050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Ontdek de mooiste kunst in het Ruhrgebied!

Hoofdredacteur Marina de Vries:
‘Niet veel Nederlanders weten dat op een paar uur rijden, aan de andere kant van de Nederlands-Duitse grens een ware schat aan cultuur ligt. Op school leerden we dat het Ruhrgebied vooral een industriegebied was; de kolenpot van Duitsland. Maar die industrie bracht rijkdom, mooie gebouwen en imposante kunstcollecties naast, later weer, prachtig industrieel erfgoed. Düsseldorf is een van die steden waar, als je het kolenstof ervan afblaast, een ware parel onder blijkt te zitten. Mooie musea strijden met indrukwekkende architectuur om uw aandacht. Tijdens deze unieke museumreis, die speciaal door SRC Reizen voor u als abonnee van Museumtijdschrift is samengesteld, reizen we naar Düsseldorf en het Ruhrgebied om een drietal bijzondere exposities te bewonderen.

Deze heerlijke “cultuurboost” start in Essen waar we in het Folkwang Museum een prachtige expositie met het grafische werk van Marc Chagall, Henri Matisse, Pablo Picasso en Joan Miro gaan bewonderen. Aan het begin van de 20e eeuw maakten alle vier de kunstenaars in Parijs speciale grafische werken die door de productie van kunstenaarsboeken en -portfolio’s een groot publiek bereikten. Vervolgens zien we in Düsseldorf in de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen tijdens een rondleiding het expressieve, kleurrijke werk van Chaïm Soutine. De hevige persoonlijke expressie in zijn werken was van grote invloed op naoorlogse abstracte kunstenaars. We eindigen deze kunsttrip met een bezoek aan het Von der Heydt-Museum in Wuppertal, waar we in een unieke tentoonstelling werken zien van Pablo Picasso en Max Beckmann. Het is voor het eerst dat de schilderijen van deze twee grootheden naast elkaar hangen!

Kortom, een met kunst overladen programma waarin natuurlijk ook tijd is om zelf door Düsseldorf te slenteren of om ’s avonds nog even een wandelingetje langs de Rijn te maken. Ons hotel staat vlak bij de beroemde Königsallee dus musea en vertier zijn binnen handbereik. Ik nodig u van harte uit op deze driedaagse Museumtijdschrift-reis naar het rijke Ruhrgebied. Mag ik u straks verwelkomen in Duitsland? Het wordt een kleurrijk feestje in onze grauwe winter!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede middenklassehotel in Düsseldorf
2x ontbijt en 1x diner
rondleiding met gids in K20
entree Museum Folkwang in Essen
entree K20 in Düsseldorf
entree Von der Heydt-Museum
audiosysteem
directeur van Museumtijdschrift aanwezig
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
expo Chagall, Matisse, Miro in Folkwang Essen
expo Chaïm Soutine in K20 Düsseldorf
expo Pablo Picasso | Max Beckmann in Von der Heydt-Museum
wandeling door Düsseldorf

Marina de Vries

hoofdredacteur Museumtijdschrift

"In Düsseldorf zien we tijdens een rondleiding in de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen het expressieve, kleurrijke werk van Chaïm Soutine!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Expositie 'Chagall, Matisse, Miro' in Museum Folkwang in Essen en naar cultuurstad Düsseldorf
Stadswandeling door Düsseldorf en rondleiding over ‘Chaïm Soutine. Gegen den Strom’ in K20 van van Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
Vrije ochtend, 'Pablo Picasso en Max Beckmann' in het Von der Heydt-Museum in Wuppertal en naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Via Museum Folkwang in Essen naar Düsseldorf

Vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Essen. Hier brengen we een bezoek aan het Museum Folkwang: voor de Tweede Wereldoorlog een van de meest toonaangevende musea op het gebied van avant-gardistische kunst. De collectie werd helaas een doelwit van de nazi’s, maar na de oorlog is het weer opgebouwd. Het museum presenteert regelmatig bijzondere tentoonstellingen die refereren aan wat ooit de grootste vooroorlogse expressionistische kunstcollectie van Duitsland was. Dit najaar kunnen we hier genieten van de expositie Chagall, Matisse, Miro – Made in Paris. Sinds het begin van de 20e eeuw is Parijs een van de belangrijkste Europese centra voor de productie van kunstenaarsboeken en -portfolio's. Kunstenaars als Marc Chagall, Henri Matisse, Joan Miró en Pablo Picasso creëerden met passie originele grafische werken waarmee ze een breder publiek wisten te bereiken dan met individuele schilderijen. We zien topwerken, waaronder Jazz van Henri Matisse, La Tauromaquia van Pablo Picasso, A toute épreuve van Joan Miró en Marc Chagalls etsen op de Hebreeuwse Bijbel. Na ons bezoek rijden we naar Düsseldorf, waar ons hotel voor twee nachten staat. We dineren op deze avond in de omgeving van het hotel. (ca. 210 km)

