050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Sven Standhardt

SRC-Reisleider Sven Standhardt

Sinds ik op de middelbare school Russisch leerde, groeide mijn interesse voor dit land van stoere Kozakken, uitgestrekte steppen, sneeuw en betoverende kerkjes en iconen. Na mijn schooltijd besloot ik dan ook Russisch te studeren aan de universiteit en een groot deel van mijn studie in Moskou te volgen.

Na mijn studie besloot ik in Rusland te blijven en werd ik vertegenwoordiger van de stad Groningen in Moermansk, het uiterste noorden van Rusland. In de roerige jaren ’90 was ik getuige van de grote veranderingen in Rusland: de val van het communisme en het herrijzen van een nieuw Rusland. Tijdens mijn rondreizende cultuurvakanties die ik begeleid, deel ik graag die ervaringen en laat ik mijn gasten ook kennismaken met het echte Russische leven.

Mijn tweede passie is Iran, het oude Perzië. Het land van legendarische koningen als Cyrus en Darius, maar ook van koningin Esther en roemrijke sjahs. Toen ik hier in 2001 voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. De prachtige moskeeën en paleizen van Isfahan en de oude opgravingen van Persepolis, ze maakten een onuitwisbare indruk op me. De Iraniërs heb ik leren kennen als een heel vriendelijk en gastvrij volk. Ik heb er inmiddels vele vrienden gemaakt. Rusland en Iran zijn beide fascinerende landen, die als je ze eenmaal hebt bezocht nooit meer uit je hart verdwijnen.

Bestemmingen: Rusland, Letland, Litouwen, Estland, Finland, Polen, Georgië, Iran, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië

Sven Standhardt
Reisleider sinds 1995

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Dwars door Siberië
Zaterdag 18 mei 2019
15 dagen
2998,-Boek
Dwars door Siberië
Zaterdag 22 juni 2019
15 dagen
2998,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Sven

Isfahan, de helft van de wereld
Door reisleider Sven Standhardt | 18-02-2017
Ik kan me nog goed de reacties van familie en vrienden herinneren toen ik in oktober 2001 voor de eerste keer een reis zou gaan begeleiden naar Iran. Iedereen verklaarde me voor gek.
Het Iraanse nieuwjaar
Door reisleider Sven Standhardt | 13-11-2016
Wij vieren op 1 januari het begin van het nieuwe jaar, maar in Iran vieren ze dat op of rond de 21e maart, het begin van de lente. Niet te verwarren met het islamitisch Nieuwjaar dat ieder jaar verschuift.
Matroesjka's in Rusland
Door reisleider Sven Standhardt | 21-09-2016
Wie naar Rusland reist, kan er niet omheen: de matroesjka's. Al op de luchthaven van Moskou glimlacht ze naar je. Ze is net zo onlosmakelijk verbonden met Rusland als de wodka en de beren dat zijn. Aangezien de meeste mensen het Russische woord matrjoshka niet uit kunnen spreken, wordt ze ook wel matrjoeshka of baboeshka genoemd. Dat klinkt ook heel Russisch, maar betekent iets totaal anders. De matrjoshka zelf lijkt het niets uit te maken, zij blijft glimlachen.
Sprookje aan de Oezbeekse Zijderoute
Door reisleider Sven Standhardt | 29-08-2016
De Engelse onderkoning van India, Lord George Curzon, schreef: ‘Het Registan van Samarkand was oorspronkelijk en is ook nu nog het meest verheven openbare plein ter wereld. Ik ken geen enkel plein in Europa of in de wereld dat in haar eenvoudigheid en grandioosheid erbij in de buurt komt, zelfs niets dat zich er ook maar mee kan vergelijken’.
Betoverende schoonheid in Kirgizië
Door reisleider Sven Standhardt | 09-06-2016
Door het vliegtuigraampje kijk ik naar de machtige bergen van Kirgizië. Vliegend vanuit Tasjkent doemen ze plotseling op aan de rechterkant van vliegtuig als een machtig massief ten zuiden van Kazachstan. Wie naar Kirgizië wil, moet dit vooral doen voor de prachtige natuur van het land.
Tallinn, stad van legenden
Door reisleider Sven Standhardt | 28-05-2016
Wie op spokenjacht wil is precies op zijn plek in het oude Tallinn. Vorig jaar kocht ik bij de lokale VVV een reisgidsje met schitterende verhalen over bijna elk huis in het oude Tallinn. Deze perfect bewaarde stad aan de Finse Golf is vol van verhalen uit de donkere middeleeuwen.
De gouden eeuw van Iran
Door reisleider Sven Standhardt | 07-03-2016
Het valt me op dat ik steeds vaker iets tegenkom uit Iran of van Iran, sinds Onze man in Teheran, een populair televisieprogramma, er verslag van deed. Iran is na lange tijd weer hip geworden.