050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Verrassende natuur en cultuur in Zuid-Spanje

Reisleider Luis:
‘Veel bezoekers reizen naar het zuiden van Spanje voor de beroemde driehoek Sevilla, Córdoba en Granada. Maar de schatkamer van Andalusië bevat nog veel meer juwelen! Tijdens deze reis verkent u natuurlijk deze drie parels, maar u ontdekt ook kleinere steden als Úbeda en Baeza en de beroemde witte dorpen. In deze verstilde pueblos blancos slentert u door nauwe steegjes en over kleine pleintjes, waar de terrasjes in de schaduw liggen en het leven zich voltrekt in een aangenaam lome sfeer.

De meest Spaanse streek combineren we met Extremadura! Een vrij onbekend stukje Spanje, dat uitstekend bij het unieke karakter van deze reis past. Hier verkent u Zafra en Mérida, twee sfeervolle oude Romeinse nederzettingen aan de zilverroute. En wat dacht u van de indrukwekkende en buitengewoon afwisselende natuur? Van de berggebieden in de Alpujarras en de Sierra Nevada tot de ongerepte natuurparken van Cazorla en Coto Doñana: u bezoekt ze allemaal. Op enkele plaatsen maken we korte wandelingen om de rust en de ruimte nog beter te ervaren. Gaat u mee op deze ontdekkingstocht naar de juwelen van Andalusië en Extremadura?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
toeristenklassehotel in Córdoba
toeristenklassehotel in El Rocío
14x ontbijt en 11x diner
inclusief entree Alhambra
rondleiding door lokale gids Alhambra
bussafari natuurpark Doñana
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Alhambra in Granada
Mezquita in Córdoba
historisch hart Sevilla
Romeins Zafra en Mérida
Cádiz en Jerez
witte dorpjes Alpujarras
Úbeda en Baeza
ruimtelandschap Rio Tinto
nationaal park Coto Doñana
Romeinse opgravingen Baelo Claudia
SRC-reisleider Luis
SRC-reisleider sinds 1994
Deze reis zit vol Zuid-Spaanse verrassingen: van witte dorpjes tot wandelen in schitterende natuurparken, van het Alhambra tot Romeinse fora… dat wilt u toch niet missen?
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
Reisleidster Marlies
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Amsterdam – Málaga en overnachting aan de Middellandse Zee
Bergen en witte dorpjes in Alpujarras
Alhambra in Granada en vrije tijd
Grotwoningen en wandelen in natuurgebied Cazorla
Architectuur in Úbeda en Baeza
De Mezquita en joodse wijk van Córdoba, naar Mérida in Extremadura
Via de zilverroute naar Zafra en stadswandeling door Romeins Mérida
Moskee van Almonaster la Real, Aracena en ongekende natuur in Rio Tinto
Zwierig Sevilla
Columbus’ La Rábida en vrije tijd in El Rocío
Op safari in Doñana
Cádiz en Jerez de la Frontera
Vrije dag in Conil de de la Frontera
Costa de la Luz met Vejer de la Frontera, Romeinse opgravingen van Baelo Claudia en Tarifa
Terugvlucht Málaga – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Málaga

We vliegen naar Spanje. Na aankomst op de luchthaven van Málaga worden we naar het hotel in Salobreña aan de Middellandse Zee gebracht. (ca. 100 km)

dag 2: Alpujarras: bergen en witte dorpjes

De Alpujarras, een bergachtig gebied waar tot in de 16e eeuw tot het christendom bekeerde moslims woonden, was eeuwenlang vrijwel afgesloten van de buitenwereld. Door hun grote kennis van irrigatie en terrassenbouw konden zij hier een bestaan opbouwen. Hoewel de Moren hier niet meer wonen, herinneren de witte dorpjes aan dit verleden. We rijden over bergwegen die soms smal en kronkelig zijn, en bezoeken mooie dorpjes als Pampaneira, Capileira en Trevelez, het hoogste dorp van Spanje. Daarna gaan we naar Granada, waar we twee nachten verblijven. (ca. 150 km)

dag 3: Alhambra in Granada

We bezoeken het rijkversierde Alhambra. Dit paleizencomplex heeft fraaie binnentuinen en spiegelende watervlakken. Karel V voegde er een renaissancepaleis aan toe. Het entreegeld en de rondleiding zijn al voor u geregeld, zodat u niet in de rij hoeft te staan om een van de mooiste monumenten van Spanje te bewonderen. Vergaapt u zich ook aan de mooie tuinen rondom het complex? De rest van de dag is ter vrije besteding.