dag 2: Architectuur en kunst in Düsseldorf

In de ochtend maken we een stadswandeling, waarbij we de bijzonder chronologische melange van architectuur die Düsseldorf rijk is, bewonderen. Zo zien we onder andere het jugendstil Kaufhaus aan de elegante Königsallee, het Behrens-gebouw, het Dreischeibenhaus en het Kö-Bogen project. In de middag brengen we en bezoek aan het spectaculaire K20 gebouw van Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Hier krijgen we een rondleiding over de bijzondere expositie Chaïm Soutine. Gegen den Strom. De schilderijen van de joods-Franse kunstenaar Chaïm Soutine (1893 – 1943) zijn explosies van kleur, mooi en ingrijpend tegelijk. De hevige persoonlijke expressie in zijn werken was van grote invloed op naoorlogse abstracte kunstenaars. Hierna kunt u op eigen gelegenheid cultuurstad Düsseldorf verder ontdekken. De reisleider geeft u graag tips voor de vrije tijd en voor het diner van deze avond.

Cultuurbolwerk Düsseldorf
Het aan de Rijn gelegen Düsseldorf is de zevende stad van Duitsland en een van ’s lands belangrijkste cultuurbolwerken. Nergens liggen zoveel musea en kunstgalerieën zó dicht bij elkaar. Al in de 17e eeuw was Düsseldorf een centrum van de beeldende kunst: keurvorst Johan Willem van de Palts verzamelde Hollandse en Vlaamse meesters. Maar ook in de 19e eeuw en in vroeg 20e -eeuwse Weimar-periode was de stad een belangrijk cultureel centrum, en na de oorlog was de Düsseldorf thuishaven van de beroemde avantgardistische kunstenaar en professor Joseph Beuys. Maar ook de architectuurliefhebbers komen in de Rijnstad aan hun trekken. Van de classicistische Ratinger Tor of de barokke Sankt Andreaskirche tot het modernistische Beherns-gebouw: van de meeste stijlen is in de stad wel een prachtig bouwwerk te vinden. Ook van de naoorlogse bouwkunst kent de stad enkele fraaie voorbeelden. Wat te denken van het Dreischeibenhaus, symbool van het Duitse Wirtschaftswunder, gebouwd in de stijl van het naoorlogs modernisme. Ook de hedendaagse architectuur is in Düsseldorf goed vertegenwoordigd met onder andere het spectaculaire Kö-Bogen gebouw van Daniël Libeskind. In het aan de rivier gelegen Der neue Zollhof mocht grootheid Frank Gehry eind vorige eeuw zijn accent aan de stad toevoegen. De Düsseldorfer muziekscene was thuis voor de romantische componist Robert Schumann, zij het in zijn minder gelukkige laatste jaren. Recenter bracht de stad de wereldberoemde elektronische band Kraftwerk en Neu!, een van de belangrijkste exponenten van de Krautrock, voort. In vele vormen van de kunst is Düsseldorf dus een historisch en actueel bruisende stad. Dit vindt zijn weerslag in het straatbeeld en in de vele musea.

dag 3: Picasso en Beckmann in Wuppertal en naar Nederland

In de ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan een van de vele musea in Düsseldorf. Wandelt u het Kunstpalast binnen of kiest u voor de Kunsthalle? Hierna rijden we terug naar Nederland, maar niet voordat we een stop maken in Wuppertal, waar we in het Von der Heydt-Museum de tentoonstelling Pablo Picasso | Max Beckmann – Mensch, Mythos, Welt bezoeken. Beide kunstenaars zijn sleutelfiguren van het modernisme en hebben in de eerste helft van de 20e eeuw een doorslaggevende bijdrage geleverd aan een herdefiniëring van de mogelijkheden en taken van de representatieve schilderkunst. Dit is voor het eerst dat werken van beide grootheden in een expositie te zien en te vergelijken zijn. Na ons bezoek rijden we huiswaarts. Onze korte en intensieve cultuurtrip zit er helaas weer op! (ca. 235 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ruby Luna Hotel
Hotel Ruby Luna - Düsseldorf
Ruby Luna Hotel Düsseldorf ligt in het historisch centrum van Düsseldorf, op minder dan 300 meter van de beroemde Königsallee. Op slechts 600 meter liggen de beroemde kunstcollecties K20 en K21. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een (koffie)bar, een terras en een lift. Wifi is gratis beschikbaar in de hele accommodatie. De kamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed, airconditioning, geluidsisolatie, een bureau, een kluisje, een flatscreen-tv en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Ruby Luna Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien