050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Adriënne Zijlstra

SRC-Reisleidster Adriënne Zijlstra

Daar sta ik, in Polen, niet ver van de Oostzee, oog in oog met de onneembare burcht van de ooit zo machtige Ridders van de Duitse Orde. Of in Schotland aan een meer, bij de imposante kasteelruïne die getuigt van het roemruchte verleden van de Schotse clans.

In de Hooglanden weerklinkt een doedelzakmelodie. Of ik hoor muziek van de Poolse componist Frédéric Chopin. Pianoklanken die wonderlijk genoeg opklinken uit een bankje in een prachtig park in Warschau. Het zijn een paar voorbeelden die tonen waarom het reizen in Europa zo boeiend is. De onderlinge verbondenheid en overeenkomsten tussen de verschillende Europese landen, en tegelijkertijd de uniekheid van elk afzonderlijk land, het blijft mij fascineren. Het is fantastisch om mensen daarover te vertellen en hen dat te mogen laten zien.

Bestemmingen: Duitsland, Frankrijk, Polen, Groot-Brittannië, Zwitserland, Ierland, Denemarken, België

Adriënne Zijlstra
Reisleidster sinds 2006

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Metz, Nancy en Straatsburg
Vrijdag 19 april 2019
5 dagen
498,-Boek
Kunst in Zwitserse Musea
Woensdag 01 mei 2019
5 dagen
739,-Boek
Highlands & Islands
Woensdag 15 mei 2019
10 dagen
1998,-Boek
Mooiste musea Noord-Frankrijk
Vrijdag 31 mei 2019
3 dagen
269,-Boek
Noordoost-Duitsland
Zondag 09 juni 2019
7 dagen
869,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Adriënne

Een zonnige middag in Cambridge
Door reisleider Adriënne Zijlstra | 11-05-2018
‘Laat ik nu eerst even opschrijven wanneer ik mijn blog moet inleveren’ dacht ik, en ik pakte mijn agenda, dit jaar een mooi klein boekje met stevige kaft. Maar nog voor ik het open kon slaan dwaalden mijn gedachten al af naar afgelopen zomer in Engeland. Naar een zonnige middag in Cambridge om precies te zijn. Daar heb ik die agenda namelijk gekocht. Ik zag me weer staan met dit kleinood bij de kassa.
Copernicus en peperkoek, dat is Torun!
Door reisleider Adriënne Zijlstra | 10-03-2018
Polen is een prachtig en fascinerend land. Elke keer weer als ik er ben, word ik geboeid door de snelle ontwikkelingen in het land. Steeds weer ben ik ook verrast door de veelheid aan mooie en onbekende plaatsen die dit land telt. Polen heeft bijvoorbeeld, naast schitterende en beroemde steden als Krakau en Warschau, ook vele prachtige steden die bij ons veel minder bekend zijn, en waar je het Poolse leven echt kunt ervaren.
De Strietzelmarkt in Dresden
Door reisleider Adriënne Zijlstra | 20-12-2017
Een van de sfeervolle dingen die in de aanloop naar kerst onlosmakelijk met Duitsland verbonden zijn, is de kerstmarkt. In de weken voorafgaand aan het kerstfeest kun je overal in het land zo’n typische markt bezoeken. De gezelligheid op zo’n markt, met de geur van dennengroen en Glühwein, met mooie snuisterijen, overal kerstversiering, en met lichtjes die stralen wanneer de schemer invalt... zo’n markt, het heeft iets heerlijks vind ik.