050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Diane Kuster

SRC-Reisleidster Diane Kuster

Al heel wat jaren woon ik nu in Italië. Dit land, in al zijn georganiseerde chaos en met al zijn tegenstellingen, heeft mijn hart gestolen. Rome, in al zijn chaos, bracht iets in mij teweeg, waardoor ik er nooit meer ben weggegaan.

Als reisleidster kan ik deze liefde overbrengen op mijn gasten, een fantastisch beroep! Dat de Italianen niet alleen een heel bijgelovig volk zijn, maar ook nog eens verstrikt raken in hun eigen bureaucratische handelingen, daar ben ik na al die jaren als reisleider in Italië wel achter. Naast Italië begeleid ik ook reizen naar prachtige landen als India, Israël en Indonesië. Zo blijf ik mijn horizon steeds verruimen. Heerlijk!

Bestemmingen: Italië, Indonesië, India, Marokko

Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Winter in Venetië
Zondag 10 februari 2019
5 dagen
529,-
Rome
Zaterdag 16 maart 2019
5 dagen
649,-
Rome
Zaterdag 23 maart 2019
5 dagen
679,-
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Diane

Nijverige nijlpaarden in Tanzania
Door reisleider Diane Kuster | 21-07-2018
‘Kom je mee?’, vraagt Jos, een gast uit mijn groep. Ik zit in een van de heerlijke stoelen in de Keniase lodge een boekje te lezen over bavianen. ‘Is er iets speciaals dan?’, vraag ik vanuit mijn heerlijke ligstoel. ‘Ja, je moet echt komen!’, is zijn antwoord.
Fietsen in Rome
Door reisleider Diane Kuster | 20-07-2017
Wat doe je nu? Ik kijk verbaasd naar Elena, een vriendin uit Rome op bezoek in Nederland, die op de grond ligt. We zitten niet eens vijf minuten op de fiets en voor het eerste stoplicht valt ze al om. Hoe kan dit? Ze had me verteld dat ze kon fietsen, in Rome wordt toch ook wel eens gefietst vraag ik me verbaasd af.
Opera in Venetië
Door reisleider Diane Kuster | 09-03-2017
Door smalle steegjes, over bruggetjes en langs kanalen loop ik in de richting van het operahuis van Venetië: La Fenice, genoemd naar de mythische vogel die uit zijn eigen as verrijst. Een toepasselijke naam voor een theater dat maar liefst twee keer afbrandde!
Quaterie Spagnoli in Napels
Door reisleider Diane Kuster | 27-10-2016
Smalle straten, geurige was boven mijn hoofd, scooters met berijders zonder helm vliegen links en rechts om me heen. Ik loop met mijn trolley naar de kamer die ik heb gehuurd in de Quartieri Spagnoli in het Italiaanse Napels.
Kamelenfestival in India
Door reisleider Diane Kuster | 09-01-2016
Kleurrijk opgetuigde kamelen, vurige paardjes en breed besnorde mannen met indrukwekkende tulbanden… Beige-bruine tenten staan op een rijtje op regelmatige afstand van elkaar verwijderd. Ik loop door het mulle zand op zoek naar een tent met nummer 42. Dan zie ik het nummer aan de voorkant van de tent, rits deze open en stap op mijn blote voeten naar binnen.
Een zwoele zomeravond in Verona
Door reisleider Diane Kuster | 29-09-2015
Een rij goudkleurige sfinxen geplaatst op plastic buizen, rode onwerkelijk grote rozen, een immense ovale bal van schitterend gekleurd plastic: ze liggen doods naast het Romeinse amfitheater in Verona om tijdens een van de voorstellingen van het beroemde operafestival tot leven te komen.