050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Ons uitgangspunt is dat zowel gasten als medewerkers, veilig en verantwoord moeten kunnen reizen. Wij hebben samen alle nodige maatregelen genomen om de uitvoering van onze reizen zo veilig mogelijk te maken. Om u onbezorgd van uw vakantie te laten genieten, zorgen wij er uiteraard voor dat alle noodzakelijke hygiënemaatregelen, wettelijke bepalingen en officiële aanbevelingen in acht worden genomen; of dit nu in de touringcar, in het hotel of tijdens de excursies is. Wij gaan ervan uit dat u als gast ook uw verantwoordelijkheid neemt door kort voordat u op vakantie gaat te beoordelen of u gezond genoeg bent om te reizen. Wij verwachten van onze gasten dat zij zich houden aan het SRC-coronaprotocol met betrekking tot persoonlijke hygiëne en gedrag.

Coronaprotocol | Veilig op reis

Hieronder en op de volgende pagina’s vindt u per onderdeel van uw vakantie meer specifieke informatie over ons coronaprotocol. Hiernaast kunt u een PDF met een verkorte versie van het cornonaprotocol downloaden en printen.

De reis per vliegtuig
De reis per touringcar
De reis per openbaar vervoer
De reis per huurauto
Het verblijf
Tijdens de reis
Veelgestelde vragen

Natasja, SRC Reizen
Natasja
Reisadviseur
Als u vragen heeft over over onze coronarichtlijnen, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Onze reizen en coronarichtlijnen

SRC heeft een uitgebreid beeld van de huidige situatie per reisbestemming. Wij controleren zorgvuldig of de reisprogramma’s met betrekking tot de toeristische aspecten uitvoerbaar zijn. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een meer gedetailleerde beschrijving van alle geldende richtlijnen tijdens uw specifieke reis. Wanneer de Nederlandse overheid, Europese Unie of lokale overheden coronarichtlijnen aanpassen of versoepelen, zullen wij onze instructie hierop natuurlijk aanpassen. Onze SRC-reisleider en chauffeur zullen u aan het begin van de reis informeren over alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen en natuurlijk blijven zij steeds beschikbaar voor het geven van advies en assistentie tijdens de reis.

Doe een zelftest voordat u op reis gaat

Het coronavirus is helaas niet helemaal weg, sterker nog de besmettingen lopen weer op. Inmiddels weten we dat ook gevaccineerden het virus kunnen oplopen en dus kunnen verspreiden. In uw belang en in het belang van onze medewerkers vragen wij u met klem de dag voor vertrek of de dag van vertrek thuis een zelftest te doen en alleen op reis te gaan als die test negatief uitvalt (dus óók als u volledig gevaccineerd bent)!

Blijft u zich, ook tijdens de reis, bewust van de volgende hygiënemaatregelen:
• was regelmatig uw handen
• houd rekening met hoe u hoest of niest!
Neem ook voldoende mondmaskers mee en minimaal één zelftest per persoon. Bij thuiskomst adviseren wij u, net als de overheid, om een zelftest te doen.

Inreisvoorwaarden: gevaccineerd, hersteld of getest?

Steeds meer landen hebben hun inreisvoorwaarden versoepeld. Voor sommige landen gelden echter nog coronamaatregelen en inreisbeperkingen in de vorm van een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs. We hebben er begrip voor dat niet iedereen gevaccineerd kan worden en we begrijpen dat niet iedereen gevaccineerd wil worden. Als u op basis van een negatieve test met ons op reis gaat, zult u zelf ter plekke zorg moeten dragen voor een eventuele hertest na het verlopen van de geldigheid hiervan. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Uw reisleider kan het programma voor de rest van de groep daar onmogelijk op aanpassen.

Let op: Inreisvoorwaarden zoals een vaccinatieplicht of een testplicht zijn geen reden tot kosteloze annulering van uw vakantie.

Tip: De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed de reisadviezen op www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden via www.nederlandwereldwijd.nl.

Coronabewijs | EU Digitaal Corona Certificaat

Met CoronaCheck.nl kunt u een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat. U kunt in de CoronaCheck-app het bewijs (de internationale QR-code) digitaal ophalen. Het is ook mogelijk om het bewijs te printen. We raden u met klem aan de QR-code zowel digitaal op uw smartphone, als geprint op papier mee op reis te nemen. Verdere documenten als uw vaccinatiebewijs van de GGD (op papier) en eventueel uw gele boekje zijn geen officiële bewijsdocumenten!

    Aandachtspunten/adviezen voor gebruik CoronaCheck:
  • Installeer de app, koppel deze aan uw DigiD en ga thuis al na of er een QR code aangemaakt wordt.
  • Zorg dat elke reisgenoot een eigen smartphone heeft met een eigen versie van de app.
  • Voor de app is minimaal ééns in de drie dagen contact met internet vereist. Een wifi-verbinding volstaat hiervoor. Toch adviseren wij gebruik van een smartphone waarop een telefonie abonnement actief is dat ook gebruik in het buitenland toestaat.
  • Zorg dat u de wachtwoorden van uw telefoon en uw DigiD kent.

EU Corona Certificaat op papier

Het is op de website van Coronacheck ook mogelijk om het coronabewijs te printen. Wij raden u met klem aan óók een uitgeprinte versie van uw code te maken en deze mee te nemen op reis. Heeft u zelf geen DigiD, smartphone of computer met printer? Dan kunt u in sommige gevallen een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

Let op: Als u denkt hiervoor in aanmerking te komen, zet dan bijtijds stappen. De wachttijden bij het telefoonnummer kunnen flink oplopen en opsturen van documenten kost tijd.

Betrouwbaar

Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat we alleen met u op reis gaan als dat echt kan! Het welzijn van onze gasten en collega’s staat altijd voorop. Wij staan in ieder geval altijd voor u klaar!

Nuttige linkjes:

• Reisadviezen van de overheid www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies
• Informatie over PCR-testen www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen
ANVR handleiding COVID19 (PDF)
• Europese Unie reopen.europa.eu/nl