dag 4: Grotwoningen en natuurgebied Cazorla

In het dorpje Purullena bezoeken we een klein privémuseum dat in een grotwoning is gevestigd. De eigenaren wonen er zelf en geven ons uitleg. Door het indrukwekkende landschap rijden we naar het fraaie stadje Cazorla en via de bergen komen we in het gelijknamige natuurpark. Hier zien we tijdens onze wandeling indrukwekkende kloven, dichte bossen en de Guadalquivir, die hier ontspringt. Ons hotel staat in het enige dorpje dat in dit prachtige natuurgebied ligt. (ca. 200 km)

dag 5: Úbeda en Baeza

De fraaie stad Úbeda is al vanaf de prehistorie een belangrijke nederzetting, maar de grote bloeitijd was in de 16e eeuw. Na ons bezoek aan deze stad gaan we naar het gezellige Baeza. Net als Úbeda staat deze stad om haar indrukwekkende renaissancebouwwerken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We rijden door naar Córdoba, waar we in het centrum overnachten. (ca. 290 km)

dag 6: Mezquita van Córdoba en naar Extremadura

De dag begint met een bezoek aan de Mezquita, een schitterende moskee uit de 8e eeuw. Midden in de moskee liet Karel V een imposante kathedraal bouwen. Aansluitend maken we een wandeling door de oude joodse wijk. Op een terrasje of in een van de gezellige restaurantjes kunt u van de lunch genieten, voordat we naar Extremadura vertrekken. Dit is een vrij onbekend stukje Spanje en de geboortegrond van vele conquistadores. We verblijven twee nachten in Mérida, in de Romeinse tijd de hoofdstad van de provincie Lusitanië. (ca. 250 km)

dag 7: Zafra en Mérida

We volgen de zilverroute naar Zafra, een oude Romeinse nederzetting waar de zilverroute dwars door heen liep. Dat deze stad niet alleen in handen is geweest van de Romeinen, maar ook van de christenen en Moren, kunnen we op verschillende plaats terugzien tijdens de stadswandeling. Terug in Mérida komen we al wandelend door de stad overal de sporen tegen van het rijke Romeinse verleden. Zo zien we de Romeinse brug over de rivier Guadiana, de triomfboog van Trajanus, het theater en het amfitheater. Dat Mérida ook een sfeervolle Spaanse provinciestad is, ervaren we op het gezellige Plaza de España. (ca. 130 km)

dag 8: Ongekende natuur, moskee en Río Tinto

Vandaag beleven we een dag in de ongerepte en schitterende natuur van Extremadura en het bij velen nog onbekende noordwestelijke deel van Andalusië. We bezoeken de prachtig gelegen oude moskee van Almonaster la Real. In Peña de Arias Montano genieten we van de mooie natuur met een fantastisch uitzicht! Via Aracena gaan we naar Río Tinto. Hier komen we dicht bij de oorsprong van de gelijknamige rivier en we bekijken de aanwezige open mijn. Uiteraard op veilige afstand. Het lijkt alsof u op Mars bent geland! NASA heeft hier, vanwege de overeenkomsten tussen de landschappen, experimenten uitgevoerd. We overnachten net buiten Sevilla. (ca. 280 km)

dag 9: Zwierig Sevilla

In Sevilla maken we een wandeling langs onder andere het Parque María Luisa, het Plaza de España en de oude tabaksfabriek. Via het oude middeleeuwse centrum, een charmant doolhof van steegjes en pleintjes met gezellige restaurantjes en cafés, wandelen we naar de Giralda (de klokkentoren) en de kathedraal. In dit fraaie gotische bouwwerk bewonderen we onder andere het praalgraf voor Columbus. We brengen de hele dag door in deze prachtige stad, zodat u nog veel meer kunt zien! (ca. 60 km)

