050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

The sky is the limit!

Reisleider Johan:
‘De skyline van Dubai verraadt een schat aan architectonische hoogtepunten! Uiteraard springt het hoogste gebouw ter wereld, de 818 meter hoge Burj Khalifa, meteen in het oog. Maar ook futuristische torens, immense moskeeën en schitterende traditionele soeks in een modern jasje zullen u betoveren.

Samen met een professionele architect laat ik u het beste van Dubai zien. U bezoekt niet alleen de belangrijkste gebouwen, maar krijgt ook unieke achtergrondinformatie die de gewone toerist niet krijgt. Bijvoorbeeld tijdens een presentatie van een professioneel architect en tijdens een bezoek aan ’s werelds grootste architectenbureau.

Deze hedendaagse architectuurreis blijft niet beperkt tot Dubai. Twee dagen lang verkennen we een andere voorloper op gebied van moderne architectuur: Abu Dhabi. Ook hier kijkt u uw ogen uit. ’s Werelds groenste stad, met de op twee na grootste moskee ter wereld en niet te vergeten het gloednieuwe Louvre Abu Dhabi: Abu Dhabi laat u versteld staan door een onuitputtelijke architectonische creativiteit. Nadat u beide steden verkend heeft, zult u beamen dat hier letterlijk en figuurlijk the sky the limit is!

Ook brengen we een bezoek aan het bijzondere Museum of the Future, een van ’s werelds meest ingewikkelde bouwwerken. Dit circulaire gebouw symboliseert de mensheid: de groene heuvel waarop het is gebouwd stelt de aarde voor en de opening symboliseert de onbekende toekomst. Op het exterieur vormen drie Arabische citaten van minister-president Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem een gedicht over de toekomst van de Emiraten.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
uitstekende middenklassehotels
3 overnachtingen Dubai
2 overnachtingen Abu Dhabi
5x ontbijt en 5x diner
architectuurpresentatie
lift naar uitzichtterras Burj Khalifa
lift naar uitzichtterras Dubai Frame
boottochtje Dubai Creek
inclusief entreegelden
lokale gids tijdens de gehele reis
4 dagen begeleiding door architect
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Burj Khalifa in Dubai
Louvre Abu Dhabi
palmeiland Jumeirah
Yas hotel en Formule 1-circuit
Museum of the Future
Dubai Frame en Dubai Marina
historisch centrum Dubai
Souk Madinat Jumeirah
sjeik Zayed Bin Sultan Al Nahyan-moskee
Abu Dhabi central market
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Deze architectuurreis start met een lezing van een professionele architect, waarin u wordt bijgepraat over de belangrijkste projecten en de recente ontwikkelingen in de regio.
Ontmoet onze beste reisleiders in Verenigde Arabische Emiraten
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Dubai en transfer naar het hotel
Moderne architectuur in Dubai; Souk Madinat Jumeirah, iconische projecten van Nakheel Properties en Jumeirah palmeiland
Downtown Dubai, Burj Khalifa, Dubai Frame en Museum of the Future
Naar Abu Dhabi, Masdar City, Yas hotel, Formule 1-racecircuit en het Louvre
Architectuur van Abu Dhabi: sjeik Zayed-brug, sjeik Zayed al Nahyan-moskee en Emirates Palace
Historisch Dubai: Dubai Creek, Dubai Museum, tochtje met de abra, afscheidsdiner en terugvlucht
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Dubai

We vliegen rechtstreeks naar Dubai, waar we net na middernacht aankomen. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht, waar we de eerste vier nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Moderne architectuur in Dubai

Om goed voorbereid op pad te gaan, starten we deze reis met een architectuurpresentatie, waarin een Engelssprekende architect ons bijpraat over de belangrijkste projecten en de recente ontwikkelingen in Dubai en de regio. Uiteraard wordt uitgebreid stil gestaan bij de projecten die we de komende dagen gaan bezoeken. Na deze inspirerende lezing gaan we op pad om de hoogtepunten met eigen ogen te bekijken. We starten onze architectuurverkenning van Dubai met een stop bij de Souk Madinat Jumeirah. Deze moderne soek, geopend in 2004, is volgens velen een van de mooiste locaties van Dubai. Het grote complex is gebouwd in traditionele Arabische stijl en wordt omringd door grote waterpartijen en palmbomen. Traditie in een moderne uitvoering dus! U kunt hier lunchen in een van de vele restaurants. We bewonderen iconische projecten van Nakheel Properties, een van de grootste projectontwikkelaars ter wereld. Het bedrijf is verantwoordelijk voor spectaculaire projecten als de palmeilanden, waar ook het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord aan heeft meegewerkt. We bewonderen het adembenemende uitzicht hierop vanaf het terras op de 52ste verdieping van de Palmtoren. Een ritje met een monorail brengt ons vervolgens van het vasteland naar het verste punt van het palmeiland Jumeirah. Vanaf dit palmeiland hebben we een onvergetelijk uitzicht over de skyline van de stad! We sluiten deze dag af met een bezoek aan de Dubai Marina, een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven omringd door hypermoderne wolkenkrabbers. (ca. 20 km)

