050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol

De koning van de wals in de stad van de wals

Reisleidster Léonie:
‘Maak tijdens deze muziekreis kennis met de koning van de wals in de stad van de Weense wals! André Rieu doet elk jaar met zijn tour de Oostenrijkse hoofdstad aan. Terecht, want het muzikale verleden van Wenen is groots! Beethoven componeerde hier zijn grote symfonieën, Mozart, Schubert en Schönberg hebben hier hun sporen achtergelaten en Johann Strauss jr maakte hier de Weense wals populair.

Dit najaar kunt u in de Wiener Stadthalle genieten van een uniek optreden van het muzikale fenomeen André Rieu, het Johann Strauss orkest, het koor en alle internationale solisten. Meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical... het wordt een avond om niet snel te vergeten.

Wenen heeft natuurlijk meer te bieden: treed in de voetsporen van keizerin Sisi in het schitterende paleis Schönbrunn en bewonder de indrukwekkende architectuur van de Hofburg. De rijkversierde paleizen getuigen van een roemrijk verleden met een glansrol voor de Habsburgers. Maar Wenen is ook modern: geniet van alle geuren en smaken op de kleurrijke Naschmarkt en bewonder het kleurrijke Hundertwasserhaus. In het moderne museum Haus der Musik maakt u kennis met de belangrijke meesters die de Weense muziek groot hebben gemaakt: Schubert, Beethoven, Mozart en André Rieu’s favoriet: Johann Strauss!

Kortom, reis mee naar Wenen en geniet van de klassieke klanken van André Rieu en het Johann Strauss Orchestra!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel in Wenen
3x ontbijt en 1x diner
toegangskaart concert André Rieu
vrije middag Wenen
optioneel dinerpakket
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn niet inclusief
Bezienswaardigheden
concert André Rieu en Johann Strauss Orchestra
Wiener Staatsoper en Haus der Musik
Museumkwartier
Hofburg en Belvedere
Hundertwasserhaus
Wiener Secession
Sint Stephanskathedraal
paleis Schönbrunn
Naschmarkt en Karlsplatz
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Geniet in Wenen van de klassieke klanken van André Rieu en het Johann Strauss Orchestra!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Amsterdam – Wenen en stadsrondrit
Het hart van Wenen
Kleurrijke Naschmarkt, museum Haus der Musik en concert André Rieu
Paleis Schönbrunn en terugvlucht Wenen – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Wenen en stadsrondrit

We vliegen naar de Oostenrijkse hoofdstad. Na aankomst in Wenen maken we een stadsrondrit. De Ringstrasse, de pronkboulevard van Wenen, wordt geflankeerd door schitterende gebouwen. We zien het operahuis, het klassieke parlement en het sierlijke stadhuis. Natuurlijk bekijken we ook het fotogenieke Hundertwasserhaus, symbool van de Oostenrijkse hoofdstad. Architect Hundertwasser werd met zijn kleurrijke ontwerpen beschouwd als een rebel binnen de architectuur. Voordat we naar ons hotel gaan waar we de komende drie nachten verblijven, stoppen we bij het Belvedere: twee oogstrelende barokpaleizen te midden van uitgestrekte tuinen. Het diner is deze avond inbegrepen. (ca. 40 km)

dag 2: Het hart van Wenen

Met het openbaar vervoer reizen we naar het stadshart van het keizerlijke Wenen, waar we natuurlijk de Hofburg zien. Vanuit dit enorme paleiscomplex regeerden de Habsburgers eeuwenlang over hun enorme rijk. De gotische Stephansdom bepaalt met een van de hoogste kerktorens ter wereld de skyline van de stad. Na een bezoek aan deze schitterende kerk kunt u in het bruisende Wenen genieten van wat vrije tijd. In een van de traditionele koffiehuizen kunt u terecht voor een heerlijke Sachertorte. Liefhebbers van musea kunnen hun hart ophalen in deze stad: in het Museumkwartier vindt u maar liefst 20 musea, waarvan de bekendste de Kunsthalle Wien, het Museum Moderner Kunst en het Leopold Museum zijn. Ook kunt u heerlijk wandelen door de Kärtner Strasse, dé grote winkelstraat van Wenen.

