050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Mythes onder de Griekse winterzon

Reisleidster Helma:
‘Athene. Stad van de klassieke oudheid, de mooiste musea en de sfeervolle Pláka. Als er één stad is die historie ademt, dan is het wel Athene. Verreweg de bekendste must see van de stad is natuurlijk de Akropolis. De monumenten op deze heilige berg stammen vrijwel allemaal uit de 5e eeuw voor Christus en vormen het universele symbool voor de klassieke beschaving. Wanneer we om het Parthenon wandelen, komen de verhalen uit het verleden tot leven. En het uitzicht over de grootse stad, die zich over de weidse omgeving uitstrekt, is indrukwekkend! Een bezoek aan de Akropolis móet gecombineerd worden met een bezichtiging van het gelijknamige museum, dat werkelijk prachtig opgezet is!

Maar Athene is meer dan de Akropolis! Tijdens deze reis verkent u de bekende én onbekende hoogtepunten van de stad. Juist in de winter, wanneer het klimaat mild is, de prijzen voordelig zijn en de stad niet uit zijn voegen barst door de vele toeristen is Athene een geweldige stad! U wandelt door de kleurrijke wijk Psiri, de bruisende Pláka en de smalle straatjes van Anafiotika, waar u zich op een Grieks eiland waant.

Het contrast tussen wereldstad Athene en het bergdorpje Arachova, waar we het tweede deel van de reis verblijven, is groot! Deze dagen staan in het teken van schitterende vergezichten, pittoreske kustplaatsjes en het échte Griekse leven. We gaan naar het wereldberoemde heiligdom van Delphi, slenteren door antieke havens en bezoeken een bijenhouder. En wandelt u mee over eeuwenoude paden door een antieke olijfboomgaard? Uiteraard proeven we daar typisch Griekse producten zoals honing en olijven die er vandaan komen. Reis deze winter naar Athene en de omgeving van Delphi en proef, beleef en ontdek samen met mij het echte Griekenland!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede middenklassehotels
verblijf in centrum Athene
6x ontbijt en 4x diner
bezoek aan bijenhouder Itea
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Akropolis en het Akropolismuseum
opgraving en museum van Delphi
kustplaatsjes Galaxidi en Nafpaktos
klooster van Ossios Loukas
Pláka, Psiri en Anafiotika in Athene
theater van Dionysus in Athene
archeologisch museum in Athene
Atheense agora
SRC-reisleidster Helma
SRC-reisleidster sinds 1997
In de milde Griekse winter ontdekt u antieke hoogtepunten, gezellige kustplaatsjes en proeft u het echte Griekenland!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Helma
Reisleidster sinds 1997
Reisleidster Georgina
Reisleidster sinds 1997

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Athene, transfer naar het hotel en stadswandeling
Akropolis, het Akropolismuseum, het theater van Dionysus en de wijken Psiri en Anafiotika
Via de markt naar het archeologisch museum. De middag is vrij
Het klooster van de kluizenaar Lucas en bezoek aan een bijenhouder in Itea
Bezoek aan het heiligdom van Delphi en het bijbehorende museum en aan Galaxidi
Optionele wandeling en verkenning van het schilderachtige kustplaatsje Nafpaktos
Terugvlucht Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

We vliegen naar de hoofdstad van Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Athene worden we naar ons hotel gebracht, dat in het hart van de stad ligt, tegen het beroemde Syntagmaplein aan. Als de tijd het toelaat maken we een eerste stadswandeling. We zien de antieke Atheense agora, ooit het centrale stadsplein van de stad, waar alles gebeurde. Het Hephaisteion, stammend uit de 5e eeuw voor Christus, is een van de best bewaard gebleven tempels van het land! Ook wandelen we langs het parlementsgebouw, waar we de wisseling van de wacht zien, en het olympisch stadion. We dineren deze avond in het hotel. (ca. 40 km)

dag 2: Het kloppende hart van Athene

Bovenop de Akropolis, hét icoon van Athene en het bekendste erfgoed van het land, liggen enkele van de meest bijzondere monumenten van de stad. Zij vormen het universele symbool voor de klassieke beschaving! We bewonderen onder andere het Parthenon, de tempel van Nikè en het Erechtheion met haar beroemde zuilen in de vorm van vrouwen. Ook gaan we naar het theater van Dionysus, het eerste en grootste theater van de stad, gelegen op de zuidelijke hellingen van de Akropolis. Nog steeds worden hier in de zomermaanden voorstellingen gehouden! Aansluitend gaan we naar het prachtig opgezette Akropolismuseum, waar we sculpturen en andere bijzondere vondsten kunnen bewonderen. Na de lunchpauze wandelen we door twee onbekendere wijken. Psiri, met haar sfeervolle straten, is een echte hotspot, waar het barst van de leuke koffiebarretjes, winkeltjes en tavernes. De sprekende street art geeft de wijk kleur. En in het verlengde van de bruisende Pláka ontdekken we de smalle straatjes van Anafiotika. In dit pittoreske wijkje wanen we ons op een Grieks eiland. Het straatbeeld met witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes is enorm fotogeniek! Het diner is op deze avond niet inbegrepen. In de nabije omgeving van ons hotel bevinden zich veel restaurantjes. Gaat u met de reisleider mee ergens een hapje eten (kosten niet inbegrepen)?

dag 3: Kleurrijke markthallen en archeologisch museum

We wandelen naar de bekendste markt van Athene, waar vlees, vis en groente verkocht wordt. In de levendige markthallen kijken we onze ogen uit! Koopt u hier lekkere olijfjes voor bij de borrel, heerlijke zoetigheden of Griekse kruiden voor thuis? Hierna bezoeken we het nationaal archeologisch museum, dat in een statig 19e-eeuws gebouw gevestigd is. Dit belangrijkste museum van Griekenland herbergt een enorme collectie beelden, prehistorische vondsten, vazen en meer en schetst een duidelijk beeld van de geschiedenis van het land. De middag is ter vrije besteding. Strijkt u neer op een van de gezellige terrasjes, in de winter vooral gevuld met Grieken die genieten van de frisse lucht, of bezoekt u nog een museum? Een aanrader is bijvoorbeeld het museum van Cycladische kunst. Blijft u liever buiten? Maak dan een wandeling door de nationale tuin, een oase van rust in de drukke stad, of bezoek Kerameikos, de belangrijkste begraafplaats van het antieke Athene. Ook is het mogelijk om op de fiets te stappen (kosten niet inbegrepen). Onder begeleiding van een gids rijdt u door de Atheense straten, een leuke afwisseling! Tijdens een korte pauze wordt u verwend met Griekse yoghurt met honing!

dag 4: Ossios Loukas en bezige bijen

We laten het bruisende Athene achter ons en reizen richting het bergdorpje Arachova, dat tegen de heuvels van het Parnassosgebergte is aangebouwd. We verblijven hier drie nachten aan de rand van het dorp. Onderweg bezoeken we het 11e-eeuwse klooster van Ossios Loukas, dat gebouwd werd om de kluizenaar Lucas te herdenken. Volgens velen is dit het mooiste Byzantijnse klooster van Griekenland. Ook brengen we een bijzonder bezoek aan een bijenhouder in Itea, waar al vele generaties lang honing geproduceerd wordt. De vele sparren en tijmplanten in het gebied vormen de basis voor een heerlijk, kwalitatief hoogwaardig product. We wanen ons even een heuse imker wanneer we ons tooien in een speciaal pak. Tijdens de rondleiding horen we meer over de bijen, de honing en natuurlijk mag er ook geproefd worden! (ca. 260 km)

dag 5: Het heiligdom van Delphi en Galaxidi

Delphi was vanaf de 8e eeuw voor Christus befaamd als de verblijfplaats van de god Apollo. Van heinde en verre trokken jaarlijks duizenden mensen naar Delphi om in de tempel de zonnegod om raad te vragen bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen. Een van de priesteressen van de tempel, de Pythia, fungeerde als doorgeefluik van de voorspellingen en raadgevingen van Apollo. De vaak cryptische voorspellingen van het orakel hadden veel invloed op zowel wereldlijke als geestelijke leiders, en de uitkomst van de raadpleging was dikwijls bepalend voor oorlog of vrede. Vandaag wandelen we over het betoverende tempelterrein, dat op een terras tegen de helling van de meer dan 2.400 meter hoge Parnassosberg ligt. We zien de restanten van de eens majestueuze tempels, de schatkamers en het stadion. In het museum van Delphi bewonderen we de mooie vondsten, zoals de archaïsche beelden van Kleobis en Biton, en de beroemde bronzen Wagenmenner. 's Middags bezoeken we Galaxidi, in de zomer een favoriet vakantieoord van de Grieken. Dit gezellige kustplaatsje grenst aan weerszijden aan natuurlijke havens en kent een rijk maritiem verleden. We wandelen door de smalle steegjes en bewonderen de imposante neoklassieke herenhuizen, de oude kapiteinshuizen en het pittoreske haventje met de vele winkeltjes en tavernes. (ca. 90 km)

