050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Tijdens het reisprogramma

Hieronder vindt u meer informatie over de specifieke coronarichtlijnen die gelden tijdens de uitvoering van het excursieprogramma.

Tijdens de reis

We controleren de dagelijkse excursieprogramma's zeer zorgvuldig voor vertrek: zijn er beperkingen in het proces of langere wachttijden die we kunnen vermijden door extra reserveringen te maken? Ons beproefde audiosysteem zorgt ervoor dat de minimale afstand kan worden gehandhaafd, tijdens stadswandelingen en rondleidingen. Uiteraard worden de headsets voor elke reis grondig gedesinfecteerd. Met het audiosysteem blijft u, op afstand, uw reisleider steeds goed verstaan en blijft u ook als groep mobiel.

Onderweg, in restaurants en hotels volgt SRC Reizen de procedures en richtlijnen (onder andere op het gebied van hygiëne, mondkapjes en social distancing) zoals ingesteld voor de specifieke branches en bedrijven door de lokale overheden. Dit zal een praktische invulling zijn van de algemeen geldende Europese COVID-richtlijnen, die mede zijn gebaseerd op de adviezen van de WHO.

Onze reisleiders en chauffeurs ontvangen een gedetailleerde briefing over de huidige regelgeving in het betreffende land en krijgen de instructie om onderweg de hygiënevoorschriften na te leven.

Coronabewijs

In steeds meer landen heeft u ook voor een bezoek aan een museum, een restaurant of een café en om te reizen met het openbaar vervoer een bewijs nodig van negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs. Met CoronaCheck.nl kunt u deze bewijzen digitaal, via uw telefoon, laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat. U kunt in de CoronaCheck-app het bewijs (een QR-code) digitaal ophalen. Het is ook mogelijk om het bewijs te printen. We raden u aan de QR-code zowel digitaal op uw smartphone, als geprint op papier altijd bij u te hebben. Het gele boekje volstaat niet.

Let op: bent u met een negatieve testuitslag op reis gegaan, dan is het dus noodzakelijk om tijdens de reis u meerdere keren (bij 24-uurs geldigheid dus elke dag) te laten testen voor een nieuwe negatieve testuitslag. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. De reisleider kan u hierbij niet ondersteunen.