050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

De reis per touringcar

Hieronder vindt u meer informatie over de specifieke coronarichtlijnen die gelden tijdens de reis in een touringcar. Net als bij het reizen in een vliegtuig is het in een touringcar niet mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren. Daarom zijn er aanvullende maatregelen getroffen. Dit zijn de richtlijnen zoals deze door Busvervoer Nederland (KNV) zijn vastgesteld. De verscherpte procedures hebben betrekking op de ventilatie van de touringcar, reiniging van de airconditioning, regelmatige vervanging van luchtfilters en de dagelijkse reiniging van de touringcar. Omdat wij ook in het buitenland gebruik maken van lokale touringcars heeft SRC deze richtlijnen ook verplicht aan alle lokale leveranciers.

Natasja, SRC Reizen
Natasja
Reisadviseur
Als u vragen heeft over over onze coronarichtlijnen, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Ventilatie in de touringcar

De moderne en hoogwaardige, met extra antibacteriële/virus dodende spray bewerkte, luchtfilters aan boord maken de lucht vrij van ziekteverwekkers. De luchtstroom in een touringcar is verticaal dit is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde luchtkwaliteit. De instroom van verse (buiten)lucht vindt plaats vanaf boven en vervolgens wordt de ‘gebruikte lucht’ via de roosters in de vloer in het middenpad weer afgevoerd naar buiten.

Hygiëne in de touringcar

Elke touringcar wordt dagelijks schoongemaakt voor gebruik. Dat betekent: handgrepen, armleuningen, hoofdborden, stoelen en riemen werden gedesinfecteerd.

Er is een vaste in- en uitstapprocedure, waarbij u alleen via de middendeur de touringcar betreedt. U laadt zelf uw bagage in en uit de laadruimte van de touringcar.

Om voldoende afstand tussen de reizigers mogelijk te maken, gebruiken we indien de groopsgrootte dit vraagt grotere touringcars. In de touringcar heeft u, in verband met de hygiëne, per reisdag een vaste zitplaats. Natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk afstand te creëren tussen de rijen stoelen.

Het toilet in de touringcar blijft gesloten behoudens bij noodgevallen. Er zal daarom onderweg vaker worden gestopt. U wordt verzocht zo veel mogelijk te blijven zitten tijdens de busreis, alleen in het geval van een noodsituatie is het toegestaan om door het gangpad te lopen.

Alle gasten dragen, net als de chauffeur en de reisleider, tijdens de gehele busreis een mondkapje (over neus en mond). Zorgt u voor voldoende mondkapjes, ook om ter plaatse te gebruiken, tijdens uw reis?

Voor het overige verwijzen wij u graag naar het protocol van Busvervoer Nederland (KNV).

Nuttige linkjes:

Protocol van Busvervoer Nederland (KNV) – richtlijnen voor de passagiers
Protocol van Busvervoer Nederland (KNV) (1 juli 2020)