dag 10: Terug in de tijd: La Rábida en El Rocío

We bezoeken het klooster van La Rábida. In dit franciscanenklooster zocht en kreeg Columbus steun voor zijn reizen. Ook zien we replica’s van de schepen waarmee Columbus voer. Daarna gaan we naar het sfeervolle pelgrimsdorp El Rocío, aan de rand van het natuurpark Coto Doñana. De straten zijn hier van zand! Ruiters drinken een drankje aan een verhoogde bar zodat ze niet van hun paard hoeven af te stappen. Bezoek de kerk, neem een boek mee of kijk uit over de weelderige natuur. Vergeet de tijd en droom weg… We verblijven een nacht in dit bijzondere dorp. (ca. 150 km)

dag 11: Op safari in Doñana

Ooit was het nationale park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het jachtgebied van de adellijke Doña Ana. In dit gebied, waar onder andere de flamingo en de uiterst zeldzame Spaanse lynx leven, maken we een safari-excursie per bus. Aan het eind van de tocht stappen we uit op het strand en nemen de pond over de Guadalquivir naar Sanlúcar de Barrameda. Hier wacht de chauffeur ons op om naar het strand van Conil de la Frontera te brengen. Want ons hotel voor de komende drie nachten ligt op deze heerlijke plek, zodat we optimaal kunnen genieten van het bijzondere licht en de prachtige zonsondergangen aan de Costa de la Luz. (ca. 120 km)

dag 12: Cádiz en Jerez de la Frontera

In de sfeervolle havenstad Cádiz zien we historische forten en de kathedraal. De kathedraal heeft een soortgelijke koepel met geel geglazuurde tegels als het voormalige presidentiële paleis in het Cubaanse Havana. In Jerez de la Frontera, eeuwenlang een grensstad tussen christelijk en Moors gebied, maken we een stadswandeling langs prachtige historische gebouwen, zoals het 11e-eeuwse Alcázar. Proeft u ook de befaamde sherry? (ca. 150 km)

dag 13: Vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een heerlijke vrije dag! Maakt u een strandwandeling, strijkt u neer in het overzichtelijke centrum van het dorpje Conil de la Frontera of maakt u gebruik u de fijne faciliteiten in het hotel? Op deze dag is het allemaal mogelijk!

dag 14: Vejer de la Frontera en Romeinse opgravingen

Via een mooie kustroute rijden we naar het witte stadje Vejer de la Frontera. We bezoeken de Romeinse opgravingen van Baelo Claudia en zien het strand van Bolonia. Daarna gaan we naar Tarifa, waar we bij helder weer Marokko zien liggen. En wilt u de rots van Gibraltar fotograferen? Dat kan als we onze weg vervolgen richting Mijas. In die omgeving staat ons hotel voor de laatste overnachting. (ca. 220 km)

dag 15: Málaga – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Málaga gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Malaga16:15 - 19:15 uur
Malaga - Amsterdam20:00 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U overnacht in middenklassehotels. In Córdoba en in het sfeervolle El Rocío verblijft u in een toeristenklassehotel. Het hotel in El Rocío ligt vlak bij het nationale park Doñana. De meeste hotels beschikken over een lift en een bar. Ook kunt u in de meest hotels gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Best Western Hotel Salobreña
Hotel Salobreña Suites - Salobreña
Dit hotel ligt op de top van een klif. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de zee en het dorpje Salobreña, dat op 3 kilometer van het hotel ligt. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een buitenzwembad met zonneterras. In de openbare ruimtes kunt u gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Best Western Hotel Salobreña
Hotel Los Angeles
Hotel Los Angeles - Granada
Dit sfeervolle hotel ligt in het centrum van Granada, op slechts 15 minuten wandelen van het Alhambra. Het hotel heeft een buitenzwembad en spafaciliteiten.

