050 - 3 123 123

SRC-Reisleider Jurriaan van Kranendonk

Onze huwelijksreis bracht ons in Portugal, naar Porto en het noorden, waar mijn schoonfamilie jarenlang had gewoond en wat voor mijn vrouw haar 'moederland' is. Ik was al verliefd op mijn vrouw, nu werd ik ook verliefd op dit land, op zijn verborgen historische schoonheid in steden als Porto, Guimarães, Braga, Coimbra en Lissabon.

Maar ik werd ook verliefd op het heerlijke eerlijke eten van verse vis en de ‘bacalhau’ in allerlei gedaantes. Verliefd op de muziek van de emotionele fado, op de literatuur van grote schrijvers als Pessoa, Saramago en Lobo Antunes, en bovenal verliefd op de mensen in dit land: aardig, behulpzaam, enorm gastvrij en hartelijk. Ik heb vele reizen gemaakt, de laatste 10 jaar nog vaker dan voorheen omdat we noordelijk van Lissabon aan de kust een droomhuisje vonden. De verliefdheid heeft zich omgezet in enthousiasme, om zo anderen de kwaliteit van dit zonnige land en haar eilanden, Madeira en de Azoren, te vertellen, te laten proeven, te laten zien en te laten horen.

Bestemmingen: Portugal, Kaapverdische eilanden

Jurriaan van Kranendonk
Reisleider sinds 2013

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Jurriaan

Cabo Verde, no stress!
Door reisleider Jurriaan van Kranendonk | 12-02-2018
De eilanden die we tijdens de reis naar de Kaapverdische Eilanden bezoeken, verschillen allemaal sterk van elkaar. Op het kleine eiland São Vicente ligt de kleurrijkste en muzikaalste stad, Mindelo. Hier gonzen de cafés en restaurants soms van de morna: zacht swingende muziek van gitaar en piano met de ongerepte stem van een jonge zangeres, die de avond onvergetelijk maakt.