050 - 3 123 123
Kosteloos annuleren
Geld retour, géén voucher
Kosteloos omboeken

De reis per vliegtuig

Hieronder vindt u meer informatie over de specifieke coronarichtlijnen die gelden tijdens een vliegreis. Dit zijn de richtlijnen zoals deze door onder andere Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen aan ons zijn verstrekt.

Helga, SRC Reizen
Helga
Reisadviseur
Als u vragen heeft over over onze coronarichtlijnen, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Op de luchthaven Schiphol

Veilig en verantwoord reizen via Schiphol: kom niet als u klachten heeft, houd 1,5 meter afstand en houdt u aan de hygiëne- en gedragsregels. Daarnaast wordt reizigers voorgeschreven een mondkapje te dragen. Ook medewerkers op Schiphol dragen een mondkapje. Passagiers dienen een gezondheidsverklaring (Health Declaration) bij zich te dragen. Download deze gezondheidsverklaring.

Daarnaast zet Schiphol zogenoemde gezondheidsobservanten in. Zij lopen door de terminal en zijn alert op potentiële ziekteverschijnselen bij reizigers en medewerkers. Ook wijzen zij reizigers en medewerkers op het regelmatig wassen/desinfecteren van de handen. Faciliteiten op de luchthaven worden goed gereinigd, in het bijzonder de plekken waar veel mensen mee in aanraking komen. En in het algemeen geldt nog steeds: Ga niet op reis als u klachten heeft. Raadpleeg voor vertrek de meest actuele hygiëne- en gedragsregels zodat u weet wat u kunt verwachten.

Op Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport

Ook voor Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport staat veilig en verantwoord reizen voorop. De maatregelen op deze luchthavens zijn onder andere dat het belangrijk is om 1,5 meter afstand te houden en om de hygiënevoorschriften in acht te nemen. Verder is het dragen van een mondkapje sinds 15 juni verplicht in de terminals (vanaf 13 jaar) en vragen zowel Eindhoven Airport als Rotterdam The Hague Airport om een gezondheidsverklaring mee te nemen. Download deze gezondheidsverklaring. In het algemeen geldt: ga niet op reis als u klachten heeft.

Tijdens de vlucht

Alle passagiers moeten een gezondheidsverklaring meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die u van te voren kan downloaden, invullen en mee kan nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen dokterverklaring of iets dergelijks nodig. Download deze gezondheidsverklaring.

Het is verplicht om zowel op de luchthaven als tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Passagiers dienen er zelf voor te zorgen dat zij de mondkapjes bij zich hebben of aanschaffen (voor zowel de heen- als de terugreis). In het uiterste geval kan de luchtvaartmaatschappij u op de vlucht weigeren.

Daarnaast heeft elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen coronarichtlijnen. U ontvangt deze bij uw reisbescheiden. Voor KLM en Transavia verwijzen we naar de informatie op hun websites:
KLM
Transavia.

Nuttige linkjes:

Protocol Schiphol
Informatie over reizen vanaf Eindhoven Airport
Informatie over reizen vanaf Rotterdam The Hague Airport
Gezondheidsverklaring luchthavens & luchtvaartmaatschappijen (PDF)