050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Claudia Vosman

SRC-Reisleidster Claudia Vosman

Sinds 2001 ben ik werkzaam voor SRC Reizen. In eerste instantie werd ik aangenomen om reizen door Turkije te begeleiden. Mijn half-Turkse afkomst en mijn studie Turkse Talen en Culturen kwamen mij daarbij goed van pas.

In de loop der jaren heeft mijn ‘werkterrein’ zich enorm uitgebreid. Met heel veel plezier heb ik tot nu toe reizen mogen begeleiden door landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Azië, Centraal-Azië en Europa. Mijn grote passie is reizen: ik vind het een voorrecht om in contact te mogen komen met allerlei mensen uit verschillende culturen. Daarnaast vind ik het heel leuk om mijn kennis over en ervaring met andere landen en culturen over te brengen op onze SRC-gasten. Elke keer heb ik er weer heel veel zin in als ik voor SRC op pad ga en op een luchthaven mijn groep mag verwelkomen. Met elkaar zorgen we er weer voor dat we een onvergetelijke reis maken!

Bestemmingen: Marokko, Griekenland, Oman, Iran, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan, Finland, Noorwegen, Ierland, China, Indonesië

Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Magisch Iran
Vrijdag 05 april 2019
15 dagen
2598,-Boek
Magisch Iran
Vrijdag 19 april 2019
15 dagen
2629,-Boek
Noord-Griekenland en Corfu
Zondag 12 mei 2019
9 dagen
1139,-Boek
Hoogtepunten Ierland
Maandag 10 juni 2019
12 dagen
1879,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Claudia

Herinnering aan Oezbekistan
Door reisleider Claudia Vosman | 03-07-2018
De jonge man die mij helpt in de winkel in Istanbul waar ik een spijkerbroek koop, spreekt Turks met een licht Russisch accent. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraag hem waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Schuchter vertelt hij me dat hij uit Tashkent, Oezbekistan, komt. Sinds zes maanden woont hij in Istanbul omdat hij met het lage loon van 200 dollar per maand in Oezbekistan zijn familie niet meer kon onderhouden. Hij heeft deze baan gevonden in een buurt waar veel Russen verblijven en met zijn kennis van de Russische taal kan hij de klanten te woord staan.
Betoverend Istanbul
Door reisleider Claudia Vosman | 14-06-2018
Alweer 15 jaar woon ik in Istanbul. Ik hou van deze stad met zijn 16 miljoen inwoners. Het is een metropool, waar het leven dag en nacht doorgaat. Istanbul ligt op twee continenten en vormt de brug tussen oost en west. De afgelopen tijd is Turkije minder positief in het nieuws gekomen, er zijn ook daadwerkelijk nare dingen gebeurd, maar het gewone leven gaat hier altijd door.
Humor in Ierland
Door reisleider Claudia Vosman | 02-02-2018
Ieren hebben craic. Nee niet crack, de rookbare variant van cocaïne, maar craic. Craic staat voor de Ierse humor, kletsen, gezellig samen zijn. Een persoon kan ‘craic’ zijn maar een situatie of een verhaal ook. Ieren zitten er vol mee: the more craic, the better!
Hafez, dichter in Shiraz
Door reisleider Claudia Vosman | 05-03-2017
We zijn in Shiraz, een stad in het zuiden van Iran, dat de sprookjesachtige bijnaam ‘Stad van rozen, nachtegalen en poëzie’ heeft. Deze naam heeft het te danken aan de aanwezigheid van vele prachtige tuinen en beroemde dichters die er gewoond hebben.
Onhandig linkshandig in Turkije
Door reisleider Claudia Vosman | 13-01-2017
Jaren geleden reisde ik door Zuidoost-Turkije. Ik was op zoek naar rotstekeningen die aangebracht waren in grotten in het gebied dichtbij de Syrische grens. Er ging geen openbaar vervoer naar dat gebied, maar een vriendelijke Koerdische taxichauffeur wilde mij wel brengen. We reden rond door dorpen waarvan de inwoners merendeels van Koerdische of Arabische afkomst zijn. Toen de avond begon te vallen en we terug wilden rijden naar de stad, werden we ineens door het dorpshoofd van het dorpje waar we op dat moment waren uitgenodigd voor de maaltijd.
Zomer met de Kerstman in Finland
Door reisleider Claudia Vosman | 23-12-2016
Het is midden in de zomer en ik breng een bezoek aan de kerstman. De kerstman woont in Finland in het plaatsje Rovaniemi dat op de poolcirkel ligt. Rondom zijn huis is een dorp aangelegd, waar winkels en restaurants zijn zodat je het gehele jaar door kerstinkopen kunt doen, onderwijl genietend van warme chocolademelk en rendierstoofpot.
Een verloren jaar in Istanbul
Door reisleider Claudia Vosman | 12-12-2016
Nadat ik een zomer vol reizen achter de rug heb, ben ik weer thuis, in Istanbul. De herfst is begonnen, het is nog niet koud maar er valt af en toe een regenbuitje. Ik heb wat boodschappen nodig en ga mijn vaste loopje maken door het toeristische Sultanahmet, de wijk waar ik woon.
Noorwegen, het land van 'nooit meer slapen'
Door reisleider Claudia Vosman | 13-09-2016
Toen ik in de derde klas van de middelbare school zat werd er een boekbespreking gehouden over de roman ‘Nooit meer slapen’ van W.F. Hermans. Het gaat over een jongeman die in Finnmark, de meeste noordelijke provincie van Noorwegen, op zoek is naar meteorietstenen. Gekweld door de niet ondergaande zon en de muggen die zijn bloed graag willen drinken, ploetert hij voort op zijn reis.
Oman: Ver weg en toch dichtbij
Door reisleider Claudia Vosman | 20-05-2016
Muscat ligt op een afstand van 5.615 km vanaf Amsterdam. Je vliegt toch gauw een uur of acht om er te komen. Het is niet aan de andere kant van de wereld, maar ook niet bepaald naast de deur.
De charme van Turkije
Door reisleider Claudia Vosman | 05-12-2015
Turkije is het land waar ik mijn hart aan heb verpand. Ik geniet van de uitgestrektheid van het Turkse landschap afgewisseld door hoge bergen uitlopend in grillige rotsformaties die uittorenen boven de turkoois gekleurde Middellandse Zee. Naast de schoonheid van het land voelen de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de Turken aan als een warme deken.
Ramadan in Jordanië
Door reisleider Claudia Vosman | 18-08-2015
Het is ramadan, de islamitische vastenmaand waarin volwassen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet mogen eten, drinken, roken of seksuele omgang hebben.