dag 3: Downtown Dubai en Burj Khalifa, Dubai Frame en Museum of the Future

We beginnen de dag in Business Bay, een opkomend district en het commerciële centrum van Dubai. Hier verkennen we downtown Dubai met ’s werelds grootste winkelcentrum en het centrale meer. Letterlijk hoogtepunt van de reis is ons bezoek aan Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Het ontwerp is geïnspireerd door de hymenocallis, een woestijnbloem die veel in de regio voorkomt. In het gebouw zijn met name kantoren en appartementen gehuisvest. Uiteraard nemen we de lift naar boven en bekijken we Dubai vanaf het observatiedek op de 124e verdieping. Vanaf hier kunt u geweldig goed foto’s nemen van onder andere de palmeilanden. Bij helder weer ziet u zelfs Iran in de verte liggen. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Dubai Frame: de grootste fotolijst van onze planeet. De constructie van Fernando Donis is een van de nieuwste attracties van Dubai en bestaat uit een combinatie van staal, aluminium en versterkt cement. Het bouwwerk staat op de grens tussen het oude en het nieuwe Dubai. Het uitzicht is dus, afhankelijk van aan welke kant u staat, totaal verschillend! Wederom zoeken we de hoogte op en bereiken we met een panoramische lift het uitkijkpunt op 150 meter hoogte. We besluiten de dag met een bezoek aan het Museum of the Future (MOTF), een uniek ontwerp in de vorm van een oog met een opening. Dit 77 meter hoge gebouw met 7 verdiepingen heeft een oppervlakte van maar liefst 30.000 vierkante meter. (ca. 20 km)

dag 4: ’s Werelds groenste stad en het Louvre

Na het ontbijt rijden we naar Abu Dhabi. Onze eerste stop is bij Masdar City, de stad van de toekomst en de groenste stad ter wereld. Alles draait hier om duurzaamheid! De stad, waarvan de eerste fase afgerond is, heeft tot doel een voorbeeld te zijn voor andere steden met duurzame ambities. Masdar City laat zien hoe er drastisch bespaard kan worden op energie, water en afval. We bekijken vervolgens het Yas hotel, ontworpen door de New Yorkse architect Hani Rashid. Het futuristische hotel bestaat uit twee torens, waarvan één op het Formule 1-racecircuit staat en de andere in de haven. De glazen brug die de twee torens verbindt, loopt boven het racecircuit langs. Uiteraard kan een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi niet ontbreken. We nemen de tijd om het baanbrekende museum van binnen en van buiten te bekijken. Het zustermuseum van het Parijse Louvre is gebouwd op het water en lijkt te drijven. Zowel de fabelachtig mooie architectuur als de veelzijdige collectie zullen niet teleurstellen. U bewondert onder andere de privécollecties van enkele sjeiks en kunstwerken van Matisse, Monet en Van Gogh. De komende twee nachten verblijven we in Abu Dhabi. (ca. 150 km)

dag 5: Architectuur van Abu Dhabi

Het kostte ruim acht jaar om de sjeik Zayed-brug, ontworpen door sterarchitect Zaha Hadid, te bouwen. Nadat we de immense brug bewonderd hebben, bezoeken we een van de grootste moskeeën ter wereld. Ook niet-moslims mogen, uiteraard mits gepast gekleed, de sjeik Zayed al Nahyan-moskee van binnen bekijken. De rijk gedecoreerde moskee biedt plaats aan 40.000 gelovigen. De invloedrijke sjeik aan wie de moskee zijn naam dankt, is na zijn overlijden begraven in een mausoleum aan de zijkant van de moskee. Na een stop bij het Emirates Palace, een van de meest luxueuze hotels ter wereld, sluiten we de dag af bij de centrale markt. Deze moderne interpretatie van de traditionele Arabische markt is nog volop in ontwikkeling, maar een deel van het grootse project kan al bezocht worden. (ca. 20 km)

dag 6: Historisch Dubai

We rijden terug naar Dubai. De afgelopen dagen hebben in het teken gestaan van grootse, futuristische en moderne architectuur. Echter het historische hart van Dubai is ook zeker een bezoek waard. We wandelen door de stadsdelen rondom Dubai Creek, waar zich kunstgalerietjes, musea en theehuizen bevinden. Ook brengen we een bezoekje aan het Dubai Museum in het 150 jaar oude Al Fahidi fort. Hier maken we kennis met de geschiedenis van Dubai en de traditie van handel en parelduiken. We maken een tochtje met de abra, de watertaxi, en zien zo vanaf het water de levendige activiteiten in de haven. Een bezoekje aan de kruidenmarkt en de goudmarkt, waar de gemiddelde prijzen een stuk lager liggen dan in Europa, is ook zeker de moeite waard. We sluiten onze reis af in het Boardwalk restaurant, een heerlijke plek om ontspannen na te genieten van de overweldigende indrukken van deze week. Ons afscheidsdiner nuttigen we op het terras met uitzicht over het water, een fantastische setting! Hierna worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

dag 7: Aankomst in Nederland

Vroeg in de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Dubai14:35 - 00:05 uur
Dubai - Amsterdam01:55 - 06:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates in Dubai
Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates - Dubai
Het nieuwe hotel ligt centraal op enkele minuten loopafstand van de ‘Mall of the Emirates’, een van de grootste winkelcentra ter wereld. Hiervandaan vertrekt de metro naar andere plekken in Dubai. Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates beschikt over een restaurant, een ruime zitgelegenheid met een bar en een klein buitenzwembad met ligstoelen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van gratis wifi. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een kluisje en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates
Hotel Southern Sun, Abu Dhabi
Hotel Southern Sun - Abu Dhabi
Het zeer goede hotel ligt in het moderne zakencentrum van Abu Dhabi. Hotel Southern Sun heeft een uniek design van strakke lijnen gecombineerd met subtiele Arabische details. U geniet hier van een buitenzwembad met een terras, een ruime lobby, een cocktailbar en een restaurant. De kamers zijn keurig en modern ingericht en beschikken over wifi, een bureau, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Southern Sun

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.