Bekijk de website van hotel Los Angeles
Hotel Balneario Parque de Cazorla
Hotel Cazorla Spa - Arroyo Frío
Vanuit het hotel heeft u een indrukwekkend uitzicht op de bergen van het nationale park Cazorla! Het hotel heeft een buitenzwembad en een zonneterras. Tegen betaling van een toeslag kunt u gebruikmaken van de spafaciliteiten, waaronder van een verwarmd zwembad en een hot tub. Ook zijn er een Turks bad en een sauna te vinden.

Bekijk de website van Balneario Parque de Cazorla
Hotel Serrano, Spanje
Hotel Serrano - Córdoba
Hotel Serrano is centraal gelegen in Cordóba, op vijftien minuten loopafstand van het historisch centrum en de Mezquita. Het eenvoudige hotel is een perfecte uitvalsbasis om UNESCO-stad Cordóba te verkennen.

Bekijk de website van Hotel Serrano
Huerta Honda in Zafra, Spanje
Hotel Huerta Honda - Zafra
Elegant hotel gebouwd in authentieke stijl en midden in het historische centrum van Zafra gelegen. Het hotel heeft een mooie patio met terras vanwaar u zicht heeft op het nabijgelegen Palacio de los Duques de Feria. U kunt ook gebruikmaken van het prachtige zwembad of genieten van een versnapering in het bijbehorende restaurant of één van de bars. Sommige kamers zijn in mooie, traditionele stijl gebouwd terwijl andere kamers juist modern en elegant zijn ingericht. In alle kamers treft u airconditioning, een minibar en kunt u gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Hotel Huerta Honda
Exe Solucar hotel in Sevilla
Hotel Exe Solucar - Sevilla
In het hotel is een zwembad, een restaurant en een café aanwezig waar u kunt genieten van traditionele Andalusische gerechten. De kamers beschikken over airconditioning, een kluisje, een mini-bar, gratis wifi en een gerenoveerde badkamer.Bekijk de website van Exe Solucar
Alojamiento El Rocio hotel
Hotel Alojamiento El Rocio - El Rocío
Het pension ligt op loopafstand van het Nationaal Park Doñana en het Rocio Museum. In het pension is een bar en een typische Andalusische binnenplaats aanwezig. De kamers beschikken over airconditioning, een tv, een bureau en een badkamer met een bad of een douche.

Bekijk de website van Alojamiento El Rocio
Hotel Toruño
Hotel Toruño - El Rocío
Stel u voor: u kijkt uit het raam en ziet vogels in het prachtige nationale park Doñana vliegen, terwijl u op de achtergrond paardenhoeven op de ongeplaveide straten van het dorp hoort trappelen… Een verblijf in deze traditionele accommodatie aan de rand van het natuurreservaat is een authentieke belevenis!

Bekijk de website van Hotel Restaurante Toruña
Ilunion Canil in Canil de la Frontera
Hotel Ilunion Conil - Conil de la Frontera
Het 4-sterren hotel Ilunion Calas de Conil biedt haar gasten een prachtig uitzicht van de kliffen van de noordkust van Canil. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, een compacte sportschool en wellnessfaciliteiten. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, een terras of balkon, een bureau en badkamer met een föhn.

Bekijk de website van Ilunion Conil
VIK La Cala in Mijas
Hotel VIK La Cala - Mijas
Het 4-sterren VIK Gran hotel Costa del Sol is op loopafstand van het strand van Cala de Mijas en heeft een mooi uitzicht op het Butibamba strand. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad en een terras. De kamers zijn inbegrepen met airconditioning, een tv, een balkon, een minibar en een badkamer met een bad of een douche. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van VIK La Cala

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We hebben genoten van deze prachtige, veelzijdige reis. We kregen veel informatie over de cultuur, maar ook over bijzondere planten en bomen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Mevr. M.C.B. Butzelaar uit Aerdenhout
Mijn eerste ervaring met SRC is heel positief: prima reisleider en leuk om met een groep te reizen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd