050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol
U bent hier: Home | Onze partners

Stichting SWAMA

SRC Reizen neemt u graag mee naar al het moois dat deze aarde te bieden heeft. Dit doen we door mooie, en betaalbare culturele reizen te organiseren, waarvan u thuiskomt met warme herinneringen. We willen graag iets terugdoen en bijdragen aan een betere wereld, zodat nog vele generaties ervan kunnen genieten. Daarnaast willen we iets betekenen voor de mensen die het minder goed getroffen hebben dan wij.

Daarom heeft SRC Reizen de stichting SWAMA opgericht, een afkorting die staat voor Samen Werken Aan een Mooiere Aarde. Deze stichting ondersteunt elk jaar een goed doel. Als u een reis bij SRC boekt, draagt ook u bij aan het goede doel, zonder dat het u iets kost! SRC geeft namelijk voor elke reiziger die met ons op vakantie gaat, een bijdrage aan Stichting Swama.

Stichting Swama
Stichting SWAMA
Als u een reis bij SRC boekt, draagt ook u bij aan het goede doel, zonder dat het u iets kost!

Hillcrest Aids Centre

Stichting Swama steunt sinds 2014 elk jaar de stichting Zulu Aid. Dit is een betrouwbare Nederlandse organisatie die zich exclusief inzet voor het Hillcrest Aids Centre in KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Dit doet de stichting Zulu Aid onder andere door fondswerving en verkoop van sieraden. Op zuluaid.nl vindt u meer informatie over deze organisatie.

De stichting Hillcrest Aids Centre is in bijna 25 jaar uitgegroeid tot een succesvol programma in de strijd tegen hiv, aids en armoede. Het centrum geeft, zoals ze het zelf zeggen, onvoorwaardelijke liefde en hoop aan iedereen die hiv of aids heeft, of besmette familieleden hebben (gehad). Het centrum doet dit door praktische en duurzame zorg te bieden in de regio KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Deze zorg geven ze aan verschillende gemeenschappen in het gebied ‘the Valley of 1.000 Hills’, een van de epicentra van de hiv-pandemie. In sommige gemeenschappen is 40 tot 60 procent van de bevolking geïnfecteerd. Alle projecten van het Hillcrest Aids Centre zijn voortgekomen uit de behoeften van de gemeenschap. Samen met de bevolking wordt gekeken hoe aan deze behoeften kan worden voldaan. Daaruit is een programma voortgekomen dat zich richt op zorg, voorlichting, genereren van inkomen en het betrekken van de gemeenschap.

Tijdens de SRC groepsreizen naar Zuid-Afrika wordt er een bezoek gebracht aan het Hillcrest Aids Centre. Hier horen de gasten meer over deze organisatie en hoe de verschillende lokale projecten worden ondersteund. Ze genieten ook van een heerlijke lunch, verzorgd door enkele ‘grannies’. Deze oma’s uit de lokale gemeenschap worden door de stichting geholpen met de opbouw van een zelfvoorzienend bestaan. Zo kunnen onze reizigers ter plekke zien, hoe het geld van stichting Swama besteed wordt.

U kunt ook helpen!

Wilt u nog iets extra’s doen voor ons goede doel? Stort dan uw bijdrage op het rekeningnummer van de stichting SWAMA te Groningen: NL41 TRIO 0197 7939 40. Elke euro die de stichting ontvangt, gaat rechtstreeks naar het goede doel. Zo werken we samen aan een mooiere aarde!

Kent u een kleinschalige project dat onze en uw steun waard is? Uw tips zijn van harte welkom! U kunt uw suggesties mailen naar info@swama.nl.

Stichting SWAMA

De stichting SWAMA voldoet aan de wettelijke regels voor een ANBI-stichting. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Het bestuur van de stichting SWAMA bestaat uit:
• Sietske: directeur SRC Reizen – voorzitter
• Jan: fiscaal jurist – penningmeester
• Jan Jaap: partner van notariskantoor Lambeck Harms te Groningen – bestuurslid
• Wibo: bestuurslid