050 - 3 123 123
Wij reizen veilig en verantwoord, bekijk ons coronaprotocol
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Turkije | Antiek Turkije

Klassieke schatten tussen Istanbul en Antalya

Reisleider Bülent:
‘De mooiste Griekse en Romeinse opgravingen, prachtige zandstranden, gezellige havenstadjes, bijzonder natuurschoon en een gastvrije bevolking die u hartelijk ontvangt met een glaasje thee: de westkust van Turkije is een schatkist vol verrassingen! Op deze korte maar complete rondreis laat ik u alle hoogtepunten van mijn mooie Turkije zien.

Uw reis start in Istanbul: kruispunt van de westerse en oosterse wereld! De stad heeft prachtige Romeinse, Byzantijnse en islamitische monumenten, maar is tegelijkertijd ook een moderne wereldstad. U waant zich hier in het oude rijk der Osmanen met beroemde moskeeën als de Blauwe Moskee en de Haghia Sophia en het sprookjesachtige Topkapipaleis. Vanuit de voormalige hoofdstad reist u via de oude Osmaanse hoofdstad Bursa naar het westen en het zuiden van Turkije, naar de mooiste antieke steden.

In Troje komt het legendarische verhaal van Homerus tot leven. In Pergamon, waar het perkament ooit is uitgevonden, ziet u de indrukwekkende ruïne van het Zeusaltaar en de bibliotheek. In Efeze vindt u niet alleen de prachtige Celsus-bibliotheek, maar ook de best bewaarde Romeinse toiletten uit de oudheid. Bovendien vindt u vreemde tekens in de straten die u naar bijzondere gelegenheden leiden. In Pamukkale, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ziet u de sprookjesachtige terrassen met hete kalkbaden die door de natuur zijn gecreëerd. En in de Romeinse stad Hieropolis ziet u een bijzonder thermencomplex, badhuizen waaruit zich later de hamams hebben ontwikkeld.

Gaat u mee op deze afwisselende reis? Ik zal u het ware Turkije laten zien!’

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
goede middenklassehotels
7x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Istanbul en Bursa
Efeze en Pergamon
Troje van Homerus
kalkterrassen van Pamukkale
Hagia Sophia in Istanbul
Topkapipaleis in Istanbul
De perfecte combinatie van het bruisende Istanbul met de antieke schatten en het bijzondere natuurschoon langs de westkust van Turkije!
Ontmoet onze beste reisleiders in Turkije
SRC-reisleider Bülent
Reisleider sinds 1999

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Istanbul
Kennismaking met Istanbul: Hagia Sophia, Blauwe Moskee en Topkapi paleis
Verkenning van Osmaans Bursa, de groene stad
Bezoek aan Troje, een van ‘s werelds belangrijkste opgravingen
Antieke stad Pergamon met beroemde bibliotheek en overnachting in Kusadasi
De antieke stad Efeze en naar Pamukkale
Werelderfgoed Pamukkale, met de sprookjesachtige kalkbaden en naar Antalya
Vlucht Antalya – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Istanbul

We vliegen naar Turkije. Na aankomst op de luchthaven van Istanbul worden we naar ons hotel gebracht. We verblijven hier 2 nachten. Het diner is in Istanbul niet inbegrepen. Er zijn talloze mogelijkheden en uw reisleider helpt u graag. (ca. 45 km)

dag 2: Monumentaal Istanbul

Istanbul was voorheen bekend als Byzantium. Daarna werd het ten tijde van keizer Constantijn, Constantinopel, hoofdstad van het Oost-Romeinse rijk. We brengen een bezoek aan de Hagia Sophia, die in de 6e eeuw door keizer Justinianus werd gebouwd als kerk. Wandelend over het hippodroom bereiken we de Blauwe Moskee met haar bijzondere tegelwerk. Hierna bezoeken we het Topkapi paleis, nu een museum met prachtige vertrekken met bijzondere relieken waaronder een baardhaar van de profeet Mohammed. Een bezoek aan de haremverblijven is niet inbegrepen. In de avond kunt u deelnemen aan een optionele wandeling door de sfeervolle wijken Beyoglu en Taksim (kosten niet inbegrepen). We eindigen deze tour in de wijk Kumkapi, waar u kunt eten in een van de vele visrestaurants die de wijk rijk is. (ca. 15 km)

dag 3: Osmaans Bursa

We verlaten het Europese vasteland en reizen naar Azië. Met de veerboot steken we de Zee van Marmara over en rijden naar de vroegere Osmaanse hoofdstad Bursa. Deze stad wordt ook wel ‘de groene stad’ genoemd, vanwege de parkachtige omgeving en de groene kleur van een aantal monumenten. We zien voorbeelden van vroeg-Osmaanse bouwkunst: de Groene Moskee, graven van de sultans, de Ulumoskee en het Muradiyecomplex met mooi versierde tombes. We overnachten in Bursa. (ca. 120 km)

dag 4: Troje en Schliemann

De antieke stad Troje is een van de belangrijkste opgravingen ter wereld. De stad werd in de 19e eeuw opgegraven door de Duitse amateurarcheoloog Heinrich Schliemann. Hij dacht destijds de schat van koning Priamos gevonden te hebben. De legendarische verhalen uit de ‘Ilias’ van Homerus komen hier weer tot leven. Ons hotel staat in Ayvalik of Burhaniye. (ca. 450 km)

