050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Een onderdompeling in schoonheid

Hoofdredacteur Marina de Vries:
‘We gaan deze winter op reis naar Duitsland! Juist wanneer het buiten grauw en kil is, is het heerlijk om musea in te duiken en te genieten van de sfeervolle kleuren van de schilderkunst! En waar kan dat beter dan in Duitsland? Onze oosterbuur bulkt van de prachtige musea die u in de wintermaanden trakteren op de mooiste tentoonstellingen. Vlak over de grens in Keulen en in het aan de Main gelegen Frankfurt kunt u zich vier dagen lang onderdompelen in uiteenlopende kunstgenres.

Tijdens deze unieke, eenmalige 4-daagse kunstreis nemen we u mee naar de geweldige tentoonstelling over Guido Reni in het Städel Museum in Frankfurt, waarover u in Museumtijdschrift 7 een uitgebreid artikel heeft kunnen lezen. U zult genieten van de bijzondere barokke werken van deze ondergewaardeerde Italiaanse kunstenaar. Maar er valt meer te bewonderen in Frankfurt. Schirn Kunsthalle trakteert ons op een bijzondere expositie over Marc Chagall, die haar licht werpt op relatief onbekende werken van Chagall uit de periode 1930 – 1940. Daarna rijden we naar Mainz, waar de Russisch-joodse kunstenaar in de laatste jaren van zijn carrière kleurrijke gebrandschilderde vensters heeft ontworpen voor de Sankt Stephanskirche. Op de heenreis brengen we een bezoek aan Keulen, waar het Wallraf-Richartz Museum een indrukwekkende vaste collectie heeft die u niet mag missen. Natuurlijk is er tijdens de reis ook tijd om de oude stadscentra van Frankfurt en Keulen te ontdekken, waar het in deze tijd van het jaar extra sfeervol is!

Deze unieke museumreis is speciaal door SRC Reizen voor u als abonnee van Museumtijdschrift samengesteld. Naast de begeleiding door een deskundige SRC-reisleider wordt u ook vergezeld door de hoofdredacteur van Museumtijdschrift! Gaat u met ons mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede middenklassehotels
1 nacht in Keulen
2 nachten in Frankfurt am Main
3x ontbijt en 2x diner
rondleiding met gids Schirn Kunsthalle
rondleiding met gids Städel Museum
entree expositie Chagall in Schirn Kunsthalle
entree expositie Guido Reni in Städel Museum
audiosysteem
hoofdredacteur van Museumtijdschrift aanwezig
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Keulen, Frankfurt en Mainz
expositie Guido Reni in Städel Museum
expositie Chagall in Schirn Kunsthalle
Sankt Stephanskirche Mainz met glasvensters Chagall
Wallraf-Richartz Museum in Keulen
kerstmarkten in Keulen en Frankfurt
De rondleidingen met gidsen en de entree voor de twee tentoonstellingen in Frankfurt zijn inclusief!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-Reisleidster Saskia
Reisleidster sinds 1996

De reis in het kort

Naar Keulen met bezoek Wallraf-Richartz Museum
Stadswandeling in Frankfurt am Main
Chagall-expositie in de Schirn Kunsthalle en Sankt Stephanskirche in Mainz
Guido Reni in het Städel Museum en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Keulen

Vanuit Amersfoort en Zevenaar rijden we naar de Domstad Keulen. De stad heeft een rijke historie, mede door de gunstige ligging aan rivier de Rijn, die ruim tweeduizend jaar teruggaat. Tijdens de stadswandeling zien we de prachtige zeven eeuwen oude dom. De twee torens van de kathedraal, die elk ongeveer 156 meter hoog zijn, domineren nog steeds de skyline van de stad. We wandelen door de smalle straatjes van de Altstadt naar het Wallraf-Richartz Museum. Dit oudste museum van de stad heeft een geweldige collectie beeldende kunst uit de periode van de 13e eeuw tot het begin van de 20e eeuw, waarbij de Duitse kunstenaars goed vertegenwoordigd zijn. Daarnaast vindt u hier een bijzondere tijdelijke expositie over het beeld van de vrouw in de kunst. Na het bezoek is er vrije tijd om over de gezellige kerstmarkten van Keulen te struinen. Am Dom staat de bekendste Weihnachtsmarkt van Keulen. Bij de talloze kraampjes is het goed toeven. Het diner is op deze avond inbegrepen. We overnachten in Keulen. (ca. 225 km)

