050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Myriam Marchais

SRC-Reisleidster Myriam Marchais

Reizen heb ik letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Ik ben geboren in Frankrijk en bracht hier een deel van mijn jeugd door. Elke vakantie ging mijn (Nederlandse) moeder naar haar familie in Brabant. Mijn zusje en ik gingen van kleins af aan mee. Toen ik 9 jaar oud was, verhuisden we naar Nederland.

Vanaf toen reisden we elke vakantie naar Frankrijk om mijn (Franse) vader en grootouders op te zoeken. Door het opgroeien met 'het ene been in Frankrijk en het andere in Nederland', kreeg ik belangstelling voor de culturele diversiteit van verschillende landen. Tijdens mijn opleiding aan de Academie der Beeldende Kunsten te Maastricht werd mijn liefde voor kunst aangewakkerd. En natuurlijk zat het reizen nog altijd in mijn bloed... na mijn opleiding vroeg ik me af hoe ik deze verschillende zaken een plek in mijn leven kon geven. Alles viel op z'n plaats toen ik in 1999 de vacature van SRC-Cultuurvakanties tegenkwam. Het leek me meteen al fantastisch werk, en nu, elf seizoenen en ontelbare reizen in allerlei landen later, kan ik alleen maar zeggen dat ik er nog steeds hetzelfde over denk!

Bestemmingen: Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Spanje, Italië, China, Indonesië

Myriam Marchais
Reisleidster sinds 2000

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Myriam

Orang-oetans in Indonesië
Door reisleider Myriam Marchais | 11-07-2018
Toen ik de reis naar Sumatra, Java en Bali op mijn planning kreeg, wist ik direct dat de wandeling in Bukit Lawang (Sumatra) een hoogtepunt van mijn reis zou worden. In de jungle bij het voormalige opvangcentrum Bohorok leven tientallen orang-oetans. Ze krijgen hier twee keer per dag melk en bananen aangeboden. Dit geeft de boswachters, maar ook ons, bezoekers, de kans om de dieren te observeren. Ik kon haast niet wachten om deze unieke mensapen in het wild te zien!
Vrolijk Cuba
Door reisleider Myriam Marchais | 01-11-2016
Ik ben alweer een tijd niet in hun land geweest, maar als ik, waar ook ter wereld, Salsamuziek hoor, denk ik direct weer aan de vrolijke Cubanen met hun opzwepende dansritmes en heerlijke cocktails. Reizen in Cuba is nooit saai; je maakt altijd wat mee!
Magisch Indonesië
Door reisleider Myriam Marchais | 23-12-2015
Het heeft een zekere magische klank, de naam ‘Bali’. De stranden, de bijzondere Balinese religie met haar vele goden en demonen en duizenden tempeltjes, de landschappen… Het eiland trekt jaarlijks duizenden mensen van over de hele wereld aan. Met alle gevolgen van dien. Sommige plaatsen zijn nu niet veel meer dan een aaneenschakeling van guesthouses, winkeltjes en restaurants.
Kunst aan de Côte d’Azur
Door reisleider Myriam Marchais | 25-07-2015
Op de kunstacademie leerde ik kunst te benoemen en te waarderen. Maar pas toen ik reizen naar Zuid-Frankrijk ging begeleiden, leerde ik echt van kunst te houden. Nergens is zoveel kleurrijke kunst te vinden als aan de Côte d’Azur. Dat komt omdat kunstenaars lyrisch zijn over la Méditerranée: een aangenaam klimaat en mooie landschappen, maar vooral helder licht en zinderende kleuren.