dag 5: Het antieke Pergamon

Via de Turkse westkust komen we aan in Bergama, het vroegere Pergamon, waar het perkament ooit werd uitgevonden. Deze antieke stad, die we per kabelbaan bereiken, maakte in de 2e eeuw v.Chr. een ongekende bloei door. Dat is terug te zien in de restanten van het Zeusaltaar en de beroemde bibliotheek, die ooit ruim 200.000 boeken herbergde. Het zeer steil gebouwde theater is ook indrukwekkend. In de benedenstad bezoeken we het Asklepion, dat een belangrijk centrum van medische kennis was. Daarna gaan we naar het museum dat de geschiedenis van Pergamon vertelt. We overnachten in Kusadasi. (ca. 150 km)

dag 6: Efeze

Efeze was in de oudheid een van de rijkste steden, maar werd door verzanding van de haven verlaten. Het is nu een van de best bewaarde antieke steden van het Middellandse Zeegebied. Als meer dan honderd jaar is men bezig met de opgravingen, die grote delen van de stad inmiddels hebben blootgelegd. We zien onder andere de tempel van Hadrianus, de keizer die de geschiedenis in is gegaan als de ‘reiskeizer’ en op vele van zijn reizen werd vergezeld door zijn geliefde Antinoüs. Ook zien we de bibliotheek van Celsus met haar bijzonder mooie gevel. Door de meandervlakte rijden we naar ons hotel in Pamukkale. (ca. 185 km)

dag 7: Werelderfgoed Pamukkale

Pamukkale betekent in het Turks ‘kasteel van katoen’ en als u de sneeuwwitte kalkterrassen ziet begrijpt u waarom. Het aanzicht van de terrasvormige hete kalkbaden, die door de natuur zijn gecreëerd, is sprookjesachtig mooi. Vervolgens bezoeken we de Romeinse stad Hierapolis. Hier bekijken we de ruïnes van thermen, een basilica en een theater. Ook zien we de grootste antieke begraafplaats van Anatolië. Op weg naar ons hotel in Antalya laat een bekende tapijthandelaar ons zien hoe Turkse tapijten worden vervaardigd. (ca. 245 km)

dag 8: Antalya – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Antalya gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul14:40 - 19:00 uur
Antalya - Istanbul11:40 - 13:20 uur
Istanbul - Amsterdam15:05 - 17:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Verblijf

U verblijft in centrale goede middenklassehotels, die over gratis wifi beschikken. Sommige hotels hebben geen lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ikbal Deluxe hotel in Istanbul, Turkije
Hotel Ikbal Deluxe - Istanbul
Het Ikbal Deluxe hotel ligt vlakbij de historische stadsmuren van Istanbul en op slechts 1,5 km afstand van de beroemde Hagia Sophia. Het hotel beschikt over wifi, een 24-uursreceptie, een lift, een bar en een terras. De kamers zijn voorzien van airconditioning , een tv en een badkamer met een douche en/of een bad met een toilet.Bekijk de website van Hotel Ikbal Deluxe
Tuğcu Hotel in Bursa, Turkije
Hotel Tuğcu - Bursa
Het goede middenklasse hotel Tugcu is gelegen in de stad Bursa, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, en een badkamer met een bad en/of een douche met een toilet.

Bekijk de website van Hotel Tuğcu
Ayvalık Çınar Hotel in Ayvalık, Turkije
Hotel Ayvalık Çınar - Ayvalık
Het Ayvalık Çınar hotel ligt aan de Egeïsche kust en ligt op slechts 20 meter strand Sarimsakli. Het hotel beschikt over een een lift, een restaurant, een bar en een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, gratis wifi, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche met een toilet.

Bekijk de website van Hotel Ayvalık Çınar
Arora hotel in Kusadasi, Turkije
Hotel Arora - Kuşadası
Het goede middenklasse hotel Arora in Kusadasi beschikt over een klein privéstrand aan de Egeïsche Zee. Tevens beschikt het hotel over een lift, een restaurant, een bar, een zwembad en een sauna. De sfeervolle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een TV, een minibar, een kluisje en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Arora
Tripolis Hotel in Pamukkale, Turkije
Hotel Tripolis - Pamukkale
Vanaf het hotel Tripolis is het slechts 15 minuten lopen naar de beroemde warmwaterbronnen van Pamukkale. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, wellness faciliteiten en een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche met een toilet.

Bekijk de website van Hotel Tripolis
Latanya Palm Hotel in Antalya, Turkije
Hotel Latanya Palm - Antalya
Het Latanya Palm hotel bevindt zich in het centrum van Antalya. Het hotel beschikt over een lift, een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar, een zwembad, een spa en een wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een TV en een badkamer met een bad en/of een douche met een toilet. U kunt in het gehele hotel gebruik maken van gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Latanya Palm

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd

Verlengingsmogelijkheden

Deze cultuurvakantie kunt u individueel verlengen in Antalya. Tijdens uw verlenging is er geen reisleider aanwezig. De prijzen zijn voor 5 nachten op basis van logies en ontbijt. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen.

Mediterra Art Hotel in Antalya, Turkije
Hotel Mediterra Art - Antalya
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 170 p.p.
Het sfeervolle Mediterra Art Hotel is gevestigd in een huis in Osmaanse stijl. Het hotel ligt in de schilderachtige wijk Kaleici in Antalya op loopafstand van de Poort van Hadrianus. Het hotel beschikt over een restaurant, een klein zwembad en een terras. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche met een toilet. U kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van hotel Mediterra Art