dag 3 : Kleurrijke Naschmarkt, museum Haus der Musik en concert André Rieu

Met de metro gaan we naar de Naschmarkt, een bolwerk van smaken, geuren en kleuren. Hier is goed te zien hoe multicultureel Wenen is. Het is heerlijk om over de markt te struinen: overal zijn lekkere etenswaren te koop en er zijn veel terrasjes om even op neer te strijken. Vervolgens bezoeken we het interactieve museum Haus der Musik waar de wereld van de muziek centraal staat. Hier kunt u virtueel het Wiener Philharmoniker dirigeren en leert u meer over de grote meesters van de Weense muziektraditie als Haydn, Mozart, Schubert en Beethoven. Op deze avond maken we ons op voor het hoogtepunt van deze muziekreis: een onvergetelijk concert van de koning van de wals, André Rieu en het Johann Strauss Orchestra. De touringcar brengt ons naar de Wiener Stadthalle. Na een heerlijke avond muziek worden we ook met de touringcar weer teruggebracht naar het hotel.

dag 4: Paleis Schönbrunn en terugvlucht naar Amsterdam

Paleis Schönbrunn was het buitenverblijf van de keizerlijke familie. Tijdens een bezoek zien we de prachtige vertrekken waar keizer Franz Joseph en zijn echtgenote Elisabeth, oftewel Sisi, hebben geleefd. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe het aristocratische leven er in dit paleis uit moet hebben gezien. De oogverblindende ‘grosse Galerie’, geheel in rococostijl, is de pronkzaal van het paleis. In deze zaal ontvingen de keizer en keizerin hun gasten en werden grootse bals gehouden. Hier heeft Sisi ongetwijfeld de Weense wals gedanst! Na dit bezoek rijden we naar de luchthaven van Wenen voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

André Rieu in Wenen, Oostenrijk (Copyright © 1999 - 2019 André Rieu Productions BV - All Rights Reserved)
Concert André Rieu en het Johan Strauss Orchestra
Genieten van de mooiste walsen en meer
kosten toeslag categorie B (kleur blauw): € 30,- per persoon
kosten toeslag categorie A (kleur geel): € 45,- per persoon
kosten vanaf: € 0 per persoon
De zitplaatsen in de Wiener Stadthalle zijn verdeeld in verschillende categorieën. Bij de prijs van deze reis zijn toegangskaarten in categorie C (oranje) inbegrepen. U kunt ook tegen betaling van een toeslag een upgrade bijboeken naar categorie B (kleur blauw) of categorie A (kleur geel). Tijdens uw online boeking ziet u de toeslag en kunt u de upgrade bijboeken. Bekijk voor meer informatie de plattegrond van de Wiener Stadthalle.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Wenen09:45 - 11:30 uur
Wenen - Amsterdam16:55 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ibis Wien Mariahilf, Oostenrijk
Hotel Wien Mariahilf - Wenen
Het hotel Ibis Wien Mariahilf bevindt zich op slechts 500 meter afstand van de Mariahilfer Straße, de grootste winkelstraat van Wenen. U wandelt vanuit het hotel zo naar deze bekende straat. In de directe omgeving van het hotel is een metrohalte vanwaar u met de U-bahn makkelijk naar de binnenstad reist. Het hotel beschikt onder andere over een lift en een restaurant, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Wifi is gratis in het hotel.

Bekijk de website van Ibis Wien Mariahilf

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 30 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel met twee nachten verlengen in Wenen. Op de laatste dag van de cultuurvakantie brengt u een bezoek aan paleis Schönbrunn. Na dit bezoek vertrekt het reisgezelschap naar de luchthaven. Als u een verlenging heeft geboekt, dan kunt u met het openbaar vervoer terugreizen naar het centrum of het hotel. Pal achter slot Schönbrunn bevindt zich een metrostation, vanwaar u binnen enkele minuten naar de binnenstad reist. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en inclusief de transfer naar de luchthaven op de dag van vertrek. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Hotel Ibis Wien Mariahilf, Oostenrijk
Hotel Wien Mariahilf - Wenen
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 120 p.p.
Het hotel Ibis Wien Mariahilf bevindt zich op slechts 500 meter afstand van de Mariahilfer Straße, de grootste winkelstraat van Wenen. U wandelt vanuit het hotel zo naar deze bekende straat. In de directe omgeving van het hotel is een metrohalte vanwaar u met de U-bahn makkelijk naar de binnenstad reist. Het hotel beschikt onder andere over een lift en een restaurant, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Wifi is gratis in het hotel.

Bekijk de website van Ibis Wien Mariahilf