050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

De reis per vliegtuig

Hieronder vindt u meer informatie over de specifieke coronarichtlijnen die gelden tijdens een vliegreis. Dit zijn de richtlijnen zoals deze door onder andere Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen aan ons zijn verstrekt.

Helga, SRC Reizen
Helga
Reisadviseur
Als u vragen heeft over over onze coronarichtlijnen, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Op de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport

Veilig en verantwoord reizen via de luchthavens: kom niet als u klachten heeft, houd 1,5 meter afstand en houdt u aan de hygiëne- en gedragsregels. Daarnaast wordt reizigers voorgeschreven een mondkapje te dragen. In het algemeen geldt: ga niet op reis als u klachten heeft.

Gezondheidsverklaring

Alle reizigers van 12 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Op de gezondheidsverklaring vult u voor u gaat vliegen in of u klachten heeft die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als u geen klachten heeft mag u aan boord. U moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houdt u het formulier bij zich. U kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien.

U kunt het pdf-formulier op uw telefoon invullen en bewaren. Wilt u het formulier printen? Print er dan 2 uit: 1 voor de heenvlucht en 1 voor de terugvlucht. Beide formulieren zijn hetzelfde.

De invulbare pdf werkt niet op alle mobiele telefoons en tablets. Ga voor uw vertrek na of u de pdf kunt invullen op uw telefoon of tablet. Werkt het niet? Print het formulier dan 2 keer uit: 1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis.

Vliegt u met KLM of Transavia? Dan vult u de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken. U hoeft dan geen formulier te printen.

Gezondheidsverklaring-reizigers-Nederlands-2021.pdf om te printen
Intake+Gezondheidsverklaring_invulbare_pdf_V2.pdf downloadbaar en om digitaal in te vullen

Tijdens de vlucht

Het is verplicht om zowel op de luchthaven als tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen (over neus en mond). Passagiers dienen er zelf voor te zorgen dat zij de mondkapjes bij zich hebben of aanschaffen (voor zowel de heen- als de terugreis). In het uiterste geval kan de luchtvaartmaatschappij u op de vlucht weigeren.

Daarnaast heeft elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen coronarichtlijnen. U ontvangt deze bij uw reisbescheiden. Voor KLM en Transavia verwijzen we naar de informatie op hun websites:
KLM
Transavia.

Nuttige linkjes:

Informatie over reizen vanaf Schiphol
Informatie over reizen vanaf Eindhoven Airport
Informatie over reizen vanaf Rotterdam The Hague Airport
Gezondheidsverklaring-reizigers-Nederlands-2021.pdf om te printen
Intake+Gezondheidsverklaring_invulbare_pdf_V2.pdf downloadbaar en om digitaal in te vullen