050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Tropische regenwouden en koloniale geschiedenis

Suriname is een heerlijk vakantieland met een betoverende natuur, inheemse stammen en een smeltkroes van culturen. Een perfecte mix voor een ideale individuele reis! De Surinamers noemen hun land niet voor niets Switi Sranan, mijn heerlijke Suriname. Bij de Surinamers staat de deur altijd open voor onverwacht bezoek. U wordt dan ook gastvrij ontvangen door de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen als hindoestanen, Chinezen, joden en Javanen. Al deze volkeren hebben hun eigen taal, gewoonten en religie, en geven zo kleur aan de Surinaamse samenleving. Dit vindt u bijvoorbeeld terug in de exotische Surinaamse keuken met gerechten als roti en moksie metie. Deze culinaire specialiteiten zijn al reden genoeg om dit land te bezoeken!

Uw privéreis start in Paramaribo, waar u de koloniale geschiedenis proeft. De karakteristieke koloniale houten huizen en de ruim opgezette straten geven de stad een bijzondere uitstraling. Buiten de hoofdstad ontdekt u het ongerepte regenwoud, de exotische planten, wilde stroomversnellingen, grote rivieren en bergachtige gebieden. Ongeveer negentig procent van het land is bedekt met tropisch regenwoud. Orchideeën, fruitbomen, kleurrijke vlinders en indrukwekkende reuzenschildpadden: Suriname herbergt een schat aan overweldigend mooie flora en fauna.

Tijdens deze privéreis naar Suriname is alles voor u geregeld! U overnacht op de mooiste locaties en maakt in een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids prachtige excursies. Uw gids zal u alles vertellen over zijn of haar land! We hebben de mooiste route voor u uitgestippeld zodat u alle hoogtepunten van Suriname ziet. U verkent de oude plantages in het Commewijnegebied, in een bus ontdekt u de verschillende kustdistricten en met een boot vaart u naar het tropische regenwoud. Kortom, deze privéreis is een goede combinatie van de belangrijkste bezienswaardigheden, het koloniale verleden, het Amazonegebied en ontspanning!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
transfer luchthaven – hotel
sfeervolle middenklassehotels of -lodges
12x ontbijt, 7x lunch en 6x diner
3 nachten in het Amazonegebied
diverse excursies Nederlandssprekende gids
inclusief entreegelden
Meet en Greet en een informatiepakket
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
stadstour Paramaribo
bezoek Fort Zeelandia
boottocht Commewijnegebied
oude koffieplantage Peperpot
rijstplantage in Nickerie
boottocht Bigi Pan
boswandeling Brownsberg
junglewandeling
boottocht in een korjaal
kaaimannentocht
bezoek aan marrondorp
SRC-reisexpert Niels
Niels
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: 3 nachten Amazonegebied
Per korjaal kaaimannen spotten, een bezoek aan het marrondorp en een wandeling door het mysterieuze regenwoud: verblijven in het Amazonegebied is een waar avontuur!

Reisprogramma

Amsterdam – Paramaribo
+ lees meer
Boottocht over de Surinamerivier
+ lees meer
Stadstour Paramaribo
+ lees meer
Paramaribo – Bigi Pan
+ lees meer
Natuurgebied Bigi Pan
+ lees meer
Naar Bloemendaal
+ lees meer
Vrije dag in Bloemendaal
+ lees meer
Naar Afobaka
+ lees meer
Natuurpark Brownsberg
+ lees meer
Anaula Nature Resort
+ lees meer
Anaula Nature Resort
+ lees meer
Anaula Nature Resort
+ lees meer
Naar Plantage Peperpot
+ lees meer
Vrije dag op de Peperpot plantage
+ lees meer
Terug naar huis
+ lees meer
Aankomst
+ lees meer
Routekaart Suriname
1095 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Overbridge
Overbridge
Ontspannen in het mysterieuze Amazonegebied
Kosten: € 79,- per persoon
Duur: 8 uur
Inclusief: transfer per bus en boot en entree
Vandaag kunt u een excursie maken naar Overbridge. Per bus en boot vertrekt u naar de ongerepte wildernis van Zuid-Amerika, Overbridge. Overbridge ligt aan de oever van de Surinamerivier en wordt omringd door het mysterieuze Amazonegebied. U kunt uw dag ter plaatse zelf invullen. Maak een wandeling door het woud en geniet van het gezang van de vogels, de brullende apen en de kwakende kikkers. U kunt ook een kano huren en op uw eigen manier rond peddelen. Of wilt u liever vanuit uw luie stoel op het strand genieten van de omgeving en de geluiden?

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema voor deze reis. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw offerte-aanvraag kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Paramaribo11:15 - 15:15 uur
Paramaribo - Amsterdam17:55 - 07:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en accommodaties

Tijdens deze reis zijn de accommodaties eenvoudiger dan u mogelijk gewend bent bij een SRC-reis. Een flexibele houding is dus vereist! U verblijft in middenklassehotels. In de omgeving van Anaula zijn weinig hotels. U verblijft wel in de betere accommodaties in deze gebieden, maar die zijn toch eenvoudig in vergelijking met de hotels in de stad. Er is bijvoorbeeld niet altijd warm water. Mede hierdoor heeft de reis een avontuurlijker karakter. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Prachtige ervaring, veel natuurschoon. Enthousiaste begeleiders. En heel afwisselend programma. Wij hadden een goed beeld gekregen van het land Suriname. Heerlijke keuken lekker gegeten.
Onze individuele rondreis in Suriname was geweldig! Goed georganiseerd en alles liep op rolletjes! We hadden zeer deskundige en creatieve gidsen. De natuur is er prachtig, stranden zijn er niet maar wel volop alternatieven, echt heerlijk!
Een fantastische reis door een prachtig land! Wat hebben we genoten van de schitterende natuur, de junglegeluiden en alle vriendelijke Surinamers. Paramaribo is een stad waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. De koloniale gebouwen zijn prachtig en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Een absolute aanrader als je van lekker eten houdt: ga naar Blauwgrond en doe je te goed aan overheerlijke Javaanse hapjes. Wat hebben wij gesmuld. Kortom, een superreis en goed georganiseerd!
Beste SRC,
Wat hebben wij ontzettend veel beleefd! Gewandeld door Parmaribo, gefietst langs plantages en gevaren door de jungle. SRC: heel erg bedankt voor de goede organisatie en de fijne manier van communiceren!
Groeten, Dhr. van Trecht

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis op verschillende manieren verlengen: een of meerdere nachten in Paramaribo of een bezoek aan het bijzondere natuurreservaat Galibi. Hieronder vindt u informatie over deze verlengingsmogelijkheden. U kunt bij uw offerte-aanvraag aangeven welke verlenging u wilt maken.

Verlenging Paramaribo
Het is bijzonder aangenaam uw verblijf in Suriname in de charmante hoofdstad van dit land te verlengen! U kunt op uw gemak heerlijk dwalen door de charmante straten van de oude stad van Paramaribo of genieten van de faciliteiten van het hotel.

Verlenging natuurreservaat Galibi
Galibi is een zeer bijzonder gebied in Suriname! Hier leven al jaren de inheemse indianen. U maakt kennis met deze gastvrije mensen en leert meer over hun tradities en gewoontes. Galibi is ook bijzonder vanwege de zeeschildpadden die hier elk jaar tussen februari en augustus hun eieren komen leggen. De kust in deze streek is uniek, het is de enige plaats in Suriname, waar u kunt genieten van de prachtige witte zandstranden! Let op: u begeeft zich hier in een beschermd natuurgebied en u kunt daarom niet overal zwemmen!