dag 6: Optionele wandeling en Nafpaktos

In de ochtend kunt u in de voetsporen treden van vele pelgrims die ooit van de haven van Kirra naar het heiligdom van Delphi liepen (kosten niet inbegrepen). Met een gids wandelt u van Delphi naar Chrisso, dat aan het antieke pad ligt, waar u een olijfboomgaard bezoekt. Dit unieke landschap van maar liefst 1,5 miljoen olijfbomen wordt door UNESCO beschermd. In de schaduw van een oude kapel genieten we van een smakelijke olijfsnack en we krijgen uitleg over de olijf(boom), wereldwijd een symbool van onsterfelijkheid, wijsheid en welvaart. In de middag maken we een prachtige rit langs de Golf van Korinthe en reizen we naar Nafpaktos, bekend om de zeeslag van Lepanto die hier in 1571 plaatsvond. We zien het Venetiaanse kasteel en de overblijfselen in de haven. (ca. 210 km)

dag 7: Athene – Amsterdam

Helaas is er alweer een einde gekomen aan onze tijd in Griekenland! We reizen terug naar Athene en worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 190 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Fietsen in Athene
Athene per fiets!
Bijzondere ontdekkingstocht
Duur: circa 3 uur
Minimaal 6 personen
Prijs: circa € 35,- per persoon
Inclusief fietshuur en gids
Samen met een lokale Nederlandssprekende gids verkent u de Atheense straten op een andere manier, namelijk per fiets! U fietst langs bekende bezienswaardigheden als het parlementsgebouw, waar ieder uur de wisseling van de wacht plaatsvindt, het olympisch stadion en meer. Tijdens een korte pauze om even op adem te komen krijgt u een heerlijke Griekse yoghurt met honing aangeboden. Een bijzonder leuke excursie!
Olijfboom Griekenland
Wandeling Delphi
In de voetsporen van de pelgrims
Duur: circa 4 uur (waarvan ongeveer 2,5 uur gewandeld wordt)
Minimaal 10 personen
Prijs: circa € 35,- per persoon
Inclusief gids en olijfsnack

NB De totale afstand van de wandeling is 6 kilometer en wordt geduid als gemakkelijk. Houdt u er echter wel rekening mee dat de wandeling bergafwaarts is over oneffen, soms rotsachtige paden. Daarom dient u goed ter been te zijn en over een goede conditie te beschikken!
In de antieke stad Crissa, gelegen op de uitlopers van het Parnassosgebergte, werden bezoekers van het orakel van Delphi ontvangen. De stad lag aan een pad, dat van de haven van Kirra naar het heiligdom liep. Pelgrims kwamen aan in de haven en moesten een hoogteverschil van ruim 500 meter overbruggen om het orakel te kunnen bezoeken. Met een gids wandelt u van Delphi bergafwaarts, naar de rand van Chrisso, waar we de antieke olijfboomgaard betreden. Dit unieke landschap van maar liefst 1,5 miljoen olijfbomen wordt door UNESCO beschermd. In de schaduw van een oude kapel genieten we van een smakelijke olijfsnack en we krijgen uitleg over de olijf(boom), wereldwijd een symbool van onsterfelijkheid, wijsheid en welvaart. Een geweldige ervaring!

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene07:00 - 11:20 uur
Athene - Amsterdam20:20 - 23:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Amalia Athene
Hotel Amalia - Athene
Met een zeer centrale ligging vlak naast het Syntagmaplein is Hotel Amalia een perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van Athene. Het heeft uitzicht op de nationale tuinen en het parlementsgebouw en vanaf het dakterras is het zicht op de Akropolis gewoonweg schitterend! Het metrostation ligt op 150 meter van het hotel en de Akropolis bevindt zich op ongeveer 1,5 kilometer. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een lounge, een fitnessruimte en gratis wifi. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Amalia
Hotel Anemolia
Hotel Anemolia - Arachova
In een schitterende omgeving ligt het charmante bergdorpje Arachova. In dit gebied kan in de zomer prachtig gewandeld worden en in de winter is het skigebied dichtbij! Aan de rand van het dorp bevindt zich het prettige hotel Anemolia. Het hotel beschikt over een verwarmd binnenzwembad en de comfortabele lounge biedt een adembenemend uitzicht over de vallei van Delphi. Geniet hier van een lekker drankje bij de open haard! Ook is er een restaurant, een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, een koelkastje, een veranda of een balkon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Anemolia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.