelf ter plekke zorg moeten dragen voor een eventuele hertest na het verlopen van de geldigheid hiervan. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Uw reisleider kan het programma voor de rest van de groep daar onmogelijk op aanpassen.

Let op: Inreisvoorwaarden zoals een vaccinatieplicht of een testplicht zijn geen reden tot kosteloze annulering van uw vakantie.

Tip: De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed de reisadviezen op www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden via www.nederlandwereldwijd.nl.

Reistesten voor een prikkie

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl. Gebruik de couponcode ANVR_reis21! en krijg een gereduceerd tarief voor uw test.

Coronabewijs | EU Digitaal Corona Certificaat

Met CoronaCheck.nl kunt u een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat. U kunt in de CoronaCheck-app het bewijs (de internationale QR-code) digitaal ophalen. Het is ook mogelijk om het bewijs te printen. We raden u met klem aan de QR-code zowel digitaal op uw smartphone, als geprint op papier mee op reis te nemen. Verdere documenten als uw vaccinatiebewijs van de GGD (op papier) en eventueel uw gele boekje zijn geen officiële bewijsdocumenten! Bij aanvang van de reis zal onze reisleider of chauffeur uw CoronaCheck ook controleren. Zo weten we zeker dat we samen veilig op reis gaan.

    Aandachtspunten/adviezen voor gebruik CoronaCheck:
  • Installeer de app, koppel deze aan uw DigiD en ga thuis al na of er een QR code aangemaakt wordt.
  • Zorg dat elke reisgenoot een eigen smartphone heeft met een eigen versie van de app.
  • Voor de app is minimaal ééns in de drie dagen contact met internet vereist. Een wifi-verbinding volstaat hiervoor. Toch adviseren wij gebruik van een smartphone waarop een telefonie abonnement actief is dat ook gebruik in het buitenland toestaat.
  • Zorg dat u de wachtwoorden van uw telefoon en uw DigiD kent.

EU Corona Certificaat op papier

Het is op de website van Coronacheck ook mogelijk om het coronabewijs te printen. Wij raden u met klem aan óók een uitgeprinte versie van uw code te maken en deze mee te nemen op reis. Heeft u zelf geen DigiD, smartphone of computer met printer? Dan kunt u in sommige gevallen een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

Let op: Als u denkt hiervoor in aanmerking te komen, zet dan bijtijds stappen. De wachttijden bij het telefoonnummer kunnen flink oplopen en opsturen van documenten kost tijd.

Coronabewijs tijdens de reis

In steeds meer landen heeft u ook voor een bezoek aan een museum, een restaurant of een café en om te reizen met het openbaar vervoer een bewijs nodig van negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs. Met CoronaCheck.nl kunt u deze bewijzen digitaal, via uw telefoon, laten zien. Het gele boekje volstaat hiervoor niet. Bent u met een negatieve testuitslag op reis gegaan, dan is kan het dus noodzakelijk zijn om u tijdens de reis meerdere keren (bij 24-uurs geldigheid dus elke dag) te laten testen voor een nieuwe negatieve testuitslag. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. De reisleider kan u hierbij niet ondersteunen.

Betrouwbaar

Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat we alleen met u op reis gaan als dat echt kan! Toch zullen er zich situaties voordoen die we nu niet kunnen voorzien; ook voor ons is reizen na de pandemie een nieuw fenomeen. Het welzijn van onze gasten en collega’s staat altijd voorop, de gezondheidsrichtlijnen van lokale autoriteiten en instanties zullen ons de weg wijzen. Wij staan in ieder geval altijd voor u klaar!

Nuttige linkjes:

• Reisadviezen van de overheid www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
• Informatie over PCR-testen www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen
ANVR handleiding COVID19 (PDF)
• Europese Unie reopen.europa.eu/nl