050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

De reis per openbaar vervoer

Hieronder vindt u meer informatie over de specifieke coronarichtlijnen die gelden tijdens een reis met het openbaar vervoer, zoals de trein naar uw vakantiebestemming.

De treinreis

Tijdens de treinreis naar uw bestemming, dit kan een opstapplaats in Nederland zijn, een excursie in het vakantieland of de volledige reis naar uw vakantiebestemming, houdt u zich aan de coronaregels die gelden in het land waar u op dat moment bent. In Nederland betekent dit dat u verplicht bent een mondkapje (over neus en mond) tijdens de gehele reis te dragen. Zorgt u voor voldoende mondkapjes, ook om ter plaatse te gebruiken, tijdens uw reis?

Reizen met het openbaar vervoer op locatie

Ook tijdens een reis met het openbaar vervoer in uw vakantieland, denk aan een reis met de metro in Berlijn of Rome, houdt u zich aan de coronaregels die gelden in het land waar u op dat moment bent. Dit kan betekenen dat u verplicht bent een mondkapje (over neus en mond) tijdens de reis te dragen. Zorgt u voor voldoende mondkapjes? Daarnaast heeft u in steeds meer landen ook het (digitaal) coronabewijs nodig om te kunnen reizen per trein, tram, metro of bus. Zorg dus dat u uw uw CoronaCheck digitaal of op papier altijd bij u heeft!