dag 2: Naar Frankfurt am Main

We rijden naar Frankfurt am Main, de financiële hoofdstad van Europa, waar we de komende twee nachten in een hotel in het centrum verblijven. Na aankomst maken we een wandeling door de Altstadt, die helaas zwaar geleden heeft onder de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Een deel is gelukkig herbouwd en rond de Römerberg krijgen we een goede indruk van hoe het middeleeuwse Frankfurt eruit heeft gezien. Rond dit pleintje met vakwerkhuizen zien we het Altes Rathaus, de Alte Nikolaikirche en de Gerechtigkeitsbrunnen. Tevens wandelen we langs het Goethe Haus, de Hauptwache en de Alte Oper. Ook Frankfurt is al helemaal in kerststemming. Na de stadswandeling kunt u op eigen gelegenheid genieten van die onvervalste Duitse kerstsfeer met Glühwein en Lebkuchen. Het diner is vanavond inbegrepen. (ca. 200 km)

dag 3: Chagall in Frankfurt en Mainz

Vandaag dompelen we ons onder in de kunst van Marc Chagall. In de ochtend bezoeken we de tijdelijke Chagall-expositie in de Schirn Kunsthalle. Deze unieke expositie werpt haar licht op het relatief onbekende werk van Chagall tussen 1930 en 1940. In deze periode werd het kleurrijke pallet van de kunstenaar donkerder. U ziet belangrijk werk vanaf 1930, waarin de kunstenaar zich onder meer richt op de joodse wereld, zelfportretten en allegorische en Bijbelse thema’s. Na de lunch rijden we naar het nabijgelegen Mainz, waar we de Sankt Stephanskirche bezoeken. Dit is de enige kerk in Duitsland waarvoor Chagall gebrandschilderde vensters heeft ontworpen. De vensters verbeelden verschillende scènes uit het Oude Testament en dompelen u onder in het hemelsblauw van de glas-in-loodramen van de beroemde kunstenaar. Chagall was bevriend met de pastoor van de Sankt Stephanskirche en vanaf 1978 tot aan zijn dood heeft hij aan deze ramen gewerkt. Hij hoopte dat dit werk zou bijdragen aan de verzoening tussen het joodse volk en Duitsland. Na ons bezoek keren we terug naar het centrum van Frankfurt, waar u op eigen gelegenheid een hapje kunt gaan eten. (ca. 90 km)

dag 4: Guido Reni in het Städel Museum

We sluiten deze kunstreis af met ons bezoek aan de prachtige tentoonstelling over Guido Reni in het Städel Museum. Tijdens de rondleiding met een gids leren we meer over de kunstenaar die in zijn tijd een van Europa's meest succesvolle en meest gevierde schilders was, maar die in de 19e eeuw vanwege veranderde smaak werd verbannen naar de zijlijn. De tentoonstelling met verschillende schilderijen uit toonaangevende internationale musea en enkele nieuw ontdekte werken biedt een nieuw perspectief op deze voormalige sterschilder van de Italiaanse barok. Na ons bezoek is het tijd om terug te keren naar Nederland, waar we aan het begin van de avond aankomen. (ca. 400 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel CityClass Europa am Dom
Hotel CityClass Europa am Dom - Keulen
Hotel CityClass Europa am Dom ligt op 150 meter van de Dom van Keulen en het Romeins-Germaans museum. Het hotel wordt omgeven door de populaire winkelstraten van Keulen. Het hotel heeft een grote loungeruimte met een bar, een restaurant en een lift. Er is gratis wifi in alle ruimtes beschikbaar. De klassiek ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een bureau, een zithoek en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel CityClass Europa am Dom
Flemings Hotel Frankfurt Main-Riverside
Hotel Flemings Frankfurt Main-Riverside - Frankfurt Main
Het moderne Fleming's Hotel Frankfurt Main-Riverside ligt in hartje Frankfurt am Main. Op een kwartier lopen van het hotel vindt u de historische Altstadt. Het hotel heeft een restaurant, een lift, een fitnessruimte en saunafaciliteiten. Er is gratis wifi in het hotel. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Flemings Hotel Frankfurt Main-Riverside

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol